icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
15. jún 2011

@kvetka58 a ked pri splne vynecham vsetky maskrty, tak dvojnasobne schudnem?

yennn
15. jún 2011

@daniela1974 ja som najprv kade-tade hundrala, ze moj muz moju vahu nekomentuje a ze mu je to jedno. Ale casom som zistila ze mu to jedno nebolo, len ma nechcel zranit. No mohol si, vravim mu, mozno by som si vsimla trosku skor... Ale viem dnes, ze je to hovadina a ze mozem byt vdacna, pretoze kamosky ktorych muzi komentuju co i len deko navyse, su velmi nestastne a nemoct si dat cokoladu ani pred kramami so slovami "aj tak si uz tlsta dost" ... diky za ty dary. Takze bud rada ze tvoja motivacia schudnut prichadza "iba" zvnutra 😉

macekovam
15. jún 2011

baby ja vam neviem....fakt je dnes spln???vsade davaju ze je dnes uplne zatmenie tak neviem... 😕 😕 😕 😕

mia258
15. jún 2011

@janca13 chápem, dnes si hľadám ešte nejaké recepty a zajtra varím, skúsim dať aj malej 😉
@yennn dúfam, že sa nám to podarí, s polievkami alebo bez! 😀

@macekovam áno "...Dnes je spln, čo je ideálnym dňom na pôst alebo začatie diéty, preto telo sa ľahšie zbavuje nadytočných kilogramov a toxických látok..."

@kvetka58 ale mohla som si to prečítať aj skôr 🙄

U nás krásne svieti slniečko, vonku 30°, počasie na opaľovanie a opekanie. Ale kvôli váhe radšej zostanem len pri tom prvom 😀
Malá sa čľapká v bazéne, ten výskot by ste mali počuť 😵

adky
15. jún 2011

@yennn uf,dnes idem na -100% ☹ Jeden prehresok za druhym,nechapem,ale dnes pocitujem strasny hlad-nie ze by som jedla len preto ze mam na nieco chut,ja som nejako divne hladna 😒 Preventivne som sa odvazilo a uz sa to odzrkadlilo 😠 Toto sa mi uz dlho nestalo 🤐

yennn
15. jún 2011

@adky to nič moja, ja som pred chvilkou chytila taky absťák, že som malému zjedla pri krmení pribináčik, normálne som musela otvoriť ďalší - oba sme zjedli pol na pol 😀 Som si pripadala jak drogovo závislá, daj ešte jedného šľuka, iba takého maličkého 😀 😀 Ale idem ďalej, stalo sa, aj majster tesár sa utne 😀 😀 😀
To "divne hladná" nemôže byť niečo iné? 😉

adky
15. jún 2011

@yennn
@macekovam

nie pri splne tolko schudnes,ale ked je nov - vtedy je najlepsie dat si vodovy den ako detoxikaciu,najblizsie bude 1.7 ....ja som pri minulom nov-e schudla za den 1,1 kg 😝

adky
15. jún 2011

@yennn mnam pribinacik,toho milujem,ale radsej ho Vaneske kupujem malokedy-ja by som jej ho celeho zjedla 😠
Nieco ine? 😀 Tak PMS este asi nie,menzes ma prist az o tyzden aj nieco a babo? Ta co si,davame si 1000000% pozor aby som tehu nebola,nemozem,zatial 😉

yennn
15. jún 2011

@mia258 @macekovam baby tak myslim ze mate pravdu obe - dnes je spln mesiaca a zaroven aj jeho uplne zatmenie. Vysvetlim (podotykam ze rozmyslanie nad tymto dóósť bolelo 😀 )
Myslim ze rozdiel medzi novom a zatmenim je taketo: Nov je, ked je mesiac medzi slnkom a zemou, a tym padom stranu odvratenu od slnka zo zeme nevidno. Zatmenie je, ked je zem medzi mesiacom a slnkom a teda zem zatienuje mesiac...
Inymi slovami, ak by zem nestala medzi mesiacom a slnkom, tak je spln. Dava to logiku? Uz som si neni ista 😎

yennn
15. jún 2011

@adky 100000% pozor - to sa da len jednym sposobom.... a pochybujem ze ho ako novomanzelia praktizujete 😀

