Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@euphoria Ahoj. Je to skvele ze mas prvych 5kil dolu. 😀 Chcela by som sa spytat ci dodrziavas nejake pravidla napr. ze nekombinujes bielkoviny so sacharidmi alebo nejest sacharidy po 15hod alebo kedy jedavas naposledy? Dakujem krasne. Ja tiez musim zhodit aspon 15kil a zbieram vsetky vedomosti od uspesne chudnucich mamiciek. 🙂
@sisanka no ja som sa este nevazila az za tyzden,lebo ked mi mallo ubudne tak som sklamana a nemam taku motivaciu 🙂 ale dam vediet potom
@kattulienka jasne, nie je dobre sa stale vazit....ja tiez nie.... 🙂 ale snad idu tie kilecka dole... 🙂
mamičky, no tak ja chcem tiež schudnúť, ale keď som bola tehotná tak som chudla, teda v 3 tom mesiaci ked ma dr vážila mala som cca 92kg (samizda) ... a k porodu som išla tiež s tou váhou, s tým že bolo na mne vidieť na nohách a tak že išlo dole niečo a bruško pekne rástlo .. no po porode som sa cítila fajn, neviem kolko som vážila ale bolo to v pohodke, no potom som začala znova brať HAK a je to zas hrozné stále priberám .. neprejedám sa, práveže by som mala viacej jesť, ani neviem kolko mám kg ani to radšej nechcem vedieť 4 roky dozadu som mala tak medzi 60 alebo 65 kg .. chcela by som to s5 .. len neviem ako .. kúpila som si orbitrek no teraz pár dní dozadu sme mali svadbu, pred ňou som nemala už síl cvičiť ale teraz by som sa chcela zaťať a konečne to dať dole, idem vysadiť HAK (aj tak ju beriem zbytočne ) .. len dúfam že sa mi to konečne podarí ...
@simona77 a teraz kolko potrebujes schudnut??..nebola si aj v teme 90dnovky?lebo ja tiez....drzala som mesiac,zhodila asi 5kg a raz som porusila a slo to dole vodou potom uz....nejako si neviem v hlave nastavit to chudnutie....odopiarat si nic nechcem tak idem skusit takto,jest pravidelne,obmedzit sladke a slane hlavne po veceroch!! 😠
@sisanka jujha nepamatam sa či som tam niečo písala, ale je to dosť možné dávno som ju držala ... jújha chcela by som zhodiť aj tých 20kg .. zostalo mi to na bruchu až moc ... a stehná a nohy, síce aj prsia mám velké no to može zostať ... 😀 chcem sa cítiť zase fajn .. tak plánujem jesť často, 5x by bolo fajn, a chcem začať každý deň cvičiť na tom orbitrecku, a brušáky, keď som bola na zš pravidelne som cvičila brušáky, no to bolo bruško 🙂
@simona77 heeeej?lebo ja som par tyzdnov dozadu cvicila kazdy den 100brusakov..potom som na orbitreku a sem tam brusaky,asi budem musiet natvrdo zacat 🙂 ja som nikdy na cvicenie nebola ale uz asi budem musiet byt 😀 ....mne vadi hlavne brucho 😒 aj ked mam aj stehna,boky,zadok...vsade...a ako cvicis brusaky?do uplneho sedu ci polosedu?a kolko?...ja som sa naposledy citila fajn na strednej...ked som schudla asi 10kg a mala som okolo 65kg (voac sa mi akosi nedalo)....to mi triedna vtedy povedala ze sa stracam pred ocami 😀 aj teraz by som sa chcela 😀
ahojte, asi sa k vám pridám, hoci ešte neviem akým spôsobom. Počas tehotenstva som chudla, po pôrode tiež, takže som sa dostala na celkom dobrú váhu, resp. veľkosť oblečenia a potom, ako som prestala kojiť sa to pokašlalo a priberám. Zistila som, že keď jem normálne, tak sa mi váha drží, resp. nepriberám toľko. Ale akonáhle sa začnem obmedzovať, tak je to hrôza. No normálnym jedením tiež nechudnem, takže neviem ako na to. Komu sa už podarilo schudnúť? A ako? Ja by som rada dala dole aspoň 20kg ☹
@sisanka ja som to tak cvičievala na základnej každý večer 100 brušákov, ale celkovo na základnej som mala vela pohybu, hrala som hádzanú (4x do týždňa) a potom futbal tiež viac krát do týždňa ... a bola som chudá, no príchodom na strednú a braním antikoncepcie, a menej pohybu, prax a stravovanie sa vyfónkami a paštekami, rožkami to išlo "pekne" hore, potom to tehotenstvo, to bol super pocit že som vizerala lepšie, aj po porode chvilu, no ked som začala naberať, ajajáj, ale tak v podstate som rada aj tak, vydala som sa aj takáto, nepotrebovala som 65kg k tomu 🙂 a mám nádherného synčeka a keď sa mi to podarí dať dole tak budem rada 🙂 strašne ...
