Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@vejula ja som si tiez povedala, ze ked maly papat nechce, tak uz je bud plny alebo mu nechuti a tiez si myslim, ze nie je dobre take male dieta nutit papat, ak nechce, iba mu to potom podla mna znechutis 😉 Moj maly ma 21 mesiacov a este ho kojim a nielen raz za den, alebo dvakrat, velakrat sa mi stane, ze vidi, ze som pri pocitaci, len v nohavickach v tomto horku a robi si samoobsluhu. Neviem ako to bude, ked ho odstavim, lebo tandemovo kojit si netrufam, myslim si, ze budeme asi revat obidvaja, ked budem odstavovat. Tak nech papa, kolko chce, vsak ked bude hladny vypyta si 😉
@macekovam moj mm hovorieva, ze tu hmotu na ten sixpack uz pripravenu ma, len zatial ma len vodorovne pasiky 😉
@janca13 😀 😀 hih tak mate doma riadnu zabavu. to je super, že ešte kojiš, ja si to tiež uživam, len teraz ako pije mi hornymi zubkami odiera o bradavku až tam mam take odreninky a fest to boli ked pije.. ty si mala tiež takyto problem niekedy pri kojeni?
No čo sa jedenia tyka maš asi pravdu ked proste nechce tak už mu nebudem skušať davať.... ja som niekedy tak šikovne vyžila jeho nesustredenosť a šupla som mu lyžičku do ust ked bol zaujaty, ale ked už fakt nechce tak začne triasť hlavou a všetko ide z ust na podlahi 😅 Inač moj tatko bol tiež strašne alergicky ked sme nechavali na tanieri... a museli sme tam sedieť kym sme to nezjedli... JA som počkala kym tatka prestalo baviť pri nas sedieť šiel kuknuť telku a potom som to rychlo šupla do zachoda. a ked prišiel tanier bol prazdny. Ale ja ako decko som bola hrozny jedak ako aj moj maly. už v školke ma posielali od okienka s tanierom že to mi nezoberu že musim viac zjesť a v škole v družine to bolo podobne. Potom prišla sladka puberta a ja som zožrala všetko čo nezožralo mna 😅
@vejula ja som tusim niekde citala, ze sa nemaju deti nutit jest nasilu, lebo potom prestanu vnimat, kedy uz maju pocit nasytenia, kedy uz maju plne brusko a to potom nie je dobre ani v dospelosti, lebo clovek ma vstepene, ze ten tanier musi byt prazdny, nezalezi na jeho velkosti a epidemia obezity je na svete 😉
asi budem musiet ist na nejake sedenia, aby som si odvykla od zavislosti na kojeni 😉 vy sa uz tusim aj snazite o druhe, alebo sa mylim?
@katkav hi no nie pri každom to tak funguje, na mojom braškovi otec nervači doteraz a to ma 24 ale proste vždy si naloži a musi niečo na tom tanieri nechať, ja to osobne nechapem, lebo vždy si naložim tak aby som mala akurat, ale on vždy necha a tatko take nervy z neho chyta 😀 😀 😀
No či sa snažime o druhe to je ťažko povedať, tak nechranime sa ale ja som ešte stale nedostala mršku takže je tam menšia pravdepodobnosť že otehotniem, ale tak nejaka ta možnosť tam je. no uvidime. Ale jednoznačne je pre man prioritou uspešne kojiť dominička a otehotniem aj neskor až tak nas to nesuri 🙂
no tak ja som konecne zhodila prebytocnych 10 kg ktore mi zanechal porod 😠 za 4 mesiace som ich dala dolu a to som uz skusala vsetko mozne a nic... teraz som iba upravila stravu, jem iba urcite veci a kolko chcem. a tesim sa uz na leto... 😵 😵 😵 este 3 kg a mam povodnu vahu ako pred porodom 😉
@vejula tak je to jasne, deti v Afrike hladuju a nasi rodicia to beru tak, ze si nevazis to jedlo, alebo peniaze, ktore to jedlo stalo 😉 Ja si tiez nakladam tak, aby som vladala a nie kopcom, moja sestra je taka, ze naklada, ako keby si robila v bani 😉 Vsak ti ta ms jedneho dna dorazi, to sa musi mm tesit, ze si moze uzivat a nebude z toho este babatko 😉 Maly zaspal, idem rychlo upratat, nech to potom po prebudeni moze zase rozhadzat 😉
inak čo sa tyka maleho an ani nema plne bruško aspon si myslim, len proste už ma ovela dôležitejšie činnosti ktorym sa musi venovať ako jedenie, kolkokrat za nim beham po celom byte s lyžičkou v ruke a to mi usta otvori len ked sa na niečo nesustredi, takže asi tak to mame my.. ale ja som bola presne taka ista a ako dieťa som bola chuda
@vejula moj je taky isty, este mu nechavam aj take celozrnne tycinky na konci stola, ze keby bol nahodou hladny, lebo tiez lieta ako sarkan, pri papani musi mat auticko a tak 😉 uz sa chce krmit lyzickou sam, tak si vies predstavit ten neporiadok, ale ked sa chce ucit, tak to je fajn. Ja som bola vzdy najvyssia v triede a bola som aj macata do asi stvrtej triedy, lebo tato stale objednaval zabijacku a museli sme vela jest a vsetko dojest...minule som videla, ze kolko tuku asi obsahuje klobasa, no veru to uz do seba nedam, polka klobasy je tuk, fuj.
