icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

lubikan
7. okt 2011
jelka21
7. okt 2011

Ináč, podľa mňa je blbosť držať nejaké diéty, treba sa naučiť jesť častejšie a menšie porcie a možete jesť skoro všetko. Ale nesmiete mať po jedle pocit ťažkého alebo preplneného žalúdku. Sladkosti a biely cukor čo najmenej. Ale aj tak každá z nás musí zistiť čo na ňu zaberá. Proste treba zmeniť už navždy štýl stravovania. Mám dve staršie sestry, maminky, po 35-ke, jedna má 55 kg, je malé porcie, aj sladkosť si neopustí, no varí za ňu babka, tak ju to asi tak neláka jesť. Druhá nechce povedať svoju váhu, ale typujem okolo 90kg, je dosť veľké porcie, rada pečie, robí domáci chlebík a má veľmi rada sladkosti. Ani jedna nešportuje. Ja rada varím, myslím že chutne, jem síce malé porcie, ale mám chuť jesť každú hodinu. Asi prestanem variť. 😉

zuzkabeno
7. okt 2011

Aj ja mám chuť jesť každú hodinu, lebo som doma a varím, ale sladké nemám rada, skor polievky, mäso, vajcia, zeleninu, horkú čokoládu, ale to aj tak nemôžem veľa, lebo aj horká má veľa cukru a tuku aj keď má 80% kakaa. Rada varím a nerada pečiem, z koláčikov sa strašne priberá. staršie gazdinky sa mi čudujú, že nerada pečiem, ale aj podľa toho vyzerajú tie čo rady pečú.

ivanka85
7. okt 2011

@zuzkabeo tak to mas super ked Ti sladke velmi nechuti, o starost menej🙂

zahadka
7. okt 2011

@lubikan rada by som zamrazila, ale nie som doma, to sme u svokrovcov, takze tam ja nerozhodujem...
to ti zelam, aby si do jari zhodila vsetko navyse, to si aj ja zelam, pre mna je ciel takto o rok, ale uz v juni chcem byt na tom super, lebo idem kamoske na svadbu a stale ma beru, ako tu "pri sebe", tak nech zmenia nazor 😉
@jelka21 ja som dakedy tiez mavala, ked som byvala este u nasich, potom som sa prestahovala a zmizlo to...ked som rozmyslala, preco je to tak, tak jedine, co mozem brat do uvahy je vlhkost prostredia a u nasich bolo vzdy sucho, aj s astmou som mala problemy...

brumka
7. okt 2011

@lubikan dneska som presne na tu stranku narazila nevyzera zle 🙂

brumka
7. okt 2011

tak sa musim postazovat vaha stale rovna par gramov som pribrala :( uz mam skoro 65 kg. uz neviem co jest/nejest a co este robit preto

zahadka
7. okt 2011

Baby, poradte mi, prosim. Neviem najst nizkotucne syry v obchode. Najcastejsie chodim do Tesca a Lidlu. Nebola som doteraz zvyknuta na kupu takychto "veci". 😀

lubikan
7. okt 2011

@zahadka v Lidli maju nizkotucnu natietierku Linesse...100gr ma 61 kalorii..ostatne som este nekupovala...
@brumka chodis sem do diskusie?si nepamatam...no,nebudes mat menzes?alebo nie si nachladnuta?telo vie zadrzovat vodu-menej sol,hyb sa...a ak nahodou cvicis stale-skus spomalit,alebo na par dni vynechat

zahadka
7. okt 2011

@kosta dokedy budes off? Ako sa ti dari?

Pre mna ste tu vsetky motivaciou a to obrovskou.... to len tak, aby ste vedeli 😉

lubikan
8. okt 2011

@zahadka to je dobre,dakujeme....veru,keby nebolo tejto diskusie,neviem,ako by som pokracovala,ono sa cloveku lepsie chudne,ked sa moze s kazdym -kg pochvalit..prist povzbudit.....lebo v okoli no kazdy tusim caka kedy polavim....lebo ma poznaju ako vzdy "tucnu"....moj MM nadseny vobec neni..on sa normalne boji vysledku,lebo silnu ma spoznal,so silnou zil a keby ze chce stihlu,nezbali si mna 😖 😀 .... 😅

lubikan
8. okt 2011

@jelka21 ano,ono je to cele o tom vyvazit prijem-vydaj....a ked sa chce chudnut,treba zvolit dietne jedla-lebo su malo kaloricke

