icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

maminuska
15. nov 2011

@zahadka no dávam len troška oleja, minimum a hned pridám žaludky, ono to pustí aj štavu tak by som to ako ja kalorické moc nevidela.
Ešte som na váhu nestala , idem 30.11. sa postavit ale už teraz cítim že su mi nohavice volnejšie, manžel bývalý želežný muž mi povedal aby som nebola sklamaná ked sa to nepohne moc vpred, lebo som dost aktívne zapojila pohyb a tam ten úbytok váhy spočiatku je menší , lebo tuk sa stráca a pribuda svalstvo , ale mne tak stačia 2 -3 kg za mesiac.
Dnes som ráno bola so synom v nemocnici , jeho som poslala autobusom a ja som si v predstihu zašlápla rýchlo , čistý čas intenzívnej chodze 25 minut 🙂 a dorazila som na chlp s autobusom ,ešte mi syn volá , že mami spomal 😀 , vyzeráš ako slonica ktorá beží k vode 😀 . No môj užasný syn , videl ma z autobusu .

rysauka
15. nov 2011

ahojte babule, aj ja sa pridávam, síce som už 2 roky po pôrode, ale priberať som začala keď som prestala kojiť. Cez leto som mesiac držala dietu, aj som čosi schudla ale teraz to mám naspäť aj s novými kilami. ☹ cez víkend sme mali v rodine oslavu - otec mal 60 takže som sa napchavala a v pondelok keď som sa postavila na váhu tak hrôza, toĺko kíl som mala keď som bola v 8 mesiaci keď som bola tehotná, takže musím so sebou niečo robiť. Včera som jedla každé 3 hodiny, po 19.00 nič, pila som viacej a žiadne sladkostí. som zvedavá dokedy mi to vidrží. ešte keby sa mi chcelo nejaký tan pohyb tak to by bolo dobré, pekný deň

kosta123
15. nov 2011

@lubikan - ja bývam hore aj do 23,00,, a pijem stále....neviem koľko litrov to je za deň.Ja strašne milujem tie žalúdky 😀 😀 😀

@maminuska - no super,tá chôdza 😀 😀

@rysauka - Vitaj ! 😉

lubikan
16. nov 2011

uf,dievcence,ja som vcera mala den bez energie..maaalicko som pojedla..vlastne naposledy som jedla o cca pol 5...ani neviem,kolko vody som vypila...potom ma v noci hlava rozbolela,ostalo mi zle..tak som zjedla 3 piskoty narychlo s ibalginom...a vaha je uz 2-3 den stale rovnaka,comu sa tesim 🙂 ...

vcera som si len tak narychlo uvarila tie zaludky ako polievku s trochou ryze a dnes ich idem robit zase 😀 ..ale neviem,ci len tak na stave samotne so zemiakmi,alebo pridam tam aj pretlak..ale rajcinkova polievocka bude urcite-len uvareny pretlak s vlockami..na syr som zabudla....ani to nebudem niako ochucovat,len hodim cesnak,cibulu,klincek 😵 ..mnaam...a pobede neviem...na desiatu som mala mandarinky,na ranajky zitny chleba s cottage...s kakaom medovym

kosta123
17. nov 2011

Tak ja mám po mesiaci cvičenia zmenený tréning,,,uff je náročnejší aj keď cviky sú v podstate rovnaké,,,len idú inak za sebou.
Práve papám bábovku 🙂 musím si sem tam dať niečo sladké lebo by ma utrhlo...a okrem toho mám aj strašne nervy tak mi to pomáha 😉

lubikan
17. nov 2011

@kosta123 a rozdiel v tych cvikoch je aky?co sa bude diat?

ja som dnes zozrala 😖 pol parku,za lyzicu nutely....balenie makrely v konzerve v oleji s 2 knackebrotmi,1banan a aj za 3 riadne hrste suseneho ovocia...uuf...a malo som vypila...

ja by som mala kazdu chvilu mrchu dostat,tak mozno preto som pazrava....

