icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

mia258
10. jún 2011

@janca13 veru snažím, len či to nie je zbytočné ☹
Je super, keď sa v niečom našla 😉 Ešte ste vo FR nikdy neboli? Ja som tu už síce viac ako rok, ale videla som ešte len pár miest.

janca13
10. jún 2011

@mia258 nie neboli najskôr sme čakali aby bola Lucka staršia nech aj ona má z toho niečo no a teraz je zase Ninka malá,ale ja som im už hovorila nech idú sami na spoznávaci zájazd a ked vyrastie dieťa tak pôjdeme všetci na dlhšie.Oni tak spolu pozerajú kade budú chodiť. 🙂 No to vieš my mamy máme svoje muchy a najradšej by sme tie deťúrence mali pri sebe aj tvojej mamine je možno ľúto že si tak daleko .Neboj bude dobre 😉

mia258
10. jún 2011

@janca13 aha, chápem. No ja preto teraz nechcem chodiť spoznávať FR, lebo s malou nechcem chodiť na dlhé výlety, na to je ešte moc malá.
Ale keď ti Ninka trošku podrastie tak budete mať pekný rodinný výlet 😉 Dovtedy sa tu asi nič nezmení 😀
Ja viem, len s tou mojou je to ťažšie... 😒

janca13
10. jún 2011

@mia258 bb 😀 😀 no to dufam že nie No ved to je o držku behať s drobcom 😝 my sme predtým ako sme mali malú kažbdý víkend niekam išli pozreť no teraz sa nedá boli sme bbv ZOO a stačilo mi ona chcela byť všade v kočiari neobsedela ja som prišla domov normálne dorobená 😝 v juli ideme k moru tak neviem neviem asi si ju budem musieť uviazať o nohu,lebo odkedy chodí tak ju do kočiara dostanem len ťažko 😝

mia258
10. jún 2011

@janca13 rovnako je to u nás. Moja by už najradšej všade chodila sama. Nechápe, že v živote sa ešte veľa nachodí... 🙄 Potrebujeme aj nejakého pomocníka, kto by nám vláčil všetky veci, kým ona si prezerá okolie 😀
Nám dovolenka nehrozí, máme teraz náročnejšie obdobie na financie.

janca13
10. jún 2011

@mia258 no ja ti verím ved my sme tiež prvé roky sedeli len doma.Stavali sme dom,ja som brala len materskú tiež bolo všeliako a muž mi potom odišiel do zahraničia na štedrý den mu volali ja som ručaláá ale nebolo východisko.A vždy sme si hovorili bude dobre 😎Aj ty si tak hovor 😉

mia258
10. jún 2011

@janca13 Presne aj my tak. Tiež teraz staviame, ešte aj v inom meste, takže priateľ je buď v práci alebo dozerá na stavbu. A v septembri máme svadbu, takže je toho dosť. Na financie aj na nervy občas 😒
Ale to všetko sa dá zvládnuť 🙂

janca13
10. jún 2011

@mia258 presne hlavné je zdravie 😉 a veľa ľudí žije ešte horšie ako my -to je veta môjho muža a fakt ked občas pozerám MODRE Z NEBA(neviem či to poznáš,ja to fakt len občas kuknem lebo vždy pri tom revem)tak vtedy si človek uvedomí ako mu je dobre.No a tá moja svokra sa narodila v Saldes Deux Savrie som to vyčítala v rod.liste.Hovorí ti to niečo?

mia258
10. jún 2011

@janca13 jasné.
Poznám, aj keď nepozerám, len keď ma niektorá kamoška upozorní na konkrétny príbeh, tak si to pozriem v archíve na nete. Ale je pravda, že radšej sa nesťažujem. Vždy môže byť lepšie, ale na(ne)šťastie aj horšie...
Hmm... niečo podobné som už počula, ale nebola som tam.

janca13
10. jún 2011

@mia258 tak ked sa tam o XY rokov vyberieme dám vedieť a dobehnem na kávu 😀 😀 to už budem krásne štíhla 😀

mia258
10. jún 2011

@janca13 dúfam že aj ja 😀 Prídeš v lete, nahodíme bikiny a pôjdeme na pláž 😉

janca13
10. jún 2011

@mia258 😀 😀 😎 😎 už sa tam vidím.Dobre moja idem,už sa mi vráti dieťa zo školy.Tak nech ti tá návšteva dopadne dobre držím palčeky. 😉

mia258
10. jún 2011

@janca13 ďakujem, ja už idem tiež, obedovať 😉

strasska
10. jún 2011

baby, moja zerka objasnena, dostala som mrchu, 1x od porodu, tak som zvedava, co to narobi s mojim chudnutim 🤐

michaelapillarova
10. jún 2011

Ahojte. Taka som nazlostena na mojho muza, ze neviem ci mi to pomoze pri chudnuti. Vcera som bola v meste a sa mi pacil jeden luster do obyvacky, tak som ho kupila, lebo nemame len tienidlo, tak mi povedal, ked som mu ho doma ukazala, ze ho nenamontuje, lebo sa mu nepaci, ale to ho ani poriadne nevidel. Tak neviem , bude asi stat v skrini, zbytocne vyhodene 58 eura 😢 Mam si ho namontovat kde chcem, ale v dome nebude namontovany, on si kupi aky chce

adky
10. jún 2011

@michaelapillarova oj,to co je toto..... Ved chlapom je vacsinou jedno ake "doplnky" su v byte,teda aspon mojmu,jeho asi na tom štve to,že si sa s nim asi vopred o kupe neporadila 😖 Podla mna ho to prejde a do tyzdna Vam bude v obyvacke vysiet nad hlavou 😉

