icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

hella23
6. jún 2011

Ahojte...ja hlasim tusim -700g....konecne vidim na zaciatku 6tku a nie 7cku 😀 mam 69,5kg...takuto vahu som nevidela cca 2 roky... 😒
vsetkym gratulujem k ubytkom 🙂

z.vrablova
6. jún 2011

@macekovam .. ovsene vlocky alebo (nezapekane) musli s ovocim, ci orechami (skus najst take, co maju minimum sacharidov (kedze vacsina vyrobcov pridava cukor).... aj na obyc. sa da zvyknut... ja ich jedavam tiez s bielym jogurtom alebo mliekom zaliate (jedna plna hrst - 25-30g) na desiatu... ucinnejsie ako rozne reklamne "prehanadla" je hlavne dostatok cerstvej zeleniny a ovocia, ovsene vlocky, celozrne pecivo, jogurty a ostatne kyslomliecne vyrobky,.... ja naopak mam pravidelnu stolicu aj 2-3x denne... trosku popracuj na jedalnicku a verim, ze sa to coskoro zlepsi.... dari sa ti dodrziavat denny prijem? Kontrolujes so Stobom denne?
Ja hlasim minus 1,1kg 🙂

janca13
6. jún 2011

@hella23 no tak super mne by stačila aj ta 7 ☹ teda zatiaľ potom určite chcem aj 6
@monika.c gratulujem 😉

janca13
6. jún 2011

@z.vrablova no super!!! 😉

macekovam
6. jún 2011

@z.vrablova dakujem za rady🙂 dnes si ich dam na olovrant🙂 aj mam kupene len tie obycajne.... 🙂 len som nevedela ci ich len vodou prevarenou zaliat ci ako si to mam spravi??? 🙂 ale dam do jogurtu aj ja🙂 na jedalnicku idem pilne pracovat🙂 stob uz az tak casto nesledujem....len ked mam pocit ze som to niecim prehnala...ale viac nemavam...skor menej sem tam...

macekovam
6. jún 2011

baby kde v stobe najdem obycajne ovsene vlocky??? ja som nasla len ochotene...prazene a take kadejake ale to co hladam nevidim....

z.vrablova
6. jún 2011

@macekovam ... Muka, vyrobky z muky, obiloviny, cerealne... Obiloviny.... Vlocky ovesne prumer... 1480kJ (B12 T7 S60)
Ja robim Kristinke na veceru niekedy ovsenu kasu... do 2dl mlieka vriaceho dam hrst vlociek prevarit, kym nezhustne a dochutim van. cukrom... skusit mozes nieco na ten sposob a dochutit medom, ovocim, ci na slano so zeleninou... alebo k masu ako priloha.... 😉
Vaha niekedy nepusti, ak si dlhodobo pod dennym prijmom... ak to nejde dole ako si predstavujes, neporusujes, cvicis, skus si tyzden znova sledovat prijem cez stob a opat si vaz potraviny... drzim palceky, aby bolo bud. tyzden velke minusko... 😉

debbie
6. jún 2011

Ahojte , hlasim naj ubytok za posl. tri mesiace určite, takže -1,6kg jupííííí , baby yennn som požiadala o vyradenie z tabulky ale na fore isto nekončím rada si vás denne čitam /ak je čo/ .Ked som sem prišla vaha začínala 8čkou a teraz mam 6ku. Som happy a určite nekončím so zdravou stravou , chcem nadalej zdravo papať , a udržať si vahu , ak niečo pôjde dolu ,leto a s nim suvisiace plavanie, bicyklík a pod , budem len rada. Takže ak budem 5ková nááááhodou 😀 😀 😀 😀 😀 určite vam to dam vedieť ale už teraz sa rano pozriem do zrkadla a som spokojná 😵 😵 😵 😵

kvetka58
6. jún 2011

@macekovam ja si davam na ranajky, teda moje obvykle ranajky su 4 lyzice ovsakov + biely jogurt (tak okolo 3% tuku) a 7 mandlí to jedavam najcastejsie
juj a 1,8 kg za tyzden to je dost vela, keby to mne tak slo tak som tu s vami 3 tyzdne a mam zdolany svoj ciel 😅 😅 😅

