Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@zahrika juuuj, pises mi presne z duse! ja tiez cokolvek si obleciem, tak sa mi pomaly dviha zaludok, ked sa kuknem do zrkadla... ja som sa zapisala aj do studia na chudnutie, ale tam mi povedali, ze kedze este kojim, viac ako 2 kg za mesiac sa neodporuca schudnut..takze ak este kojis, tak drastak neodporucam, aby sa ti nedostali toxiny do mliecka, pripadne aby si o mliecko neprisla...
@zahrika jaaj,tak ty si asi moja sestra s neviem akeho kolena s tymi vecami a jedenim....
no kocky,ja po tej viroze,stojim s vahou a este v tomto teple mi ale ze stacu uplne raz denne jest a aj to tak banan,nektarinku..proste sa neviem donutit jest....sice pijem,ale som zas dala hore 300 gr... 😠 ....
U mňa išli kilá dole samé. Pribrala som podľa mňa až príliš veľa a samozrejme niečo ostalo a teraz s príchodom druhého dieťatka, to bude zase o čosi viac :-/
@lenka112 Jeej, to je super! Gratulujem! 🙂
Ja som s jedálničkom neprestala ani teraz, akurát som si troška zvýšila dávky, aby som nemala hlad. Inak to pravidelné jedenie a samé kvalitné zdravé potraviny mi vyhovuje, uvidím neskôr, či nebudem mať nejaké nekalé chute.
Inak k tomu "žraniu" sladkého. Nedávno som čítala článok, kde písali, že ak v noci nespíte neprerušovane aspoň 7 hodín, organizmus naštartuje nejakú obrannú reakciu, lebo sa bojí, že nebude mať dosť síl a začne vyžadovať cukry. Rýchle, jednoduché cukry. Mne to celkom logiku dáva, lebo malá od narodenia zle spí, ešte teraz sa budí v noci aj 5x, takže neprerušovaný spánok som nezažila vyše dvoch rokov 😀 No a potom že prečo som denne tlačila krupicu, tabuľku čokolády a keksíky a koláče a žila len na sladkom 🙂 Odkedy dávam telu pravidelnú stravu, v ktorej sú tuky, sacharidy aj bielkoviny, tak mi sladké nechutí až tak. Občas si niečo dám, ale to skôr výnimočne. Odlomím si z horkej čokolády dve kocky a stačí mi to.
Tak babule, ja som sa rozhodla, skusim tu dietu, co sem hodila @chanae .. zda sa byt dost tvrda,ale zaroven v nej je aj zelenina, aj obilnina v podobe rozkov, aj masko v pod.ryby a kur.prs, aj caje, trva 2x2tyzdne, zhodit potrebujem aj 15kg, ale chcem zhodit nejakych 8kg aby som bola happy. Tak dnes bezim do Tesca aj malym nakupit aby nic nechybalo a fakt urobim max neporusit a vydrzat.. budem sa zdrzovat vonku ked bude kriza a budem podavat hlasenie 🙂 Nebude to lahke po tolkom zrani,ale ked teraz nie, tak fakt neviem kedy.. proste ide sa na to a ako vravite, treba sa motivovat nejakou handrou, tak si zavesim do obyvky asi oblubene saty, do kt.nevlezem 🙂 DRZTE PALEC
@kesika ten jedalnicek od havlicka je zaujimavy,rozhodne posobi podstatne zdravsie nez ta tyzdnova dieta co kazde rano ciernou kavou zacinala.lenze toho jedla je tam fakt vela.ono sa mi to nezda,ze vela,je tam toho vela.ja tolko do seba nedam 😅 myslis,ze musim jest presne ako sa tam pise? ze nemozem nieco vynechat? takto ked sa na to pozriem,by som furt len jedlo pripravovala a jedla.fakt vela mi to pride byt 😕 a aj do penazi to fajne pojde 😖
@zahrika no tam urcite schudnes,vsak sa budes dopovat ciernou kavou 😖 a potom uz skoro nic poriadne 😖 no ja by som sa osobne bala jojo efektu(aj ked vraj nie je) a hlavne to moc zdrave nie je.podla mna je lepsie sa mozno dlhsie potrapit,no jest zdravsie,racionalnejsie a postupne zhadzovat.zdrave zhadzovanie je 2-4kg mesacne.toto mi pride byt ako dost slusny sok pre telo ☹
Cauky babulky 🙂
Ja po porode nikdy nechudnem to ide samo a aj vdaka kojeni....
