Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
.... a ešte k tomu stobu (sorry ze vas otravujem, ale som v tomto nova 😝 ) - davate si do pohybu aj starostlivost o dieta? Lebo ja ked som si tam nahodila 300 minut (som si tipla) tak mi to vydalo na celodenny pohyb, ze zelená 😀
A inac dnesna bilancia -
KJ a pitny rezim - OK
bielkoviny, tuky, zelenina - MINUS
sacharidy - PLUS
@yennn ahoj,ja ta pochvalim,len tak dalej a kila pojdu dole jedna radost 😉 do toho stobu sa uz aj ja musim zahryznut,uz hadam budem mat viacej casu,tieto dva dni boli uplna katastrofa 😒 nic som nestihala,jedla som hadam len na nejakych 80percent,aspon ze tekutiny som pila ako sa ma 😉
@katkav dakujem za blahozelanie,ano mame dnes 1 rok,ani neviem ako to ubehlo,uz je z nej velka slecna,ktora sa mi motka stale pod nohy 😀
inak vam musim napisat ako som sa dnes u dr. vytocila 😠 ja stale hovorim zlate nase slovenske zdravotnictvo 😵 tak Luky uz 4 den hnackuje,davam mu lieky,ktore mu ale asi nezaberaju,a Laura uz zacala hnackovat tiez,tak som sa vybrala k dr. a on ze vraj to nic vazne nie je,ze vraj len mam doplnat tekutiny 😖 a poslal ma domov bez liekov,no chapete 😠 este ze som detska sestra,zasla som do lekarne a popozerala tam nejake lieky,a doma som nasla probiotika,tak som nasadila aj tie a dufam,ze uz bude dobre 😵 no normalne ma ide z tohto zdravotnictva v uk slak trafit 😠
... a ozaj, dnes som mala návštevu nečakanú, tak som naliala vineu (moja obľúbená) a ani som sa jej nedotkla, a nasypala keksíky a po odchode návštevy všetky nezjedené (do jedného) zasa nasypala nazad do sáčku a zaklipovala 😉 Oj ste na mňa hrdé? 😀
Dobrú nôcku...
@yennn ahoj🙂aj ja som to tak mavala...skus to spravit tak ze do obeda budes jedt ako doteraz...na obed si nahodis co si uz zjedla a olovrant a veceru si doplanujes podla semaforov....to takou vylucovacou metodou...vies co doma mas tak podla toho si to nahodis a podla semaforabud uberas alebo pridavas gramy...ono ked to tam nahodis tak to mozes aj prepisovat...aj vymazavat... neviem ci som to tam dobre napisala... 🙂
@yennn si sa do toho zahryzla babo 🙂 Ked varis polievky, tak si popridavaj vlastne recepty 🙂 Ved ty si to vies aj napisat aj poratat, uz s tym mas s kusenosti 🙂 No, ta starostlivost o dieta, to je tam konkretne popisane len cinnosti, ktore su namahavejsie, takze tych 300 minut si krasne prehnala 🙂
No baby, vy ste teda uzasne, ked na sebe tak makate 🙂 Dnes ma byt 27 stupnov, asi pojdem len doobeda s deckami von a potom uz nie, navecer mam slender 🙂 Pozriem si tie vase linky, teraz som ani brucho kvoli ms necvicila, ale to najhorsie uz mam za sebou, tak mozem 🙂
Inak som zistila, ze moja skrina ziva praznotou. Som si vcera nemala co obliect, na kratase a saty mozem zabudnut, kedze by som si zodrala stehna, tenke dlhe nohavice ani nemam. Tie biele z minuleho leta som si nakoniec obliekla, ale s opaskom, total vsade odstavaju, budem si musiet kupit aspon dlhsie kratase po kolena, do kelu s tym. Takze zistujem, ze som momentalne taka tesnejsia 40 🙂 Tie nohavice su 44, padaju mi cez boky a mne je f and f vzdy o cislo mensie, takze som celkom na toto leto spokojna. Dufam, ze buduce bude zasa o nieco lepsie, ze si splnim aj to padnutie pod 70 kg, ak sa to nahodou tento rok nepodari 🙂
ahojte kocky,
ja sa tiez chystam s malym von, musime ist do tesca, lebo pride svokra z nemocnice a ako obvykle nemame plnu chladnicku ako mavaju oni, ale zase tam visi obesena mys 😉 plus sa chystam svokrovi upiect tortu, lebo ma zajtra narodky a ako sa poznam, vylizovat misu asi budem 😖 Najradsej by som isla niekde na plavaren, trosku sa vyblbnut vo vode, ale tak mozno si dnes trosku viac opalim tie svoje kriedovky 😉 aj ked s faktorom 50 to je asi dost nemozne. A mozno sa mi podari ist vecer na zumbu, to by bolo super odreagovanie. 😀
@monika.c mne sa zdravotnictvo v uk tiez vzdy pacilo...prisla si k lekarovi, ani ta nepozrel nic, iba sa ta spytal, co ti je a podla toho, co si mu narozpravala, stanovil diagnozu a dal alebo nedal lieky. Alebo na pohotovosti to bolo super, mohla si niekedy cakat aj 6 hodin, kym si prisla na radu. Skore uzdravenie drobcom, ryza, mrkva nepomahaju?