kvetka58
6. jún 2011

@macekovam daj si do vyhladavania vlocky, ono ta to hodi na nejaky vyber, tam si vyber priemer ovsene vlocky ale uz to tu kocky pisali asi

kvetka58
6. jún 2011

@debbie krasa, takto pekne to dopracovat, ja sa nemozem zbavit tej 6 na zaciatku a to ma od nej delilo len pol kilo a zase sa mi vzdialila 😠 😠 😠 sa neviem dockat, ze sa raz rano postavim na vahu a tam bude 59,... a potom uz len 2 kg a bude hotojo 😀 😀 😀
inak baby ako som pisala som bola cez vikend na oslavee a nezhresila som (ozaj nikto ma nepochvalil !!! 😀 😀 😀 ) no ale ine som chcela, prisla aj moja sestricka a vam poviem ta bola tak krasne vystihlena som ju aj na vahu postavila no to cislo ani nejdem pisat len vam poviem, ze mam presne o 10 kil viac 😝 😝 😝 preto mi ani nechutilo papat na oslave musim sa konecne aj ja polepsit

macekovam
6. jún 2011

@debbie super debbie🙂 gratulujem ...mas to🙂 😎 😎 😎 😎 😎 😎 a co tak dat nam foto??? hm???

macekovam
6. jún 2011

@z.vrablova dakujem za vzacne rady 🙂 urcite vyskusam ...dnes som si tie vlocky zaliala kefirom...no fuj...ale zjedla som to...zajtra to uz bude lepsie...a to ako prilohu to si ako robis??? to znie zaujimavo...

macekovam
6. jún 2011

@kvetka58 ubytok 1,8 bol len raz....a od vtedy len stojim alebo priberam som v bludnom kruhu +-2 kila...no strasne...ale VERIME.... 🙂

nanika
6. jún 2011

Ahojte kocenky, nikomu som nechybala? Ked ulozim malu, snad vas troska precitam, dva dni mi spala aj vecer sama asi hodinu, no, ked privriem vsetky moje oci 🙂 A vcera tam sedela tristvrte hodiny a normalne cakala, kedy pridem a lahnem si s nou, ach jaj

Co mam nove, no vaha stupa, je to velmi depresivne, neviem, ci uz niekde pod nohami budem citit dno, aby som sa odrazila. Ale je to dost o psychike, mojej pazravosti a tak. Takze vahu teraz nesmiem riesit, lebo ma asi natiahne. Preto som ani nechodim, co ma mrzi :( Vsetky vase uspechy ma velmi tesia a tie, ktore momentalne stoja, alebo nebodaj troska pribrali, baby, viem, ze sa to stale omiela, ale je to sto krat povedana pravda, budte radi, ze ste zdrave a mate problem len tych par kg navyse 🙂

z.vrablova
6. jún 2011

@macekovam ... ako prilohu som myslela bud ako ovsenu kasu alebo len zaparit vlocky vriacou vodu ako sa robi napr. couscous.. este ma napadlo, ze by si mohla skusit ovsene vlocky ako zavarku do polievky... my mame najradsej do paradajkovej, ale da sa to do kazdej dobrej zeleninovej polievky... ale pozor, zahustuje to polievku, tak s tym treba ratat...

@nanika ... skus moja si najst pre seba cas a precitat si nieco pozitivne, ja som sa dlho hladala, kym som sa konecne nakopla nieco so svojou vahou robit, bola som uz v takom bludnom kruhu, ze som nevedela kam z konopi... pomohlo mi precitat si vsetky clanky o chudnuti na stranke www. chudnutie-ako.sk a dokonca som teraz docitala aj knihu Ako som schudol 35kg... kazdeho nakopne nieco ine... drzim palce

livia333
6. jún 2011

@nanika jasne, ze si chybala. Teda mne urcite 😉 akurat som tu ja dobry tyzden a viac nebola ☹ nestiham...no ten tvoj cely prispevok znie trosku depresivne ☹ Hlavne sa neupustaj, kasli na vahu.

