icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

janca13
18. máj 2011

@nanika tak som sa ráno vážila a váha stojí na 81 ako v pondelok,ale dostala som ms takže nebudem navyšovať a včera som ani nepojedla všetko čo som mala vôbec mi nechutilo 😠 😠 😠 a to som mala ukážkové semafori všetky na 100 len tuky 101.

janca13
18. máj 2011

@matiniki5 no ja ti velmi neporadím to skôr
@katkav alebo
@nanika ale chcem ti len povedať,že aj ja kojím a to aj 6-7 x cez den a 3X v noci a metoda akou sa stravujem vôbec neznížila tvorbu mliečka (skôr mám pocit že ho mám viac) .Tak držím palce 😉 🙂

nanika
18. máj 2011

@janca13 ja tak robim segedin, len s bielym jogurtom bez zasmazenia a s morcacinkou 🙂 Mnam 🙂

nanika
18. máj 2011

@matiniki5 mojka, to su len bludy. Co znamena, ze strasne rozozrata? Hod mi na IP taky tvoj bezny den, kedy si vstala, casy, mnozstva jedla, tak isto kedy potom ides spat. Napisem ti, co mas upravit. Ono sa niekedy zda, ze jes vela, ale pritom jes malo 🙂 Ked budes mat cas, alebo sem na forum, ako chces. Pa

mia258
18. máj 2011

@janca13 akurát som dojedla dnešné 4 kúsky 😉
Inak ja robím bežne kapustnicu so sójovým mäsom, aj guláš, segedín,... Priateľ sa nevie nabažiť "špecialít" slovenskej kuchyne 😀

Dnes mi došla nová tréningová súprava od adidas. Takú chuť som dostala ísť si zabehať. Ale nemôžem malú nechať ani hodinku bezo mňa, teraz má mamičkovské obdobie 😒

katkav
18. máj 2011

@matiniki5 dietu podla krvnych skupin som teda neskusala, mam pocit, ze by som podla nej nemala jest mliecne vyrobky a to u mna nehrozi, ja mam mliecko a jogurty velm rada 😉 Mozno mas len pocit, ze stale jes, lebo pri dvoch drobcoch nestihas 😉 Inak vacsinou byva opak pravdou, vacsina ludi je prilis malo a preto telo setri a vaha nechce ist dole. Tak ak neficis na cokinach, keksikoch, bielych rozkoch ale na nejakej zdravsej alternative a snazis sa jest trosku pravidelne, tak by vaha mala ist dole. Ale nanika ti urcite poradi lepsie. 😀

mirmaj
18. máj 2011

@katarinasifrova že 20km 😲 😲 tak to ja neviem kedy dam toľko, už sa mi zahojila noha po pade, tak dnes asi konečne zasa vyrazím aj ja aspoň trocha pokorčulovať až nevyjdem z cviku 😉

katarinasifrova
18. máj 2011

@mirmaj ja korculujem s kocikom a ide to perfektne, bez kocika mi to teraz bohvieako nejde, citim sa nekompletna 🙂
normalne zajdem 10 🙂 km, ale vcera som bola sama doobeda a poobede som bola este so sestrou, kt kupila nove korcule a nechcela ist sama 🙂

nanika
18. máj 2011

Baby, ja som uz fakt asi pripecena, kupila som si dvoje sortky v tescu, akosi som zabudla, ze sa mi budu triet o seba stehna :(

pandrholka
18. máj 2011

ahojte babuľky....dlho som tu nebola bo nebolo času, ale Katke som váhu poctivo hlásila...musela som sa učiť na štátnice, a tak si dovoľujem vám tu všetkým oznámiť, že od dnes je zo mňa Ing. Michaela...nedodržiavala som zrovna dvakrát racionálne stravovanie, ale najneskôr od pondelka sa vraciam do starého dobrého kolobehu...verím, že sa vám darí, mne to docela šlo 🙂

katkav
18. máj 2011

@pandrholka Jeeeeeeej. GRATULUJEM, super, perfektne, gratulujem pani inzinierka 😉 Este do pondelka oslavuj a potom mozes zacat posluchat, ak budes chciet 😉

mia258
18. máj 2011

@pandrholka gratulujeeem 😵

Baby, mám si zarátať červený melón do denného príjmu ZELENINY? Nejako sa neviem zmieriť s tým, že to nie je ovocie 😀

katkav
18. máj 2011

@mia258 asi hej 😉 vsak to je tekvica, preto tam asi nepatri 😉 ale dala by som si, si mi spravila chutky. Ja som dnes nastastie nenahadzovala do stobu, lebo by som mala sacharidy 500 %, ja viem, ze pred ms sa ma navysit prijem sacharidov, ale ja som dnes jedla len same sacharidy skoro, ak neratam obed. 😠 porazi ma zo mna.

janca13
18. máj 2011

@katkav tak vitaj v klube!!! 😖 😠 ja som urobila aj bezpečnostné opatrenia aby nebolo doma nič sladké no a či sa nedotrepal ujo aj s paklom sladkostí 😠 😠 ešte sa len blížil k nášmu dvoru a už som ho chcela vyhodiť,lebo on nikdy nepríde s prázdnymi rukami a ešte ma aj prašina bolela a mám pocit,že som pribrala všetky kilá nazad 😠 😠 😠 😠

janca13
18. máj 2011

Idem radšej spať,lebo vás nakazím mojou depkou.dobrúú 😝

tinika
18. máj 2011

ahojte, tak včera som sa dopočula super spravu, mojmu synovcovi nasli vhodneho darcu kostnej drene, tak sa veeeeelmi veeeeeelmi tesime 🙂