Aj keby som vazila po porode 80 kg tak by som nechudla a to len kvoli MM 🙂
Ja vzdy tesne pred porodom vazim kolem 70 kg a asi po dvoch mesiacoch po porode vazim 55kg... Asi mam dobre travenie, ale radeji by som mala par kg naviac ako vyzerat nejaka anorekticka 🙂
A aj ja mam tri sesternice co po porode nevedely schudnut a aj jim ta vaha ostala a aj brusko... A ked mam byt uprimna zalezi ake srdce ma a aku ma povahu a nie kg 🙂
@zahrika co ja viem,ja ked som to citala a videla tu ciernu kavu kazde jedno rano,tak cim dalej ,tym viac sa mi to nepacilo.ja kavu nepijem vobec,takze uz len tym by to pre mna nebolo a kava navyse odvodnuje.no neviem.a uz len to,ze to slubuje taky velky ubytok za tak kratky cas mi hovori,ze to nebude vsetko s kostolnym poriadkom 😕 akoze sprav ako sama chces,vsak si dospela a vies co robis 😉 .no ja mam nad tou dietou veliky otaznik a osobne ja by som ju neskusala.ale ak sa na to das,tak drzim palce nech to ma ozaj taky efekt ako to slubuje,ked to je uz ake nepriaznive k zdraviu(teda posla mna).
@bobocka Ahoj. Jedálniček je preto taký pestrý, aby si videla čo najviac možností. Ja to robím tak, že nevarím napr. 35g ryže. Uvarím jej tak 100g a mám to na 3x. To isté mäso. Dávam si to potom obdeň. Uvarím si naraz viac, dám do krabičiek a len vyťahujem. Tým ušetrím čas a môžem byť s malou. Mimochodom z tých surovín varím aj pre ňu a jedáva v pohode 🙂 . Možno sa ti toho zdá veľa, ale ješ každé 2-3 hodiny. Niekedy ti vyjde aj druhá večera, niekedy nie. Podľa toho, kedy vstávaš. Zdá sa ti to veľa aj preto, lebo je tam veľa jedál, ale tie jedlá sú v malom množstve a správne vyvážené. Je dôležité nevynechávať ich a ani nemeniť gramáže. Ale mám odskúšané, že ak napr. mám zjesť na desiatu melón a ja ho nemám, tak si pozriem iný deň a vezmem si desiatu z neho. Dôležité je neprehadzovať jedlá počas dňa.
A pre motiváciu. Moja mama má cez 100 kíl. Odjakživa držala všetky možné hladovky, diéty a zase priberala. Po mesiaci a pol držania sa tohto jedálnička má 10 kíl dole a 10 cm z pásu. Nikdy nešportovala, teraz chodí večer na prechádzky. 🙂
A čo sa mi na tom jedálničku najviac páči, že si na to zvykneš behom pár dní a príde ti úplne prirodzené sa zdravo živiť. Ale sú tam aj voľné dni, kedy môžeš zjesť, na čo máš chuť, len večeru už máš potom podľa jedálnička. Nehladuješ a ak si dáš dve kocky horkej čokolády po obede alebo k desiatej doobeda, absolútne to nevadí.
Ak by si chcela o tom vedieť viac, napíš mi do IP alebo si prečítaj komentáre pod tým jedálničkom, zistíš, že je to všetko vlastne jednoduché, len sa treba do toho pustiť 🙂
@kesika ja aj program pozeravam a vysledky tam su. 🙂 no uvidime.musimn si najprv vahu kuchynsku zadovazit a potom sa na to asi dam.chystame sa na mimco a tato dieta mi pride byt zdravo vyvazena.asi si len budem musiet na tie porcie zvyknut a na to meranie a varenie presne podla toho co tam pisu a nie podla toho co ja prave chcem.no a ked mimco pride,tak len navysim jemne davky,nech je to dostatocne aj pren 🙂
@bobocka Neboj nič, ja mám za sebou tri týždne a 2,5 kila dole. Už som si zvykla na tie množstvá, vždy to len skontrolujem, či to sedí. Niektoré veci už ani vážiť nemusím. A čo sa týka financií. Napr. pred tým som kúpila rodinné balenie kuracích pŕs a uvarila obed pre dvoch dospelých a dieťa. Teraz kúpim to isté balenie, ale mám to na dva aj tri obedy. Nekupujem salámy, tavené syry... kúpim si kvalitnú šunku a syr a len toľko, čo sa zje. Syr kúpim väčšie množstvo, rozdelím, zabalím a dám do mrazničky a len vyťahujem. Nevychádza to drahšie. Častejšie musím do obchodu, ale v podstate som nahradila jedny potraviny inými.
@kesika to robim uz davno 😉 a je to celkom fajn.poslednou dobou teda.predtym bola stagnacia.no uz nebudem moct vela fyzicky cvicit a hlavne moj vibrovaci pas nebudem moct pouzivat ked sa zacneme snazit,takze sa musim uz pomaly pripravit na len zdrave jedlo,ktore mi pomoze sa udrzat ci trosken viac schudnut.ja mam po porode uplne inu postavu.ovela viac som macatejsia a nie a nie sa toho zbavit.vazim ako na svadbe,no vyzeram na min 10kg viac. to je moj problem,ze postava a vaha su dve uuuplne ine veci.preto ma uz kila az tak nezaujimaju a skor sa na cm sustredujem.
