Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte, aj ja hlasim -, aj ked nie take krasne ako vy, ale som vdacna za kazdy gram, kedze tento tyzden sa u nas grcalo a hnackovalo, myslim detuchy a ja som dostala 1x mrchu. A uz 3tyzdne necvicim, najprv dovca, teraz tie choroby, no musim to dnes napravit.
Zelam krasny den a gratulujem vsetkym, ktore sa do toho pustili 😉
Ahojte diečatá. Ja som dnes nestihla nahlásiť váhu.Urobila som si dnes dopoludnie pre seba.Malá ostala s ocinom a ja som so sestrou vyrazila na nákupy. Potrebovala som si na seba kúpiť niečo pohodlné, keď mi už to bruško bude znovu rásť 😉
ja som si prave vytiahla z rury cuketovo-mozzarelove zavitky, mam pocit ze to bude dosť plané, ale tak vyskúšam... asi vhodnejšia voľba než mcdonald 😀
ja vas tu nejako nestiham citat ☹ ako sa vam dari chudnut, pri detoch, ked nemate na nic cas? cvicit nemam ani poriadne kedy, mala je zla ako cert, do fitka chodi nemozem, lebo ju nemam kde dat, teda skoro nikam nemozem ☹ jedine tak jedlom to ovplyvnit, ale u mna je aj problem, ze cely den nejem a vecer robim najazdy na chladnicku.....pomoooooc
Ahojte 😉 no s kým budem dneska kávičkovať??? 🙂 😎
@yennn no moc si ma nepotešila 🙂 a nevymaľovala som,ale toto leto nás to neminie 😝
@macekovam a tak dˇ... 🙂a aj mňa teší 😀
@kwetinka1 ahoj 😉 no ja tiež necvičím s malou som väčšinou len ja,lebo muž je do obeda v robote a po obede zas zarába ako sa dá takže s malou je len večer a staršia dievka... 😝 puberta takže pomoc 0 bodov.Ja to riešim tak,že ked spí tak si nachystám na celý deň a potom sa už snažím každé 3 hod.jesť,aj ked je pravda že moja malá je už staršia a trošku sa prehrá no neboj aj tvoja začne objavovať svet a bude to stále lepšie 😉 😉 hlavne sa nestresuj,lebo to prenášaš aj na bábo. 😉 🙂
Juj ale som si pokecala 😀 😠 káva vypitá 1/2 litra vody tiež tak idem makať... 😝
🙂 tak baby, akurat som mame vyupratovala balkon, maly uz spinka, lebo bol hore od 5.20, vcera poobede nespinkal, tak mi vecer zaspal uz o 18.20, idem varit karfiolovu polievku a poobede zase k vodicke, vcera som maleho odtial nemohla dostat, tak sa mu tam pacilo, stav mojich noh, z kriedovo bielej, taky odtien bledej kavy, hanba nehanba, mala som na sebe kratasy... je to na dobrej ceste, do leta budem vyzerat vdaka opaleniu stihlejsie. Zajtra sa vraciame domov, som zvedava, co mi povie vaha, do konca leta mam v plane dat dole cca 10 kil, takze musim posluchat 🙂 prajem krasny zvysok dnika vsetkym
@kwetinka1 janca13 ma pravdu, este mas velmi malicke babatko, urcite nestresuj, nie je to dobre ani pre teba ani pre malu. Skus si naplanovat den, co by si chcela jest, pripadne si sprav nejake krabicky s jedlom a kazde tri hodiny si nieco daj, nebudes vecer taka vyhladovana....skus si navarit na dva tri dni dopredu, kup si nejake celozrnne tycinky, urcite jes aj jogurty, to je aka super desiata, olovrant....a malej sa urcite pacia aj dlhe prechadzky, hned mas fitko zadara 😀 pravidelne jedenie, dostatocne pitie a extra pohyb a kilecka pojdu prec, uvidis. Urcite nehladuj, tade cesta nevedie 😀
čafe, tak a bude to dalsi chalan .)
Neviete poradiť nejakú polievku bez zapraženia? Nejakú ľahkú... rozmýšľala som, že či by mi kilá nešli ľahšie dolu, keby som na obed jedlá aj polievku, nie len druhé jedlo. Čo vy na to? 😒
@yennn na troske oleja som osmahla jarnu cibulku, trosku kalerabu, celeru, mrkvy, petrzlenu na kocky, zaliala vodou, dala trosku soli, cervenej papriky a petrzlenovej vnate a hotovo.
boli sme sa kupat na jazerach, aj som si zaplavala, boli ma ritny sval 😀 spim uz na stojaka, krmili sme labutky a Tomino na ne krici hava hava a hadzal im kamienky, lebo si myslel, ze tym ich krmim.
ahojte skupina, rada som Vas citala ked som bola tehotna, lebo som priberala ako cinske prasa a uz som dva tt po porode a odvahu postavit sa na vahu teda nemam.
Ja som sa cele tehotenstvo rada povzbudzovala ze to co som tucna tak to je len voda ale akosi to asi voda nebola. Ked som otehotnela mala som 71 kg a rodila som ako 97 kilova.
Netusim co vazim teraz ale brucho mam take ze mam pocit ze su to vylezene creva, ruciska a noziska mam strasne. Nepoznavam sa v zrkadle a radcej ked som vonku nepozeram do vykladov.
Nepoznam toto telo a netusim ako to pojde dole. Takto moc som nepribrala pri mojich prvych dcerach a vobec si to nepamatam iba z fotiek to dedukujem.
Ako sa Vam darilo zhadzovat kila a dari sa to vobec. Budem vobec niekedy vyzerat tak ako predtym????
@daniela1974 danielka co su to za moresy dva tyzdne po porode riesit svoju postavu? 😀 A ty si nepocula o sestonedeli? To je to obdobie, kedy sa ma dat telo do poriadku, vies? 😀 Ok... niekedy 6 tyzdnov nestaci, priznavam. Ale neboj sa - pojde to. Nekukaj do zrkadla, nekukaj do vykladov, nestavaj sa na vahu. Zacni pekne vela vodicky pit, a pravidelne 5x denne zdravo sa stravuj - to je presne to, co tvoje telo potrebuje, aby kila isli dole. A tiez na to, aby sa tvorilo dostatok mliecka - ver mi, mam to odskusane. Priberat som zacala az potom, nie nevysvetlitelne - zaspala som na vavrinoch, tesila som sa ako krasne to ide dolu, a ignorovala som fakt ze zo sladkosti a chipsov sa tučnie...
K tvojim otazkam - ano, budes niekedy vyzerat tak ako predtym. Ked sa budes zdravo stravovat a nepustis sa vecer od unavy na zmrzlinu ako ja, tak kila pojdu dolu. A ano, dari sa nam zhadzovat kila - uz sme spolu schudli vyse 315 kilogramov, babulky maju nadherne vysledky - od 10 az po vyse 30 kil...
Co ty na to? 😉
@mia258 mozem ti na 100% odprisahat ze by ti chudnutie islo lahsie, ak das predtym polievocku. Mam to overene od odbornika. Jednak si doplnis trosku pitny rezim a tiez pripravis zaludok na to ze ide jedlo (nastartuje sa metabolizmus) a zaplnis zaludok relativne lahko stravitelnou potravinou, a uz potom nemusis tolko druheho zjest. A ked si das taku polievocku na veceru (to je tiez povolene), tak to pojde este lahsie...

@janca13 o.k...idem si diiitko nakrmit..papa🙂 a pekny slnecny dnik 😎 😎 😎