Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Baby tak ja som dnes rano stupila na vahu s malym srdieckom ze co a ako po vianociach ... a som prekvapena, mam 73 co som mala aj po absolvovani 90 dnovky ( ale len 28 dni som vydrzala lebo to slo veeelmni pomalicky - schudla som 1,5-2 kg a isli aj vianoce tak som s nou sekla ) tak som si myslela ze dnes mi vaha ukaze aspon 75-76 kg ze som urcite nieco pribrala...ale nic 😅 😵 😵 😵 normalne som tak nazhavena 😀 😀 tesim sa velmi ze nemam vacsiu startovaciu vahu...snad to teraz pojde aj lahsie dole 😉
@kosta123 ďakujem, si zlatá 😵 nooo to aj ja dúfam, že keď sa už aj nedostanem na pôvodnú váhu, tak hádam aspoň troch tukov schudnem.. ja som dneska zas poodolávala.. bola tu švagrinka, si pizzu objednali a ani som neochutnala.. som na seba hrdááá velice moc 🙂 vážim sa priebežne, vlastne začala som v pondelok a pitie fungujeeee 😝 mám vyše dvoch kilo dole.. ale zrejme to sa len vyprázdnil sviatkovací naplnený žalúdok 😠 uvidíme ako to pôjde ďalej..
pekný večer babenky
Ahojte babule... No tak ja dufam ze v pondelok sa na to odvazim a zacnem aj ja nieco stym robit... musim si ist kupit veeeela zeleninky a ovocia cez vikend a pojdem na to asi skusim nieco ako delenu stravu... tak drzte mi palce a ja drzim vam nech kilecka ubudaju 😉 Pekny vecer prajem 🙂
@golio
@romcag ahojte tak ja by som sa tiež pridala v pondelok by sme mohli začat 😝 ja mám taky tak 90 kg a určite chcem dat dole 20 kg pri mojej výške by som mohla aj 25 no ale na začiatok budem rada ked sa vobec naštartujem 😀 síce ešte kojím ale ked sa chce tak sa dá aj popro kojení....tak čo baby ideme na to ??? 🙂
no ja som tiez rozkotena ne a ne zacat chudnut nejak som leniva :(
@janicca noo áno, niečo už dole je 🙂 len tak jedným očkom kukám na váhu, každú nedelu sa vážiť chystám.. zatiaľ len jem s rozumom, a pijem.. ale chcela by som na delenú nabehnúť 🙂 čo sa cvičenia týka, zaiaľ len okolo malej, prechádzky, sem tam dáke brušáky, ale chcem aspoň raz týždenne zumbu a keď niečo dole bude, možno sa aj do fitka odhodlám 🙂
Len tak som si včera zapisovala koľko vody vypijem a že 2,8 l 😀 😀 ani by som nepovedala.
@janicca ideme, čo robíme?...dáme si nejaké spoločné plány ,predsavzatie a potom sa budeme kontrolovať...alebo každý robí to čo mu sedí a aké má možnosti ...jedlo by sme mali mať všetky spoločné a množstvo vody taktiež..aeróbny pohyb a posilˇňovačky si naplánuje každý sám na každý deň a potom sa už budem chváliť čo sme dnes všetko zlé nezjedli, čo všetko zdravé a prospešné zjedli a budem sa predbiehať ktorá vypije denne min 2 litre vody/ čaj, voda, zriedený dźús/
práve si študujem 28 dňovú detoxikačnú ...ale rozmýšľam že by som to mohla začať tak nasjkôr až po fašiangoch ...akási príprava na jar ..zatiaľ by som si robila nejaké receptíky s detoxikačnej hlavne večere a raňajky ...toršku dodať telíčku antioxidantov a hlavne vodyyyy....doobedu nie som veľmi smädná hlavne od 15 hod....
@minewka nie som odborníčka , ale žena získa nejaké skúsenosti počas života....strava vyzerá byť ok...prechádzky von s malou ok, veď aj dostatok kyslíka a správne dýchanie napomáha spaľovať tuky...takže vydržať v strave a s prechádzakami malou + dobrá nálada.......voda, voda, voda ....a ak sa dá pridať pohybové voľnočasové aktivity len pre mamičku .... voľný čas len pre nás samých , kde sme len my samy je aspoň pre mňa veľmi dôležitý ...zumba, aquaaerobic, , wellnes, prístroje kde cvičíš pri zvýšenej teplote alebo v potlaku.....toto robím ja ale pred sviatkami som to prerušila a zatiaľ som naspäť nenabehla , ale od pondelka 9.1.2012 začínam!!! Tiež mám od štítnej žľazy spomalený metaboliznus a hlavne maškrtný jazýček a maškrtníkov okolo seba to sa ťažko odoláva ..takže mám plno prehreškov ale verím tomu že si pomaly budujem pevnú vôľu na celoživotné prospešné stravovanie...
zhrešila som ..no nezjedz čo máš po očami,,pozitívum...dnes už nebudem mať určite chuť nasladké, takže už určite nič sladké nezjem
@golio tak vidím že si tu píšeš sama so sebou tak sa pridávam 😀 😀 ....... čo sa týka chudnutia tak v prvom rade musí chciet mozog až potom telo a či ?tak že dnes a zajtra ešte z hrešit možem a od pondelka začíname ok ja viem že lešpei je začat hned ale zajtra sa ešte psychicky na to pripravím 😀..... máš už nejaký jedálniček a či ?a o čom je ta detoxikačná kura ak sa dá tak to pošli pošlem ti link do IP .....
to je detoxikačná 28 dňová od Mačingovej, nepočula si ešte o nej ?
