icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
15. máj 2011

@nanika ano ja vlastnu stavu nemusim...tak myslis ze aj v oleji??? 😕 😕 😕 😕 😉 zaradim...aj tak mam vzdy malo tukov...nebudem sa stopat maslom v mlieku...dam si takto ako to mam rada 😉

adky
15. máj 2011

@katkav samozrejme ze by to prezil,ked by bol zabaleny v nejakej krabicke 😎 Ale tak vyskusaj pohladat,ak nenajdes tak ti zaslem- u nas mame aj napriklad jahodovy cottage, v blave ho tusim nemate,je od znacky Sabi - je to jediny cottage co mi chuti 😀 Hej,ten eggchease najdes niekde pri tofu a pris yroch,aspon u nas ho maju pri tom....alebo,nemate v Blave obchody so zdrvaou vyzivou? Tam nades Shmaky- je to to iste,len v baleni su az 2 tie kusky,vyskusaj do nejakeho takeho obchodu zajst 🙂

adky
15. máj 2011

@macekovam ja tiez vo vlastnej stave nemusim,v oleji je ovela lepsi- vzdy si ten olej cez sitko predcedim -ostane mi len tuniak a malinko oleja okolo neho,aj tak je to vyborne 🙂

nanika
15. máj 2011

@adky to nemusi byt v chlade?

nanika
15. máj 2011

@macekovam presne tak 🙂

adky
15. máj 2011

@nanika no ved ked sa to zasle prvou triedou tak na dalsi den to ma - az musim pozriet,ked budem v obchode, pri kolkych stupnoch sa ma skladovat 🙂

macekovam
15. máj 2011

baby nemozem dnes popisat s vami lebo mi tu dychaju vsetci na chrbat...muz deti...no hruuuza!!! 😠 😠 😠 😠 vsetci by sa sem chceli natlacit a pocitac len jeden...takze mudrejsi ustupi... 😀 😀 😀 😀 😀

nanika
15. máj 2011

@macekovam ja pojdem asi trdielko ulozit 🙂

katkav
15. máj 2011

@adky pozriem este v zdravej vyzive 😉

adky
15. máj 2011

@katkav v tescu si pozerala? v oddeleni healthy living by mali byt Shmaky (šmakoun) to je to iste,len cesky vyrobok. http://smakoun.cz/ 🙂 Ja som v nasom tescu pozerala,ale nenasla,ale na nete som nasla ako niektore zeny pisali ze v ich Tescu nasli Shmaky,tak skus vo vasom 😉

katkav
15. máj 2011

@adky to som uz pozerala v tescu na zlatych pieskoch v tom healthy living a nebolo to tam...no nevadi, asi vsetci jedia zdravo, alebo to sem do BA ani nenosia 😉 neviem, pri najhorsom rozbijem par vajec a upeciem si iba bielka 😉 a hotovo, mam eggcheese 😉

adky
15. máj 2011

@katkav to by si tie bielka musela v rure nejako vysusit a zlisovat 😀

katkav
15. máj 2011

@adky 😀 este sa pozriem v bille, ci to tam nahodou nemaju. Dnes si idem spravit na obed sparglu, len este neviem, ci z nej chcem polievku alebo ju iba trosku uvarim na pare a zjem zo salatom, nejakym dresingom z bieleho jogurtu....musim nieco vymysliet 😉 pre mm varit nemusim, ten ma este obed zo vcera.

adky
15. máj 2011

@katkav no tak sparglu som este nikdy v zivote nejedla 😅 😅 Ani neviem kde to kupit,videla som len nakladanu v sklicku,ale nikdy nekupila.....to je chutne? 😀

katkav
15. máj 2011

@adky mne to chuti...ale ako sa hovori, kolko ludi, tolko chuti....ja mam napriklad rada aj avokado, co vela ludi nema rado. Vraj je spargla dobra na odvodnenie..ja som si ju kupila, lebo mi svokra povedala, ze je teraz sezona spargle, tak ked je cerstva, no nekup si 😉 inak v piatok ma byt 27 stupnov 😉 sa tesim, ze bude teplucko 😉

adky
15. máj 2011

@katkav to ju dostat v supermarketoch pri cerstvom ovoci a zelenine? este som nepozerala,ale vyskusala by som 🙂 Avokado som tiez nejedla 😀
Vau,jak teplucko bude,zboznujem take teploty 😎

nanika
15. máj 2011

Ja sparglu zboznujem, ale len obvarenu a s omackou. Ale davala som ju aj len osmahnut na panvicu s inou zeleninou a bola ok 🙂

katkav
15. máj 2011

@adky hej, tam by si to mala najst 😉 ja som kedysi nechcela jest avokado, ze to ma hrozne taku maslovu chut a ze sa z neho pribera som si myslela a nakoniec som zistila, ze je velmi zdrave, ze sa odporuca dokonca aj v tehotenstve, aj som ho pocas tehu dost pojedla....avokado a krevety milujem 😉 ked by si si kupovala avokado, tak v tescu niekedy maju aj avokado v ciernej supke, to byva zrele, to zelene avokado niekedy trva, kym dozreje, aby si si nepokazila chut, musi byt makke, vtedy je chutne. Bud si ho natries na chlieb, alebo das do salatu, pokvapkas citronom, lebo na vzduchu moze scerniet.
No uz som mm ukecavala, ze pojdeme v piatok na hradzu, sa tesim, pojdem vyskusat konecne korcule, len som si nebola stale schopna kupit chranice...budeme pri Dunaji, tak sa mi snad aj tie nohy kriedove opalia 😀 😀

