Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
no čavte 🙂 tak dneska som sa sem dostala až teraz...dneska som bola žienka domáca-šikovná 😀 😀 😀 som 1/2 dňa zavárala uhorky a slivky a nestíhala som ani jesť ani piť a potom ked som už skoro nevidela a po kuchyni som sa tmolila už len po pamäti som zhltla 1/2 pizze a asi 3ks koláča a kávu a potom mi bolo ale sakra ZLE a bolela ma hlava jak das 😝 😝 😠 no tak ja len dúfam,že zajtra už budem konečne poslúchať,lebo už cítim na nohaviciach že začínajú byť pritesné a to my predsa nechceme že? 😠 😠
@macekovam ahoj 😉 aj tá moja váha sviňucha sa v poslednom čase tiež trepe hore...neviem že jej to není trápne!!! 😅 😅 a za hlavu veru nič nehádž ...ved nevieš kto tam stojí a čo ak tvojou vinou potom ostane trafený ?? 😀 😀 😀 😀 neboj my to dotiahneme do konca ,ja verím že na vianoce tu budem pobehovať v moji obľúúbených nohaviciach a kúpim si aj bielu košeľu aby to bolo dokonalé 😉
Ahojte babenky idem sa pridat k Vam pre spolocne ciele a vzajomnu motivaciu. pred 3 rokmi som mala 58kg - to je pri vyske 163 celkom tak akurat ked si clovek nechce potrpiet na modelkovsku postavu a rad papa... potom sa mi posr...l zlcnik a kym mi schvalili operaciu aj pecen a zaludok a oslabil pankreas a moja vaha isla za pol roka na 72ks. potom mi zlcnik vybrali a ja som sa dala dokopu a zostala tehu 😉 takze startovacia pozicia bola 70kg. ked sa maly vypital na svet som 90 aj ked som uz chrustala jablka a mrkev bo mi aj tak bolo ku koncu zo vsetkeho tazko. s porodnice som prisla o 1kg lahsia ako som do nej sla a prvych par tyzdnov to slo pomalicky na 78kg. teraz mam uz 2 mesiace 78kg, nosim takmer furt len tehu oblecko a par kuso co som si dokupila a dole nic nejde... dufala som ze ma drobcek popapa ked budem kojit ale ono to nejak nefunguje.. a na cvicenie nejak nemam chut silu a tak.... takze snad mi to spolu s Vami ako moralnou oporou a spolubojovatelkami pojde lepsie. 🙂 vytuzeny ciel je 60kg 🙂
@cajova_lienka tak ja mam tiez vysneny ciel ze 60..to ako zaklad a ked sa bude dat,moze byt aj 55 😀 tiez dufam,ze tu najdem inspiraciu,podporu....
babyyy a preco sa stane,ze kila zacnu rezignovat e daku dobu nejdu dole?????..podvadzate,alebo preco?
@lubikan.... podla mna je to napr. u @macekovam cvicenim...
Moze sa stat, ze obcas niekomu tyzden nevyjde, ze trebars porusi, alebo je ms, zavodni sa organizmus. Ale ak clovek vydrzi na urcenom prijme, hybe sa troska, kilecka ubudaju... Teda mne sa okrem ms nestalo, aby nesli dole....
@z.vrablova cawte baby..vidim svoje meno...tak reagujem....poviem ti uprimne uz z tak necvicim...od vcera som zacala s rychlou chodzou...chodim s jednou babenkou ktora zatial nebehala tak mame spolu takyto pohyb...jej to vyhovuje a ja si pockam kym bude zrela zacat behat 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 inak treba si uprimne povedat nie je to asi len cvicenim ze vaha bud stoji ale ide do kopca...pijem asi menaj ako by som mala a uz 3 dni si slubujem ze zacnem pit znova pekne z flase.....sem tam zobnem aj slanu tycinku...ale najvacsi problem je v tom ze uz tak nestiham cvicit...muz chodi robit na stavbu a ja mam v jednom kuse stres a nahanacku ani neviem za cim.....
@janca13 ahoj jani aaa da sa. normalne cvičim aj tri krat tyždenne , tak som na seba hrda, včera som prvy krat skušala masirovať nohy tym gruntom z kavy len vydim to tak že ak s tym budem pokračovať tak za chvilu bude sifon od gruntu cely upchaty v sprche, sakra...
A ty ako? ako bolo na dovči daj nejake foto. a ako ide chudnutie? ozaj ako s tym kojenim ešte sa kojite či už pomaly prestavate?
ja som dnes mala na ranajky pol chlebika s cottage,1 rajcinu,1 papriku,1 vajce...1,5 dcl mlieka
potom kustik jablcka...
polievku som nestihla,ale dalej som si dala 1 mozarelu s pol balikom oliv a 1 rajcinu
teraz robim spenatovu polievku,ale sebe dam len poduseny spenat s troskou krkovicky dusenej,tak na pol dlane..bez zahustenia a smotany
je to ok mnozstvo za cely den,,alebo vela,ci malo ?cely den som doma,takze robim len take zakladne veci v domacnosti ,prechadzka do obchodu a vecer poskacem na fit lopte..
