icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

z.vrablova
7. jún 2011

@janca13 ... presne tak... pomaly sacharidy maju svoju funkciu a telu dodaju potrebnu energiu... ja tiez dodrziavam pravidelnost a vyvazenost vo svojom jedalnicku a skutocne som doteraz (7.tyzdnov) nemala chut na sladke a to som jedavala sladkosti denne... ja som svoje chudnutie zobrala uplne vazne, studujem literaturu, zaoberam sa tym co a ako jest a skutocne to zatial funguje.... neviem ci to iste budem tvrdit o pol roka, ale zatial to mam upratane v hlave tak, ze sa myslienkami typu... "mam chut na..., dala by som si..." ani nezaoberam. Proste som si povedala, ze v lete zmrzliny a kofola nebudu a je to... 😉

mia258
7. jún 2011

@z.vrablova ale predtým som mala ešte +500g ☹
Mrchu nemám mať, počas nej práveže ešte strácam chuť do jedla. Som len trochu prechladnutá, ale to myslím nezaváži.
Ja viem presne čo mám jesť a koľko mám jesť. Celý deň to aj viac-menej dodržiavam, ale príde večer a neviem sa dojesť 😒 Chodím spať neskoro, napr. včera som šla o jednej v noci.
Neviem, či mám zmeniť celý jedálniček, aby som mala nejaký reštart... 😖

@janca13 no moja svokra pečie aj každý druhý deň 😔 Príde švagriná s deťmi a tie stále hľadajú niečo sladké. Alebo susedia mi šupnú do vrecká že "pre malú". Ja to odložím, ale normálne to na mňa večer kríčí 🙄

janca13
7. jún 2011

@z.vrablova tak ja som áááž tak dobre na tom není,ale aj tak som rada že to ide aspoň takto 😝
@mia258 no tak to je už ozaj vyšší level 😝

z.vrablova
7. jún 2011

@janca13 ... pri mojej nadvahe nemam na vyber.... bud uplne alebo vobec... 😉

@mia258 .... skus poposuvat jedalnicek... ved aj ked chodievas neskoro spat, nic sa nemeni na tom, ze mas jedavat kazde 3 hod (priblizne), posledne jedlo 2-3hod pred spankom... cize aj ked ides do postele o jednej a prepadne ta chut, o 22ej si este kludne daj nieco zdrave na veceru...
Ja som mala problem s desiatou, vstavam o osmej, ranajkujem a o jedenastej mavam namiesto obedu desiatu, teda obedujem aj o druhej-pol tretej, potom okolo piatej-siestej olovrant a vecera mi vyjde aj okolo osmej-deviatej. Tiez vacsinou pred polnocou spat nejdem...

mia258
7. jún 2011

@janca13 ja viem 😅

@z.vrablova tak ja mám raňajky do hodiny po zobudení, musli s mliekom
na desiatu napr. banán, ale veľakrát nestíham 😒
obed klasicky, vždy len hlavné jedlo, bez polievky - medzi 12tou a 13tou
po obede káva, kúsok čokolády
na olovrant jogurt alebo oriešky
večer zelenina + kúsok syra
A každý deň do 3litrov čistej vody alebo nesladeného čaju.
Možno by mi vychádzali aj 2 večere, keďže chodím spať neskôr, ale neviem si pedstaviť, čo by som jedla.

nanika
7. jún 2011

@mia258 co tak gumakov? Prospievaju nechtom aj vlasom a su bez tuku. Obsahuju sice sacharidy, ale daju sa zut po troskach cely den, ten jeden sacok by ta nezabil 🙂

mia258
7. jún 2011

@nanika od tých ma bolia zuby 😀 Ale zajtra pôjdem do obchodu, tak nejakých maličkých pohľadám a vyskúšam 😉

janca13
7. jún 2011

@z.vrablova ja pokiaľ som išla so stobom tak som si dala aj zmrzku,ale tak aby mi pasovala do príjmu aj kilá mi išli super dolu no teraz už 1 1/2 týždňa nehádžem a kilá sa mi kolíšu no ja by som sa chcela naučiť jesť aj bez toho aby som sa neustále sledovala,no zisťujem,že to asi ešte nedokážem takže sa asi vrátim k stobu lebo som v začarovanom kruhu.No aj tak som na seba hrdá,že už nepotrebujem napr. segedín so 4knedľami ,ale dám diétnejšiu verziu a s celozrnným kúskom chleba. 😉 🙂

yennn
7. jún 2011

@macekovam ja len malu poznamocku... ak ti to este niekto nenapisal, napriklad grahamove pecivo je zdrava sucast zdravej vyzivy, ale ak chces zredukovat, neodporuca sa, lebo je vraj tukove... ale ak mas pocit ze robis obrovsku chybu niekde, tak daj zopar jedalnickov, kukneme sa ti na to

yennn
7. jún 2011

Inac ahojte babulky, koncert bol vynikajuci, oplatilo sa tam terigať 😀 Aj sme si s maminou užili babsku jazdu, takze vsetko super. Len dnes som z nejakeho "neznámeho" dôvodu 😀 jak zbitá... Asi by som sa mala nabudúce pozrieť do občianskeho pred takouto žúrkou 😀 😀 😀