tenisecky na cvicenie uz mam,tak buduci tyzden zacinam tvrdo posilovat 😀

maminuska
17. nov 2011

@lubikan
@lubikan ahojte aj ja sa musím dnes pochválit prešla som asi 8-9 km z jednej strany mesta na druhý s kočárom do Maxu , kde malá bola v takom centre volá sa to Hopla.
Bola som aj so staršími detmi a s tými sa nedalo moc rýchlo lebo pištali ale aj tak to bolo fajn. Včera som robila ešte zemiakovu babu , tak ja som si dala len taký symbolický kusok teraz a v Maxe som si dala kurací šalát.
No som zvedavá ked sa na váhu postavím toho 30.11. ale ked to nebude aspon 3 kg, tak ju asi niekde jeb..... 😠

kosta123
17. nov 2011

@lubikan - rozdiel iba v opakovaniach,,,,, a postupnosť je iná.
Ja mám mrchu tak dnes žerem o 106 😠 😠 😠

zahadka
17. nov 2011

ahojte, som zo seba uplne sklamana. Neviem, ako sa znova nastartovat, porusujem vsetko, co sa da, potrebujem, aby ma niekto prefackal, nech sa uvedomim....Co robit ???? ☹

maminuska
17. nov 2011

@zahadka možno máš iba obyčajnu krízu

zahadka
17. nov 2011

@maminuska ale sa na seba stvem a riadne a aj tak vedome som si dala tortu a vinko, malo vody pijem, lebo mi nejde uz dole krkom...chcelo by to, aby mi na par dni niekto pomohol tak, ze by sa so mnou podobne stravoval

maminuska
17. nov 2011

@zahadka ja neviem ako sa stravuješ ty, ale ja sa stravujem normálne, len toho menej zjem a jem 5 krát denne. U mna je napríklad problém s vodou , to je môj kríž, ja viac ako 1,5 l do seba nedostanem a už aj to je rekord.
Zas kvôli kusku torty a vínku by osm i tažku hlavu nerobila, však si nezjedla celu nie ?
Ja osm si dala teraz večer aj jeden čokolávý cukrík a až taká lahoda

zahadka
17. nov 2011

@maminuska ja som sa posledne dva mesiace stravovala dost zdravo a pomoho (-6 kg) a teraz rano som zjedla zapeceny zlepenec a rozok, desiata ziadna, na obed som si nalozila dvakrat, olovrant vino, torta a slane oplatky, vecera ziadna, pitny rezim max. liter vody. A uz mi nerobilo problem vypit aj 3 litre, dalo sa to zvladnut, tiez som mala dakedy problem. vypila som max. liter a aj to mi bolo zle z toho....

kosta123
17. nov 2011

@zahadka - HLAVU HORE - zajtra ideš od znova !!! 🙂 😉 😉

zahadka
17. nov 2011

@kosta123 neviem, neviem, svokricka je doma, uvidime, co sa bude dat robit

zahadka
17. nov 2011

ok, idem si dat pohar vody a vyspat sa, nech to uz rychlo prejde, zajtra vecer podam hlasenie 😉

maminuska
17. nov 2011

@zahadka -6 je pekný výsledok , ved občas sa môže aj zhrešit
Ja by som žiadnu dietu nevydržala, to viem určite, ja potrebujem strážit hlavne množstvo a pokusit sa aspon upravit stravu , halvne som stavila na aerobny trening. jednak sa po nom cítim lepšie a hádam že už o chvílu nebudem chodit ako slonica čo beží k vode 😀.
Ale dnes som ten kopec smerom na sídlisko vybehla len s jednou prestávkou , po prvýkrát som mala až mušky pred očami a nemohla som sa ani nadýchnut, no lemra sa so mna stala. 😀

lubikan
18. nov 2011

@maminuska dobreeee..aj ja som mala take zaciatky....
@zahadka nebooj,dnes zacinas odznova....ja vcera pitie nic moc,na noc som si dala este 2dcl mlieka...no...

dnes rano 1 kaiserku,banan a mlieko.....a straaasne som hladna,ale musim este hodinu do desiatej vydrzat..dam si kysle mlieko s niecim...este som vodu nepila 😕 😅 idem to napravit..