adky
15. máj 2011

@katkav nasla som aj dobre pomazanky z avokada,tak uz by bolo na case vyskusat....mna doteraz nejako ta exoticka zelenina / ovocie nelakalo,ale ked je to dobre a navyse aj zdrave takpreco nie 😀
Och,na korcule by som uz aj ja sla. Zatial chodim na bicykel,kupila som Vaneske cyklosedacku tak chodime na "prechadzky" po prešove,je to super,mozem sportovat a Vanes je so mnou- tesi sa ked ideme na bike 😀

katkav
15. máj 2011

@adky ty nemozes zelenu zeleninu? neviem, ci budes moct avokado, ale je vraj dobre aj na krvny obeh
http://zena.atlas.sk/abeceda-vyzivy-avokado/zdr...
Aj my chceme cyklosedacku, ale Matko si v piatok potrebuje poriadne oddychnut a nie byt vystresovany z bicykla, tak budem v piatok sportovat iba ja, on sa bude s malym prechadzat 😉

jojina11
15. máj 2011

ahojte babule, dnes si dávam záväzok , že sa polepším s pitným režimom, lebo odkedy flákam váha ide riadne hore a to ma teda poriadne štve 😠 , inak všetkým peknú nedeľu, u nás riadne prší, lepšie povedané leje ako z krhly ☹ prechádzka nebude , škoda ☹

katkav
15. máj 2011

@macekovam to cvicenie s billym blanksom mi dalo zabrat, ale bavilo ma to, takze ti chcem len podakovat, ze si ma znova nastartovala na cvicenie 😉 🤐

nanika
15. máj 2011

@katkav Priznam sa, ze som ho raz zo zvedavosti kupila a bolo zrele, zjedla som ho len tak s rozkom, ale neoslovilo ma. Pomazanku som neskusala, ale u nas, co nie je na styl rybacej pomazanky s maslom, vajickami a riadne kaloricke, tak to sa jest nebude. To aj na margo mojej oblubenej drozdovej, cloveka to nebavi robit pre jedneho a ked urobim viac, potom to musim zjest, inak sa vyhodi :(

nanika
15. máj 2011

@jojina11 Joji, nech sa dari, ale zasa, ako ta poznam, s tou vahou to nebude az tak zle 🙂 Ty si sikulka a verim, ze si v zahradke nabrala kopec svalov 🙂

katkav
15. máj 2011

@nanika mne tiez avokado prvykrat nechutilo...ale potom som sa nanho naucila a mam ho strasne rada. Drozdovu natierku som este nejedla, ja si skor drozdie kydam na ksicht 😉

jojina11
15. máj 2011

@nanika ahoj moja, žeby to bolo tým? si čo sa mňa týka veľký optimista, do kelu, dnes sa nevládzem ani pohnúť, včera som to teda riadne prehnala, ale nevadí, stojí to za to, teraz keď prší a bude ešte, tak som chcela porobiť čo najviac,
malá mi práve zaspala, a ja sa chystám do kostola, dnes je u nás prvé sväté príjímanie, kedže sme taká malá dedinka idú len traja chlapci a jedno dievčatko

jojina11
15. máj 2011

@katkav v živote som avokádo nejedla, akú to má chuť?

nanika
15. máj 2011

@katkav teraz si citam o masti, masle a takych pochutkach na akv. Som ti hovorila, ze krvne testy mam uplne v norme, len vysoky cholesterol?! Chapes, ja ?! Ale zasa lekarka povedala, ze priemerne hodnoty dobreho cholesterolu su 1 a ja mam cez 2, ze je to v pohode 🙂 Takze verte, ze ja sa parkov a podobnych veci uz ani nechytim 🙂 Ale avokado bude plne nenasytenych mastnych kyselin, super ovocie 🙂

macekovam
15. máj 2011

@katkav sa tesim ze si mala z toho dobry pocit🙂 tak to ma byt...ustvat sa a potom si spokojna lahnut do postele 😉 😉 a to uuuplne staci....

macekovam
15. máj 2011

@nanika ja ked som cvicievala asi tak 3 roky do zadu....vtedy som to brala vaaazne 😀 😀 😀 tak som bola stale unavena a len som spala ako male decko...nasi normalne nechapali...a potom mi zistili ze mam cholesterol 2,3...a tak som sa s tym chvastala nasmu doktorovi ktory ho mal naopak vysoky...a on mi na to..,,No matka...to mate horsie ako keby ste ho mala vysoky... 😕 ,,tak potom som si uz aj rezne zacala pekne jest...sem tam trochu slanikky...a poviem ti ze nespala som uz cez cen asi 2 roky...a citim sa lepsie...nie som astale ako mechom buchnuta...takze zle je mat malo cholesterolu ale aj vela.... 😉