Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@elina313 ak zacinas urcite si vaz ,budes prekvapena ako sa oko moze mylit 😀 alebo sa vyskusaj ,povedz si ze si naberies 150 g ,naloz a odvaz ,uvidis presnost svojho oka .....nemusis stale ,po case budes vediet aj ked ja vazim doteraz a robim to uplne automaticky ...len nezabudni nic nemozes robit nasilu ,lebo ta to coskoro prestane bavit ....nemusi tu byt problem zeby si si nalozila vela ale skor malo ,ak budes mat maly prijem ,telo bude setrit a nepusti tuk .... 🙂
http://www.iprima.cz/videoarchiv/all/2287 kočky tak toto je úplne úžasné 😉 Strašne motivujúce !
Ahojte, zapisujem si jedalnik v stobe a svieti mi vsetko na zeleno okrem tukov .... co som si mala dat jest ,aby to bolo ok ? dakujem
ahojte dievcence, konecne mame satnik, hura, tak sa vytesujem 😎
😀
no a o sest tyzdnov ideme na prvu svadbu, neplanovanu. no neporazi ma? kolko sa da za taky cas realne normalnou cestou zhodit? ano viem, pol kila krat sest, no nic moc...
@mirmaj no mirmaj, ty nosis moju velkost potvora 🙂 Ja ked budem mat tych 65 kg aj tak budem stale mat asi tak 40 velkost, nie je to na porazenie? 🙂
@elina313 mojka, ja neviem, ako ti na toto odpovedat. Mimka ma pravdu, ze to robis na silu, nerobi dobrotu. Presne ako ti napisala, treba to na par krat skusit, nech to dostanes do oka a ziskas v hlave taku stopku, ze dajme tomu, mozem si dat na ranajky 50g vianocky a pohar mlieka, hop, to mi stoji za tu vianocku, aby som bola hned hladna ako vlk? 🙂 Chlieb je napriklad velmi zradny, nie je krajec ako krajec, tak isto, aby si vedela, kolko si mozes dopriat na jednu porciu cestovin, ryze, cca porcia masa a kolko je dobre pouzit oleja, alebo tuku. Ide len o to, aby si si uvedomila tie mnozstva. Naratavat treba presne kvoli tomuto, aby si ziskala odhad, co mozes cca za den zjest, aby si mala pokryte vsetky ziviny a nepribrala, ale ani nestala z nedostatku na vahe. Za tyzden to zmaknes, uvidis 🙂 Eli a nie je pol porcie ako pol porcie, vies, napriklad neviem, ake su tvoje bezne porcie, ale ked berieme do uvahy, ze take normalne bezne stravovanie dospeleho cloveka je tych 8000-9000 kj, ak si sa naozaj doteraz tak stravovala, tak polka je pod 5000 kj a to je uz velmi nizko a zle. Ukrajovat pol porcie napriklad na salate, alebo mase, je blbost. Ale tak v globale, ak si dokazes ustriehnut, ze nepadnes pod 6000-7000 kj, mozes ukrojit polku prilohy a doplnit zeleninou, to je ok 🙂 Ale tato posledna veta ta asi domotala este viac.
@macekovam Zlatik, myslela som vcera na teba, som sa docitala jednu zaujimavu vec. Jeden odbornik na vyzivu radil babe, ktora nebola podla mna, ako to napisat, aby sa niekto neurazil. Proste kazdy den cvicila hodinu pilates a plus mala asi tri ci dalsie styri sporty, ktore si podla nejakeho harmonogramu tiez po jednom kazdy den striedala. Takze cvicila ako murovata a hop, vaha nesla dole. To som cakala, ale ze ani na cm nie. Hm a dovod? Sem by sa mi teraz hodilo tucne pismo - takze - pri malom prijme bielkovin a sacharidov telo reaguje tak, ze vznikaju opuchy - to plati pre zeny, ktore cvicia, ale nedostatocne jedia, drzia nizko prijem. Heureka. Takze co si tu pisala ty a dalsie kocky, ja cvicim a nic nejde dole, kde je chyba, takze musi byt dostatocny prijem a potom by mali aj svaly fungovat, ako funguju a ked uz nie vaha, aspon cm idu dole 🙂 No ale pisem ako hotentot 😅
Este som niekomu dnes nieco naslubovala, idem to pohladat, Zuzuh, tebe asi 🙂
@nanika ale pochopila som 😅 😅 😅 vcera som mala pekne zelene semafory a dnes znova🙂 som velmi rada...ja to s cvicenim neprehanam je to len 40 minut denne( pokial to situacia dovoli) z toho pilates 30...a ked sa necitim tak jednoducho necvicim...cvicim vtedy ked mam na to chut....a dovodom je to ze mi to prinasa radost... 😀 😎 a spokojnost🙂zasa sa o seba staram🙂a tak to ma byt🙂
ahojte kočenky, chcem vas poprosit o radu, som sa prihlasiela na ten stobklub a skusam tam nahadzovat co som dnes pojedla, chcem sa vas spytat, ze ked som jedla cestoviny, tak tam mam dat vahu pred varenim alebo ked to je uvarene? 😝 😝 inak mne to zatial na zelene semaforiky nevychadza, mam vela sacharidov ale budem s tym bojovat aby som dosiahla vase uspechy
dakujem za radu
@kvetka58 ved sa casom naucis, vysoke sacharidy mala asi kazda z nas a vacsina z nas jedla podpriemer, cize menej ako 5000 Kj, k 7000 kj sa len malokto blizil...neviem, ci si si prechadzala tie lekcie v stobklube, ale tam radia nahradit cast sacharidov zeleninkou, ak chces chudnut. Pytala si sa na varene cestoviny. Napr. ked si uvaris 80 gramov surovych cestovin, mozes z nich mat cca 200 gramov uvarenych, takisto ryza pije vodu, strukoviny. Ked si najdes hotove pokrmy a prilohy, tam napr. najdes kolko kj maju varene zemiaky, varene cestoviny, cez to si to nahod. Vsak ak to bolo nahodou nespravne @nanika ma opravi 😉 radsej si do jedalnicka prihod viac bielkovin, daj si trosku viac maska na obed, mensiu prilohu, polku taniera ma tvorit zeleninka, uvidis, co to spravi 😉
kocky co by som si mala dat na veceru, okrem zeleniny, lebo mne na vecer zelenina dobre nerobi, na obed je v poriadku ale vecer nie..