@z.vrablova a to ako zahustujes polievky? To by som vyskusala...namiesto muky dala radsej vlocky...to normalne mam len prihodit do polievky na zaver? ci kedy?

@macekovam ja jem kazde rano 40g ovsenych vlociek dokonca som si kupila aj psenove...a z ochutenych mi chutia vitalis...a hodim si na to vzdy ovocny jogurt, necham odstat trosku, aby zmakli a sup do bruska 😀
A hore hlavu, neboj vaha sa pohne.
Inak ja som cakala dalsie plusko po minulom tt...lebo mi zase dorazili kramy...mam asi rozhadzane este hormony...bo tak 2-3tt dozadu som ich mala...

debbie
6. jún 2011

@macekovam ahoj no som rada že som tam kde som a že to ide ,hlavne sa tolko nestresujem, a aj bez cvičenia,čo stále nemôžem to ide, a foto no ver mi už som aj chcela no roláčikova teraz nehrozí... a ani neviem kam som dala tie zimné veci tak možno ak narazím na ten modrý dam ju na porovnanie a motiváciu no teraz mam toho až až, rehabka ma už začína obmedzovať a na to vybavujem stavebné povolenie a veci okolo domu, už nech sa začne stavať. Je to o nervy a hlavne stále niekde lietame...a v july ideme na dovolenku tak sa teším , trošku relax, len dufam že sa tam nerozpapam a neprídem o dake to kilo tažšia
A ty čo, ako to ide , dufam že aj tebe už čoskoro povie zrkadielko to čo mne , držím palčeky 😉

z.vrablova
6. jún 2011

@livia333 ... zvyknem kupovat tie jemne vlocky, tak ich davam az pred koncom varenia, tym jemnym staci aj 5 min.... treba vsak intenzivne miesat, aby sa nevytvorila jedna velka hruda... a tiez zvyknem robievat aj halusky tak, ze do vajicka rozslahaneho pridam vlocky a muku... vyskusajte... 😉

macekovam
7. jún 2011

@nanika no ahoj nanika🙂 som rada ze si znova tu...bakalarka odprezentovana???inak ja som bez teba isla dolu vodou. 😅 a ty sa s vahou teraz netrap..hlavne je ako pises byt zdravy..a citit sa dobre...

macekovam
7. jún 2011

@livia333 tak aj aja som ich uz zaradila do svojho jedalnicka...hoci som si myslela ze to nikdy nebude moja strava 😅 ale da sa to prezit..no ochutene nechcem lebo aj tak mam dost sacharidov...teda nie viac ako 100% ale toto by uz bolo cez rozpocet...a uz si to DVD pozrela??? skus....uvidis chyti ta🙂aj ja som vecer utahana ale tak to bude popri mojich malych detoch este minimalne 3 roky 😅 😅 😅 ked zacinam cvicit tak sa mi ani nechce a potom neviem prestat... 😉

livia333
7. jún 2011

@macekovam , @nanika bakalarka??? To aj ty tu este skolu stihas? Ufff dolu klobuk este pri 2 resp. 3 detoch...sikulka si. Ja by som to nezvladala, uprimne sa priznam...druhu skolu som prerusila v tehu, kvoli mojmu grckajucemu obdobiu 😀 a potom som si povedala, ze skuskami seba ani maleho stresovat nebudem a teraz to vnimam tak, ze som to zapazila na dobro 😀 😅 , ked vidim, kolko mam casu popri ALexovi a aka som utahana a tie kruhy pod ocami...baby ja som sama so seba zhrozena...ale snad to budem casom aspon o trosku lepsie 😀 uteste ma, co mate vacsie deti 😀 😀 😀

@z.vrablova dakujem za tipy, urcite vyskusam...lebo to je zdravsie ako klasicka biela muka....mam doma aj ine muky, len sa bojim do polievok experimentovat s nejakou tmavou...ci inou...lebo to by som tazko niesla, ak by polievka nebola jedeniamozna :D
Doma mame len tie jemne vlocky.

