Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn u mna je to aj o tom, ze byvam u rodicov a tak ked pridem do kuchyne alebo ladnicky a vidim tam kadeco dobre, co som uz predtym roky nejedla a drzala si krasne vahu (tri roky som fungovala na vyzive podla krvnych skupim a aj ked mi predtym pocas roka kolisala + - 10kg tak vtedy vobec ale je to dost financne narocne) tak proste neodolam. Keby som mala len to co si kupim, tak by som mozno takto neblbla ale tiez mam pocit, ze ta moja vaha je o mojej hlave, o psychike. Ked si totiz idem dat nieco co nemam, tak mi prejde hlavou len jedno, ze no a co, ze je to silnejsie ako ja. Vzdy som si hovorila, ze naozaj tucni ludia si za to mozu sami, ze su lenivi sa hybat, ale teraz zacinam chapat, ze cim som tucnejsia, tym menej to mam silu riesit, je to taky zacaroavny kruh. Ale aj tak niekde v kutiku duse verim, ze raz, ked uz budem moct chodit aj von, ked zacne otec Vikinky platit normalne alimenty a budeme si moct viac dovolit, ze sa to rozbehne. Kazdy den si hovorim, ze zacnem podla DVDciek cvicit aj doma, ale dako si na to neviem najst cas. Mala mi strasne zle spinka pocas dna a v noci uz na to nemam naladu. Obcas mam pocit, ze ja tomu ani neverim, ze to telo je moje, ja si taka tucna ani nepripadam, lebo sa moc nesledujem, ale ked sa mam do niecoho narvat, tak zrazi zasnem aka velkost obrovna mi je zrazu mala... Dakujem moc za podporu, snad to fakt chce cas a teraz je ajtak najdolezitejsie, aby som bola pri malickej v pohode a nie sa stresovala, ze mi tam sliny tecu po vsetkom :D A ked bude lepsie zdravotne, tak budeme chodit aspon na bike 🙂
Ahojte babule 😉 tak ja mám další domrvený deň za sebou 😠 Malá bola včera hroznááá takú som ju ešte asi ani nemala.Stále si papala ručičku a len na rukách,alebo v kočíku a ten posledný "očniak" nie a nie vybehnúť ☹ Na obed spinkala len hodinku a to bol koniec môjmu ukážkovému stravovaniu to som už len občas zobla čerešne zo stromu a večer veľká zmrzka a ked mi večer konečne zaspala tak som bola príšerne hladná a načapala som mm ako sa v aute napcháva potajomky keksíkmi 😀 😀 😀 to že aby ma neprovokoval,tak si ich tam schoval 😀 😀 no ale smola pekne sa musel podeliť a pokiaľ sa ospršil ja som ich všetky zožrala a ráno mi bolo príšerne zle bléé.Tak ale dneska to už hádam bude lepšie.
@vejula no chudneme chudneme ale ako na hojdačke raz som hore raz dolu do kelu!!Vôbec sa pod tú 80 nemôžem dostať nejak sa jej u mňa zapáčilo a ja že už budem tento rok na dovolenke šik no a ja zas budem vyzerať jak kosatka!! 😀 😀 Ale už som sa aspoň odhodlala a ešte ma to drží a zo sladkého aj mne býva nejako zle.A ešte sa kojíte??
@yennn joooj viem o čom hovoriš tiež som tu len ked cez obed spinka, alebo potom večer ked už spinka na noc, inak sme stale vonku, doma sa to neda vydržať a teraz ked je tak krasne je aj škoda doma hlivieť 🙂
@janca13 😀 😀 ale určite to až take zle nebude 😉 jj my sa stale kojime, ešte pomerne často aj cez den aj v noci... no ale nech mu len chuti ja som rada, ved čo už malemu možem viac dať ako moje mliečko.. pediatrička povedala že ako by som odstavila do 2 rokov musim davať ešte sunar, tak do tych dvoch rokov by som rada potiahla, lebo to ma isto lepšie ako umele. A vy ako ešte sa kojite?
