Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
po mesiaci chudnutia vazim o takmer 5 kg menej a miery sa tiez zmensili. Tak som sa odmenila o cislo mensimi nohavicami 😎 😎 😎 Aj o mesiac by som sa rada odmenila, chcem sa zmestit do zateplenych nohavic, co som nosila pri 60-tke...Ktovie? Mozno sa podari 😉
Ja som vobec nepokročila, teraz mám pred menzes, tak dnes som toho pojedla veľa, ale veľa sa aj hýbem s deťmi, včera prechádzka 2 hod., predvčerom tiež, ale lepšie najesť sa doobeda a cez obed ako sa natlačiť navečer. A som v strese z tych deti doma, stále rozhadzujú, manželovi to už tiež lezie na nervy. Niekedy jem veľa a keď veľa pijem, tak nepriberiem, jem veľa rýb, kapustovú polievku, zeleninovú polievku, ale tie kilá mi tuším nejdú dolu v poslednom čase, dve hodiny cvičenia denne by pomohli, už pôjdem na plávanie sama, bola som 2x s deťmi, bolo mi aj zima, s nimi žiadny šport a ani žiadny pohyb, teda skákanie a špliechanie, už potrebujem čas pre seba pri športe a po pol hodine sedeli na stoličkách, už sa im nechcelo. Večer o ôsmej už zaspávam, to je aj tým počasím.
Ja som taká kača,,,,tie víkendy sú hrozné,,,boli sme u svokrovcov a samozrejme super koláčik ku kávičke,,,,až 3ks bol neskutočne dobrý a teraz mám výčitky 😨
@zahadka super,super....ja chcem este do mikulasa dat takych 5 kg dole... 🙂
som manzelovi spomenula ,ze chcem chodit 3 x tyzd do posilky..a on ze nacooo,ked mam doma stepper 😀 ...dnes sa mu podarilo do mna dostat plny tanierisko ryze,pecienky a pecene zemiaky,k tomu presolenu polievku (podla neho malo slana) 😠 ...varil,tak som ho musela chvalit..on je na to expert 😀 ....uuuf...tak zvysok dna budem mat 3 kapustove listy a uhorku 😎
vcera sme chodili po hroboch..takze na popijat vodu sa mi nedalo,papanie slo...este mamina mi omylom urobila kavu s cukrom....taka som nachodena a dnes pospavam....+ na mna cosi lezie,hrdlo ma boli a to som chcela ist v stredu konecne plavat...
@kosta123 ..ma tak napadlo,ked tebe tie kila idu tak pomaly dole a ked chodis spavat o 11 vecer...co keby si sla ist spat skor o 8-9..mozno by sa telo inak nastartovalo,oddychlo si...tie vycitky poznam..este ze je nedela,mozes zacat od pondelka na novo...
@zuzkabeno ja sa tiez tesim,ked pojdu deti uz do skoly a skolky..lebo ten bordel po nich neskutocny,furt sa provokuju... ☹ ..to pocasie ani nespominaj..ja som taka leniva jak vos...
zacala som znova papat psyllium-vlakninu,lebo to moje navstevovanie WC je strasne,uz sa mi aj celo stihlo vyhadzat..dnes som sla konecne po tyzdni 😕 🤐 🙄 😠 ...na ranajky som si navalila do ovsenej kase lanove semeno...ale bojim sa ho pridavat vsade,lebo aj to ma kalorie ☹
Caute babizne, dlho som tu nebola, boli sme doma vsetci chori asi tyzden a dalsi tyzden sa vela pracovalo okolo domu... no uff, uz bude ale chvalabohu klud. Za tieto dva tyzdne som dokaslala cele moje dvojmesacne usilie, takze zajtra je ten dalsi den D a zacinam odznovu od nuly ☹ . No uz, aspon sa nemozem stazovat na nudny zivot... 😀
Ahojte. Uvidom ci zajtra ukaze vaha menej, lebo som tak vytocena, oklamala ma jedna mamicka a zaroven okradla o 22,20 Eura, davajte si pozor na nick: adka_adka
konecne sme docestovali, bolo super (ved ako u rodicov), ale MM mi chybal 😉 ale doma mi uznali, ze je aj vidiet moje usilie
ahojte, nejako tu je ticho 😕 ako sa mate? ako pokracujete?
cawte, aj mne sa zacina darit, vysadila som uplne vecere, takze jem len ranajky a obed a uz potom vecer len cajiky popijam, samozrejme bez cukru 🙂 Ale zatial na vahu som sa neodvazila ist, ale citim na sebe ze daco aj ked len kusok uz islo dole 😀 Som zvedava dokedy to vydrzim 😝
@jankas87 ..no ja by som to nevydrzala a chytro skocila na va tu vahu... 🙂
@zahadka ahoj,ahoj...no biedno sa mam,vaha sa furt drzi na 66 kg....zajtra idem plavat,ani sa mi nechce,bo tam byva zima,ale idem s kamoskou,tak to prezijem dako...tak dufam,ze do nedele sa to pohne...ani nehresim,ale poslednu dobu jem velmi malo zeleniny...aj mi prestala chutit,asi som uz prezrata,ci co...tak od dnes sa zase budem napchavat zeleninou-aj ked nasilu....
