icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

martinkaa299
22. mar 2012

a po tyzdni zas -0,6kg ked netecie aspon kvapka 🙂

bebaa
22. mar 2012

@jedinecna ahoj, ja sa takto stravujem uz osem mesiacov, ale uz mi dochadza inspiracia na jedla, hod mi prosim link na tu knihu...dakujemm

bebaa
22. mar 2012

@jedinecna uz som to nasla, su tam dobre recetpy???

jedinecna
22. mar 2012

@bebaa tu je original stranka :http://www.freshdiet.sk/....skus tam pohladat recepty ... a ked sa takto stravujes, uspechy sa dostavuju????

jedinecna
22. mar 2012

@bebaa je tam jedalnicek na 14dni.... ale da sa to nakombinovat aj na viac dni ... je to rozdelene do troch dni: lahky, narocny, turisticky...
Lahky a narocny den ma vzdy 5 moznosti na ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru
Turisticky ma len 4moznosti ranajok, desiaty...atd
Je tam vpodsate 55receptov. Studena a tepla kuchyna ma rozpocet na jednu porciu a jednu osobu.
Napr. tuniakova natierka: 50g tuniaku vo vlastnej stave,1pol lyzica kyslej smotany, 1vajce na tvrdo, 1mlada cibulka, 1mensia kysla uhorka, stava z limetky a trochu soli - to bolo prve co som robila z knihy a fakt super🙂

misha1104
22. mar 2012

@lukajdik ahoj ja drzim tiez tu dietu schudla si nieco ja za 8dni 3kg a popri tom si robim psyllim neviem ci to poznas je to fajn a nemas taky hlad..a ta dieta je fajn az na tu cviklu ktora mi trosku ide tazko dole krkom..:D

bebaa
22. mar 2012

@jedinecna no musim to pokukat, no mam dole uz 13 kilov za 8 mesiacov ale aj cvicim popri tom....teraz mi vaha stoji uz mesiac som neschudla....

bebaa
22. mar 2012

@jedinecna vyzera dobre ta kniha 🙂 musim popozerat v knihkupectve

kosta123
22. mar 2012

@bebaa aj mne stoji 😠 😠

bebaa
22. mar 2012

@kosta123 a ty mas aku dietku?

kosta123
24. mar 2012

@bebaa nie nie,,,to by som nevydrzala,ja len cvicim a snazim sa lepsie stravovat.

frick
28. mar 2012

Ahojte.Potrebujem troška poradiť so stravou.Ako riešite pravidelné stravovanie keď ste vonku alebo nejaké neplánované vybavovačky?Doobeda som väčšinou doma lebo krpec spí takže to je v pohode ale o 15 tej vyštartujeme na prechádzku,do škôlky a prídeme až o nejakej 19 tej.čo vtedy papáte? A ešte čo jete na večeru a po cvičení? Teda ja cvičím kolo 17-18. Inak váha mi klesá ale stráááášne to ide pomaly a ešte mám aj mrchu. takže teraz skôr stojí. ☹

ellysa
28. mar 2012

@frick zober si vonku nejaké oriešky napríklad a večeru normálne papám, hocikedy aj o 20.00-malo by to byť dve hodiny pred spaním, väčšinou šalát s mäskom, syron, alebo len zeleninový
mne to už ide tiež pomaly, dnes mám 11 kg mínus, začínala som na 100,5 kg a mám 89,5, tak som prelomila konečne tú blbú 9tku a idem zasa doleeeeeeeeeeeeeee, po veľkej noci zasa dám dva týždne zeleninovú kúru, tak dačo snáď zlezie

frick
28. mar 2012

@ellysa ďakujem nechcelo by sa mi robiť piknik niekde na ulici 😀 oriešky sú fajn nápad a gratulujem ti k tej 11-tke.to je super

martinkaa299
30. mar 2012

tak -0,5kg normalne sa cudujem ze mi to ide dole lebo to dost flakam...ale tak potesi :D este -0,3kg a budem zacinat 6 :D

kosta123
2. apr 2012

Ahojte,,,,,tak ja som už doma a zresetovala som svoju pažravosť tak sa dostávam do starých kolají,,,, váha stále - 13kg,miery sa nemenia.

@ellysa - no pekne,pekne ti to ide 🙂

ellysa
2. apr 2012

@kosta123 ale superže si to zvládla bez nejakých horzných prírastkov, ja dnes 88,8, tak zasa to čosi zišlo 🙂

kosta123
2. apr 2012

@ellysa - ako keby ste ma videli baby išla som ako stroj a všetko všetko som doslova žrala ,,,,strašne mi tam bývalo zle,ťažko na žalúdku,,,ach jaj a trochu sa mi uľavilo a zase,,,,nekontrolovala som sa,,,kamoška sa na mňa díva,že sa tešila na zdravú stravu a cvičenie a ja opak nenormálny....
Ale tie 3 kg sú už dole a ešte aj 0,5kg naviac tak som rada 🙂 🙂

