Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@nanika....takze dnesna denzita 468...a planovany prijem 6970... 🙂
@nanika jezus, to chces moc odo mna 😀 😀
ale nie... tak, ranajky jogurt s vlockami, obed trochu fazulovej polievky, druhe kusok kuracieho masa s ryzou a omackou..... o piatej som zjedla take dva polystyrenove chleby s pomazankou a uhorkou
a ako prehresok som zjedla 4 gumenym mackov
takto sa stravujem asi tyzden... BMI neviem kolko mam. ale vazim 63 kg a 167 cm. mam 28
@bershka jes malo 🙂 V tom je problem. Nechuti ti? Poviem ti to takto, do tvojho stravovania ma nic. Ale tento prijem je velmi obmedzeny a oberas sa o ziviny. Tak, ako si pisala, ze chudla si a zrazu si "pribrala"?! Mozes s tym ratat aj do buducna, telu sa to prestalo pacit, ze nedostava dost jedla ani na zakladne fungovanie. To, ze nebodaj aj cvicis mu robi take soky, ze momentalne priberies, aj keby si jedla jeden jogurt denne. Da sa to zvratit, treba jest 🙂 Na zakladne fungovanie potrebuje organizmus okolo 9-10 tis kj denne. Pri miernom znizeni prijmu si to akoby nevsimne a chudne. Treba si rozhybat metabolizmus. Jest 5-6x denne mensie davky. Pit cca 3l denne. Jest cca pol kg zeleninky denne. Zaclenovat pomale sacharidy, tak ako to robis, ale v normalnej davke, sacharidy potrebuje hlavne mozog. Bez bielkovin, to, ze cvicis nema cenu. Telo ti nedovoli odcerpavat tolko energie, okrem toho ti ju berie zo svalov a kosti :( Nemas tam skoro ziaden tuk, telo musi dostavat tuk, inak ti ho ani nepusti. Chces vediet viac, alebo som ta troska nalomila pekne papkat? 🙂
ahojte..hlasim sa...neprispievam sice každy deň ale snažim sa-čo sa tíka chudnutia...akurat včera som nejedla a nepila..ale tak bol pohreb...6 káv som stihla a mala som dosť na cely deň...
cez vikend ined do svokry snad sa odreagujem...no cvičiť chodim aj nadalej..svalovka 😖 @idris mi je svedkom,chodime obe..zatial pravidelne 😉 aj dnes bude 😉 tak aspoň tak 😅
@bershka super, takze si skoc sem a troska sa dovzdelaj a verim, ze sa to zasa rozbehne 😀
asi kupim zasa herbalife... to mi pomohlo. sice schudla som len 2 kg, ale vyzerala som, ze 5
kopu tukov mi padlo
@livia333 ma sa navysit do stravy trosku viac vlakniny, cize viac zeleninky a celozrnnych vyrobkov, aby telo nebesnelo, ked uz besneju hormony a nepytalo si cokinu a podobne veci. Mali by sme sa snazit trosku ten organizmus oblbnut, nech tie hormonoy tak nevyvadzaju.
Ja som vcera pojedla celozrnne tycinky, potom som nacla take celozrnne vankusiky a nakoniec som si spravila domace chipsy, lebo som na ne mala chut a dnes vaha, plus 50 gramov, kurnik sopa 😖
Tak uz som si vyzr....la, co som chcela, tak dnes skusim posluchat.
@nanika ja vobec nie som odbornik, nejake veci si pamatam, snad aj dobre, ty si toho urcite precitala o mnoho viac ako ja. Dnes sme vstavali o 7.40, pojdeme za chvilku von, trosku sa opalit 😉
Ahojte, vcera som sa odvazila a ze minus kilo a dnes mi to kilo naskocilo nazad... keby som jedla sladke .... nic.. jedla som podla stobu a na figu .... inak uz som to nevydrzala a dnes som sa odmerala cm idu dole a to si vsimli uz aj kamosky a aj manzel ...ma pochvalil a nepolavim .... len tie kg ma hnevaju nejdu a nejsu ...
@bershka ahoj, mali sme tu aj kocky, ktore zacinali s rovnakou vahou ako ty a schudli 10 kil, len zacali normalne jest, nemozes telo nechat hladovat....ale asi musis najprv odblokovat svoj blok, ktory mas, bojis sa zjest trosku viac, lebo sa bojis, ze priberies...tak to nie je, uvidis, ze telo prestane setrit a kilecka pojdu dole.