@mia258 dodatocne gratulujem k tym skuskam 😀 sikulka 🙂
@janca13 no s tym mm mame rovnake...aj ten moj to zo zaciatku robil...nielen, ze sa schovaval s keksikmi ked ich jedol...ale ked som upratovala dom, tak som nasla vsetky jeho skryse...no proste amater 😀 len mne nastastie sladke moc nechuti... 😅
@akika722 tieto iste problemy som mala aj ja ☹ lespie povedane mavam ich, ale uz len po menej...mne najprv tiez vraveli, ze to je stitna zlaza...ale nakoniec to bol neurologicky problem...mam skoliozu chrbtice...proste som pomali ako hrbac 😨 a k tomu som byvala dost nervozna a neprejavovala som to navonok...vsetky nervy sa mi nahromadia na jedno miesto...a potom sa mi to prejavuje ako migrena, silny pocit na vracanie a nehovorim o tom, ze sa mi toci hlava do takej miery, ze neviem stat na vlastnych nohach.... ☹ nakoniec mam tabletky na nervy.... 😒 ale beriem ich naozaj len v takom pripade ked uz je velmi zle.....lebo potom z nich len spim...a pri malej si to nemozem dovolit....cvicim jogu...a cviki co mi ukazali na rehabilitaciach... 😀 ale presnu diagnozu nemam doteraz... 😒 len ti prajem nech ti je co najskor lepsie 🙂 lebo v tvojom stave sa venovat este dvom detickam je naozaj narocne.... ☹
ahojte kocky....No konecne som sa dostala k precitaniu vsetkych prispevkov 🙂 ale ste tu toho popisali...este, ze mi mala spi, aspon mam chvilku len pre seba... 😀 neviem ake cisielko budem v pondelok nahlasovat, ale velmi to ani neriesim, konecne mam menzes 😀 sa tesim, ze som sa dockala 😀 vcera som urobila mensi prehresok dala som si vecer chipsy naozaj po dlhej dobe... 😅 ale bolo mi z nich poriadne zle.. ani spat som
nevedela...nabuduce si to rozmyslim...a radsej si pojdem dat mrkvu 🙂 tusim som si zvykla na lahsie jedlo a hlavne vecer....
konecne sme zdrave aj s malou, ale zas musim riesit dcerku....nepribera mi, ale len chudne... ☹ je rozlietana a neustale beha...sedi mi len vtedy ked papka...dr nie je moc nadsena, ale darmo jej vysvetlujem, ze je po mm....ten moze zjest co chce a nepribere...on v noci do seba tlaci horalku.... 😀 len pre info...ma v nocnom stoliku zasobu sladkosti, lebo on sa zvykne zobudit o 2-3tej nadranom a ma chut na sladke, tak si vzdy nieco schrumne... 🙄 ja by som uz vyzerala ako lodny tanker 🙄 😀
@hella23 mam jednine šťastie že manžel pracuje na smeny.. 😒 chrntica-no myslim že aj u mna to može byť aj niečo s tym,lebo s nou mavam problemy do detstva..zazrak,dnes a včera ma hlava nebolela 😎
no viac uvidim v utorok.aj ked si myslim že mi nezistia nič v našej užasnej nemocke 🙄
@hella23 ďakujem 🙂
Ja mám tiež mrchu, som sa len tak zo zvedavosti postavila na váhu teraz, ale radšej som to nemala robiť 😔 Normálne som dostala depku, dúfam že do pondelka to všetko zmizne 😕 Ale nejako veľa pijem, kým zaspím, tak to budú možno aj štyri litre. Vypijem pol litra naraz a o 5 minút idem zomrieť od smädu. Netuším čím to je 😕
Pred par minutami sme sa vratili z dlhej prechadzky, dobre to padne...zajtra ma prsat, tak asi skysneme doma
😒 idem si este pozehlit, kym pojde maly spat 😉
@vejula no Tomasko tiez krmi kazdeho, patkrat da mne, potom sebe, alebo dam ja jemu, preto si uz obed nalozim vzdy len polievku, tu zjeme tak napoly a druhe jedlo, to chce velmi krmit mna, alebo ma nalozene a cast zje a potom sa zasekne a uz nevladze, tak to ide do smeti. Alebo doje tato 😉 a havov nasich tiez rad krmi ale oni su aj drzi, ked bol mensi a behal s piskotkou, tak som videla parkrat ako mu to vytrhli z rucicky, by si za to zasluzili, ale tak v zvieracej risi to je asi tak, kto je sikovnejsi a rychlejsi, tak ten sa naje.
@mia258 aj ja gratulujem ku ukoncenym skuskam 😉 uz si mozes uzivat prazdniny 😉 a skoncil ti chvalabohu ten stres 😉

@mia258 no tak my máme dneska šalát s kuracím mäskom,bola som na tržnici kúpiť takú voňavú zeleninku mňam a Lucka chcela kalamáre a lákajú aj mňa len to je vyprážané tak neviem ale asi zhreším a dám si aspoň 2-3 kúsky. 😝 No a zajtra neviem čo to je aj mm doma tak nech niečo vymyslí on.