michaelapillarova
10. jún 2011

taneviem aj ja som si myslela, ze vacsinou im to je jedno, trosku ma to urazilo, lebo teraz si pripadam jak na navsteve a nie doma, akokeby som nemohla nic kupit do bytu

michaelapillarova
10. jún 2011

@adky taneviem aj ja som si myslela, ze vacsinou im to je jedno, trosku ma to urazilo, lebo teraz si pripadam jak na navsteve a nie doma, akokeby som nemohla nic kupit do bytu

janca13
10. jún 2011

@michaelapillarova to ho prejde neboj asi má len svoje dni 😉

michaelapillarova
10. jún 2011

@janca13 dakujem, dufam, ze hej, on je tazka povaha, akokeby nebolo jedno , ze aky luster mame, ked sa mi pacil, ta co teraz, keby on kupoval, tak by bol ,,super,, teraz sa s nim ani nerozpravam, len ked ohladom malej nieco treba

janca13
10. jún 2011

@michaelapillarova neboj prejde ho to 😉 určite si bola z neho vytešená a on ti dal studenú sprchu,ale po čase ti ho zavesí.Nie hned,predsa neuzná že konal unáhlene ale príde čas a budete ho obdivovať spolu.A ak nie,popros niekoho nech ti ho namontuje a možno si to ani nevšimne.Teda ten môj by si to určite nevšimol,ibaže by mu ťukol do nosa 😀

janca13
10. jún 2011

@michaelapillarova a hlavne nie že nabehneš z nervov do chladničky 😠 opakuj si "ešte 3x sa vyspím a hlásim váhu!!!!" 😀

michaelapillarova
10. jún 2011

🙂 to si uz tretia co mi vravi, ze nech ho namontuje niekto iny, ale sa bojim toho , ze potom by to bolo este horsie, tak uvidime, ci ho namontuje, ja mu uz nic nevravim

michaelapillarova
10. jún 2011

@janca13 to si uz tretia co mi vravi, ze nech ho namontuje niekto iny, ale sa bojim toho , ze potom by to bolo este horsie, tak uvidime, ci ho namontuje, ja mu uz nic nevravim. No este to by mi chybalo, aby mi stupla vaha pre neho

janca13
10. jún 2011

@michaelapillarova no múdro hovoríš 😉 a končím ,lebo mi blbne internet 😠 😠 a už ma to dosť štve,tak aby neletel pc von oknom 😀 😀 musela by som kúpiť nový a tiež neviem či by som to bez muža zvládla 🙂 😅

yennn
11. jún 2011

Ahojte babulky, nejak sa to tu zopsulo, kukám... to co je ze sem pridem o pol druhej a dnes este nikde nikto, hm? 😀 Chapem chapem, vsetci ste vonku na vyletoch alebo v zahradke. My pojdeme az sa maly zobudi na Bratislava gurman fest http://www.gurmanfestbratislava.sk/program/ ... verim ze sa mi podari sa udrzat na uzde 😉
Prave som papala pórkovú polievku a ako druhé som si dala tmavočervené sladučké babyparadajky s mozzarelou, olivovým olejom a čerstvou bazalkou... tuším prvýkrát mi tento šalátik naozaj naozaj chutil 🙂

yennn
11. jún 2011

@michaelapillarova @adky Adi ja suhlasim s tebou, moj muz by to tiez neriesil, vzdy zvykol hovorievat "tvoj vkus je aj môj vkus" co ma na jednej strane tesilo, ale na druhej strane nie vzdy je to jednoduche, ked musim o vsetkom rozhodovat sama... teda co sa interieru tyka 😀 A nam aj po 5 rokoch v dome stale visia na niektorych miestach ziarovky, co sa neviem rozhodnut, aky luster tam kupit, a on ma furt nahana ze "ty chces po mne tolko veci, aby som spravil a ja po tebe chcem jednu jedinu - aby uz si konecne kupila tie lampy, nech ich mozem namontovat" 😀 😀 😀
Miska tiez si myslim, ze ho to casom prejde (mozno uz aj?) a najma - ked mu vysvetlis, ze si to kupovala v dobrej viere ze sa bude pacit aj jemu, len si ho nechcela zatazovat, a ze by ta mrzelo tych 60 € aby bolo vyhodenych zbytocne (napokon islo to z jeho penazenky, ked si to tak vezmes ... a nie z nasej almuzny, z nej platime plienky predsa 🙂)) ).
No ja, na rozdiel od ostatnych, ti neporadim aby si si to dala namontovat niekym inym... kludu v rodine to teda vobec nepomoze. Dala by som muzovi najavo ze bez neho to nepôjde 😉
PS: alebo v najhorsom mozno by ho vzali nazad ten luster v predajni....

yennn
11. jún 2011

@michaelapillarova a este jedna vec, ktoru som kedysi citala a zapamätala si, a v manzelstve sa to dost, ale dost zíde....
PRIEMERNÉMU MUŽOVI VRAJ TRVÁ 2 TÝŽDNE, KÝM SPRACUJE NEJAKÝ NÁPAD 😀 😀 😀
Takze toto praktizujem, ked nieco chcem... predostriem to, necham nech to spracuje, potom mu to pripomeniem o tyzden, a znovu trosku neskor a potom uz to ide. Na prvykrat si nic nezapamata - neni dolezite prenho 😀 😀

mia258
11. jún 2011

Nejaký návrh na olovrant/večeru? Nejako už nezvládam zeleninu so syrom, jem to každý večer a už mi lezie hore krkom 😒

yennn
11. jún 2011

@mia258 sprav si nejakú výbornú polievočku, napríklad paradajkovú s mozarellou, šošovicovú z červenej šošovice (to máš za 10 minút) alebo si daj dobrý cesnakový špenát s vajíčkom ...