icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

kvetka58
13. jún 2011

@sanym miláááá fotka 😀 😀 😀

katkav
13. jún 2011

@yennn mala som sa fajn, mam pocit, ze som si velmi oddychla, predsa len ten vzduch aj klud tam je uplne iny, hoci sme mali dost casto prehanky, burky. Pravidelnost jedenia a pitia taka dost biedna, ale nacerpala som nove sily, co je fajn. Do stredy sme este u nasich, tak si ideme poobzerat senec, co tu maju nove, pobehat po obchodoch a samozrejme, poobede budeme na jazerach, vsak nech chytim uz konecne ten bronz 😀

xaga
13. jún 2011

ahoj ja hlasim ubytok 200 gramov,co je asi nic v porovnani s väcsinou z vas ,ale kedze mi to nejak neide dala som sa na cvicenie s formou upravy stravy sledovane pod dohladom odbornikov.Funguje to u nas uz dost dlo ,ale ten poradovnik je straaaaasne dlhy a konecne som na rade aj ja.Uz sa taaak tesim ,ked si spomeeniem na zienky ktore zhodili 20-30 ale aj 50 kg az mi to dodava energiu a novu nadej ze snad aj mne sa to podari.drzte mi prsty 😉

yennn
13. jún 2011

@katkav tak super, to znie fajn. Aj ja by som uz niekam mala ist, nacerpat nove sily 🙂 PS: tabulku som ti poslala uz mailom, ok?

szdan
13. jún 2011

Myslím, že takmer každá mamina priberie v období dojčenia, ale nemyslím, že by sa tým mala nejako extra zaoberať pokiaľ to nejde do extrémov. Po ukončení dojčenia si telo prestane robiť svoje "tajné" zásoby a nejaké to kilečko padne dole samo od seba. A spolu s tým prichádza obdobie, keď sú detičky veľmi, veľmi aktívne a miminky sa za nimi riadne nabehajú. Ja som začala cvičiť až keď mala malá vyše roka. Môj názor je, že v žiadnom prípade necvičiť sama doma, ale vypadnúť niekam aspoň dva razy do týždňa na tú hodinku a zistíte, že je to fantastický relax a pri cvičení si výborne prečistíte hlavu a ako bonus sú i nejaké kilečká nadol 🙂

macekovam
13. jún 2011

@z.vrablova ahoj🙂 nebud smutna aj 200g je ubytok..a to viac to bude buduci tyzden🙂

mia258
13. jún 2011

Ahojte 🙂
Ja som len rýchlo dobehla, mám mínus 1kg, takže 65 (keď si predstavím, že som už mohla mať aj nejakých 63... ☹ )
A všetkým gratulujem s mínuskám 😉

macekovam
13. jún 2011

@mia258 tap tap pekne minus🙂

janca13
13. jún 2011

@adky
@sanym
@kvetka58
@yennn
@z.vrablova baby blahoželám k úbytkom 😉 a tie čo ste smutné že je to len máličko nebojte určite je to len voda a o týždeň hodíte takú cifru,že z nej všetky padneme na tie naše pochudnuté zadočky 😉 🙂

janca13
13. jún 2011

@macekovam a to tvoje ťap ťap táák pekne znie 😀 juj!!

janca13
13. jún 2011

A ja som taká nažhavená a plná energie z toho môjho kilečka ako keby som dala dolu 10 😀 😀 😀 už som aj kvety všetky povyhadzovala a vysprchovala,poupratované,navarené no neviem neviem či aj nevymaľujem 😀 😀 😀 asi mi ši ši baby vari mi to neubudlo z mozgovej hmoty !!!!!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀

macekovam
13. jún 2011

@janca13 vari nie🙂 😀 😀 😀

macekovam
13. jún 2011

@macekovam či??? 😕 😕 😕 😕 😀

macekovam
13. jún 2011

posielam si tu spravy sama sebe...asi mne ubudlo 😀 😀 😀 😀 😀

macekovam
13. jún 2011

@janca13 či??? 😕 😕 😕 😀

janca13
13. jún 2011

@macekovam no neviem neviem uvidím čo na to povie rodina 😀 juj ale je to super pocit už ma čaká len 11 kg a dúfam,že to už pôjde každy tyžden pekne kilečko po kilečku dolu.Len nech nám vydrží počasíčko lebo to minulotýždňové depresívne BRRR ... 😠 😎 A ty si nabehla na nový systém chudnutia,alebo si sa vrátila ku stobu?

janca13
13. jún 2011

@macekovam 😀 😀 😀 stretneme sa na nervovom?????????? 😀 😀 😀

macekovam
13. jún 2011

@janca13 nie az v pekle 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

macekovam
13. jún 2011

@janca13 nie...nahradila som biely chlieb celozrnnym...pridala som si ovsaky do jedalnika..,obmedzila cukor.... a tiez kefir pijem den co den....a zabralo... 🙂

macekovam
13. jún 2011

@janca13 este cvicim denne taebo ..

janca13
13. jún 2011

@macekovam 😀 😀 😀 len či nás tam budú chcieť

macekovam
13. jún 2011

@janca13 inej cesty niet...tam koncia vsetky cesty... 😀 😀 😀

macekovam
13. jún 2011

@janca13 pocuj...co sem aj ty nedas nejaku foto??? nech viem s kym pisem🙂 hm???ved si tu uz doma nie??

janca13
13. jún 2011

@macekovam no tak potom ti to super zabralo držím palce nech to funguje aj dalej 😉 a to cvičenie ti v dobrom závidím ja sa vôbec neviem donútiť 😝 😝 ja radšej budem makať okolo domu aby som niečo vypotila aj ked viem,že to mi telo nespevní 😠

janca13
13. jún 2011

@macekovam ja sa nezmestím do takého malého rámčeka 😀 😀 😀

macekovam
13. jún 2011

@janca13 aj to je pohyb....aaaaa aku krasnu zahradu budes mat 😉 😉 😉 😉 😉

macekovam
13. jún 2011

@janca13 ta daj len hlavu 😀 😀 😀 😀 pozri ani ja ju tam nemam celu... 😀 😀 😀 😀 😀

janca13
13. jún 2011

@macekovam no niečo vyšpekulujem vystrihnem dáku Doly Baster a šupnem ju sem 😀 😀 😀

macekovam
13. jún 2011

@janca13 ale doly vari nie...seba daj...🙂

janca13
13. jún 2011

@macekovam no poriešim niečo 😉 a tú záhradku ja mám len takú maličkú ten veľký grunt čo máme za dedinou som odmietla obrábať lebo aj tak tam nikdy nič nebolo a človek sa len dorobil jak blbec 😝 ale dvor máme zato riadny tak tam je dosť roboty.Ale ked Nina podrastie a hlavne sa začne pýtať na nočník tak budem chodiť niekam cvičiť,lebo teraz mi ju odmietajú prebaľovať ked sa pototo 😅