@indiankaindi ahoj .. aj ja som počas tehotenstva chudla, aj po porode, a potom to išlo hore, ale mne k tomu dopomohla dosť aj antikoncepcia, s nej strašne priberám už asi aj 6 druhov som skúsila no ani jedna mi nesadla ... tak ju vysadím a uvidím či to pojde dolu, dr povedala že sa mi to mohlo podariť časom, že som nabrala pod vplivom hormónov, a ak ich dám preč tak by sa to malo zlepšiť, prejedať sa neprejedám, no jem dosť málo a to je asi aj chyba ... ☹ ... moj otec sa čudoval keď ma videl jesť po dlho čase že ako je to možné že som nedojedla ani trochu masa čo som mala naložené ... no nechápal... a pritom vizerám ako keby som bola v chladničke nonstop ...
@simona77 ahoj, ja mám presne rovnaký problém. Nejem veľa, ale problém je, že s manželom si večer sadneme k telke a večeriame. A to je okolo 8 večer, čo je už asi dosť neskoro. No napríklad počas Vianoc som si povedala, že budem jesť čo mi hrdlo ráči, zákusky, slané, šalát, rybu, všetko stále a veľa a schudla som niečo viac ako 3 kg. Nechápem, či to bolo tým, že som sa uvoľnila a kašlala na všetko, jedla som pravidelne a stále som bola plná. No odvtedy to už samozrejme nefunguje, pretože stále niečo robím, čiže jem 3x denne, aj to nie veľa :( Ale chcem začať s brušákmi, len vždy ma to napadne tesne pred spaním, že som zase zabudla 😒 A chcem viac plávať, to by mohlo pomôcť dúfam. 🙂 Ty sa nejak obmedzuješ v strave? Resp. uprednostňuješ niečo, čo ti pomáha?
@indiankaindi ja niekedy jem aj menej ako ty ... naozaj len trošičku .. a to je tá chyba, takže budem musiet začat jest vela ... možno to bolo cez tie vianoce aj tým, tak začni znova jesť častejšie, aj keď viem že nie vždy sa to dá ... 🙂 zatial som nič také nenašla čo by mi pomáhalo, pred tým som jedávala aj sladkosti a s toho som mala energiu, no obmedzujem to, teda snažím sa menej sladkého, doma váhu nemáme, ale keď som bola u kamarátky tak mi povedala že sa jej zdá že som niečo schudla tak neviem, aj mne sa zdá že mi menej trčí brucho z riflí tak dúfam že keď vysadím tie tabletky tak že to pojde dolu lahšie 🙂
@simona77 aspon ze to tym nasim chlapom nevadi 😀 ze sme take baculky...ale tak chcem sa dobre citit, cize chcem schudnut kvoli sebe...lebo stale len o tom hovorim a ked budu vidno vysledky tak vtedy budem rada 🙂 ked si to vsimne aj okolie....vcera vecer som nemohla spat tak som este pred polnocou cvicila brusaky 😀 snad to pomozeme....a inak vobec mi nejde na chut vyjedat hluposti, sladkosti a chipsy a pod 😉 asi som si to konecne v hlave uvedomila 😀
@indiankaindi ahoj tak vitaj medzi nami, drzim palce aby sa nam tych 20kg podarilo dat dole 😉
Ahojte baby,,chodte do fóra CHCEM SCHUDNÚť 8 kilogramov,,dala som tam potraviny,teda spôsob stravovania z ktorého určite zdravo schudnete:o
@sisanka ďakujem za privítanie, dúfam, že mi to pôjde. Ja chcem a potrebujem schudnúť aj preto, že mám problémy so srdcom, takže tu je to fakt nevyhnutné. Čo sa týka chuti na sladké a slané, ja mám také obdobia, že nemám vôbec chuť a obdobia, že by som sa tým obžrala a neviem si pomôcť. ☹ Niekedy odolám, ale častejšie nie. Ale ako hovorím, je to len pár dní do mesiaca. No aj tak to musím obmedziť. A idem sa veru vrhnúť na tie brušáky, ešte že ste to spomenuli 😀
@simona77 ja som tiež môjmu manželovi vďačná, že s tým nemá problém. Ja som si vždy myslela, že by som mala schudnúť, asi od kedy sa pamätám, hoci keď si dnes pozriem foto, tak mám pocit, že som mala super postavu. Takže so mnou sa problém chudnutia tiahne riadne dlho.
