icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

euphoria
2. okt 2011

@kosta123 ty si predtym nebola sladkomaniacka alebo ano?🙂)

franziska
2. okt 2011

tak ja z vlastnej skusenosti som popri kojeni neschudla ani gram,ale ako som dokojila tak som vynechala ranajky moje prve jedlo bolo tak o jednej jedla som uplne vsetko najneskor do 18.30 a od aprila doteraz som schudla z 86kg na 73kg plus prechadzky s kocikom ale aj tak chodim povacsine autom. Zalezi to samozrejme aj od metabolizmu cloveka ale mne ranajky jednoducho neprospievaju 🙂

renin
2. okt 2011

@brumka Nie len mastné škodí,ale aj veľa sladkého.Aj to vraj vplýva na cholesterol.Aspoň tak som to čítala.

zahadka
2. okt 2011

Zacala som 28-ho septembra, ale uz som parkrat cez post bola sladkeho a dalo sa to vydrzat a nakonci mi to uz ani nechybalo, nahradzam si to ovocim. Vtedy som aj schudla, ale to som aj tak mala 55kg a schudla na 51kg. Avsak moj zamer nebol schudnut - len som chcela mat post od zavislosti 😀

zuzana84
2. okt 2011

@zahadka no co sa tych mier tyka, som o dva tri centimetre este na tom horsie ako ty. a dnes bola u nas sesternica po velmi dlhom case a hovori, ze : Preboha, kolko ta uz je vela!
Tak toto bola bodka, ide sa na to aj keby sekery padali... 😠

zuzana84
2. okt 2011

@euphoria ahoj, mne velmi pomaha a motivuje, od kedy chodim sem na MK. Ked vidim, resp. citam, ze komu sa co podarilo, tak sa tesim, a vzdy si poviem, vidis? da sa to! tak chod to toho aj ty! Vela noveho som sa tu naucila, baby su super, poradia. Takze toto je pre mna taky hnaci motor, ked viem,ze nie som sama, a ze sa to da... 😉

zuzana84
2. okt 2011

Dievcata musim sa priznat. Dnes sme boli s mm v Nitre a cestou domou sme sa zastavili v Mc Donalde. Nebola som tam minimalne 1,5 roka a dala som si do tela... a neuverite, ale nemam ziadne vycitky svedomia, sa tak tesim ze sme tam boli ako mala... 😀 😀 😀

zahadka
2. okt 2011

@zuzana84 tak to ti drzim paste, snad sa nam to podari a o nejaky cas budeme moct napisat, ake sme super snazivky a mame super vysledky a hlavne sa potom tesim na vsetky tie pohlady, ked ma uvidia po dlhsom case 😉

lubikan
2. okt 2011

@euphoria
@zahadka

a mozno ze tie dobre vyzerajuce baby maju o 1000% vacsi komplex z niecoho ako my...ako moja kamoska-postava modelky a ona ma hrozne stehna 😝 🤐 😒 🙂 😀 ...taaaak ma tym rozculuje...ked sa jej spytam,a chcela by si mat moju postavu-ostane ticho 😀 😀 😀

baby a moj muz dnes siel robit rizoto,ja som nebola doma a vola mi koli tomu,ze ako to ma urobit,ked ma nakrajanu cibulu ,ze co s nou,ked chce urobit koli mne dietne a nemoze tam dat olej 😀 😀 ...ale ma to potesilo...napadlo ma,ze nech tu cibulu vyvari,no ale fuuj,taku ja nelubim,tak som privrela oci,ze nech ju osmazi... 😀 😉 🙂 ...a robil koli mne zvlast salat,no zlaty moj..sak on mi to da zozrat tu ochotu,ked ma najblizsie nasere 😀

lubikan
2. okt 2011

@zuzana84 no mne MM na to mnozstvo pojedenej cokolady spred tyzdna povedal to,ze telo pytalo,co potrebovalo-ze mam to tu,ked ho 2 mesiace tyram...a uz to ani ja nelutujem,,mam s kg strateny tyzden,ale vtedy sa mi aj ulavilo,s tolkeho sladkeho-balzam

brumka
2. okt 2011

@renin hej aj sladke ale ja nejem skoro nic sladke a sem tam jeden kroasant alebo horalka mi nemoze spravit taky vysoky cholesterol, iny ludia co potom.

