icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

zuzana84
31. aug 2011

@henulienka este som zvykavala robievat aj takyto recept: Zeleninu ako paradajky, papriku, cibulu a uhorky nakrajas na stredne velke kocky, teda okrem cibule, tu na drobno. K tomu pridas tiez na kocky nakrajanu neudenu parenicu a tuniaka v konzerve, podla toho akeho mas rada. Taktiez poliat olivovym olejom. K tomuto salatu sa podava cesnakovy dressing, napr. Italsky. Ja ale robievam taky domaci, bud do kyslej smotany alebo bieleho jogurtu pridas roztlaceny cesnak, trocha soli a cierneho korenia... Dobru chut 🙂

kesika
31. aug 2011

Prečítala som si posledné dva príspevky a mám hlad 😀 Žienky, tak konečné štádium u mňa je po troch týždňoch tri kilá dole. Centimetre sa nedali zmerať, lebo mám brucho ako v 5. mesiaci. A keďže som permanentne hladná, už sa to moje jedenie ani "chudnutím" nazvať nedá. Takže dnešným dňom začínam vykrmovať fazuľku. Jem podľa jedálnička, ale mám ho skôr na inšpiráciu a jem každú hodinu a pol. Uvidím, ako dlho mi vydržia chute, lebo už ma začínajú zrádzať 😀

henulienka
31. aug 2011

@zuzana84 Jéj, ďakujem veľmi pekne, skúsim na to ísť takto jednoducho 😉 Niektoré tie recepty majú milion surovín...

zuzana84
31. aug 2011

@henulienka daj potom vediet ako chutili 😉

zuzana84
31. aug 2011

@kesika ked tu citam, ze za tri tyzdne tri kila dole, normalne ma to povzbudzuje. Ja sa neviem tieto dni akosi nastartovat, ked to uz vyzera, ze sa dari, schrumnem nieco, co by som nemala... dnes trpim uplne "zracim" dnom... ☹ ☹ ☹

kesika
31. aug 2011

@zuzana84 Nerieš, čo si schrúmala. Snaž sa schrúmať to v tom čase, kedy máš jesť. Psychická pohoda je najdôležitejšia. Určite to pôjde, uvidíš. 🙂

zuzana84
2. sep 2011

Baby, ktora mate skusenosti s lanovymi semienkami? Je vhodne ich pridavat do ranajsich ovsenych vlociek?

kesika
2. sep 2011

@zuzana84 Je to veľmi vhodné. Niekde som čítala, že je lepšie ich pomlieť a tak pridať. Ja som jedávala normálne celé a bolo to super na trávenie 🙂

bebaa
3. sep 2011

48 den -6kg asi od 30-teho dna som prestala dodrziavat presny rozpis....ale jem pat krat denne, veci z inych dni, niekto mi vymenil dieta a z kludneho sa stalo dieta co vyzaduje pozornost, stale nieco, lozi, stavia sa....
sem tam kuknem co mam v ten den jest, uvarim a mam aj na druhy den.
myslim ze hlavne je naucit sa jest podla rozpisu...naucit sa navyky a potom to uz pojde...tesim sa.

vejula
3. sep 2011

ahojte kočky ako sa tu mate?
Ja po tych 2 tyždnoch necvičenia som normaaaalne zlenivela. OD pondelka už chcem začať lebo koleno sa zda že už je celkom fajn, dufam že sa dokopem, možno začnem len zumbou tu zvladam lepšie ako posilnovacie cviky, ale zas viem že posilnovanie ma spevni viac.
Inač kočky si davam pravidelne 2x tyždenne ten grund z kavy na nohy a zda sa že ta hnusna celula je už v lepšom stave. Tak odporučam ak mate chvilku čas.

čop sa tyka jedenia akosi som začala ovela viac ranajkovať... sa najem jak taky orač. Ale potom už sa držim na uzde a hlavne sa snažim obmedzovať sladke i ked su dni že to preženiem ale už to nieje pravidlo

Inač ako sa mate? ako ide chudnutie vam? A čo skalne členky ako adky yennn naše zakladatelky, akosi ich tu nevidavam už, čo sa s nimi stalo?

kosta123
3. sep 2011

@bebaa - waw za 48 dní, - 6kg ??? super.

