Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky Heh..mala som..zrušila som z osobných dôvodov 🙂 a nechyba mi..koník 100% nahrádza aspoň sa viac venujem dieťaťu ako FB 🙂 A teším sa s tebou..aj ja idem od septembra do školy...ale ja na ošetrovateľku...a stráááášne sa teším...aj ked už v septembri budeme bývať sami..mama s malým pomôže..dúfam 😒 .A ja by som chcela aby už bolo takto za 3-4 roky a robila som niekde na gynekológií alebo na hematalogickej ambulancií 🙂 hm...kým to bude....
@damiankad gynekologiu by som aj ja brala. Ty ides na denne studium? Preto ja este ostavam pri mame,bude to jednoduchsie....a ani by sme nemali zatial ist kam,len do podnajmu a to by sme asi tazko vyzili ked skonci materska :-/ Ale snad si popri skole najdem este nejaku brigadu,ked sa bude dat 🙂
@adky hm..nuž môj mm trval na vlastnom bývaní a pracuje na polícií..takže príjmy máme obaja..len ked bude mať malý 2 roky budem dostávať už iba 180 eur...tiež budem musieť popri škole rozmýšlať o brigáde a idem na individuálne...dohodla som sa s profesorom...externé sa už nedá pokiaľ nemáš 3 roky praxe,mne troška chýbalo ☹ ale neva..individualne je tiež ok..len praxe a cvičenia musím absolvovať a učiť sa doma 😉 No vedd tá materská je na zaplakanie...neboj..všetko bude..aj vlastné bývanie aj braček pre Vanesku aj miestečko na pôrodnici 😀
@damiankad no,ja mam taku metrsku od zaciatku, 180 eur s pridavkami a teraz zvysila na 210 s pridavkami,ale tu vyssiu som nikdy nemala,kedze som otehotnela hned po skonceni skoly a nemala som moznost pracovat,ale nevadi,dalo sa prezit 🙂 A aj sa da- horsie to bude ked materska skonci a ja budem este studovat- dufam ze najdem nejaku brigadu 😉
Ani somnevedela ze na externe potrebujes tolko rokov praxe,myslela som ze je len jedna podmienka-mat predchadzajucu skolu zdravotnu. Ja nemam-preto musim ist na denne,ale na externe by aj tak neboli peniazky 😀
Bracek pre Vanesku? ten bude musiet este chvilku pockat,kym dostudujem , chcela by som po skole aj trosku popracovat a nie hned ist na dalsiu matersku,ale clovek mieni a Pan Boh meni,nie? 😀
@adky Ja som pracovala..ale ja tak to nie je bohvieco..ale nestazujem sa..su maminy ktore maju viac deticiek a maliky prijem...aspon sme zdraví...nuž a škola...teším sa ked skončím aspoň bc..potom treba ísť na 1 rok pracovať...ak chceš aj Mgr.. 😒 je to somarina ale je to tak..aj my budeme musieť počkať so sestričkou...hoci ja by som malilinké bábätko hned brala...ale aj školu treba...aby sme sa mali trošku lepšie my a hlavne naše detváky 😉
baby rada by som s vami popisala ale muz tu dubalujem ze je hladny.... ☹
@macekovam Hm treba sa nachvilinku zastaviť a niečo si prepapať...robota musí počkať, zdravie prvoradé..papať treba 🙂 neboj sa si kočka aká si...a zajtra to bude určite lepšie 😉 daj si na tom záležať..ja som tiež kvôli robote a malému jedenie odkladala aj na 4-5 hodín,no váha potom stála...ale povedala som si že sa to musí nejak zmeniť...všetko sa dá,len treba vedieť ako a treba chcieť.. 🙂
@damiankad aj ja som pocula o tom ze po bc treba rok pracovat,co uz-mozno sa mi zapaci a dalej ani nepojdem 🙂 Hlavne pr emna bude,ze budem vystudovana v odbore,aspon 🙂 ja by som tiez brala babo,ale dolezitejsie je to,aby som vystudovala,nasla si pracu,byvanie,nemozem takto nezodpovedne doniest dalsie babo do maleho bytiku kde sme s mamkou a mojimi sestrami 😎
@adky ved to...neboj sa všetko bude...len treba byť trpezlivý... 😉 a papanie? máš pod kontrolou?? heh ja sa už držím na uzde pre istotu...lebo takým tempom ako minulý týždeň by som zašla naspäť na 75kg 🤐 a to už nikdy nechcem!! Ja ked mám stres chutí mi mooooooc jesť...ale už som si sľúbila že sa budem kontrolavať...a zapojila som dnes aj stob.cz opäť s ním mi to ide najlepšie. 🙂
