icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

sanym
11. jún 2011

@mia258 ja som mala červený melón. Viem, že ovocie by sa večer nemalo, ale veď dyňa je skoro samá voda. Mne už zelenina tiež lezie na nervy.

sanym
11. jún 2011

@yennn červenú šošovicu som ešte nikdy nevarila - to je fakt tak skoro hotová? Mne normálna šošovica nie a nie zmäknúť a to ju aj namočím.

yennn
11. jún 2011

baby tak práve som sa vrátila z toho Bratislava gurman fest... no čo vám budem vyprávať, poctivo papám pórkovú polievku po tom, čo môj manžel tam spucoval riadny hovädzí steak, ochutnávku kadejakých syrov, a domov si kúpil ručne robené čokoládové pralinky.
Trošku to bol z mojej strany zlý krok, tento program (a to sme tam chceli ísť aj zajtra!) ... myslela som, že to tam svetoznámi kuchári ukazujú ako sa varí, a že sa niečomu zaujímavému priučím. Veď aj tak bolo, až na to, že tam bolo stánkov s parádnym jedlom od výmyslu sveta.... od čínskej kuchyne, japonskej, talianskej, španielskej, slovenskej, českej, až po parádnu festovnú zmrzlinu, či jahody máčané v tekutej čokoláde... A ja som obišla úplne, ale úplne naprázdno ☹ Ale tak zase môžem byť na seba hrdá, nie?

sanym
11. jún 2011

@yennn tak to máš môj obdiv, ja by som určite neodolala, mňam - že jahody v čokoláde.

yennn
11. jún 2011

@sanym veru tak, pretože je lúpaná - to môžu aj malé detičky, pretože čo vraj na normálnej šošovici nafukuje, je tá šupka. A červená ju nemá. Je to srandovné, lebo keď ju kúpiš je oranžová, a po uvarení skôr taká žltá... ale mne to chutí. Ja som normálnu ešte nikdy v živote nevarila práve kvôli tomu dlhému vareniu, či namáčaniu (a nakoniec aj nafukovaniu). Túto robím so zemiakami na kyslo a je výborná, fakt za 10 minút sa uvarí

yennn
11. jún 2011

@sanym ja som jahody v čokoláde dvakrát jedla na vianočnej párty - odvtedy môj najobľúbenejší dezert. Keď som prišla na ten gurmán fest, a poobzerala okolo seba, vedela som, že som to pos.rala 😠 ale ked som zbadala tie jahody v čokoláde, veruže sa mi aj očká zaleskli 😢

sanym
11. jún 2011

@yennn vidíš, a ja blbá z riadnej šošovice trikrát zlievam vodu a keď boli chalani menší tak som ju pasírovala, aby som odstránila šupku.

yennn
11. jún 2011

@sanym červená sa rozpadne v podstate, kvôli tomu že tam tá šupka nie je, ale tak hovorím, chutí mi to osobne... a to som klasickú milovala. Je to také iné, trošku jemnejšia chuť. Za vyskúšanie nič nedáš 😉

sanym
11. jún 2011

@yennn jasné, určite vyskúšam. 🙂

janca13
11. jún 2011

Ahojte 🙂 🙂
@yennn tak o tej šošovici počujem aj 1X ,ale čo učíš sa celý život 😉 a máš môj obdiv,že si tak krásne odolala ja som dneska síce jedla čerešničky ako si nám tu odporučila ,ale... 😅 😅 v podobe že:čerešňové gule s makom 😅 😅 no nie som blbá takto si domrviť týždeň????????
@sanym nechcem ťa sklamať ale tuším že melon je zelenina či? 😉 (aj ked je to dosť čudné)

yennn
11. jún 2011

@janca13 ak su tvoje gule s makom jediny prehresok tento tyzden a budes posluchat aj zajtra, nic sa nestalo... A co sa tyka melonu, ano naozaj sa vraj radi do kategorie zelenina... ale potom... jakááááá dobrááááá, to by bola jedina zelenina ktorej by som dobrovolne zjedla na kvantá 😀

sanym
11. jún 2011

@janca13 to fakt? 😕 😀 Tak to je potom super, veď zelenina sa večer môže.

janca13
12. jún 2011

Ahojte 🙂 🙂
@yennn no v pondelok a v utorok nič moc 😠 ale včera som si najskôr dala vývar a véééľa zeleninky a to už som bola dosť plná a potom som tie 4 gule schniapala 😝 ale za normálnych okolností zvládnem aj 14 😅 😅 😅 a potom som makala až do večera tak dúfam,že zajtra to nebude až tak hrozné.Ešte zvládnuť dnešnú návštevu 😝 asi si prešijem ústa 🤐 🤐
@sanym no ved aj ja sa vytešujem 😀 😀 😎

mia258
12. jún 2011

@sanym @yennn tak nakoniec som robila taký syrový "krém" so zeleninou a naplnila som tým paradajky. Musela som niečo vymyslieť, aby to zjedla aj mama 🙂