Este sa chcem spytat, ked koncis olovrantom, o kolkej chodis spat? Vecera sa ti uz nezmesti? Ci jes okolo piatej a potom do rana do trebars 7.mej telo hladuje? To je dost dlho si myslim. Este o kolkej obedujes? O dvanastej? Do piatej to je 5 hodin, to nie je dobre taktiez, lebo tam je velka medzera medzi tymi jedlami, mali by byt 2-3 hodinky. Ranajky by si mohla mat aj vacsie, ten jogurt by som presunula na desiatu s tym bananom a vlockami a na ranajky by si mohla mat kusok nejakeho chlebika, so sunkou, zeleninkou. Ak sa bojis jest vecer, skus jest viac rano, ranajky su najdolezitejsie. Ale ak sa ti takyto sposob jedenia nezda a mas korunky, tak si v klude kup herbalife, ja s nim skusenosti nemam, takze neviem ako to funguje alebo nefunguje 😉 Drzim ti palce, nech kilecka pekne do leta odidu 😉
@fabula kasli na kg, dolezitejsie su tie cm 🙂
@bershka no teoria hovori tak, ze priberies za predpokladu, ked bude mat z casu na cas vykyv, ze ides na 5000 kj a par dni do mesiaca sa najes poriadne, 10000 kj a vsetko priberies. Celkovo ale ak budes jest bez vykyvov, mohla by si sa na vahe drzat. Ale neschudnes, ak pojdes dole s vahou, tuk to rozhodne nebude. Herbalife zabera len vdaka tomu, ze je znizeny prijem, ale co to robi u ludi, ktori uz pretym tak jedli, neviem. Celkovo ale, myslim, ze je dolezitejsie sa naucit jest tak, aby si si neublizovala a aj mala svoju vysnivanu vahu a to sa da len stravou a pohybom, nie blbostami z lekarne. Za tie peniaze si si mohla kupit permanentku do fitka 🙂
Ale preco to tak je.... preco idu cm a vaha nie ? To ja som taka divna tu v tomto spolku ?
@nanika vies, mna ten herbalife naucil stravovat.. ja som vzdy sa nazrala do prasknutia a teraz ked si dam do polosyta, tak som spokojna a staci mi to..\\
ja by som aj taku dietku prijala, ale vobec neviem ako na to... keby mi niekto povedal, co a kedy jest....
@katkav ja nehladujem uplne... ked mam hlad, tak si kusnem do niecoho... ale co sa tyka vecere, tak ano..... o 7 som hladna a uz jest nechcem, lebo sa mi zda byt neskoro
nie , teraz momentalne nie... iba to co pochodim,upracem s drobcom von ... teraz necvicim....som z toho blazon .. nerozumiem tomu
@bershka ja viem, ze sa necitis hladna, aj ja som kedysi tak jedla a cudovala sa, co mi vaha nejde dole, to vela ludi hovori, ze vsak ja skoro nic nejem, preco mi vaha nejde dole 😉 ved nieco vymyslis a vaha pojde dole, uvidis 😉 o take 3 mesiace sa budes chvalit ako si zisla dole na 55 kil 😉
@katkav ahoj, chystali sme sa do Tatier, ale vcera mi zomrel stryko, tak to asi padne. Takze nahlasim poslednu vahu, ktore sa bude dat, cize pravdepodobne nedelnu.
inak vcera som vravela kamoske, ze kolko som schudla a kolko este chcem a ona hned, ze to nebude vyzerat dobre, ze to je primalo. Mne sa nezda pri vyske 173cm, 69kg primalo. chudnutie ako mi pise 62...to uz sa mi zda malo.
@fabula nie si len ty ,,taka divna,, 😀 😀 😀 aj som to tak amala a verim ze kezda z nas...je to tak preto lebo telo spevnujes a tuk ktory ma normalne vacsi objem ...sa meni na sval..ktory ma objem mensi...teda aspon dla mna...kilo tuku a kilo svalu sice rovnako vazia ale na pohlad je toho tuku viac...chapes???to mas to zname...kilo peria a kilo tehly...co je tazsie?? 😀 😀 😀
@strasska uprimnu sustrast, to ma mrzi.
Ja som mala najmenej 62 kil, ked som mala 22 rokov a to som uz ozaj nevyzerala zdravo, ja som bola cela tesiva, ze som stihla, ale to bolo uz na moju vysku 172 malo. Ja mam asi tiez tazsie kosti.
@bershka tak potom vlastne ani nepotrebujes schudnut. Ved vaha je len cislo, ak vyzeras super a citis sa dobre, tak nemusis pokusat svoje zdravie 😉 Ci mas ten pocit, ze potrebujes schudnut? Moja kamoska sa ani nevazi, cvici, zdravsie je, netusi, kolko vazi, ale ma peknu pevnu postavu, citi sa zdravo, sexi a to je dolezite. Ja odhadujem, ze moze mat okolo 60 kil, ale ozaj ma po jednom dietati taku postavu ako mala pred tehu, mozno lepsiu.

@bershka napis, co si vcera jedla, vratane, kolko toho bolo. Od kedy chudnes, kolko si schudla, ake mas teraz BMI? Ak chces, hod mi to na IP, alebo napis sem.