ja ked mam pocit hladu,sa aj lepsie citim,tak lahsie....ale veru,kebyze mozem..kks zjedla by som aj sniclu,aj kilo cokolady,proste vseetko..to ja v cukrarni len vyzeram ako hrdinka- ked som s mamou pri mineralke a nedam si zakusok,ale vo mne to cuka 😒 ☹ 😅 🙂

baby inak,nelezie vam uz krkom ta obycajna voda,papriky,rajciny,uhorky a podobne zalezitosti?ja to niekedy az nasilu jem.. 😖

lubikan
8. okt 2011

@zuzkabeno ja som v bio obchode nasla cokoladu bez cukru-so sladidlom..ale bala som sa ju kupit

lubikan
8. okt 2011

baby,inak..vcera som normalne ze musela synovi vysvetlovat jeho otazku-mamii a preco si stale meras to stehno 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lubikan
8. okt 2011

dievcta,tu kopirujem cast clanku z netu

" Príjem bielkovín na osobu a deň by sa mal pohybovať zhruba na úrovni 1 a pol gramu na kilo hmotnosti. Nesmie klesnúť pod jeden gram. Nad dva gramy by ste bielkoviny mali prijímať len v prípade, že viete, prečo to robíte. V praxi by teda 70-kilový človek mal prijať najmenej 70 gramov bielkovín za deň. Počas chudnutia zvýšte príjem bielkovín zhruba na 100 až 140 gramov denne.

100 gramov čistej bielkoviny sa nachádza napríklad v pol kile tvarohu (500 gramov). Alebo v 700 gramoch tofu, pol kile kuracích pŕs alebo v troch litroch mlieka.

to je straasne moc...tolko ja toho za den nezjem...takze sa musim zmierit s tym,ze zhruba mi odislo aj kopa svalov?? 🙄 😨

zahadka
8. okt 2011

@lubikan tak ten tvoj synator nema chybu 😀
Ja sa MM casto pytam, ci mu neprekaza, aka som. Odpoved: mne sa stale pacis, ak to uz bude prilis, poviem. Len co, ak to bude pri dalsom pribratom kile????? 😨

lubikan
8. okt 2011

@zahadka kukla som k tebe do fotiek..to tu postavu na fotkach ..to mas aj teraz?to vazne ako chces chudnut?Ved dobre vyzeras... 🙂 🙂 kolko mas kg?

zuzkabeno
8. okt 2011

@lubikan ja moc tým veciam bez cukru neverím, aké tam dávajú sladidlá to neviem, dobrá náhrada čokolády je kakao ako prášok - napr. dať si do jogurtu, ale radšej si dám iba kúsičok horkej, tak jednu kocku za deň. Teraz som robila hovädzí guláš s tekvicou, rajčinami, paprikou a cesnakom, je super, že hovädzie pomáha chudnúť, tak uvidím. Ja mám rada hovädzie aj zeleninu, skúšam tú diétu kde treba jesť bielkoviny a zeleninu, čo najmenej sladkého a trochu tuku. No ale dnes som si pred obedom dala aj krajec chleba s trochou tvrdého syra, mala som iba kapustovú polievku a to mi už liezla na nervy. Ten chleba je najväčší prehrešok, musim viac trénovať, aby som sa mu vyhla, ale čo keď manžel ho má rád a teraz bola čerstvý, pre mňa to je lepšie ako zákusok alebo keksík, keksíky mi našťastie idú veľmi medzi zuby, to ma znervozňuje, tak mi ani tak nechutia. Keby som mala pri sebe niekoho, kto diétuje so mnou celý deň, tak by ma to asi viac motivovalo. Ani nikam nechcem ísť k rodine, k mame, babke, svokre, lebo tam sa akosi nedokážem až tak ovládať a chcem všetko ochutnať. Snažím sa venovať iným činnostiam, aby som nemyslela na jedlo, tu na koníku pozerám fotky a pod., potom myslím menej na jedlo. Ale piť celý deň len vodu a čaj bez cukru, to by som chcela dokázať, ale zatiaľ sa mi to ani raz nepodarilo, už okolo obeda sa mi krútila hlava od hladu a nervozna som bola veľmi.

zahadka
8. okt 2011

@lubikan
to si ake foto videla? 😀 😀 😀 teraz po schudnuti mam 72 kg, mala som 74... 😒

zahadka
8. okt 2011

@lubikan a este sa treba vediet fotit 😉 cosi zakryt, nieco dat pred seba a dobre sa obliect, aby nebolo vidno to navyse. Ved boky mam 113 cm, to je myslim, ze dost a pas 92.... ☹

kosta123
8. okt 2011

@zuzana84 - ešte som ho neskúšala lebo sa dával len pred aktivitou,,čiže pred mojim aerobicom a včera som nebola 😠 neboli sme doma.
Už mi ide net,hurá.