Ahojteee 😵
Konečne sme doma, všetky skúšky mám hotové. Z toho stresu zo mňa Mia plakala každú jednu noc + cudzie prostredie 😒
O jedálničku ani nehovorím... jedine vodu som mala v poriadku. Inak som "jedla" spôsobom: ráno nič, desiata nič, obed nič, olovrat rýchlo rýchlo jogurt, večera čokoláda a učím sa ďalej... 😔
Som zvedavá čo v pondelok, ale dnes je druhá polovica týždňa, tak sa to pokúsim do konca napraviť.
Už mi volala svokra, že nesie chlebíky a tortu na oslavu 😀
@mia258 Gratulujem ku skuskam a z coho ze si to mala skusky?
ako tak citam, tak vase ratolesti maju svoje dni, aj moja je nejaka upistana a za den povie aj 2000 x mama. Idu na stolicky 3 naraz tak to bude tym a do toho este sopliky.
Moje stravovanie je asi take ze doobeda aj ok ale potom ked sme vonku tak zabudam na vsetko a vecer je tazke odolavat.
@livia333 ďakujem 😵 @kvetka58 slovenčina, angličtina, biológia, chémia 😀
@yennn ty si sem dávala ten link, nie? Nejako som sa do toho zažrala a mám to pustené už od odkedy som vás prečítala 😅
Síce nevnímam úplne všetko, lebo okolo toho robím čo treba, ale štvrtá časť - ten chalan schudol za týždeň 7 kíl??? 😨
@mia258 ano, ja som davala ten link, tiež som sa do toho zažrala. Je trošku škoda, že sú to samí pubertiaci, že tam nie sú aj ľudia, ktorí majú aj iné starosti než len čo si oblečiem do novej školy. Ale zase na druhej strane - takých sme videli XY a musim obdivovat aj tychto 18-rocnych - ja v ich veku by som taku silu asi nenazbierala, a to som nebola taka tlsta a nemala som podrazene sebavedomie ako oni. Fakt, klobuk dolu.
@mimivikinka Mimi, máš absolútnu pravdu v jednej veci - že na chudnutie musi byt clovek naozaj psychicky pripraveny, ale aj v psychickej pohode. Ak toto nemas, tak na seba snahou schudnut navalas len dalsi stres a nepojde to...
Napr. ak by si bola motivovana, dalo by sa mozno aj s rodicmi dohodnut, aby nekupovali veci, ktore nemôzes papat, a tym nepodrazali tvoju snahu.
PS: ja som si tiez vzdy myslela, ze tucni ludia si za to mozu sami. Lenze... ja som z toho nevyrastla, doteraz si to myslim. Ak neratame tych 6% populacie, ktori maju skutocne zdravotny problem sposobujuci nadvahu (hormony, stitna zlaza a cojaviem co este).... vsetci si za nadvahu mozme sami. A neber ma v zlom, ja som podla BMI obézna, takze nie som ziadna chudulka co tu vyprava o niecom, comu nerozumie. Je to naozaj boj v hlave, a ten treba vyhrat ako prvy. Aj ked mame koho viniť - tehotenstvo, rodičov lebo nám nevtĺkli do hlavy tie správne návyky a pod. - stále sme len dospelí ľudia, ktorí (jedného dňa) musia prevziať zodpovednosť za svoj vlastný život, a za to, ako sa správajú, a vyzerajú 😉
Ale vidim ze si sa vcera len registrovala na koniku, takze vitaj medzi nami. A podla mna - natrafila si na spravnu temu 🙂 Ak mas chut, a obcas trosku casu, tak sa kludne ku nam pridaj, podiskutuj s nami o tomto probleme, a mozno ti pomozeme sa trosku namotivovat. My uz tu spolu chudneme skoro tristvrte roka a schudli sme bohovskych vyse -300 kíl spolu 😀 Samozrejme, netreba to siliť, chudnutie funguje naozaj len vtedy, ked je clovek pripraveny.