@adky heh ja som dostala 20teho a mam o kilo viacej...ale snád sa do pondelka moja váha pekne umúdri a posunie sa pod 65kg...no nič čakám kým mi mm donesie jahôdky..budem zavárať sa teším už..konečne vo svojom živle 😉 lebo dneska sa nejak neviem rozhýbať...okrem hodinovej prechádzky s malým a upratania...som dneská nič aktívnejšie neurobila..večer si zacvičím...ale niečo treba nech tie kJ sa pekne tratia 🙂 A materská sa zvýšila?? na 210eur?? Hm..a to o normálne ste dostávali 180 a zvýšila sa na 210??to fakt?? ani som nevedela 😅
@adky heh mi sme mali burku doobeda...takze by nebolo odveci niekam ist 😉 ale malý spí už 3 hodiny...čakám kým sa zobudí..dám mu papať a pôjdeme na chvíľku sa prejsť...hmlen mojou chybou je, že ja by som mala cvičiť každý deň,ale čo ked sa neviem donútiť?? a moje stehná súúúúúúúrne otrebujú spevniť a brucho už radšej ani nespomínam 😠
@damiankad ani mi nevrav 😀 O mojom bruchu sa radsej nevyjadrujem, schudnutych 33 kil a tehotenstvo sa na nom dost podpisalo 😀 Nie je to az take zle,da sa to schovat,ale dvojdielne plavky uz asi nikdy neobleciem,nevadi 😀 A stehna sa zlepsili,boli doslova zrolovane na vnutornom stehne,ale zacala som kroculovat,bicyklovat,po novom sa pridalo aj plavanie.....a stehna su na tom ovela lepsie ako boli. Ale donutit ma cvict doma sa nikomu nepodari 😀
ja som teraz dostala mrchu mrchavu... ☹.... po prve som ju ani necakala, po druhe mala dojst az 29.6, po tretie sme si s mm chceli este uzit poslednu noc spolu a po stvrte ma zajtra caka niekolkohodinova cesta do Chorvatska autobusom a druhy den je pre mna vacsinou najsilnejsi... a to ani nevravim ako si budem uzivat more s tamponom... ☹ a nafucana som ako zaba... ☹
@z.vrablova och,to mi je luto ☹ Nejako skoro ti dosla? vIem,ze si minule dostala az zopar dni po mne,ja osm dostala vcera vecer o deviatej - zajtra tiez ocakavam bolesti brucha 😖 Ale CHorvatsko si uzijes,ved idete na 10 dni , cize 5 dni budes kramovat a 5 si uzivat 🙂 Ale ta cesta bude teda fakt otras 🤐
zienky, idem sa pochvalit trosku.. vcera som sa vazila a mam kilo dole, ani neviem ako.. je sice pravda, ze slo dole asi mesiac, ale nic som pre to nerobila.. takze cakam, ze po naordinovani pravidelneho papania to pojde dole rychlejsie;) teraz mam 4kg navrch oproti predporodnej vahe, tak uz len nejakych tych 12kg ma caka 🙂)))
inak to 3h jedenie je zaberak na logistiku.. akoze normalne ze nestiham, musim si budik nastavit stale.. s tym mojim malym zlostidlom, co akurat sa nam zubky deru von, nestiham jest, lebo stale musi byt na mne zavesena 🙂 sa mi ale stalo, ze som jedla az po 4h, podobne, ako ty @marcekovam ale tak hadam nepriberieme hned naspat 2kg za to.. som to vyvazila aspon tym, ze som si nedala az taku brutal porciu.. neboj, podla toho, co citam, robis naozaj dost pre to, aby si zhodila, tak budes urcite mat minusko 🙂
@adky jéééj tak to ti moc moc moc moc moc a uprimne blahoželáááám!!! Ty máš úžasný rok, najprv krásne schudneš a míľovými krokmi sa posúvaš na svoju vysnívanú váhu, potom ťa priateľ oficiálne požiada o ruku, nebyť nešťastnej náhody tak takmer pred celým mestom (a starostom), potom pokrstíte Vanesku a vydáš sa, potom ťa príjmu na školu.... čo máš ešte v pláne moja? 😀 😀 😀
Blahoželám!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
tak sme s malym paradne zmokli, este teraz som mokra, sice som mala siltovku, dazdnik aj prsiplast na kocik, ale boli sme vonku s kamoskou, ktora ma este ani nie 7 mesacneho maleho, tak sme prsiplast dali jemu, aby neprechladol on 😉 ale tak Tominovi sa dazdik velmi pacil a bola to sranda, takto utekat pred tym lejakom 😉
Inak trosku ma chyta depka, ze som za 9 mesiacov, co tu s vami som schudla len 10 kil, ale to prejde, to bude asi to pocasie.