Asi sa pridám aj ja s tým chudnutím....lebo sa nebezpečne blížim ku kilám ako som išla rodiť 🙄 až mám niekedy s toho depky 😀 môj MM je kulturista tak mi spravil jedálniček,,,,no ale ja nemám rada nič zdravé,ani zeleninu,ani moc mäso,ani jogurty.......jem len sladkosti a všetko čo je sladké od koláčov po buchty a tak...... 😒 😒
3 dni držím rozpis čo mi hovorí aby som jedla ,,,,,zbohom moje rožky z džemom 😀 😀 na raňajky,,,,,,MM mi kúpil celozrné pečivo a dala som si aj papriku k tomu normálne 😀 viem že pre niekoho normálna vec ale pre mňa to je za trest,,,tak uvidím či vydržím. Chcem ešte začať chodiť na aerobic,pred pôrodom som chodila a bavilo ma to tak som zvedava 😉
Držím palce v chudnutí !!! 🙂

zuzana84
3. sep 2011

@kesika tak dakujem, uz aj vcera aj dnes som si ich pridala, dufam, ze to bude mat pozitivny prinos.

Este by som vas chcela poprosit o radu, ako na velmi nafuknute brucho. Ako alebo cim zmiernit pocit stale plneho zaludka a velmi nafuknuteho, dnes nemam ani chut jest, aj ovsene vlocky na ranajky som len na silu zjedla... ☹

zuzana84
3. sep 2011

@bebaa gratulujem, to je super uspech, len tak dalej. Mozem sa opytat, aky rozpis si dodrziavala, dala si si ho urobit niekomu "na mieru"?

kesika
3. sep 2011

@zuzana84 Skús jogurty, acidko a práve tie vločky, malo by to pomôcť

zuzana84
3. sep 2011

@kesika dakujem, dnes som z toho uplne nestastna je to strasne neprijemne... No snad to prejde, skusim dnes mat taky "ligtovy" den... 🙂
Ozaj, moze sa taketo striedme jedenie vyuzivat aj v tehu? Mozno blba otazka...ale predtym som sa o taketo veci vobec nezaujimala... 😀 Pretoze by som v blizkej buducnosti chcela este jedno mimi, len ma odradzaju sucasne kilecka, musi ist daco dolu aby to bolo v pohode. Este mam od porodu 6 kg na sebe 😅

bebaa
3. sep 2011

@zuzana84 rozpis mi poslala jedna baba tu z MK, neviem ci jej ho robili na mieru...ak chcem napis mail a ja ti ho poslem.

bebaa
3. sep 2011

@kosta123 ja som nepriberala,ale citila som sa zle...mam taky rozpis, ak chces poslem ti 🙂

kesika
3. sep 2011

@zuzana84 Ja som tehu a idem podľa toho bez problémov, akurát už nevážim. Nie je tam nič, čo by maminky nemohli. Akurát ako som furt hladná, tak jem každé dve hodiny, niekedy aj skôr 😀

kosta123
3. sep 2011

@bebaa - super pošli 😉

zuzana84
3. sep 2011

@kesika tak potom super. Ja ani tehu nie som, a mam pocit, ze niekedy by som zjedla aj slona... 😀 😀 😀

bebaa
3. sep 2011

@kosta123 posli mail....

kosta123
4. sep 2011

@bebaa - Ďakujem uuf,to si ako stíhaš všetko pripravovať???? ja som minimálne pól dňa neni doma,tak neviem ani ako by som to dodržiavala 😒 takže toto mne nehrozí.

