Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@katkav no tak ty si moja krvná skupina ja avokádo a špargľu milujem a šparglu si dávam len tak uvarenú s nejakou nátierkou (no občas aj polievku urobím) a ešte ty si písala že krabie tyčinky nemusíš ja surové tiež nie,ale ked ich pokrájam na menšie a opečiem na masielku alebo olivovom oleji tak mňáám pekne do chrumkava 😝 😝
Ahojte dievcata , no skusala som spaglu... ked ju uvarite v slanej a cukrovej vode ...ta moja mala taku horkastu chut ... mavaju to aj vase? a osupala som ju 😀DDD
Baby a vás nesere že mi horí ryža??? 😅 😅
@fabula moze byt horkasta, aspon ja mam tu skusenost. Ale neviem preco, ci je starsia, ci len tak, ci je to skladovanim... hm
Mne to avokado chutilo ako cukina s olejom.
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...
http://domacnost.sme.sk/c/5381003/maj-spargle-c...
@macekovam ale ja mam vysoky aj ten dobry, 2,1 a ten zly ze 6. takze lekarka len povedala, ze ono sa to vyvazuje. Ale asi je cas za zamysliet nad smotanovymi jogurtami, aj parkami raz za mesiac. Nechapem, bravcove nejem, mast nemame, len same kurence a morku jem, dam si aj sojove maso, aj tofu, no, asi mi to telo chce nieco povedat :( Ze uz mam tridsat a asi sa treba preorientovat na sojove jogurty. Ja som tu zdravu stravu brala ako sposob na schudnutie, ale ono to uz vyzera tak, ze budem musiet pritvrdit. No uvidime o mesiac, aj ked neviem, jogurty nejako nejem :(
@macekovam uz som to nasla, takze zly cholesterol by mal byt max okolo 3, to aj mam a celkovy do 5, ibaze mne to navysuje ten moj dobry, co som zistila, pri hodnotách nad 1,6 mmol/l výrazne znižuje riziko vzniku arterosklerózy a ja mam 2,12, uf, som si vydychla. Takze to, co robim, ma zmysel. Ale aspon budem na tie slahackove a smotanove veci uz pozerat inak 🙂
@macekovam mojka, z celozrnnej muky, bez slaniny, na kvapke oleja, nebudem ani hovorit, ze nie su slane. Ale zjedla som ledva jednu, nasi sa na to vrhli, akoby tyzden nejedli a mne bolo luto im ujedat. Ale boli dobre, ja mam rada take makkucke 🙂 Aby si niekto nemyslel, ze muzovi slaninu a vela oleja nedoprajem, doprajem, ale chcel takto, tu celozrnnu muku som dala, lebo som inu nemala 🙂 Zalezi na tebe, ak ich zboznujes, tak nerob, alebo urob iba pre muza, aby ti bolo luto mu odjest. Ale za svojich cias som ich kludne zjedla aj masne ako taka svinka aj so slaninkou, kludne aj 6 velkych, ako panvica.
Nie, slahacku som dlho nejedla 🙂 Ale asi mesiac do zadu som isla na smotanovych jogurtoch a tusim pred tyzdnom som zjedla asi deci a pol kyslej smotany. Teraz akosi nemam ani na jogurty chut a dojedat nie je co, alebo zostane za dve lyzicky, to uz vyhodim.
@macekovam ja som to s tymi tucnymi mliecnymi vyrobkami myslela tak, ze doteraz som sa na ne divala len z hladiska kj, ale nenapadlo ma, ze vlastne zivocisny tuk v nich mi robi blby cholesterol. To neznamena, ze ked raz za cas dostanem chut na smotanak, tak si nedam 🙂 Ale na moje milovane maslo som tymto zanevrela, uz ma aspon nebudu lakat cerstve rozky s polkou masla 🙂
@nanika mne sa to raz stalo, ked nam vypovedala truba a musime ju odvtedy zapinat este na spodnom paneli, som bola zvyknuta, ze len otocim teplotu a pecenie a hotovo a potom po chvilke kukam, ze ani to nevonia ani to nepecie ani nic. Uz som sa naucila, ze nesmiem zabudnut to zapnut aj dole 😉 tiez sa nemozem vyhovorit na maleho, ale to bola vtedy pravdepodobne este tehotenska demencia, alebo len moja zabudlivost? to je jedno. 😀
@adky ja milujem sparglu 🙂
prisla som vas postrasit a nikto tu nie je, na tvari mam masku z vajecneho bielka a kvasnic...kto sa bojiiii? bu bu bu 😀 😀 😀 ja som sibnuta asi 😅

@jojina11 taku skoro maslovu. Ja si ho natieram na chlieb, alebo davam do salatu, daju sa z neho robit vselijake pomazanky. Ak na nom nie je trosku cierneho korenia, citronu, tak to cloveka na prvykrat velmi neoslovi, ale je velmi zdrave. Clovek si podla mna na jeho chut musi zvyknut 😉
@nanika to vysoky cholesterol mavam aj ja....ale cudujem sa, ze ho mas ty...vsak aj vlockujes aj jes zdravo....ked som bola naposledy darovat krv (pred 10 rokmi), tak vtedy som mala 62 kil a krmila sa dost salatmi, makrelu, lososa som jedavala, vtedy som ho mala super, to sa ma este pytali, ze ci jem vela salatov, ze mam dost zeleza v krvi 😉 ale este pred tehu si potrebujem cholesterol trosku znizit tiez, takze asi sa vrhnem na avokado, lososa, myslim si, ze salatovanie cez leto by mohlo pomoct 😉
http://masaze-poprad.sk/index.php?option=com_co...