Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@mia258 inak francuzi zvyknu dost neskoro vecerat... ja po 18.00 uz nic do ust nedam okrem hrozienok alebo mandli. to ked ma chyti chut na sladke. a neviem ako sa tam vyhnem mojej cukrarni 😀 tym mojim oblubenym kolacom tam asi neodolam... 😖 bagety nemusim, nemam rada biele pecivo. radsej tie svedske chleby suche ked tak...
@bambi2 moja svokra by ťa dobila, že nemáš rada bagety. To je pre ňu posvätné jedlo. Ona je bagety ešte aj ku koláčom 😀
Presne, svokrovci skôr ako o siedmej večer nevečerajú, väčšinou sa to pretiahne tak do pol deviatej... 😒 Takže spoločným rodinným večeriam sa vyhýbam ako čert krížu 😎
No tu sa začína jesť tak ja radšej idem 😝 Dobrúú!!! 😔 Ale nie dievka ma nenápadne vytláča od pc.
@katkav fondue je origos svajciarska spezialita... 🙂 ja ho milujem!!!!! mi ho jedavame aj v lete 😀 ale teraz neviem ci by ma mm prehovoril nan... a prave to je na tom najhorsie, ze sa je s chlebom. ale niektori ho robia aj s varenymi zemiakmi... je to lahsie pre zaludok. ale to je pre mna skor potom ako raclette... 😉
@bambi2 ja mam segru, ktora byva na hranici Svajciarska a Francuzska, tiez rozprava stale o fondue alebo raclette 😉 grilovackach a tak...od 1.6. zacina robit v CERN-e, akurat mi dnes pisala, ze ide v nedelu na Mont Blanc 😉 tak som jej odpisala, ze ci mi zavidi, ze ja pojdem k malemu Dunaju 😀 veru kocky, nedrazdime ostatne, lebo sa im nazenie hlad 😉 idem ja asi trosku zehlit zase 😉 pekny vecer vsetkym 😉 chudnutiu zdar, na veceru uz mate povolenu iba zubnu pastu (umyt zuby, nie zjest celu tubu) alebo mrkvu hihi 😀 😀 😀
ahojte chudulky, kazdy den na Vas myslim, ked mi tu na dovci pod nosom otvaraju chipsy, keksy a podobne zdrave veci. No vaha bude urcite interessant. Strava nepravidelna, zelenina zriedka, dnes aj keksiky boli ☹ a zajtra torta, lebo moje drobca ma dnes 3 rocky 😉
tak sa drzte a nech sa vam dari lepsie ako mne 😀
@vejula ked sa ma pytas, co si myslim o tom, ako davat malym detickam papať - myslim si ze, nie je to spravne tak, ako to robis. Davno uz neplati, ze maminky nahanaju dieta s lyzickou po byte. Ak je dieťatko hladne, spapa. Ak ma dosť, neprosí si. Ja som kedysi musela sedieť pri nedeľnom obede až kým som nedojedla. A vidíš kam ma to dohnalo - dnes už nemusím - rada a vždy dojem, bez ohľadu aká veľká je porcia (viď. reštaurácie)... ☹
Tiež som niekde čítala, že netreba núkať dieťatku papať viac, než "s chuťou zje" .... to je samozrejme môj názor. Ak dieťatko prosperuje, tak nie je prečo ho nútiť do jedla až dokým nebude vypľúvať, ako píšeš ... .skôr mám pocit, že týmto len k danému jedlu môžeš vypestovať averziu. Ak dieťatko neprosperuje, doktorka poradí, čo s tým - prikáže (ako nám) namiesto mlieka používať smotanu na šľahanie do varenia, papať pribináčiky a podobné tukové veci......
Môj malý teraz napríklad papá veľmi čudným spôsobom - nechce sedieť na svojej stoličke, ale pochoduje po byte, ja sedím pri stole, a on si vždy príde po novú lyžičku, kým ju spapá, dá si svoj ďalší okruh po obývačke, a vráti sa po ďalšiu lyžičku. Až sa začne hrať, ponúknem mu či si ešte dá, keď mi dá najavo, že nie - dojedli sme 🙂
*************************************************************************************************************************
babulky ............... @adky SA DNES VYDÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁVA !!!!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
*************************************************************************************************************************
@mia258 ja som sa tiez postavila na vahu a ziadna slava 😀 ale vsak skonci mrcha a bude dobre 🙂
@yennn no mne malicka vahou neprospieva, ale zato papa neurekom... 🙂 mne nastastie posedi v stolicke, vzdy ma v ruke chlebik, alebo rozok nech ma nieco s cim sa moze zabavit..inak by mi tam urcite neposedela a hned by vyliezala....vzdy ked ma dost poda mi co jej zostalo a vypyta si pit...vtedy viem, ze si uz neprosi... 🙂 mam kamosku co uteka za malym vzdy ked ho chce krmit....cele jedenie je o tom,ze sa nahanaju... 😅 no mna by porazilo 😔
Ach baby neviem ako dopadne vaha v pondelok 😒 u nas mame HODY a mam strach zo zajtrajsieho obedu 🙄 pecena kacica,kuriatko, lokse, kapusta a kopec inych riadne kalorickych jedal ☹ tusim kazdemu zbalim co ostane, nech ma to vecer nelaka 😀 zakusky nemusi, to necham pre ostatnych....uz len ked som ich piekla mi nebolo najlepsie 😅 to je asi tou mrchou 😀 aspon na nieco je dobra 🙂
@yennn no ked ja mam pocit že on nema bruško plne, len sa mu nechce sedieť a papať, keby že som to robila tak ako hovoriš tak by zjedol tri detske lyžičky a dosť... to je podla mna žalostne malo... tak neviem, čo robiť, je ine ked ako hovoriš maly ti pride pre lyžičku u mojho by som sa takeho niečoho v živote nedočkala, hovorim on je ako ja ked som bola mala, cely den som nemusela jesť a ked ma už mamina hnala že musim niečo zjesť nevedela som to pochopiť, že taka strata času to jedenie, kto to kedy vymyslel.... ako keksiky a čokoladky to hej to by som jedla ale pri tom nemusim sedieť v kuchyni za stolom... takže to ťažko nechať len na jeho uvaženie

@mia258 @janca13
aj u nas poobede prsalo, aj som si chcela s malym pospat, ale dnes spal kratsie a poobede uz bolo fajn, na prechadzku sa dalo ist, som si myslela, ze bude chladno, ale bolo vcelku teplo, iba pri vode trosku viac fukalo 😉