Dnes máme pekné počasie, pôjdeme asi do parku, už máme akurát po obede. Dúfam že cestou nebudú žiadne stánky so zmrzlinou 🙄
Inak @yennn obdivujem ťa, že si odolala takým dobrotám, ja by som to určite nezvládla 😔
@sanym máš super fotku 😉

katarinasifrova
12. jún 2011

@yennn to ta mozem len obdivovat, ja by som neodolala ☹

debbie
12. jún 2011

@yennn mojka ale tak,kedže ideme obe na sto percent...... verila som ti a nadalej verím a velké WAAAAAAAAAAAAAAAW maš u mna ako krasne si to zmakla, o rok si to zopakneš,pridem sa 😀 😀 😀 😀 😀 aj ja a dame si ten steak spolu ok.. 😀 😀 😀 😀

kwetinka1
12. jún 2011

ahojte, mozem sa pridat k vam do temy? pocas tehu som pribrala 10kg, domov som prisla a mala som z 10kg dolu 6kg. neviem ako ale potom som zacala priberat a teraz mam opat 8kg navyse oproti mojej povodnej vahe-aj som cvicila,ale ziadne vysledky, je pravda, ze som vydrzala len 2 tyzdne, ale ani kilo dolu. nemam pocit, ze jem az tak vela, pred otehotnenim som jedavala omnoho viacej....co robite, aby sa vam podarilo zhodit kila?

macekovam
13. jún 2011

pekne slnecne ranko prajem...konecne ma m dovod na usmev uz aj ja🙂 tento tyzden -1,3...taka som rada🙂 huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀

janca13
13. jún 2011

Krásne ránko prajem 😎 😎 tak hlásim -1kg áááto znamená že som sedmičková 😀 😀 😀 😀 😀
@macekovam blahoželám 😉 krásne číselko.

macekovam
13. jún 2011

@janca13 ťap ťap k cisielku...)

adky
13. jún 2011

@yennn vaaaaaaaau,samozrejme ze mozes byt na seba hrda a esteze ako,zvladla si to na 100% ....preco by si mala byt smutna? Prave naopak,malo by ta to tesit,uzasne si odolala 😉

adky
13. jún 2011

DObre ranko,moja vaha 77,7 (no nie su to nadherne cisla? 😀 ) takze mam - pol kila ua tyzden 😎

katkav
13. jún 2011

Ahojte, ja dnes neviem, co mam zahlasit, lebo este nie sme doma, takze som sa nevazila, aj pocitac je taky spartansky, ze mi potrva o dost dlhsie spravit tabulku ☹ gratulujem k ubytkom, ste sikulky

sanym
13. jún 2011

Dobré ránko. Gratulujem k mínusom. 😉 Ja sa po dlhšej dobe tiež idem pochváliť úbytkom: - 1,4 kg. veď už bolo načase, aby sa to pohlo.

z.vrablova
13. jún 2011

-200g.... ☹ a to bolo v piatok -1kg.... nechapem... som nejaka nafucana, asi zadrzana voda, kedze dietu som cez vikend neporusila.... snad buduci tyzden prispejem krajsim cislom....
@macekovam @janca13 @adky @sanym.... krasne ubytky, blahozelaaam

kvetka58
13. jún 2011

Ahojte kocenky, je ake ste vsetky sikovne same minusy, parááááda aj mne sa podarilo dat dole pol kilecka, tak som rada 😅 , tak nech sa nam tak dobre darí aj tento tyzden.

yennn
13. jún 2011

@debbie dakujem, a beriem ta za slovo - o rok sa vidime na bratislava gurman feste 😉 Ale teda verim ze sa vidime nie AŽ o rok 😀

yennn
13. jún 2011

@adky dakujem... ale dnes mam vyššiu vahu než v sobotu rano, tak nechapem naco som si odopierala 😒

yennn
13. jún 2011

@katkav ahooj, teraz ked ta vidim, som si spomenula, ze som ti tabulku neposlala nazad vyplnenu, vsak? Tak vydrz idem na to..
Ako si sa mala? Oddychnuta? 🙂

yennn
13. jún 2011

@kwetinka1 ahoj, vitaj jasne ze sa mozes pridat, si na spravnom mieste, ak chces zhodit nejake kilecka. Nemusis jest vela, mozno jes nespravne ... ci uz cas, skladbu alebo frekvencia jedenia...