adky
15. jún 2011

@yennn ja som z toho vedla jak ta jedla 😀

adky
15. jún 2011

@yennn jasne ze nie abstinencia 😀 ale je to maximalna pozornost 😉

yennn
15. jún 2011

joooj baby, a ja tu a na facebooku kecám o blbostiach a moj syn mi zatial rovno pod nosom povytahoval z krabice jednu po druhej cele balenie vlhcenych vreckoviek 😀 😀 😀 A ja ze jak sa pekne hrajka, z dacoho sa vytesoval ale som sa neunuvala kuknut z coho, tak mi treba 🙂)))
PS: vedeli ste ze sa to tam uz neda narvat nazad? Ale snazili sme sa, dokonca mi ochotne pomahal a podaval jednu po druhej, no sranda velika... ale potom mi to chcel vziat a znovu povytahovat... tak to nie moj zlaty 😀

macekovam
15. jún 2011

@yennn ahoj🙂 aj moje deti mali taku zalubu...prvy krat som ich tam dala naspat ale aj tak uschli a apotom som ich uz len tak dala do sacku a pred pouzitim namocila...uz sa s nimi netoto 😀 😀 😀 😀 😀 lebo maly ked ich najde tak hned su von...🙂

adky
15. jún 2011

@yennn presne toto robi aj vaneska a potom ich očuchuje-dava si ich k nosteku a vonia 😀 Ale mne sa zatial vzdy podarilo narvat ich naspat-hoc boli zhužvané,ale boli dnu 😉

yennn
15. jún 2011

baby toto forum sa dobre zopsulo, to od pol piatej tu nikto nebol? Chvilu vas nestrazim a aha co sa deje, nikto nepise co dnes papal, nikto neriesi co sa s cim moze kombinovat, co sa moze kedy jest , ani kto s cim zhresil...
Hm... tak ratam ze vsetci posluchate a pondelok bude dolu tych -25 kg, vsak? 😀 😀 😀

debbie
15. jún 2011

@daniela1974 ahoj je to normalne ako sa cítiš , keby som ja našla tuto temu v tak skorej dobe po pôrode pošlu na mna socialku a to doslova, mne hrabalo viac.... tomu ver , a k tvojmu mužovi , bud rada že to nerieši , keby si mala mm ako ja tak maš denne depku už len z toho že si si dala na ranajky cerealnu žemnu a nie vodu 😀

yennn
15. jún 2011

@debbie @daniela1974 ja som tiez po porode mala riadne rozhadzane hormony... revala som nie kazdy, ale kazdy druhy den... a to som vobec neriesila postavu 😀 😀

katkav
15. jún 2011

@yennn ahoj, tak ja som dnes zrala same sladke...mama robila jahodove parene buchty, potom v zemiakovom cesticku take jahodove gulky, k tomu som ochutnala aj z penovej torty....no cukru som dnes pojedla hroooozne vela, tak najblizsie si mozem dat tak o pat rokov asi 😉
zajtra rano mi asi oci vypadnu, ked sa postavim na vahu, ale nevadi, vsak mozem zacat posluchat zajtra, aj ked mam cely byt riadne "upratany", pridu svokrovci, z toho budem mat asi tiez radost, stres...idem spat, lebo som hrozne unavena, bola som si dnes zase zaplavat a zistila som, ze mam svaly, o ktorych som ani netusila 😀 😀

katkav
15. jún 2011

@yennn ahoj, tak ja som dnes zrala same sladke...mama robila jahodove parene buchty, potom v zemiakovom cesticku take jahodove gulky, k tomu som ochutnala aj z penovej torty....no cukru som dnes pojedla hroooozne vela, tak najblizsie si mozem dat tak o pat rokov asi 😉
zajtra rano mi asi oci vypadnu, ked sa postavim na vahu, ale nevadi, vsak mozem zacat posluchat zajtra, aj ked mam cely byt riadne "upratany", pridu svokrovci, z toho budem mat asi tiez radost, stres...idem spat, lebo som hrozne unavena, bola som si dnes zase zaplavat a zistila som, ze mam svaly, o ktorych som ani netusila 😀 😀
blbne mi konik, klikam a nechce mi odoslat prispevok