Mozno ak si trosku precitas z tejto temy, alebo obcas podiskutujes, moznoze najdes co i len jednu malu vec, ktora by sa dala na tvojom sposobe zivota zmenit, bez toho aby to nejak extra bolelo, a to ti pomoze zhodit prve kilo - to by ta mohlo namotivovat. Neviem kolko kil mas nadvahy, ale isto sa s tym da nieco robit - ci je to 5 alebo 40 .... 😉
Ak nie je pre teba ten spravny cas, nevadi - pride. Len tomu treba verit. 😉
Ahojte...zajtra si to tu po par dnoch ceeeele precitam... 🙂 konecne 😎 ...dnes som tu len na skok...uz sme s malou zdrave... 😀 a po 3 mesiacoch a 2 vyvolavackach mi dnes dorazila mrcha 😀 😀 😀 tak vaha uz hadam pojde lepsie dole... 😀 idem ja, kym to moje kuriatko spi...rano bude zas budit uz o 6tej 😅
dobre ranko ;) nejako to tu viazne 😀 , vidno, ze je vonku pekne a asi ste vsetky s detickami cez den na vzduchu 🙂
@janca13 este aj v noci mi bolo pri predstave do smiechu z toho tvojho mm...som to rozpravala mojmu a nevedela som to ani dopovedat, take zachvaty smiechu ma pri tej predstave chytali 😀 😅
@macekovam ahoj Matka, vcera som si bola pozriet tu hradzu pri malom Dunaji a vyzera to vcelku fajn, boli sme iba pesi, vaha dnes isla super dole, vytesujem sa, myslim, ze si tuto trasu musim naordinovat do svojich prechadzok, aspon 4krat tyzdenne...mm povedal, ze prvykrat sa pojdem korculovat s nim, aby som si potom dalsi krat bola uz istejsia. A preco sa hanbis? za co? vsak si kocka a hanbis sa obut si korcule? Aj ked neviem si predstavit korculovat sa s dvomi deturencami, to je urcite technicky nemozne. Jedine, ze ti ich mm postrazi a pojdes trosku von sama. 😉
@yennn tak ma napadlo ked tu pišeš o tych nespravnych navykoch z detstva.. Vaic krat som rozmyšlala nad tym že či je dobre, ked maly už kruti hlavičkou že nechce papať ešte skušať mu davať dalšiu lyžičku.. Maly nieje bohvieaky papačik a tak skušam až kym mi to nezačne vypluvať alebo netresne po lyžičke... ale väčšinou tomu predchadza to že zakruti hlavkou že nechce... Asi robim zle že ešte skušam, ale je to tak že fakt mi malinko papka takych normalnych veci preto skušam aby spapal čo najviac. Čo si o tom mysliš....
@katkav ahoj.no seper ze ti isla vaha dole...trosku aj zavidim...lebo mne nic moc teda... 🙂 ale smutna nebudem...ved cvicim tak co??vari sa len pohne pekne...a v pondelok potesi...ja by som sa isla korculovat len s mladsim..starsiu brava muz von...ta je jeho chvost... 😀 aj teraz isli spolu,,pracovat,,🙂 a cakam kym maly zaspi a dam brucho....