@yennn so stobom sa naucis, kde mas v jedalnicku chybu a potom sa ti to pekne rozbehne, kilecka budu z teba padat.
@nanika asi je cas ist si nakupit, ked nemas co na seba, alebo budes chvilku chodit ako ratafak plachta a kupis si potom este stihlejsie veci 😉
Ahojte 🙂 🙂 juj zase nás čaká krásny deň 😎 😎 aj ked mna včera bolela hlava ako sviňa a ešte stále ma pobolieva 😠
@nanika no aj ja mám problém so šatníkom,len škoda,že opačný 😠 ja sa do mojich vecí nenarvem ani s obuvákom a kebyže na mne visia.....ach jáj ja by som ich asi náročky nosila nech svet závidí 😀 😀
@katkav no ja radšej ani nepečiem ,lebo vylizovanie je moja slabosť niekedy by tie misy mohli ísť rovno do linky také sú čisté 😀 😀 😀 a ty píšeš o mojich nohách?? 😀 😀 a mne by sa zišlo aj brucho opáliť len kebyže vyhodím celé telo na slnko tak chúda aj zajde od strachu 😎 😎
ahojte babulky....pre mna uz teraz je tento cas najkrajsi....citim sa skvele...sice teraz trochu rastiem lebo 15 pravidelne nastupuje moja zenska nevyhoda...ale ked sa jej zbavim...zasa vyfuknem ako balon a bude dobre....oproti minulemu letu svoj psychicky stav pri pohlade do zrkadla hodnotim o 100% lepsie🙂
@janca13 no ja sa toto leto mienim pekne opalit, nech si mysli, kto chce, co chce. Lebo minuly rok som nemohla byt na slnku, kvoli malemu, pred tym rok som bola tehu, takze ja som ozaj ako keby som bola dcerou riaditela vapenky. 😉
@macekovam este som to nevyskusala, ale urcite skusim, nejak som to vcera nestihla a vecer som uz bola mrtva. Dnes sa na to chystam 😉 vonku je krasne a mna jeduje vaha sprosta, ze nechce ist dole, ma asi porazi. 😖
@katkav no...to opalovanie chystam aj ja...zboznujem to...na dvore velky bazen a ja som ho minulyrok vyuzila 2 krat ked bolo slnko a inak az vecer ked decka spali....aj zhnije kym sa tam ja dostanem....ale tento rok uz s malou budeme riadne santit...kupim to dvojkoleso a bude...pohoda,klidek...inak ak si bledsia co tak zacat 2-3 krat solarko??? ci pekne ta chyti aj tak???moj muz je bledy..a tyk zacina tak ze sa natrie samoopalovakom a potom ked opaluje tak je dobre...inak ma nohy biele ako smrt🙂
@macekovam no dufam, ze nemam zase take to obdobie, ked vaha ako sprosta stoji mesiac, kym sa zase rozbehne 😉 ja sa opalim dost rychlo, ja som rychlo hneda, aj ked to zatial tak asi nevyzera 😉 to je super mat bazen na zahradke, sa mozete macat kolko chcete, urcite ta aj rychlejsie opali, ked budes vo vode....a opalene telo vyzera stihlejsie, budes sa citis este krajsie 😉
@macekovam ja som naposledy bola tak riadne opalena v novembri 2008, ked sme boli na svadobnej ceste, vzdy mi zalezalo na tom, aby som mala opalene brusko a teraz ked tam su strie, to asi potrebujem este viac.
Budem sa snazit dalej posluchat, ved uz som to mala 2krat od kedy chudnem, ze vaha krasne klesala a potom chvilku stala, takze v pohode.
I know I can, be what I wanna be, if I work hard at it, I'll be what I wanna be 😉 to je taka pesnicka, ak niekto nerozumie, tak preklad, viem, ze mozem byt, tym cim chcem, ak na tom budem tvrdo pracovat, budem, cim chcem byt 😉 takze idem dalej, caka ma dalsich 10 kil 😉
@macekovam no uz bolo 10, ale pribrala som 600 gramov, tak ale oni pojdu dole, co si o sebe myslia, ze ich budem trpiet na svojom tele? no urcite 😉 to mas super, ze nemas pred sebou taku dlhociznu cestu ako ja, tak ale vyzrala som sa sama, musim si s tym porobit poriadky tiez sama 😉
Musim vam sem prispiet, aby ste nemali len dialog 🙂 Katuska, blahozelam 🙂

@hella23 si šikulka, ja som sa k svojej zahrade pomaly este nedostala 😒 Snad mm stihne niekedy najblizsie pokosit 😝
Pozor na to slniečko, niekto mozno teraz nadomnou prekrizi oci, ale ja od aprila pouzivam 50tku - tu istu, co malemu davam. Raz som sa na prechadzke spalila a povedala som si dost, rakovina nebude. A to som nemala pluzgiere... auuuu, musi ta to boliet ☹
A tiez si daj pozor na to papanie - nepochvalim ta, ak si dnes malo jedla - pretoze sa ti moze spomalit metabolizmus a zastavi sa chudnutie, takze sup sup - daco si zajtra na teraske daj, ok? 😉