icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

dejka77
23. máj 2011

Joj dievcata vy tu riesite ako nepribrat a ja by som tak rada pribrala. Po porode som sa doslova scvrkla, ani sa nespoznavam.

vejula
23. máj 2011

@dejka77 https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/chudnutie-pocas-dojcenia-ako-postupovat/ pripadne ešte pohladaj. tuto sme kočky ktore chudneme a vieme o tom že su kočky ktore by chceli priberať, v tom je krasa pestrosti tohto sveta 😉

katkav
23. máj 2011

@katarinasifrova dakujem za odpoved, ja mam tento http://www.slnieckovo.sk/index.php/domov/507-ko...
tak snad s nim to pojde v pohode. Uz som si myslela, ze mi nikto neodpovie a pojdem to vyskusat a potom dam Matke vediet, lebo aj ona bola zvedava. Ale ja sa do kopcov nechystam, ja budem chodit par km do jednej strany a par spat, po rovinke, na cestu by som sa neodvazila, lebo sa bojim, ze ak by som mala rozbehnuty kocik a nahodou by to ovela dlhsie trvalo, kym by zabrzdil, aby sa nieco hrozne nestalo, predsalen sa odporucaju na korculovanie tie kociky s rucnou brzdou. 😒 Takze odslapem ku hradzi pri Malom Dunaji, navleciem korcule a skusim to....len kto ma dovlecie odtial spat, to je otazne, lebo je to kus ist aj tam pesi...ved ked bola Velka noc, ako mi krasne isla vaha dole, lebo sme denne absolvovali tento "kusok" pesi. Takze do konca leta budem hrozne stihla 😀 😀 😀 uz sa na to tesim 😅

katkav
23. máj 2011

este sa musim pochvalit 😖 ...vcera sa mi podarilo kupit v Lidli nizkotucny jogurt, slepa som, alebo co, nakupujem tam raz za uhorsky rok a vidim, ze jogurt broskynovy a vobec som si nevsimla, ze je nizkotucny a kupila som ich 5, asi ma porazi, co s nimi, vsak to sa neda jest...inak ako som ho otvorila a zistila, ze cudne chuti, spomenula som si na vsetky tie clanky, kde radia, ze nahradte plnotucne potraviny nizkotucnymi...taky clovek, co to napise asi v zivote nic nizkotucne neochutnal 😠 😖 😅 aj ked mozno to je iba moj nazor a moje chutove bunky. 😖

katkav
23. máj 2011

no a vsetky asi uspavate svoje deturence a moj synator pojde zase asi az o desiatej hajat, tak si budem zatial pisat sama so sebou 😉 alebo ze by som isla zase vesele zehlit? inak minule som zehlila cez den, to su litre potu vypotene v takomto teple, len taky maly typ, ak by niekto chcel odvodnit organizmus....co si este napisem sama sebe si ? 😉 prisiel mm, idem ho nakrmit zatial 😉 snad sa tu niekto zjavi 😉

katkav
23. máj 2011

no ucast je tu hojna 😀 😀 😀 tak prajem vsetkym krasny vecer 😉 idem relaxovat aj ja 🙂

katarinasifrova
23. máj 2011

@katkav u nas som videla aj takyto kocik a babo malo na hlavicke prilbu 🙂 , my sme zatial v hlbokom kociku.

livia333
23. máj 2011

@katkav 😀 😀 😀
tak ja som sa zase ulakomila na olomoucke syrecky 😀 , ty si tu tusim Kati tiez pisala, ze ti chutia...a ja ked som to dala do ust..tak som myslela, ze to rovno vyplujem, ale zjedla som to nakoniec 😀 , ale tie zvysne kruzky sa susia zatial v chladnicke.

@macekovam vsak som nakazala mm, ze si ich berie do prace a je mi jedno, kam si ich tam schova 😅

macekovam
24. máj 2011

ahojte... po vzhliadnuti mojho ciela a uvedomeni si ze mi treba do juna zhodit 6kiiiil 😠 😠 😠 ...no nemam sancu...to nedam 😖 ani ked sa p.....m 🙄 😕 😔 🤐

katkav
24. máj 2011

@katarinasifrova jasne, ved Jakubko je este malicky.
@livia333 ja som ich ale jedla obalene v prosciutte a upecene na suchej panvici, normalne by som ich asi nedokazala zjest 😉 ale maju vela bielkovin a malo kj 😉

katkav
24. máj 2011

@macekovam Matka, taka dobra crevna chripka by ti to pomohla dosiahnut, ale nic take ti neprajem, tak das dole 4 kila alebo 3 a budes zase blizsie k cielu 😉

macekovam
24. máj 2011

@katkav ahoj..ja uznavam len ,,cistu,, cestu...ved uvidim... 😕

katkav
24. máj 2011

@macekovam prajem ti take dva tyzdne po sebe, co bude aspon kilo 200 dole, aby si bola blizsie k cielu. Ale ved ked sa k nemu nedostanes koncom juna, dostanes sa k nemu koncom jula, mesiac zbehne velmi rychlo a ty budes este vacsia kocka 😉 pomaly dalej zajdes, hlavne nech si telo zvyka a nebude ti kila vracat spat, ak by si chudla velmi rychlo 😉

macekovam
24. máj 2011

@katkav ...o vracani kil viem svoje 😉 a dufam ze to uz nebude....do schudnutia cvicim dla moznosti kazdy den...potom uz len tak ,,udrziavanie,,a to 3 krat bohato bude stacit...co sa tyka stravy vidim ze mozem zjest naozaj dost,,,takze hlad by tiez nemal byt...tak tej ,,JOJO,,nech sa mi radsej vyhne!!!! 😉

z.vrablova
24. máj 2011

@livia333, @katkav.. ja naopak milujem olomocke tvaruzky... musim ich jedavat na pridel, kedze 100g obsahuje az 30g bielkovin.... ☹
Som sa dnes vazila a je dole len 500g 😒 ale zase 2cm v pase (za tyzden)... budem musiet trosku pridat tento tyzden... 😉

livia333
24. máj 2011

@katkav no mne je z nich na vracanie 😀 a ten smrad 😀 😀 😀 Kati vsak ja som sa nechala zlakat predstavou, ze to ma vela bielkovin a takto som dopadla...no nieco s nimi este vymyslim 😀 nech neskoncia v kosi..este by som ich mohla podarovat mojim havkacom 😀 co tie na to...ale je tam vela bielkovin...to musim dat sama 😀 😀 😀