Vítam nové adeptky na chudnutie.
Ja som to dobre dosr.... !Posledné 2t akosi jem hoci čo 😠 😠 musím sa zamyslieť!!!

@jelka21 - na nechty je dobrý aj ZINOK ,ja ho beriem,a kútiky máva aj MM jedával B-éčko,ale lekárnička odporúčila RIBOFLAVIN a fakt to pomáha,vyskúšaj.je lacný do 1€

zuzkabeno
8. okt 2011

@kosta123 Postavila som sa po tvojej otázke na váhu a zistila som +2 kg, tak už diétujem 4 dni, smažím sa len mäso a zeleninu, urobila som si hovädzí guláš s cukinou, paprikou, rajčinami, skúšam tú bielkovinovú diétu, ale zdá sa mi že aj toho veľa jem, ale píšu v tej diéte že sa môže koľko chceš, tak uvidím, skúsim to tak čo najdlhšie. Ale dnes som si dala 1 krajec chleba, tak prehrešok. V septembri mi zomrela babka, bol pohreb, už tam som veľa jedla, bola som smutná, tak asi preto a potom ešte aj doma - zostali zákusky, zemiakový šalát a rezne, to som nemala robiť. Ľudia sú strašne navyknutí pri takýchto udalostiach jesť a piť malinovky, to je hrozné čo som vtedy jedla maslové zákusky, čo nikdy neobľubujem. Tá tradičná slovenská strava je hrozná na priberanie.

irsina83
8. okt 2011

za 4 a pol mesiaca som schudla 18 kil racionalnou stravou a orbitrekovanim po 30 min 5x tyzdenne 😉

kosta123
8. okt 2011

@zuzkabeno - my sme boli v Polsku,normálne nemusím mäso,ale ked som videla tú ponuku vysmážaných veci a zemiakový šalát,,hranolky v tom bufete či čo to bolo,,nenormálne som sa nažrala ,,tak mi bolo zle no strach 🙄 🤐

kosta123
8. okt 2011

@irsina83 - važne???????????? ja odpadnem,super. 😉 to si asi aj nové veci kupovala na oblečenie nie?? 😀

irsina83
8. okt 2011

@kosta123 nekupovala, obliekla som veci co som 2 roky nenosila 😉 ja som vela pribrala cez tehotenstvo...

kosta123
8. okt 2011

@irsina83 - tak trošku opíš tú stravu.

jelka21
8. okt 2011

@kosta123 Ďakujem, aj Riboflavin beriem.

kosta123
8. okt 2011

@jelka21 - a nezaberá ani to??? 😕 😕

zuzkabeno
9. okt 2011

@ivanka85 sladké vyslovene ako keksíky, cukríky, koláče a zákusky mi nechutia, ale jedávala som veľa ryže, chleba, zemiakov a manžel kupovával a kupováva slaninku a klobásky, bola som lenivá variť keď som chodila do práce, tak som si dala v rýchlosti aj toho, smaženej slaninky aj keď bola taká mäsitejšia. Ale už nejem slaninu, klobásy, salámy, iba tak že si dám jedno koliesko raz za 5 dni ked vidim manžela ako to je. Keby aj on prešiel na zdravú stravu, hneď by mi to išlo lepšie, aj on by potreboval schudnúť tak 15 kg. Lenže on je tvrdohlavý, on je už z domu zvyknutý na takú stravu - klobáska, krkovička, koláče, veľa cukru do kávy. už sme sa pre to viackrát pohádali, ale už mu to nebudem toľko hovoriť ani sa hádať, nemá to zmysel. Keď sám nechce, ja s tým nič neurobím, iba je potom na mňa nahnevaný. Len vidím že sa ľahšie unaví keď niečo robí ako keď bol chudší. A ledva zapne nohavice, stále mu bolo treba väčšie a väčšie, aj mne musím priznať, ale teraz som sa vrátila do nohavíc spred prvého tehotenstva (no trochu som ich musela rozšíriť o 3 cm), niektoré som mala odložené. Ja mám zadok veľmi dobrý, dokonca plochý, ale všetok tuk na bruchu a na bokoch, veľa ľudí hovorí že nohy mám pekné, že mi pristane krátka sukňa, ale tie boky a brucho. Do pása mám veľkosť M, L a boky a brucho tak XL, XXL, len sa elastických veciach to nie je tak vidno.