ale v bokoch mam dole 1cm 😅 ....este to chce veru popracovat...hladna som,musim pockat este hodinu,na dalsiu davku jedla 😀 ..hadam si uvarim aj kavu..idem upratovat...dnes som bola v Tescu,kupila som detom prvy vianocny darcek-laptop....super cena. o dost zlacneny....taaak sa tesim 😀
tazke dni za sebou, odolavam sice sladkostiam vo vacsom a aj prejedaniu, ale nie je to ono... zajtra musim zacat velmi zdravo a zlahka, citim, ze potrebujem precistit. Teta mi poradila vyhybat sa zemiakom, ze viazu tuk. Skusim ich vysadit, ale neviem si to dobre predstavit, lebo tu na Orave su zemiaky obzivou....
uuf,dievcence,tak stavila som na zvysenie porcii jedla..citala som to na nete..ze tak nastartujem metabolizmus...a zase na inej stranke som citala,ze si telo jednoducho moze povedat dost,toto mi vyhovuje a dalej uz kila nepusti...a toho sa ja obavam.....ku kazdemu jedlu ovela viac zeleniny a na desiatu nie jeden banan,ale aj + jablko....napr....mne je z tej umelej zeleniny az zle....tak uvidim,co povie vaha cez vikend,,lebo sa mi dlho drzi rovnake cislo... 😠 ☹ a to ja nie som zvyknuta 😢 .....ale som rada aj tomu,comu mam...dnes som si musela kupit uz novu podprdu,no ale velkost B mi je mala,v. C zase velka.... 😀
no dnes som behala po vonku,meste a teda vody som vypila malilinko...tak dohanam...a bola som kuken v BIO obchode,mali tam na okostovku bio cokoladu,tak som kostnula jednu kocecku-kks to je dobrota 😝 🙂
a dochadza mi inspiracia co varit..dnes hadam obhryzem morcaci krk s kusom brokolice...
vy ste co papali?
@lubikan - No aj o tom som čítala že aj 6-7x jesť ale mini porcie..
Ja dnes večer opäť do fitka,,,,a už som prišla nato,,,že kde sa tratia moje kilá,vôbec nie tam kde potrebujem,,,,sakra,,,,zmenšili sa mi kozy,,,,ale to by mi ani tak neprekážalo,,,mám na rozdávanie,len keby maly inakší vzhľad 😀 😀 😠
Ja mám na obed cestovinovo-kurací šalát so zeleninou,cottage syrom,bielym jogurtom,,,mňam mňam.
Varila som to včera večer,,,aj MM to veľmi chutilo.
@lubikan u nas zase rizoto, tento tyzden vari svokra, tak vela kecat do toho nemozem, ale aj tak som jej povedala, ze si urobim zvlast, tak som si to nesmazila na cibuli, ale som vsetko dala spolu varit. Zistila som, ze v posledne dni jem malo surovej zeleniny. Treba to nejako napravit, len horsie, ze u nas v obchode si nekupim nic.... 😒
Dnes som sa postavila rano na vahu a za 6-tkou nasledovala 7-icka 😎 , sice tam bolo realne 67,8, ale aj tak ma az nadvihlo 🙂 🙂 🙂 O tyzden ma svokrusa oslavu 50-tky (inac ma dnes narodky, tak som bola dost mila 😀 ) a chcem si dat saty, ktore mi boli pred dvomi rokmi tesne, uz ked som ich kupovala 😕
@kosta123 tak sa tesim za teba na tu vahu...ja mam dnes o 10 dkg menej,ako vcera..ale velke nadeje tomu nedavam..... 😠
dnes som jedla zitny chleba so sunkou a rajcinou
na desiatu si dam jablko,dve
na obed si udusim cuketu s cestovinou+zelenina
na olovrant urobim daku polievku
a vecera bude kapusta s mrkvou struhana,
druha vecera asi nastruhana uhorka zmiesana s cesnakom a kefirom (miesto smotany)....tak...a caka ma veelke upratovanie detskej izby,to bude miesto fitka 😀
nieco pre nas
tu je rychly navod 🙂

dievcence..no tak ja som rada tym 10-kilam.-.ale po dnesku mi ani nechuti jest tak dufam trochu,ze od nervov pojdu dalsie dole...niekde som od****** 13 € a neviem ako..ci mi zle vydali,alebo som ich zabudla v obchode na pulte,alebo vytratila...no je mi hrozne...vzdy som si davala pozor na peniaze ,nikdy som nic nestratila...kuurnik,ako rozmyslam,nedokazem si spomenut v ktorom obchode som akymi peniazmi platila..ponahlala som sa,len viem,ze mi nesedi sucet celeho nakupu a vyberu z bankomatu.......
taku cokoladu by som si na to dala a zapila cimsi tvrdym,ze az... ☹ 😠 🤐 🙄 😨 😕 😔 😢 ....taky mam stiahnuty zaludok...
a do toho manzel,ze k 😀 eby chce mat doma chudu,tak si najde daku chudu a nie mna vzdy som bola pri sebe 😖
ja som si vcera urobila salatik s mozarelou a olivami a rajcinkou..hmm...mala som aj na olovrant aj veceru...mnaam.