@kesika no na foto vyzeras byt chudunka 🙂 nikdy by som ti podla pasovej foto nepovedala,ze mas problem s vahou 😕 ja ked si lahnem na chrbat,tak mam strasne splasnute brucho,uplne sa mi prepadne.rebra riadne vyskocene.no uplne nieco ine je ked sa postavim ☹ podbrusko ochabnute ovisnute a ..no zle ☹ a stehna mam tiez za desiatich ☹ na cm vidim rozdiel,hlavne poslednou dobou. ja teraz fakt malo masa jem.takmer ziadne.hocikedy mam aj cely tyzden bezmasovy.nejak mi neberie.nechyba mi.skor ked jem,tak soju,sojove parky,tofu a spol.a v tej diete je masa dost.takze neviem ako sa na to preonacim 😖 .a je mozne si prehodit veceru s obedom?lebo tam mi niekde pridu byt vecere ovela vidatnejsie ako obedy 😕 a uz len rpedstava toho,ze by som na veceru mala jest viac ako cez den mi moc dobre nerobi
a inak ake jogurty kupujes? ktora znacka?lebo ja som mala teraz tie nizotucne od raja,no mne to raz nechuti 😒 nemam rada ovocne jogurty.vzdy mi viac chutili orieskove,vanilkove,cokoladkove 😀 je mi jasne,ze z toho teraz nic asi nebude,no mozno nejaky cerealny ci nieco take 😵
@bobocka Moja pasová fotka je len hlava, tam problém nemám. Moje problémy začínajú od hrudníku nižšie 😀. Začínala som na 77kg a s pásom 96. Na mäso si zvykneš. Moc by som neodporúčala prehadzovať obed a večeru, ono je to usporiadené preto tak, aby si mala energiu vyváženú po celý deň. Ak máš ľahší obed, znamená to, že si mala výdatnejšiu desiatu a výdatnejší olovrant.. Ja som bola zvyknutá večerať Acidko alebo zeleninu. Tiež som si zvykala ťažšie, ale už nemám problém 🙂
Jogurty kupujem málokedy. Nizkotučné nejem, lebo mi nechutia. Občas som kúpila ProBiu, tá má 3% tuku, ale vôbec to nevadí. A väčšinou si jogurt robím svoj.
Kúpim si v mliekomate 2L mlieka, prevarím ho, nechám vychladnúť /má byť teplé tak, aby si v ňom udržala prst/. Potom doň zamiešam jeden smotanový jogurt. Je dôležité, aby mal jogurtové kultúry /kupujem buď Zvolenský alebo Coop Jednota smotanový/. Poriadne rozmiešam a naplním do pohárikov od výživ. Zaviečkujem a nechám do rána pod dekou, nech postupne chladnú. A ráno je 8 pohárikov hotových. Dám do chladničky a je to. 🙂
@bobocka To hej, ale myslím, že ak je to 4% tuku v mlieku a ten jogurt má 150ml a rozmieša sa do dvoch litrov, tak to také strašné nie je. A radšej budem jesť tento, kde nie je žiadna guma a želatína a má výživové hodnoty ako nizkotučný nechutný 😀 A môžem povedať, že zatiaľ to chudnutiu nebránilo. Tým, že ostatné robíš bez tuku, sem tam lyžička olivového oleja, tak jeden jogurt za deň neublíži 😉
@kesika ozaj a ten olivovy olej do studenej kuchyne je nutny? pretoze u mna by to malo urcite dietny efekt a teda by som sakra rychlo nad zachodovu misu sla 😀 😀 😀
inak baby na toto pozor.ja som toto nevedela donedavna,no olivovy olej zo zelenej flase sa smie len na studenu kuchynu pouzivat ,len do slatov a z hnedej,zltej flase je na varenie.ak sa pouzije na varenie ten zo zelenej flase,tak sa teplom do jedla uvolnia nejake skodlive latky 😒
@bobocka Možné to je, nemerala som tuk v robenom jogurte. Ale zistila som, že jeden denne (150ml) môžem normálne zjesť a chudnem aj tak. Lebo tá strava je o tuky dosť ochudobnená. Ale nemusíš ho robiť, len som napísala, ako to robím ja. Naposledy som jedla tú Pro Biu bielu, mala 3% tuku a je celkom chutná. Tak skús a uvidíš

@lubikan ako si nasla link tej kocky? ako schudla? mozno ste o tom pisali... prepac ak sa pytam znova..