mirmaj
18. máj 2011

@janca13 vždy sa dobre pobavím na tvojich hlaškach 😀 😀
@tinika to je naozaj úžasne, gratulujem, teším sa s vami 🙂
@pandrholka gratulujem šikovnica, obdivujem ťa že si to zvladla popri malom, ja keby som si neurobila VŠ hned po škole tak už sa nato nedám nikdy 😝
@nanika ty už si taká štihla, že neverí že sa ti môže niečo o seba trieť 😉 😉 dnes som sa inšpirovala tvojím obedom čo si písala nedávno, ako si opiekla kur. prsia a potom pridala zeleninku, ja som to urobila s tofu a bolo mňaaaam 🙂 píš častejšie svoje nápady a určite nas viaceré potešíš 😉
@katarinasifrova ja by som sa bala práve s kočíkom že by som malu niekde vykotila 😝

katarinasifrova
18. máj 2011

@mirmaj aj ja som sa bala, ale fakt je to super. kocik je stabilny 🙂

livia333
18. máj 2011

ahojte dievcata, konecne sa mi podarilo vas docitat 😀
@katkav a preco sa maju sacharidy navysovat pred ms? To som ani nevedela...

nanika
19. máj 2011

@pandrholka suuuuuuuperrr. Gratulujem pani inzinierka 🙂
@katkav nechci vediet, co som pojedla ja, ale tak zasa, telo si pyta :(
@janca13 som si to predstavila ako vo filme, ako mas podminovanu branku a vykrikujes na uja "dalej ani krok, lebo strelim" 😀
@tinika moc sa tesim, to je vynikajuca sprava 🙂
@mirmaj no ved odfotim, ked uschnu, som ich rovno oprala, dufam, ze sa este aj zbehnu :( Neviem, neviem, co ma to napadlo. Akoze, vypadam v nich dobre, o tom potom 😀 A ze 40 f and f 🙂 Inak, s tym kocikom to napadlo aj mne, ale kedze ja nie som schopna sa ani ist s emou sama prejst, nejake ine krkolomne kusky nehrozia 🙂 Mam trojkolku s prednym otocnym kolieskom 🙂
@livia333 chcela som ti odpovedat, ale tak, pytas sa Katky, tak si pockaj na jej odpoved 🙂

macekovam
19. máj 2011

@tinika skvele..drzim palce 😵

macekovam
19. máj 2011

@nanika ahoj nanika..ja som tiez nevedela preco ze sa maju navyyysit sacharidy pred MS 😕 😕 😕 😕 😕 preeeeecoooooooo????? 😕 😕 😕 😕 😕 ale je pravda ze moje telo ich pyta...a tak aj v pondelok dopadnem.... 😖

nanika
19. máj 2011

@macekovam U žien stúpa potreba bielkovín v období, keď majú menzes. Ak ich telu nedodajú vopred, dostavia sa záchvaty jedenia, spravidla ide o neodolateľnú chuť na sladké. Aj pri chudnutí je preto vhodné počas menštruácie hneď na začiatku navýšiť príjem stravy asi o 1 000 kJ (240kcal) na deň a to predovšetkým bielkovín.

toto je z chudnutieako. sk

livia333
19. máj 2011

@nanika prestaaan 😀 rychlo mi odpovedz, vsak ja budem rada, ak mi odpovie aj niekto iny, len katka to tu spomenula, tak preto adresovane jej al. v podstate vsetkym 😀

macekovam
19. máj 2011

@nanika dobre...a myslis ze aj cez ms mam mat viac bielkovin??, 😕

nanika
19. máj 2011

@livia333 ja viem 🙂 Ale nechcem zasa odstrcit Katku, ktora si myslim, ze ma svoj pohlad na vec a je celkom aj dietologicky povzdelavana. Vidis a dokonca ma iny pohlad na vec v tom, ze treba navysit sacharidy. Neviem ale najst nejaky podlozeny zdroj ani na jedno z tvrdeni. Ked sa ale nad tym zamyslim, tak telo ma vtedy viac roboty a potrebuje viac jest.

nanika
19. máj 2011

@macekovam ja myslim, ze cez pms a zaciatok ms, tie silne dni, kedy vela krvacas, ano 🙂 Je lepsie planovane navysit, ako zjest neskor, co vidis 🙂

macekovam
19. máj 2011

@nanika budem praktizovat....teraz mam skor problem ze jem malo......vzdy zistim ze mam malo tukov a pride mi divne jest ich az neskoro okolo 15,,,,tak dnes pekne navazim uz rano pekne na zeleny semafor a tak pojdem.... 🙂

nanika
19. máj 2011

@macekovam asi ta potesim, ale zabudla som to sem hodit. Teraz vela citam casopisy, ked chodim na slender. No a docitala som sa, ze 70-85% cokolada je zdraviu prospesna, no, to vieme 🙂 Ale co som nevedela, tato cokolada ma malo cukru, ale cim viac podielu kakaa, tym stupa obsah tuku. Kam tym mierim? Ze je dovolene aj pri diete 10-25g cokiny denne. Obsah tuku tohto kuska je tym padom podla vahy a druhu 5-14g! Takze deficit tuku sa da krasne a pohodlne, pokial mame pevnu volu si dat len toto mnozstvo, doplnit aj takto. Kaloricky to vychadza cca rovnako a sacharidy a bielkoviny to velmi nedvyhne 🙂

bershka
19. máj 2011

ahojte, baby pomoooc. uz tyzden jem male mnozstva a obmedzila som sladke na minimum a vaha mi sla o pol kila hore. to co je? obycajne vzdy som schudla minimalne kilo za tyzden a teraz toto.... nehovoriac o tom, ze 2x do tyzdna cvicim zumbu 😢 😢 😢