lubikan
2. okt 2011

@brumka ja poznamv jednych starsich manzelov a uz niekolko rokov neviem,ci beru na to lieky,alebo ako,len viem,ze chodia pravidelne si to sledovat...jedli zdravsie a stale mali vysoke hodnoty choles....az raz boli cez vikend zabijat,,samozrejme pojedli,popili... a hned v pond. rano na testy..a cuduj sa svete,hodnoty boli v poriadku

taakze niekedy ma vlastne napada,ci ten choles. nie je omylom zle oznaceny ako skodlivy 😒

euphoria
2. okt 2011

@zuzana84
@zahadka
@lubikan
Tak dievcata, celkom ste ma motivovali, na jednej strane, ze nie som sama, ktorej je "privela", na druhej strane, asi sa lepsie chudne,ked nie som v tom sama.Dnes som sa sice este napchavala, skvely obed v restike, kava s kolacikom, vecer vinko s cokoladkom, no ale mam narodky, tak som si to snad zasluzila a od zajtra idem nato,skalopevne rozhodnuta!!

mandy29
2. okt 2011

ahojte kočky...bolo mi smiešno ešte keď som bola tehotná keď som videla túto diskusiu..."mne sa to nestane, však budem kojiť a pri nedostatku spánku aj schudnem"...no to boli moje divné predstavy...Mám výšku 158 cm a otehotnela som s váhou 63 kg(to už bola mierna nadváha) a počas tehu som pribrala 10 kg a po pôrode zhodila na 65 kíl a žiaľ váha ide opäť hore(a to nie som tehu 🙂 )...viem že na vine je sladké ku kávičke(nekojím od 2.mesiaca - irónia mojej predstavy) a sladký pokojný spánok (Riško je úžasné kľudné bábetko)...na cvičenie nemám čas a večer som tak unavená že ani nemám na to chuť.. najhoršie na to je to že priberám do oblasti žalúdka(máme to žiaľ v rodine-mama, babka....)a oblečiem rifle tak mi prekypuje sadlo jedna radosť...bože jak schudnúť? poradte nejakú diétu alebo nejaké nenáročné cvičenie, alebo niečo čo vám zabralo 🙂 za každú radu budem povďačná...blíži sa totiž zima a bojím sa aby som sa nezásobila ešte väčšími zásobami tuku - to aby mi bolo teplúčko 😀

ketrinka21
2. okt 2011

Ahojte,co sa tyka diet tak vam urcite odporucam Dukanovu dietu,ja mam dole uz 13 kil,lenze nie som tehotna ani po porode,takze neviem ci je vhodna aj pre mamicky :( ((

tiffanka
2. okt 2011

ja som počula , že je dosť drastická. Je to pravda? Takže pre tehuľky a kojky :o)) asi nie. SKúste radšej Norbi update... tá sa odporúča v obidvoch prípadoch a dokonca je vhodná aj pre nemamičky a nekojky 😀 😀 😀

ketrinka21
2. okt 2011

no pre mna sice drasticka nebola a nie je,aj ked je to prvy krat co pri boji so svojimi kilami mam volu a sebazaprenie 🙂 ale je to mozne ze pre mamicky asi vhodna nie je,je to proteinova dieta...takze neviem 😢 len som chcela trosku poradit 😔

mandy29
2. okt 2011

@ketrinka21 a vedela si to vydržať, bo teraz som pozerala čo sa môže a je dosť biedne a myslím že dosť náročné na peňaženku či sa mýlim?