@lubikan ... na prvy pohlad strasne malo....
ranajky.... kludne chlebika viac aj 75g
desiata.... kusticek jablcka je strasne malo... k tomu minimalne este jeden biely jogurt a nejake pomale sacharidy... vlocky, ci celozrnne pecivo, a tiez tuky (orechy, semena, ci oliv. olej)
obed.... olivy nie su nic moc, ale ked to berieme ako zdroj tuku, stale ti este chybaju sacharidy... takze aspon chlieb, ci akukolvek prilohu...
chyba olovrant... podobne ako desiata, ubrat trosku sacharidov, pridat bielkoviny
vecera... krkovicka nic moc, je plna tuku.... uprednostnuj radsej chude hydinove maso, kralicie, ci telacie, ked uz bravcove, tak radsej kare, ci panenka a tiez este dopln nejakym sacharidom - chlieb, ryza, zemiaky,....
snad nieco z toho pomoze.... 😉
Dobry den,dievcence....tak vcera som si este paradne zacvicila,spotena som bola teda riadne,
dnes rano,teda na desiatu uz,lebo sme vstali az o pol 10 😠 som si dala kvasnicovu prazenicu s grahamovym rozkom,teraz pijem ovocny cajik.....este neviem co budem mat v priebehu dna,musim na nakup......
ale som sa rozculila,na MMB ma jedna baba projekt na chudnutie,co ponuka,ked mi ho poslala,vznikla s toho hladovka,ze jest iba obed,cokolvek,ale malicko...sice schudla 20 kg za 3 mesiace,ale to by som veru nevydrzala ze raz za den jest ..........
dnes som neskutocne unavena,moja mala stale chodila za mnou v noci,tak som nevyspata..idem si dat kafe a do obchodu........potom ma asi caka slofik 😖
Ahojte moje 😉 tak ja mám za sebou celkom super den...držkala som sa tak dobre ako na začiatku,takže som na seba dostatočne hrdá 😵 no uvidím ako budem pokračovať a hlavne zase je predo mnou kritický víkend. A robila som si aj ten zázvorový čaj a že BLLLEEE a tiež ma štípal ako aj Katku,takže už ho nechcem.Baby aj u vás je zase zamračené a chladno?? 😠 😠
@vejula ahoj 😉 no na dovolenke bolo dobre,aj ked počasie nebolo až také na aké sme zvyknutí pretože jeden deň bol doslova "vetrovkový" no ale potom už bolo lepšie.No a ty si dobrá že cvičíš to je novinka alebo mi to ušlo??A na tú celulitídu ja mám aj takú rukavicu drsnáá je jak ... a neupcháva odpad 😀 😀 no ale či má aj nejaký účinok tak to ti nepoviem lebo ja ju len mááám 😀 😀 😀 a mala som kolegyňu,kt. bola super chudá a celu....mala tiež,takže si nerob z toho ťažkú hlavu 😉 a kojím ešte stále aj ked som sa dušovala že po dovolenke s tým seknem... ja nejako nemám to srdce odoprieť jej ked pri mne prosíka mama cici ham .Ty kokos ja asi budem musieť ozaj odísť z domu ...aj som si preluskla niečo o ukončení ale na ňu vôbec nezaberajú finty že cici sa pokazilo,alebo prelepiť bradavky a pod.Asi to ešte nechápe.Skúsim neskôr.
baby v telke bola tusim chirurgicka,ci aky dr. a rozpravali o celulitide,ze to neni len tak sa jej zbavit...ze to je blbost masirovat,kremovat,treba cvicit,posilovat,dokonca na niektore pripady nasadzuju liecbu 😒 ..ze to je ochorenie vrstvy koze
@cajova_lienka ahoj a vitaj medzi nami 😉 takže na to že ti bábo s mliečkom vypije aj kilá sa nespoliehaj,je nás tu viac na kt. to nezaberá a svoju vysnívanú postavu si musíme doslova vydrieť.A hlavne kašli na zaručené diéty a začni sa pekne pravidelne stravovať každé 2 1/2-3 hod. pridaj viac zeleninky a bielkovín a uber zo sacharidov a tukov typu masť a bôčik 😝 naopak zarad do stravy rôzne semienka.Teraz sem nechodí veľa báb ako kedysi ale ked budeš chcieť niečo vedieť určite sa spýtaj niekto kto ti odpovie sa nakoniec nájde . 😉
holky a kedy sa vazite?ja rano hned na lacno ked sa vycikam 🙂 😉 😀
@lubikan ja presne tak isto 🙂 a predtym este nakojim drobca, ved aj mliecko nieco vazi 😀
@katarinasifrova tak tak,treba vsetko vyprazdnit... 😀 ..ja som dokojila cca 2 mesiacce dozadu,3 roky skoro bola mala na mne prilepena.. 🙂
dnes aky fajny obedik som mala,klasicky vyvar masovy so zeleninou ......a kur. prsko som dala na panvicu s dvoma nakrajanymi zemiackami ,podliala vodou,pridala kari,dumbier,vnat a podusila..za 10 minut bolo hotovo,na maly tanier som si dala kooooopec salatu z kapusty a mrkvy,jednu rajcinku a na vrch to maso zo zemiakmi..no vyborne to bolo,aj malo,aj ma zasytilo..lepsie nez manzelova jaternica pecena 😀 😝
polievku som jedla o 12,to druhe o pol 3...a na vecer mam salat z cin. kapusty,rajcin,uhorky,syra,mandlovych lupinkov a sezamovych semienok..mnaaam....a tiez len tak ze zaspinit tanier...