PS: údaje do tabulky mám už zapísané, vyhodnotím zajtra, idem búvať 🙂

xaga
8. jún 2011

je tu niekto?
😕

xaga
8. jún 2011

ak mi viete poradit zdravi jedalny listok ktory mate osvedceny budem vam velmi vdacna. Mne to totiz nejak neide, bud jem strasne malo alebo vela a potom ta vaha vyzera ako vyzera.Obdivujem pevnu volu vsetkych vas ktorím to ide.

kvetka58
8. jún 2011

@janca13 presne aj ja som prestala do stobu nahadzovat a vaha sa nehybe alebo ide hore, takze dnes uz nahadzujem

@mia258 to s tymi sladkostami mame rovnake, tiez mam velke problemy odolavat im a tiez hladam tie lepsie alternatiy lebo bez nich to neviem zvladnut, naposledy som si nakupila cerealne tycinky, maju sice tiez velku energ.hodnotu ale aspon vlakninu navysim

janca13
8. jún 2011

@kvetka58 no ved aj ja rozmýšľam že zase začnem nahadzovať nech sa to rozhýbe 😠 a ešte aj toto blbé počasie ani sa von sa poriadne nedá ísť a potom len snorím čo som ešte nejedla 😠 😠 😝

strasska
8. jún 2011

baby ja zeriem piate cez deviate, pomoc 😢 😢 😢 😢

janca13
8. jún 2011

@strasska no tak vitaj v klube 😉 není niečo v ovzduší?? ja som tiež nebola do obeda na prechádzke len po dvore som sa motala a hrúúúúza

yennn
8. jún 2011

@xaga napíš mi sem, alebo cez IP, čo papávaš a spolu sa nám to podarí doladiť, aby to bolo v poriadku

yennn
8. jún 2011

@strasska @janca13 baby nežerte, viem že momentálne to tak vonku nevyzerá, ale leto je už tu, už je to potvrdené... tieločká na ramienka, sukničky, capri gate alebo aké pekné letné veci máte... vám nič nehovoria? Čo sa budete promenádovať v plavkách od hlavy až po päty zahalená v pareu, hm?

janca13
8. jún 2011

@yennn tak ja už nebudem 🙂 práve som si dočítala tvoj príspevok v súkromke a potom som si pozrela môj cieľ do konca mesiaca a rozhodla som sa,že len čo prestane pršať idem sa napásť čerešničiek 🙂 😀 a dám si toľko,že sa do mňa už nezmestia žiadne blbosti!!! 😅

mia258
8. jún 2011

@kvetka58 cerálne tyčinky mám aj ja, ale majú fakt veľa kJ 😒 Ale vždy lepšie ako zjesť celý dezert 😀

yennn
8. jún 2011

@janca13 good girl! 😉

krevetka
8. jún 2011

Dievcata, ako to bolo s Vami na zaciatku tehotenstva. Ja mam 155cm a 68kg a snazim sa zhodit aspon na 60kg a tak otehotniet. Bojim sa,ze budem ako slon ked otehotniem.

macekovam
9. jún 2011

@krevetka ahoj krevetka...u mna to bolo tak ze prve 3 mesiace to islo hore podla tabuliek tak som sa tesila ze sa zmestim do 12 kil...potom to uz presahovalo o 500g tabulkovu hodnotu a posledne 2 mesiace to islo tusim este viac a posledny mesiac to si pamatam 2 kila za tyzden..az som mala 22 kil naviac a vtedy som uz nastastie isla do nemocnice na porod v 38 tyzdni.....ti poviem...citila som sa obrovska....ale stastna ze budem mat babo...tie kila uz boli neunosne kedze som mala doma 1rocne dieta ktore som musela nosit aj na rukach..,chrbat bolel strasne a chodit stale po schodoch cikat...aj plakat sa mi niekedy chcelo....potom som isla za lekarom ze ci by to neslo skor a on ze o.k...tak sa mi ulavilo ....ALE....podla mna sa budes citit ,,obrovska tak ci tak,,ci priberies 5 alebo 22 kil ..jednoducho ti to zmeni vyzor a budes sa citit ,,velka,, ale STOJI TO ZA TO.... 😎 CO BY INE ZA TO DALI....takze 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😉 neboj schudnes🙂na kila budes mysliet potom ked budes stiskat balicek...🙂

janca13
9. jún 2011

Dá si niekto kávu?? 🙂

stardust
9. jún 2011

@janca13 preco? Ja som mala uz dve kavy 🙂

janca13
9. jún 2011

@stardust no nech nepijem zase sama 🙂 a to si kedy stihla?

stardust
9. jún 2011

@janca13 ved je uz skoro jedenast hodin!

kvetka58
9. jún 2011

cafte kocenky, tak ja som si prave spravila kavicku a tiez druhu dnes 😅 😅 😅 dietatko som si uspala tak idem trosku pokukat co je nove vo svete

janca13
9. jún 2011

@stardust no ok ja som ju už tiež dopila mňam 😉 🙂 už až zajtra ☹ a kde si v Nemecku ak to nie je tajomstvo? ja som tam robola v Degendorfe a v Donaworte

janca13
9. jún 2011

@kvetka58 no ved aj moja spí tak som si ju vychutnávala tú rannú len rýchlo šupnem do seba ale tú druhúúúú 😝 no a potom už nepijem lebo kojim tak aby nebola celu noc hore a čo nové vo svete?