katkav
15. jún 2011

no a zblblo to potvora

katkav
15. jún 2011

@daniela1974 ja som mala prvy mesiac po porode tiez taky "uzasny", mna dokonca lakalo aj okno trosku, ale vzdy som nastastie mala dostatok rozumu a pudu sebazachovy a ked som sa pozrela na maleho, tak ma to preslo, ale myslienka tam bola, fuj....tie hormony su inak otrasne....super, ze mas dost mliecka, ja tiez este stale kojim a kileciek sa tiez zbavis za chvilku uvidis....ved ked kojis, chces dat babatku to najlepsie, tak budes papat tie najzdravsie veci (vacsinou 😉 ) a za chvilku budes stihlunka zase. Kde som ja uz mohla byt, keby som sa nenadajala vineou a nejedla miesto riadnych zdravych jedal cokinu na zaciatku po porode, vsak vtedy tie kilecka liezli dole uplne same, bez mojho pricinenia a ja som robila opak toho, co som mala, tak ale uz som mudrejsia teraz 😉 uvidis, ze o take dva mesiace nam napises, ze ani nevies ako a zbavila si sa nejakych kileciek.

yennn
15. jún 2011

@katkav no pekne, tak mi treba! Mam čo som chcela, som vas pucovala ze sa nepodelite kto co papal, ale nemyslela som ze tu prides a rovno vymenujes tie najvacsie dobroty sveta 😀

katkav
16. jún 2011

@yennn 😀 😀 no ale mam o kilo viac, takze mam co robit, kurnik sopa. 😖 Nevadi, uz skoncilo maminkine vyvaranie dobrot, uz bude do pondelka, len to, co katka uvari, tak snad to dovtedy skresem, plus tych 560 gramov, ci kolko si nam kazala 😉

janca13
16. jún 2011

Ahojte 🙂 🙂 🙂 asi tu zase nikoho nenájdem,ale idem sa pochváliť,že včera som poslúchala na 110% a tajne dúfam,že mi to do pondelka vydrží a splním normu na tento týždeň,ktorú dala
@yennn 😀 😀 😀 aj ked....latka je postavená dosť vysoko 😝 😝

daniela1974
16. jún 2011

@katkav juj ani nehovor o okne ja byvam v rodinnom dome na 1 poschodi a mam velku terasu a ani na nu nechodim ....

katkav
16. jún 2011

@daniela1974 hlavne musis vydrzat ten mesiac, dva, kym sa ti trosku skludnia hormony, nech sa telo da trosku do poriadku. Budes mat potom aj cistejsiu hlavu, aj sa ti bude lahsie chudnut, budes sa zo vsetkeho viac tesit, asi mas momentalne pocit, ze nic nestihas, plus si nestastna z toho ako vyzeras, vsetko sa da do poriadku, uvidis. Kym bude mat mala rok, bude z teba zase riadna kocka ako kedysi 😉 skus sa nesustredit strasne na to, ze si mala pred dvoma rokmi o velmi vela kil menej, skus mysliet na to, ze do dvoch mesiacov dam dole cca 6 kil, potom dalsich 6 a postupne sa dostanem tam, kde som bola, pretoze stale dokola sa trapit tymi pribratymi kilami ozaj nepomoze, treba mysliet pozitivne a kilecka pojdu, tam odkial prisli. Minulost treba nechat, tam kde je a treba pozerat dopredu, teraz si dosiahla svoje maximum, co sa vahy tyka a urcite sa tam uz nikdy nevratis. A brusko ovisat chvilku bude, ale aj to sa spravi, pridas dlhe prechadzky, trosku cvicenia na brusko a pojde to, len teraz si este ubolena, tak to zatial nechaj tak. Papaj pravidelne, celozrnne veci skor ako z bielej muky, nejaku zeleninku, ktora malej nerobi zle, mrkva, petrzlen, celer malemu nevadili....nehladaj energiu v sladkostiach, to je to najhorsie, co by si mohla spravit.

miriiama
Odpoveď bola odstránená
adky
16. jún 2011

@katkav
@yennn ja mam tiez cca o kilo viac 😒 ale po vcerajsku,cely den bol nejaky zlýýýýýýý a skoncil sa 6 kuskami pizze o osmej vecer 😠 Mam co robit 😨

damiankad
16. jún 2011

@katkav
@adky
@yennn ahojte kočky..ako čítam..nie sama som mala včera zlý deň ☹ a ked som sa postavila ráno na váhu 😢 ...nuž dneska som na tom lepšie ale nie dobre....tá chuť jesť bola včera neovládatelná,dnes som ju skrotila tvarohom....len nech to nepokracuje aj zajtra..lebo to čo som schudla za pár mesiacov horko-ťažko bude nazad ani sa nenazdám 😅