@macekovam ja tiez mam problem so sacharidami - ze ich rychlo naplnim...ale mne to nejako vzdy vyslo aj s vitalis-kami....ja som si ich nahodila ako vlastnu potravinu do stobu...a niekedy mam chut na obycko a niekedy na ne...tak to prestriedavam a ja som tiez neverila, ze sa im da prist na chut - obycajnym - ale ku podivu mi aj chutia 😅 inak v DM sa daju kupit take jemne rozdrvene...ale ja mam rada aj tie z rakuskeho Lidl - tusim aj u nas su tie iste...
A teraz som nadabila na jednu celkom fajn stranku...ravita - robia bio veci...lebo hladam kasu pre krpca, kde nie je zbytocne pridavany cukor...nechapem, preco do detskych kasiciek sa dava cukor..teda do nemliecnych konkretne..vsak MM je dost sladke aj samo o sebe..a nie este, aby tam bol speci cukor...
Inak tie zubky stale ziadne nevyliezli ☹ a dnes mame novembrove stretko a rano som krpcovi namerali 38,2 po odcitani..asi zubky zauradovali, tak snad uz vylezu 😠 a sopliky ma neskutocne...tak vysavam a on pritom len chudacik place a odtahuje sa...ale musim...aj tak nejde vsetko uplne, je zahuhneny trosku...naladu ma celkom fajn, tak ta teplota snad zmizne...inak myslite, ze mozem s nim ist kludne von?
A Matka este stale som nekukla... ale dnes sa na to vecer pozriem a trosku potrsam, o dva tt ideme na dovcu ku kamaratom do IT...trosku sa aj bojim, lebo Alex tak dlhu cestu este nesiel...tak snad to bude v pohode...

lusi26
7. jún 2011

Ahojte maminy,tak aj ja sa hlásim do skupiny priberajúcich po pôrode 😔 V tehotenstve som pribrala 12kg,posledné 4 v 9 mesiaci :((( Na svoju pôvodnú váhu som schudla týždeň po pôrode-čo som sa teda tešila!A teraz zisťuje že sa mi vracajú kilečká naspäť.Moja váha pred tehotenstvom 84kg,v tehotenstve 96 a teraz 92-93kg :(((( Som zhrozená sama sebou.Keď si predstavím že som mala niekedy váhu 55kg!
Rada by som začala chodiť cvičiť zumbu-no neviem môžem keď kojím???S tou pravidelnou stravou to bude ťažšie,ráno sa ešte stihnem o tej 6-7 naraňajkovať,no desiata žiadna a obed v nedohľadne,olovrant tak isto a večerať večerám až keď malý spí tak okolo 21:00,niekedy aj neskôr :(((( Celé je to zlé!!!!! 😒 ☹ 😖

z.vrablova
7. jún 2011

@livia333 ... my sme mali podobny problem s kasami, Kristinka vobec tie umele nechcela, nasla som obdobu v Kauflande... zn. POEX maju na vyber ryzova BIO, kukuricno-ryzova, ryzova s pohankou a psenicna celozrna, su rieditelne vodou aj mliekom, 200g stoji do 1E.... bez pridavneho cukru a umelin, co davaju do "znackovych" vyrobkov.... vyskusajte... 😉 u nas ju papame doteraz

tinika
7. jún 2011

@lusi26 tak to si ako ja, po porode povodna vaha a potom to zase splhalo hore. ale ja som to robila tak ze večer ked maly spal som si navarila na druhy den a ked na druhy den isiel spat tak som sa v klude naobedovala, skus aj ty.

nanika
7. jún 2011

@livia333 Livka, ja som kontrolovala bratovu, ten uz mal skoncit minuly rok, ale akosi chlap jeden lenivy, no co si budeme hovorit. Ja sa na vysku chystam, uvidim, ako a kedy, teraz mi staci platit pri rd este muzovu vs 1400 rocne, o rok to bude uz 2000 a dvaja vysku pri detoch aj tak nevystudujeme, tak trpezlivo cakam na svoj cas. Tie kase, vidim, ze chodis do dm, tam maju tiez, tusim zelena skatula, tusim aj bio, je to Alverde, ak si dobre pamatam, zeby tri druhy? Je to cisto len cerealia pomleta, takze mozes uvarit s mlieckom, ak chces. Asi kupim aj ja.