babulka123
4. sep 2011

@bebaa prosim ta, veeelmi ta prosim ako sa da dosiahnut to aby som dala aspon deko dole.. sakra..
jem tak aby tam bolo aj vela zeleniny aj som drzala delenu stravu .. ale ani za svet prekrocit moju magicku 90siatku na vahe.. cvicit nemam kedy, ale dost somnou nacivici mala ... podotykam ze vyprazane alebo moc mastne jedla sa u nas nikdy nejedli { som leniva sa s tym susnit v kuchyni} takze vacsinou je to strava nasich mam,... masko na stave, ryza, zamiaky, omacky , cestoviny..
vies mi prosim ta poslat nejaky jedalnicek alebo nieco podla coho by som mala zacat?
dakujem ti

babulka123
4. sep 2011

mojou veeelko nerestou je kofola.. proste to je vec ktorej sa nejako veeelmi tazko vzdavam..
ale uz som sa "polepsila" a ked som s malou vonku tak nosim cistu vodu ... aspon nieco .. ale aj tak si vecer z nej dam.. som original zavisla na nej

babulka123
4. sep 2011

napr. dnes..
rano celozrnny rozok , rozdeleny na polovicu na kazdy som si dala troska { fakt malinko} rozotieratelneho syru, sunku , a tvrdy syr, k tomu paradajky,
desiatu som nejako zabudla
obed polievka { vyvar, mrka, cesotviny- troska, jeden tanier cca 1.5 naberacky}
kur. maso zapekane v rure len na vode so syrom, k tomur ryza, paradajky, uhorky, paprika
olovrat.. nic
vecera to co na ranajky..

a asi 1.5 l. vody.. neviem ci to je dobre alebo nie..

ivanka85
5. sep 2011

ahojte kocky!!!huraa, konecne sa moja vaha pohla, teda smerom dole, inac by som tu asi nevyskala od raadosti🙂hlasim -0,5kg, cize 53kg, dufam, ze uz dalsia dlhodoba stagnacia nehrozi🙂

monka9999
5. sep 2011

@lilithka26 ahoj!ja som pri prvom pribrala 12kg,ked som išla s porodnice,mala som navyše2kg.takže to bola asi voda.teraz čakam druhe som v 6mesiaci a už teraz mam 10kg navyše.ale to som prvych5pribrala za5mesiacov a potom5naraz za 1tyžden.opuchli mi nohy.tak počitam zasa s tym že budem mat naliatu vodu.ja som 1rok chodila poctivo na aerobik tak som dala 10kg dolu.ale ked som prestala tak som ich mala vpriebehu par mesiacov naspet.takže by ti možno prospelo trocha viac pohybu.ja viem že pri malom dietati to neni sranda.maš čo robit aby si to všetko stihala a nie ešte cvičit.len si nedaj žiadnu brutalnu dietu lebo priberieš naspet a ešte k tomu!!! 😲 radšej skus celozrny chlib žiadne kysnute veci,viac ovocia a zeleniny.po vianociach na to nabehnem aj ja.ked porodim.teraz to nemusim ani skušat.tak sda potom možme psychycky podporovat.

kosta123
5. sep 2011

@babulka123 - aj ja milujem Kofolu 😀 😀

martinex
5. sep 2011

@babulka123 ale ale,koho to tu vidim...... no vitaj milacik 😵
za vodicku vonku ta musim pochvalit, no treba pridat aspon 2-3 litre denne by si mala vypit...
a na desiatu a olovrant nezabudaj,ber si nieco von ked tak a zobkaj spolu s Ninkou... pripadne povedz,ja ti zoberiem a budeme zobat spolu 😀
ale si moc sikovna, som na teba pysna,ze si si tak vstupila do seba! cmuk

babulka123
5. sep 2011

@martinex mam veeeeliku inspiraciu pred sebou .. hehheh cmuk
zlatik ja viem ze s tebou to zvladnem ...
oki idem nachystat jablko aspon na von

inak dnes som si len zo srandy prevazila ranajky.:
2ks chlieb { toustovvy ale ten razny ci aky to je , nie ten biely}
troska syru na to
na kazde 2 kolieska sunky
2 platky ementalu
4 paradajky { chery}
z velkej zltej papriky odkrojene 2 kusky { tak cez cele tie chlebiky}
a vyslo mi to na cca 1096 kj, 283g, 15g biel, 38 sach. a cca 7 tuk

a musim zodpovedne povedat ze som slusne najedena