@nanika to čo si napísala s tým nadmerným športom je určite pravda, ja som sa pred svadbou snažila schudnúť aj som schudla na začiatku 12kg a potom som začala veľa športovať - 5x slender, doplnený roleticom a lymfou a popri tom 3x aerobik a občas korčule a potom som už neschudla nič, ani na kg ani na cm, ale je pravda že som mala lepšiu postavu, nie ochabnutú 😝 a vtedy som vôbec neriešila zloženie stravy a nesledovala koľko čoho jem, myslím T-B-S, hodila som si nejaku dietu a bolo to 😝 takže tiež som názoru že veľa športu tiež škodí a svaly mi teda nenarástli vôbec 😠
@kvetka58 ako @katkav pisala, nahadzuje sa v surovom stave, takze celkovo sa aj prilohy da zjest dost, len treba ubrat z desiat a olovrantov na pecive. Ale pri niektorych potravinach je pisane mnozstvo aj vo varenom stave. Naucis sa. Zalezi aj dost na tebe, ja napriklad to gro sacharidov mam konciac obedom a zvysok, co mi zostane dost padne na zeleninu, kalerab a mrkva su dost sacharidove 🙂 Tym si presla kazda z nas, ked zacala ratat, ze co to, do kelu, to tolko zjem sacharidov a potom ze, kde mam tuky?!
@ivanka85 co tak take dobre acidko, alebo cmar s polkou rohlika? To ja lubim 🙂 Mozarellka aspon s baby paradajkou 🙂 Cottage s troskou nasekanej paradajky, ja viem, ze zeleninu si vravela, ze vecer uz ee, ale tieto jedla mi bez nej nesedia 🙂 Alebo, ak ti uz chyba malo kj, kludne aj pohar mliecka a pol rozka, to je take mnam na brusko vecer, najma, ak je teple.
@mirmaj jooooj, mojka, ja sa ta nebojim, ja by som bola rada, keby si mala este o moc lepsiu postavu ako ja, ja so sebou nie som ani z daleka spokojna. Mne vcera muz taky nasupeny vynadal, ze uz to ani pekne nie je, ako som schudla, ze som vela schudla, ze nech sa uz neopovazim schudnut, ci mi nesibe. Ja mam momentalne cca 75 kg na 178 cm, co si nemyslim, ze je malo, kedze nesportujem a nemam nejako svaly, tak je to este nadvaha, mala by som padnut pod 70 kg, co bude uz u mna velmi tazke. A potom som si obliekla cele plavky a bolo mi do placu, ja este stale nemam medzeru medzi stehnami, leto sa blizi a ja mam hrozu z derucich sa o seba stehien. Ja viem, baby hovorili, ze si mam kupit leginy, ale oblecte si pod tenucke bavlnene satocky este leginy, ja mam uz teraz spotene nohavicky cely den, tie flaky od potu mi nejdu ani vyprat, v 40 stupnoch si pod saty dat tie leginy, baby, mna to zabije :(
@nanika nanika.... 😉 😉 😉 😉 neprehanaj 😎 😎 😎 😎 na kazdej fotke si krajsia a krajsia a to hovorim uprimne...ono je asi tazke spravit si medzeru medzi stehnami 😎 😎 a mozno ju ani nebudeme mat ale to neznamena ze nebudeme pekne...verim ze keby sem das fotku tak nam vacsine znova padne sanka...nebud na seba aka prisna...predstav si minule leto...urcite to bolo horsie...ci??? takze uzasny vysledok... 😎
@nanika tak uz si spokojnejsia..?? teraz si taka v aku si uz ani nedufala 😉 😉 😉 😉 ja mam teda vela kil este ale tiez som taka o akej som uz minuly rok ani nesnivala...videla som realitu a to bolo kazdy tyzden +1 kg...takze starym rezimom som v toto leto lula gulata...a po novom som spokojna mata🙂

@yennn ahoj prepac ze odpovedam az tak neskoro...ale nevedela som co odpisat 😅 mam asi malo cukru v mozgu a maly vykon...najskor tak to bude 😅 😅 😅 😅 ale prislo mi blbe neodpovedat 🙂 nechcem aby si si myslela ze na odpoved kaslem lebo nekaslem 🙂 🙂 🙂 ja mam teraz tyzden vazenia a sledovania a musim povedat ze ma to celkom chytilo a najvacsia odmena boli vcerajsie zelene semafory 🙂 tie ma naozaj potesili....a som zvedava na pondelok...