@macekovam urcite pojde vaha dole aj tebe 😉 vsak si povedala, ze uz mas vymysleny nejaky iny novy bojovy plan, tak dufam, ze ti to zaberie...aj tak je vaha len cislo a ak pekne cvicis a vidis vysledky, tak to sa podla mna rata viac ako to, ci mas o 200 gramov menej alebo viac 😉
ja dufam, ze este do konca leta dam dole aspon 5 kil, som si to dnes ratala, do 4.9. je to sto dni, tak som zvedava, co so sebou zvladnem spravit za 100 dni 😉
idem upratat ten nas vecny bordel, aj do obchodu by sme mali ist, vsade su otvorene okna a mam pocit ako keby som bola v saune 😉 poobede pojdeme na vychadzku k Dunaju zase, nech sa aj zajtra vytesujem z dalsieho ubytku 😉
@macekovam cim som ta podrazdila? 😎 tou dlhou vychadzkou? ked na zumbu mozem ist zase az v stredu, az vtedy ma mm volno a doma si tak do tela neviem dat ako nam dava ten chalan. 😉 tak aspon ta vychadzka dlhocizna bude mojim sportom, plus musim spevnit brucho, stehna a chrbat, ale to mi pomoze fit lopta 😉
idem do obchodu...kupit nejaku zeleninku do polievky...pekny dnik aj tebe, papa...ty uz mas urcite sixpack na tom bruchu 😉
Ahojte 😉
@vejula no jasné aj my sa ešte kojíme a mám pocit,že ozaj budem chodiť ešte aj v 1 triede cez prestávku dať cucnúť 😀 ale vôbec mi to neprekáža sú to neskutočne krásne chvílky kt. si užívam a čím je staršia,tak tým máme viac zábavných chvíľ 😀 😀 mm ju naučil robiť si šľahačku(to si chytí cici do ručičiek a trepocéé s ním ako so šejkrom, až kým jej nepovie že už má šľahačku hotovú)bb😀 😀 😀 no a je takých podobných chvíľ neúrekom .A písala si že ti drobček spapka máličko to aj mne moja a nenúť ho zbytočne.Ved on si to dobehne mliečkom.Ja jej dávam už všetko ale ona fakt len ako také mačiatko spapa a nemyslím si že je hladná. 😉 A
@yennn to fakt napísala pekne,my sme doma tiež museli všetko zjesť čo sme dostali na tanier a tiež som ako dieťa bola guľatá .
@livia333 😉 tak som rada,že som ti vylepšila deň . 🙂 No nám už ten zúbok našťastie vykukol,takže som rada už máme na nejaký čas pokoj 😝 A to mojej staršej vybehli zúbky ani neviem ako zrazu bola zubatá 😀 😀 no a teraz má zase problémy,že jej nevytlačí mliečny zub von ale jej vždy narastie na ňom takže musíme ísť vždy k dok.aby jej ho vytrhol 😝
@yennn no ten mm je taký solidárny vidí ,že sa snažím tak radšej neprovokuje,lebo on si aj okolo 19:00 robieval večeru a fekt sa mu nelenilo hoci aj zemiakové baby robiť,alebo čokoľvek iné a on si to vie tak chutne naukladať na tanier a väčšinou kým si po sebe poumýval ,tak som mu ja s Luckou polovicu zjedla,ale už sa naje pekne ked jem aj ja a už potom nie 🙂
Baby stále mi tu vypisuje malé "b" samé od seba a riadne ma to rozčuľuje 😠 a včera som po dlllhom čase kosila dvor a bol to pre mňa neskutočný RELAX ,takže včera som bola doma za šikovnú 😀 😀 a dneska idem ku kaderníčke tak som chcela byť za peknú ale kedže mám doma dve baby nemám šancu 😝 tak asi budem za múdru,ale kedže som blondína neviem či mi to zožerú 😀 😀
@janca13 ďakujem 🙂
My už za sebou máme raňajky, prechádzku, desiatu, hranie sa so psami, o chvíľku ideme obedovať a potom na prechádzku a na nákup 😀
Nejako mi dochádzajú nápady na obedy 😒 Dnes robím cestoviny s pestom, paradajkovou omáčkou a syrom. Zajtra si asi urobím zapekaný baklažán 😵

@akika722 nedakuj. Podla toho ako to opisujes to fakt je ako chrbtica. Ja som mala od detstva problemy, nakaoniec mi zistlili asi 5 diagnoz a aj daku vrodenu vadu. Vraj to tam tlaci na miechu. A fakt to su muky tie bolesti, obcas mi trva migrena a vsetko co opisujes aj par dni v kuse. Mne na to radili len cvicit a lieky na tisenie bolesti, ale to tiez nezaberaju dake bezne a ja do seba chemiu cpat moc nechcem, tak trpim. Ale uvidis druheho ako dopadnes, skus trvat na tom, ze chces aj MR chrbtice. Aj ked na to sa caka dlho ale z toho vidno ovela viac ako z RTG. Je mi luto, ze takto trpis a moc Ti zelam, nech na to pridu a da sa to riesit. Co sa tyka stitnej, tak z nej ma clovek skor psychiku naburanu a pribera alebo chudne. Mozme niekedy pokecat na dakom chate, ak budes chciet