a aby toho nebolo malo,kurna,pokazila sa mi vaha,blbli baterky,sla som ich dat na radiator a zlomila sa mi ta pruzinka kovova,tak musim kupit novu...no musim pozistovat kde je a za kolko...dievcence,vy mate ake?Za aku cenu,odkial???Dakujem 🙂 ☹ 😖 ..tak neviem,kedy budem mat druhu,ale aspon mam inspiraciu,ze nesmiem povolit,aby nova vaha ukazala to co chcem vidiet. 😎

zatial sa majte 🙂

zahadka
18. nov 2011

@maminuska ja tiez nemam rada diety, len som upravila stravu trosku, ale mne to velmi chuti. A aj mnozstvo som zredukovala a ten pohyb si viem predstavit. V lete som behavala a tiez som nevladala....

zahadka
18. nov 2011

@lubikan ja mam od Jeziska, takze ti asi nepomozem, dnes som zacala pekne, uvidime vecer 😉

kosta123
18. nov 2011

@lubikan - ja mám za 12€ sklenenú z OKEJ Elektro.

My sme boli včera u svokry samozrejme 3 buchty boli vo mne 😠 😠 😠 😠 😠 na raňajky bábovka,,,no super deň dnes zase.

lubikan
18. nov 2011

@kosta123 dakujem,tak tam zbehnem aj ja kuknut...to je super cena...ja som za tu svoju dala asi 6 rokov dozadu 1000 sk... 😖

ja som dnes zvysok dna hltala,ale iba vela ovocia a syru ako treba ...a bez 3 hod. prestavok medzi jedlom 😖

rano zacinam odznova

lubikan
18. nov 2011

baby,nasla som stranku,kde si vypocitate spalene kalorie 🙂

http://www.sportujeme.sk/energeticky-vydaj-kalk...

zahadka
18. nov 2011

takze nebolo to najhorsie, ale bojujem a lepsim sa. Hlavne pitny rezim sa umudril, zajtra pokracujem 🙂

kosta123
19. nov 2011

Tak po týždni hlásim -1kg,,,,,huráááá,,už sa blížim pod 70 kg 😀 😀

lubikan
19. nov 2011

tak baby,ja som dostala mrchu,dnes zerem a zerem doslova-ale iba zdrave veci,cele balenie 250g orieskov a hrozienka...slane krekry som vcul mala za hrst.......malo pijem a cely den som presedela na gauci..citim sa hrozne...nafuknuta,zduta...zajtra idem na cely den prec,tak sa to hadam vyrovna-minimum jedla...atd...velka prechadzka a v utorok posilka...ak sa cosi nepokazi 😖 🙂

uuuf a ledva funim....este ze mam tu vahu pokazenu 😀

@kosta123 prosim ta,ako dlho byvas v posilke?...chcem ist za trenerom mu povedat,ze potrebujem este dake kila a cm zhodit a potom aj spevnit svaly...tak hadam mi zostavi program.....nevies,ci sa za to plati?ked sa mi bude zakazdym venovat?vobec neviem,ako to tam chodi....

kosta123
20. nov 2011

@lubikan - cca 2 hod. až 2.15 podľa toho koľko min.mám Kardio.
jasné platí sa skoro všade zato,,,či už za vypracovanie jedálnička,,,alebo zostavy cvikov.
Viem že napr.v žiline to stojí 25€.

lubikan
20. nov 2011

@kosta123 diky-tych 25 € je na mesiac?ci na kolko "sedeni" 🙂

kosta123
20. nov 2011

@lubikan - za tú cenu cca,,,,ti vypracujú plán,,,,ale nikto sa ti nevenuje,,možno tak 1-2x ukáže,,,to naozaj osobný tréner čo by pri tebe bol a presne ťa sledoval ,,,tak to sú už iné prachy. Všade to je ale inak.

lubikan
20. nov 2011

@kosta123 aha,diky....

baby,nemate skusenost so susenou syrovatkou?ci to mozeme?ze je to na precistenie organizmu..ale ci je to dietne,to neviem