@macekovam jak ze nie, vsak ti to krasne ide 😉 das dole kolko das...ja som si tiez povedala ze chcem mat 57...ale to nebudem mat urcite...ale tak sa vytesujem z toho, ze ta vaha aspon ide konecne dole a nie hore 😅 pri kojeni..vsetky maminy okolo mna chudnu z kojenia a ja som snad bola jedina co priberala...takze neboj, dame dole neskor, ale podstatne je, ze ich dole dame 😵

@z.vrablova a 500g sa ti mali??? To je ako za min.tt? Tusim by si asi radsej chcela pribrat namiesto schudnutia 😉 ci nebodaj stagnovat?...aby si sa tesila z tohto ubytku 😉 Hlavne ze to ide.

katkav
24. máj 2011

@livia333 tak si skus tymi syreckami naplnit trebars kuracie prsia, alebo ich este s inym druhom syra zapec na nejakej zeleninke, trebars na brokolici 😉 urcite nieco vymyslis, ved to je len syr, surove su podla mna nejedle, ale teplo spracovane sa uz trosku daju 😉
vcera som bola v tescu a po miliontykrat som si zabudla kupit chranice, ma zo mna porazi, si to musim asi vytetovat na ruku. 😉

z.vrablova
24. máj 2011

@livia333 ... presne ako pise @katkav, tepelne upravene chutia o nieco menej drazdivo (teda myslim tych, komu surove nechutia).... kedysi sme ich aj vyprazali klasicky v trojobale, ale tadial cesta nevedie... mozno len v bielku obalene a narychlo upecene na kvapke oleja... robievame aj pirohy plnene olomouckym syrom... alebo len tak zapiect nieco... alebo ak ti jednoducho nechutia skus ine syry... ja som momentalne zalubena do Mozzarely... 😉

livia333
24. máj 2011

@katkav , @z.vrablova dakujem baby, poskusam v niecom 😀
inak mozzarellu zboznujem aj ja...ale ma tusim vela tukov 😝 🙄 aj mame v chladnicke...len to nejem, minule mi z toho tuky vyleteli do astronomickych vysok 😀

bershka
24. máj 2011

ahojte

inak baby, pri diete je vhodne konzumovat hriby, lebo nemaju takmer ziadnu kaloricku hodnotu a zasytia

vejula
24. máj 2011

ahojte kočky tak ako?? ja sa zatial snažim včerajšok mi vyšiel ukažkovo, mohlo by byť viacej takych dni 😵

@bershka joj no mne po hriboch byva hrozne ťažko, navyše pri kojeni sa vobec neodporučaju lebo hriby na seeba viažu toxiny z pody a teda ani normalny človek by ich nemal konzumovať moc často, pretože vôbec nie su nejake zdrave, skor naopak 😒

bershka
24. máj 2011

@vejula hlavne ze zasytia nie? 😀 😀 😀

maya30
24. máj 2011

@katkav
@macekovam caute, nahodou som nahliadla...okrem crevnej chripky odporucam aj zlcnikovy zachvat, odvcera mam o kilo menej...no super 😖 😖 😖

macekovam
24. máj 2011

@maya30 to ti teda nezavidim...po tom sa mi tiez necnie... 😖

vejula
24. máj 2011

@bershka 😅 ja sa mam až priliš rada na to aby som do seba cpala toxiny.... som taky bojko, ja radšej zjem kaloricke ako nezdrave, to je moja zasada 😝

macekovam
24. máj 2011

@maya30 tak nech toi to skoro prejde...dietu nasad....ale to uz asi mas...ze???

maya30
24. máj 2011

@macekovam no ved som len na suchom rozku a caji ... a margotku si uz asi v zivote nedam 😎 zajtra idem na pecenove testy, v piatok na sono, ak su tam kamene, tak pojde von....baby ja sa od strachu pose..m 🤐

macekovam
24. máj 2011

@maya30 radsej von ako niekolko krat odpadnut....neboj....teraz dietka a potom sa uz zdrave stravovanie 😉 stane tvojou kazdodennou sucastou...

katkav
24. máj 2011

@maya30 fuha a to ti spustila margotka? ty das dole tento tyzden hadam aj tri kila, ked sa chystas od strachu este aj po...t 😉 hlavne nech ti to prejde a nech si zase fit, ved ak by tam boli kamene, tak ich daju von, aj tak tam len zavadzaju. Neboj, vsetko bude ok.

z.vrablova
24. máj 2011

Davam do pozornosti.... obrovsky archiv potravin... 😉
http://www.kaloricketabulky.cz/tabulka-potravin...
na margo mozzarelly... klasicka mozzarella vyrabana z polotucneho mlieka by mala obsahovat na 100g 22g tuku, preto je aj zaradena do dietnych jedalnickov... ja kupujem z Tesca tu, ktora ma 15% tuku a dokonca su aj Mozzarelly light... takze vybrat sa da... len si treba zvyknut na jej chut... ja ju milujem v paradajkovej polievke alebo v salate z cerstveho spenatu, s cherry rajcinami a orechami...