frick
3. apr 2012

Ahojte.Tak konečne sa môžem aj ja troška pochváliť svojim malým úspechom.Takže pred mesiacom som začínala s váhou 76 kg.Váha stála napriek všetkému snaženiu.Dnes po mesiaci som zišla na 72.8.Poteší keď sa vám ukáže menšie číslo.Strašne sa z toho teším lebo vidím že mám úspech konečne aj ja.Aj vďaka vašim radám.Na vás kočeny sa zatiaľ nechytám 😀 ale som len na začiatku.Snáď to bude aspoň takto pokračovať aj ďalej. 🙂 🙂
Inak natrafila som na stránku Mira Veselého a čerpám odtiaľ.Má tam aj jedálniček rozpísaný na každý deň.Celkom sa mi to pozdáva. 🙂

katkaag
4. apr 2012

@frick ...jeeej to je super uspech za mesiac 🙂) co vsetko pre to robis, nerobis?? 🙂 aj cvicis?...ja vas tu kočky zatial len tak sondujem, kukam ako sa dari...a v lete sa pridavam k vam a zacnem makat aj ja 😀

frick
4. apr 2012

@katkaag ďakujem 🙂 Pijem strašne veľa vody (teda pre mňa veľa 😀 ) inak asi 3 l. Nejem pečivo ani výrobky z bielej múky,nejem sladkosti a vyhýbam sa cukru, obmedzujem tučné jedlá resp. vzdala som sa údenín ... a podobných mňamiek 😀 jem kvantá zeleniny snažím sa ku každému jedlu aspoň 200 g. 5x za deň jesť i keď to sa stále učím. Obmedzujem prílohy ako ryža cestoviny a zemiaky dám si, ale menej a mäsa tak primerane A cvičím asi 2-3x do týždňa ako sa dá.Veľa mi poradili baby odtialto. 🙂

zuzana84
4. apr 2012

Ahojte dievcata, v nedelu to bude mesiac co sa snazim (s mensimi prehreskami) dodrziavat spravnejsie stravovanie, a pitny rezim. Zatial je to fajn, mam dolu -2,5 kg. Tesim sa im, ako keby to bolo 20 😀 No ale na druhej strane mam posledny viac ako tyzden problem... s vyprazdnovanim. Predtym nebol ziaden problem, ale teraz cim viac si davam pozor, tym je to horsie. Nemate s tym niektora skusenosti? Poradte prosim 😒

zuzana84
5. apr 2012

Este ma napadla taka vec, mate skusenosti s vodovym dnom? Myslim tym take, ze jeden den do tyzdna alebo do dvoch sa pije len voda a je ovocie? Je to vhodne? Resp. uzitocne?

daniela1974
5. apr 2012

ahojte zienky, pisala som sem pred 10 mesiacmi 😉 po porode, vtedy ste mi napisali, ze este skoro pisem, ze nie je vhodne upravovat stravu kvoli kojeniu a kvoli šeststonedeliu, co bola pravda.

Takze teraz som 10 mesiacov po porode, sice kojim ale strava je upravena, vela cvicim. Po porode pri navrate domov som mala slusnych 96 kilo, teraz mam 76, iny clovek, uz nie som velryba....

ellysa
6. apr 2012

@daniela1974 kráááááááááása, snívam o takej váhe 😉
@zuzana84 veľa vody, mne napríklad zaručene pomáha káva a veľa mlieka do nej, a veľa veľa zeleniny, najlepšie odšťavené šťavy, ale nie každý má odšťavovač, takže doobeda zeleninu, vodový a ovocný deň je určite fajn raz za týždeň, ja by som ale radšej dala zeleninový, celkovo ovocie skoro nejem, kvôli cukru

baby ja dnes 88,0kg, už 12,5 kg od januára, tešíííííííííííííím

katkaag
6. apr 2012

@ellysa ..vaaau to je super, za tri mesiace a tolko kíl dole....obdivujem 🙂

katkaag
6. apr 2012

no ja som takto pred dvoma rokmi zisla tazkou tazkou pracou v pribehu kratkej doby z 86 na 65...hned nato prislo tehotenstvo a po porode som mala opat ttých nestastných 86...teraz je uz 15 mesiacov od porodu...a ja stale stojím s vahou....nejak sa neviem nastartovat tak ako kedysi...ale ked citam tie vase uspechy, tak ma to zenie dopredu....v juni sa vraciam z AT na SK a hned zacinam s cvicenim a zmenou stravy..sice citim ze nejake to kilecko islo aj tu dole..nemam vahu tak sa nemozem odvazit,...ale citim to na nohaviciach...ale moja skusenost je taka ze u mna to bez cvicenia nejde, no a tu nemam kde...takze v juni sa pridavam k vam 😀 ....dovtedy tu budem hladat insipracie v podobe vasich uspechov 😉

julls113
8. apr 2012

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť čo s priberaním kvôli hypotyreoze? ja som mala krásnych 55 a dnes o 10 viac a nejde to dole, hoc nejem sladké...a mám iné obmedzenia
som už zúfalá... chcem opäť vyzerať k svetu a nie len zakrývať tie hnusné faldíky na bruchu a bokoch... Ďakujem za odpovede

kosta123
11. apr 2012

Opäť sa hlásim,,,,nešiel nám notebook.
Váha rovnaká,,,,asi sa to zastavilo 😨 😨 🙄
@ellysa - no ty si riadne šikovná ty kokso !!!!!! 😉

ellysa
11. apr 2012

@kosta123 momentálne som na seba naprdnutá, som dokázala za víkend pribrať 1,5 kg, vrrrrrrrrrrrrr 😠 😠 😠 a ani som sa nejak neprejedla, len som sa neobmedzovala, ale už som zasa na zeleninovom režime