ketrinka21
2. okt 2011

@mandy29 no ja ju este stale drzim 🙂v utorok to bude 2 mesiace.no je to biedne ale clovek si zvykne...ku podivu ten zaciatok nebol taky tazky ako som cakala,navyse sme ju drzali dve,ale pokracujem uz sama 🙂narocne na penazenku?no trosku,ale to preto lebo ja zijem momentalne v GB a tu je starsne drahe maso a aj ryby😀 na slovensku by to bolo lacnejsie...navyse po case uz toho ani moc clovek neje,lebo zaludok si zvykne..aj ked mozes jest kolko chces...proteinov.lenze ja nie som masova takze ked som bola hladna tak som si radsej nedala nic lebo maso mi uz liezlo hore krkom..a po case som sa naucila piect kolaciky z www.dukanovadieta.com,takze ked je hlad vytiahnem kusok dukanovej torty z mrazaka a je klud 🙂))

saskiena
2. okt 2011

@lilithka26 ahoj, ja mam 160 cm a v tehotenstve som pribrala 30 kg, bola som viac do širky ako do vyšky, po pôrode som 4 mesiace neschudla ani 1 kg. Na radu kamarata som si kupila elipticky trenažer a cvičila som každy den 10 minut. Teraz bude mat naš maly rok a ja mam 30 kg dole, bez diet, stravovala som sa normalne. Cvičenie som zvladla po cisaraku a pri dvoch detoch, takže nič naročne.

mandy29
2. okt 2011

@ketrinka21 hej pozerala som tú stránku, preto ma striaslo keď som pozrela čo všetko nemôžem....najmä pečivo...a moj mm robí neskutočne dobrú pizzu 🙂

kukus
3. okt 2011

@franziska presne ako aj mne nerobia ranajky dobre ked chcem schudnut.ked sa naranajkujem tak by som potom cely den len jedla.ale zase cim neskor mam prve jedlo tym mi menej chuti jest pocas dna.vsade pisu ze zakladom diety su ranajky.u mna to voobec neplati.

zuzana84
3. okt 2011

Dnes rano bola u mna moja mamina, priniesla mi chlebik z pekarne. Vzdy ked takto rano predtym prisla mi priniesla tvarohove buchty, a dnes priniesla dva celozrnne bagetky.... co mi tym chcela asi naznacit.... 😀 😀 😀

tiffanka
3. okt 2011

@zuzana84 ...žeby boli buchty vypredanééé? 😀 😀 😀

lubikan
3. okt 2011

@zuzana84 nooo,..ze robis dobru vec 😀 ..ticho suhlasila 😀

hihi,ja som dnes bola v meste,fuu,taka hladna,ale odolala som vsetkemu,aj neskutocnemu parku v rozku..kupila som si len kaiserku 😎 a teraz az som vypila male acidko nizkotucne ,potom si dam rizoto zo vcera,neskor polievku a potom uhorku......

a kupila som si paradne teplaky-konecne som natrafila na poriadny strih...a pre inspiraciu som vzala aj dalsie o cislo mansie 😀 😀 ..juuj,tak sa tesim..vcera som dala mamine dvopje teplaky,kt. su mi velke a jej su akurat...a ona-silno setriaca,mi vravi,ze mala si si ich nechat,ak by si nahodou zase pribrala-no este to tak... 😠 😀

zuzana84
3. okt 2011

@lubikan ze aka zlata mamina 😀

zahadka
3. okt 2011

@lubikan ja dufam tiez, ze raz mamine vratim teplaky, ktore mi z dobrej vole dala, aby som si mala co obliect... 😒
Uz teraz sa tesim, ako jej poviem: "Mami, mne su velke, ty ich ponosis 😀

lubikan
3. okt 2011

ja len dufam,kedy si budem moct kupit svoje prve rifle od ZS.. 😒 ☹ 😀 ..potom sa samozrejme pochvalim a budem sa pretrcat na ulici v nich..no baby,nic sa neda robit,musim cvicit...nastelujem hudbu a dem na to...a vybili sa mi baterky na vahe 😠 ..sak chudera taky sok ako sa ja vazim aj 2 x denne 😀 😀 😀

zahadka
4. okt 2011

som zvedava, za kolko sa dostavia nejake vysledky. Inak s tym jedenim 5x denne, to nie je sranda. Som nejaka prejedena, budem musiet este viac zmensit porcie 😀. Problem mi vsak robi vypit dostatok vody. Pocita sa do toho necukrena kava a caj??? Ak ano, tak je to super, ak nie, musim este na tomto zapracovat...

zuzana84
5. okt 2011

Dvaja policajti preliezaju múr....jeden na to,hovorí druhému čo
nemôže
preliezt...prosím ťa urob mi koníka....Mi-ha-ha!

To len tak na rozveselenie 😀 😀 😀