ranajky boli pol rozka s tuniakom,desiata slivky........a staci mi...
zvykam si,ze som absolutne bez cukru,keksikov,ale niekedy by som si dala........ 😒 ..nikto mi neveri,ze to dokazem,ale musim,uz len koli sebe,lebo som stale nespokojna s postavou a tym padom sebavedomie inde
zajtra idem plavat na 2 hodinky..tesim sa...taku mam svalovicu z toho stvrtkoveho cvicenia,hadam to rozhybem...
prosim,ktory syr je najlepsi pri chudnuti jest?na nete som citala,ze tie,co maju 30% t.v.s. ,ale u nas v obchode som nasla len nad 45 %..ten smakoun som nikde nevidela...
ja by som chodila cvicit ,byciklovat....aj kazdy den,ale kedze mm je cely den v praci,a s dvomi detmi sa nepohnem..a pribuzny su v inom meste... 😒 ...a doma to neni vzdy ono....... 😖
Ja som pribrala po porode kvoli stitnej zlaze. Schudla som to tak, ze som zmensila prijem a posledne jedlo mam obed, max. potom zeleninu, ovocie. Samozrejme jem vsetko na co mam chut, aj sladke, aj slaninu, vsetko, ale prestala som jest po veceroch, samozrejme, ze to aj porusujem, ale stale sledujem vahu. Na cvicenie som leniva, ale ked nebudem taka unavena, bude aj to snad.
Júúúj baby, a poraďte mne! ja som po pôrode pribrala. Síce to nie je až tak veľa. Ale chcela by som zhodiť aspoň 10 kíl. Dva mesiace som cvičila poctivo každý deň zubmu a nič. Teraz som 5. deň na 90. dńovej diéte, tak uvidím. Ale už som z tej mojej postavičky nešťastná - tenké ruky, tenké nohy, žiadny zadok, ale zato brucho a prsia stále číslo 5. 😢 😢 😢
@janca13 jj ja by som to nechala teraz tak ved ešte je to drobček jasne že to nechape. ked mamina odstavovala brata mal už 3 roky a tiež nič nepomahalo ani ked si cicik citronom potrela tak olizal a cickal dalej. ked odstavila tak prestal cez den spať lebo inak nezaspal. a to mal fakt už 3 roky. tak neboj ved čo je krajšie ako vidieť spokojne detičky ako si dudkaju didku 😀 😀 😀
a jo s tym cvičenim je to novinka teda 2 tyždne už cvičim hih 🙂
@vejula moja vedela neskutocny krik urobit ,ked som jej nechcela dat cici,ale to uz bol fakt umor,necele 3 roky ma a to bola aj 10x denne na mne...tak som sa na@@........a potrela som ich cili pastou a zabralo na prvy x a ostali sme len pri nocnom kojeni,a behom tyzdna si zvykla,ze iba rano,cca 2 tyzdne a potom som jej nedovolila uz ani to...
to cili bolo sice drsne,ale uz som bola fest unavena s toho
baby a vas nesmadi pri diete?mna strasne,nikdy som nemala potrebu tolko pit,ako teraz

cawte baby...zasa som tu...teda bola som tu stale len som nemala o com pisat....nic nemam nove...vaha bud stoji alebo ide do kopca...ale optimizmus je..🙂 minule som si tak uvedomila ze ked aj teraz nechudnem ..astale lepsie ako hodit vsetko za hlavu..vsetku tu moju drinu ktora mi pomohla schudnur 7 kil....pre niektore je to malo...pre ine svetko co im staci aby uz boli na svojej vysnivanej vahe a pre mna je to akurat 😀 verim ze sa to opat nastartuje a zasa o nejake tie gramy postupim ku svojmu cielu🙂no uvidim v pondelok...