@z.vrablova vidis, ja som ti to hovorila, ze bez fyzickeho kontaktu baby nesplodite, tak mozno na dovolenke 😉 stastnu cestu a nech ta nic zajtra neboli 😉 krasnu dovolenku, plnu oddychu, slniecka, pekne sa opal 😉
@katkav ... na dovolenke asi nie, kedze mm ostava doma... 😉
@tiffanka raz sa urcite tiez nakopnes, ved chces byt krasna, stihla a zdrava maminka pre svoje deticky 😉 ja som kedysi cvicila doma, ale teraz to flakam, lebo vonku je krasne, tak radsej beham po vonku, sem tam si idem zaplavat.
Dnes som si povedala, ze toto leto musim dat dole aspon 5 kil, tak sa ide na to 😉 Musim si dnes spravit nejake zasoby cerstvej zeleninky, lebo mi dosla, uz mam doma iba papriku 😉 V noci som nemohla dlho zaspat, lebo sme kvoli dazdu pozatvarali a nedalo sa dychat, tak som trosku ako zbity pes, ale nastartovany 😀 😀 😀
@adky aj ja blahozelam k prijatiu na skolu,naozaj mas tento rok ukazkovy 😉 uz fakt vyhrat len loto 😀
vidim,ze zdravotacok je tu az az,aj ja som jedna z vas,diplomovana detska sestra,len teraz momentalne sa skor zameriavam na skolku a chcela by som si v uk doplnit vzdelanie,aby som bola kvalifikovanejsi clovek na pracu v skolke ,tak uvidim ci mi to vyjde,lebo tu maju podmienku,ze musim pracovat a tak studovat,takze nateraz sa to este odklada 😒 ved ale uvidime co prinesie buducnost 😉
a k mojmu chudnutiu,tento tyzden nic moc,som nejaka chora,v utorok ma lomila taka zimnica,ze si ani nepamatam,ci mi tak niekedy vobec bolo ☹ takze jedlo a pitny rezim nic moc a to som si uz v pondelok dala zavazok,ze idem na to tvrdo,nech hlasim v pondelok minus a teraz zase z toho asi noc nebude ☹
Dobré ránko 😵
Síce sa snažím tváriť sviežo, ale realita je iná 😀 Som hore už od štvrtej, pripájam sa do klubu - včera ráno som dostala mrchu 🙄 Seriózne uvažujem nad tým, že dnes sa budem pohybovať po dome sediac na stoličke s kolieskami...
Neviem sa k ničomu dostať, vonku je už skoro 30°, volala som svokre, či sa trochu nepovenuje malej 😅
Včera mi nič nechutilo, len som pila a večer som zjedla čokoládu 😔 Nič iné mi nezostáva len tešiť sa na pondelok...

@damiankad dakujeeeeeeeeeem 😀 Namas FB? Este som sa nestretla asi s nikym kto ma net a nema FB 😀