mia258
7. jún 2011

Ahojte baby.
Tak možno v tom nie som sama, ale odhodlala som sa napísať sem. Už som myslela, že sa vykašlem na celé chudnutie. Mám +1kg od minulého týždňa.
A môj problém nie je ten, že veľa cvičím a zdravo jem a aj tak priberám. Môj problém je ten, že cvičením sú mi jedine prechádzky s malou a stále poobede do seba natlačím všetko sladké čo máme doma 😒
Zjem obed, vypijem kávu a už hľadám, čo by som si dala. Kúpila som si 70% čokoládu, ku káve si dám jednu kocku. Lenže potom príde banán, jablko, jogurt, ... večer zjem zeleninu a po nej už otváram skrinky s keksami ☹

Nepoznáte niečo malé, nízkokalorické, čo môžem jesť v podstate po troške celý deň?
Oriešky večer nechcem, lebo majú veľa tukov. Keby som jedla vždy zeleninu, tak by som z nej cez deň zjedla viac ako kilo 😒
Už som v tom úplne bezradná, chýbalo mi 4.5 kila do 60ky a teraz sa od nej každým dňom vzďaľujem 😢

Najhoršie je, že proste tú chuť nejako nedokážem ovládať a to sa mi teda už pekne dlho nestalo 😔

z.vrablova
7. jún 2011

@mia258 ....
+1kg nie je ziadna katastrofa, mozno len hormony pracuju, nemas mat niekedy teraz svoje dni?
podla mna radsej kilo zeleniny denne ako vyjedat sladke.... 😉 pravidelne a vyvazene porcie jedla by mali potlacit chut na sladke... radsej si daj jogurt s ovocim, hrst arasidov, mrkvu, melon, ovocie, ci kusok horkej cokolady.... skus zapracovat na jedalnicku, mozno sa tam skryva pricina vecerneho vyjedania... 😉

janca13
7. jún 2011

@livia333 tie zúbky sme si pretrpeli aj my a už sú konečne vonku 😝 je to o držku aj ja by som bola veľa krát radšej tú bolesť znášala za ňu.No ale chcela som ti vlastne napísať,aby si sa tej cesty nebála my sme boli minulé leto tiež v IT Ninka mala vtedy 9 mes. cestovali sme v noci a úplne super.Zobudila sa mi len raz to som ju nakojila a spinkala dalej no a tento rok ideme tiež ale cestovať budeme ráno tak dúfam,že to zvládne musím zobrať celú knižnicu a budeme si čitať 😝
@nanika aj mne si chýbala 😉 dneska v teleráne povedala Lucia(NEVIEM AKO SA PISE) jednu krásnu vetu asi v tom zmysle že:prečo sa trápime ked máme nejaké to kilečko navyše,budme šťastné že sme zdravé a že nám to telo funguje 🙂 tak sa len pekne uzdrav a neboj ty ten svoj cieľ raz dosiahneš 🙂
@mia258 a to píšeš o mne? teda teraz už nemávam až také pažravé dni a u mna funguje len to, že nekupujem sladké a nepečiem .Ja viem že to není riešenie na celý život ale aspoň dočasné pokiaľ neprídem na spôsob ako sa premôcť.Takže neohlásené návštevy majú smolu ja ich nemám ani čím ponúknuť 😅

janca13
7. jún 2011

@z.vrablova no ale ja ked som si dala radšej jogurt,alebo niečo zdravé ...nakoniec som sa aj tak dopracovala k tomu,že som zjedla to po čom mi srdce píšťalo 😝 ale asi máš pravdu v tej previdelnosti a ja sa snažím teda s každým jedlom zjesť aj sacharidy,ked len kusok rožku,alebo musli a pod. 😉