@janicca na internete myslím že nenájdeš dané informácie , ja som si to načítala v knihe od Antónie Mačingovej..Najedzte sa do sýtosti..Zhubnete jednou provždy....jedálniček obsahuje hlavne zeleninu ako zeler, mrkva, cvikla, brokolica, cuketa/antioxidanty/..tepelne upravené môžem ..a pravdu povediac čo mi nechutí nezjem a to zjem a s chuťou + ovocie jablko orechy, hrozienka + cesnak , nízkotučný syr, vajíčko...je to rozdelené na 4 týždne...môžem ti odpísať zatiaľ prvý týždeň ak chceš
Baby co ste mi pisali ze chcete schudnut s tyi produktami ako ja a ste z okolia galanty, tak vo stvrtok tam idem neskor poobede, ak ma niektoea zaujem si vypocut o produktoch priamo od cloveka ktory to priniesol na slovensko tak mi napiste IP. Bolo Vas tak strasne vela ze nemam sancu napisat vsetkym. Marta
Mozu aj tie baby z okolia Bratislavy tam sa stretavame kazdu stredu zasa :D
Marta
My sme dnes boli v Polsku na nákup....Zožrala som tam 2 buchty 😠 jáj tie víkendy sú pre mňa zabiják jak sviňa.Zajtra zbehnem do fitka nech sa deje čo sa deje 🙂
kocky ahojte,tak ja sa drzim,vaha tusim o pol kila menej ,som sa vazila dnes pobede a mala som rovnako,ako minule rano...od pondelka mi zacina uz klasika plny rezim..aj fitkoooooooo 😀 😀 a vahu nesiem do pivnice a vytiahnem o 2 tyzdne...
a od pondelka by mala byt v Lidli mozarela Light za 0,55 €..jupiii..veela kupim 🙂 🙂
@golio čauko, čauko, vidím, že si rovnaká váhová kategória 🙂)
No ono je to ťažko s voľným časom - ja pracujem, resp. brigáda, dokončujem si mgr štúdium - rok a pol ešte - môj odbor - len denná forma a individuálny štúdijný plán už neexistuje - teda nie pre matku s dieťaťom..
Takže občas si nájdem čas na saunu a masáž - ale na niečo fyzické - už nejak nevládzem. 🙄
Včera som pozerala info o cvičení na vaku fit - ale je tam ako kontraindikácia štítna žľaza..
Ale dnes sa mi podarilo vydržať - robila som teraz dačo pod zub mužovi (on je chudý ako špilka) a oddolala soooooooooooom.....vybrala som si z chladničky ovocný jogurt, vrátila dnu, odkrojila si kus chleba, že si dám - aj ten som vrátila do sáčku 😀
Dobré ránko baby, tak ja sa mám až večer vážiť, teda v nedelu som sa večer, tak aj dneska sa večer, aby som vedela na čom presne som, ale aj ráno na lačno som sa odvážila.. a kráááásny poci 😵 😵 teda snáď nám neváži váha a je to možné, v nedelu večer 90kg, dneska ráno na lačno 85,5 🙂 uviídm večer, isto bude o čosi viac, ale aj tak maximálna spokojnosť 🙂 takže pekný deň, a chudnutiu zdrar 😉
@romcag - nie večer sa radšej neváž,,,najlepšie ráno,nalačno, vycikaná, vyzlečená,lebo večer ti aj každý deň ukáže niečo iné,,,,nakoľko si jedla niečo iné,alebo si sa napila moc vody.
Ty kokso to aký ubytok??? kedy si vážila 90?? to behom týždňa -4,5 kg?? 😕
Kokos a ja ledva -8kg za 4 mesiace. 🙄
@kosta123 ja som sa prvý krát večer o 9tej, tak som myslela, že furt sa tak budem, len pre svoje potreby, aby som vedela... naposledy jem o 6,takže no uvidíme.. v nedelu som vážila 90kg večer, dnes ráno 85,5kg.. ale z toho si nič nerob, mne sa podľa mňa len vyprázdnil žalúdok narvatý po sviatkoch, teraz budem rada, ak pôjde aspoň kilo týždenne, mm mi ide kúpiť stepper, tak sa teším, budem sa realizovať, ke´d moc do posilky nemám kedy a okrem toho by som sa tam aj hanbila takáto, možno keď bude o 10kg menej, tak uvidím.. ale na mne napríklad ani nevidno, že som tie 4,5 kila schudla, čo som tkaý balón, aj keď sa mi zdá, že gate mi padajú.. no večer sa pomerám, budem múdrejšia, či aj dáke cm ubudli 🙂 či fakt len ten žalúdok

@lubikan presneee.. ja tiež jem niečo pred 6 a úplne v pohode, nepociťujem ani nejak hlad večer a ráno sa zobudí a je mi fajn, keď jem neskôr, ráno sa cítim jak balon, mi potom ani raňajky nechutia 😒 len neviem, či to je dobré, keď chodím spávať okolo 11 až, že vlastne od 6 nejem, ale tak lepšie, ako by mi zle malo byť, no nie? Myslím, že raňajky sú dôležitejšie, ako keby som kvôli druhej večeri neraňajkovala