Inak baby, máte problém iba keď máte chuť na niečo, alebo aj keď ste hladné? Lebo ja som zistila, že hlad ako taký mi vôbec nevadí. Ale keď na niečo dostanem chuť, tak amen tma 🙄
@petribela idem to mrknut 😉
@indiankaindi so mnou sa chudnutie tiez tiahne dost dlho, uz na strednej som chudla,aj som schudla abola som spokojna 🙂 tak snad sa mi to podari aj teraz a budem taka aku ma mm spoznal, aj ked jemu vadi len ze mam vacsiu brucho,inak nic...so zadkom je spokojny 😀 😀 😀 cize idem si dat brusaky dnes zase...kazdy vecer budem 100 robit,ved to zaberie len chvilku a ten dobry pocit mi za to stoji 🙂
a co sa tyka tych chuti....tak hlad u mna nie je problem ale ta chut!!! 😠 😠 😠
@indiankaindi presne toto isté ... ked som bola na zs ci na strednej mala som super postavu, no stále sa mi zdalo ze treba schudnut, ako nebola som vychudnuta, no teraz by som chcela byt taka ako na strednej ... a ja blba som chcela chudnut a neviem co ... jujha .. ale len v prvom rocniku sa to dalo, potom to uz bolo horsie ... ja dnes brusaky neidem robit ... lebo nevladzem .. pred chvilkou sme prisli domov, a som uplne mimo, kamaratka mala problemi tak sme boli pri nej ...
no a ked som hladna tak fajn ... no ked dostanem chut na sladke a doma nic nieje tak to je amen tma... som nervozna .. a tak podobne ... 🙂
@sisanka
to je na tom,ja som voľakedy tiež schudla,,ale brucho teda pneumatiky my zostali,,jednoducho my to nejak nešlo...ja naštastie mám takého muža, že mu nevadí ako vyzerám,len povie, že stále vymýšľam, že sa mám normálne najesť:o...ale teraz som spokojná ako vyzerám,aj napriek tomu, že teraz keď som tehotná ručičky na váhe idú hore,,ale dôfam, že po pôrode pôjdu späť dolu:o
Neboj zvládneš,,najdôležitejšia je psychika na to nezabúdaj,,inak neschudneš.
@petribela ved prave, najdolezitejsia je psychika....o tom viem svoje,proste ked nie som naladena chudnut alebo ked sa mi nechce tak proste jem piate cez deviate...ale teraz uz par dni jem 5krat denne a citim sa fajn,aj cvicim tak som zvedava ci vaha pojde dole.... 😉 inak pozerala som tu tvoje stravu....neviem ci chcem az tak zmenit svoju stravu a prejst na az take zdrave potraviny, lebo to by ciastocne museli vsetci v rodine sa zacat tak stravovat a nie sme na to pripraveni 🙂
ja to chápem, že sa to nedá...ja som sa stravovala kvôli zdravotným problémom,,ale aspoň ten cukor a zahusťuj s tou múkou....ja som zase taká,že keď idem chudnúť seknem tomu z dňa na deň,,mám pevnú vôlu...asi pred 13 rokmi som schudla 20kg z delenej stravy,,kilá sa mi vrátili asi za 7rokov a to kvôli tomu, že cez zimu som zostala nezamestnaná a jedla som tiež hala bala...ale pozerám, že máš 2 detičky a všetci ste zdraví,,človek stále vymýšľa zo sebou...ale neboj postupne sa dopracuješ tomu čo chceš:o
@petribela súhlasím s @sisanka, tá zmena stravy je fakt radikálna oproti tomu, čo jedávame my, takže do toho si netrúfam, resp. s jedením dcéry máme dosť problémov a toto by mi fakt nedala do úst, ale určite si tomu prispôsobím jedálniček, takže ďakujem za typ. Ono je náročné, ak sa má takto stravovať iba jeden člen rodiny a teda kupovať tie potraviny dvojmo. ale chcela som sa ešte spýtať, písala si tam, že neješ jogurty, iba kyslú smotanu. Ale nie je kyslá smotana tučnejšia, resp, kalorickejšia ako jogurty? Najmä tie nízkotučné? Ja som sa tešila, že sa vrhnem hlavne na jogurty a teraz neviem, či robím dobre 😕 S tou psychikou je to ťažké, ja schudnúť chcem a potrebujem a straaašne chcem. Ale nemám absolútne pevnú vôľu, ale vôbec. A som z toho zúfalá. Napríklad pri menštruácii mám veľké bolesti. lekár mi povedal, že mi vtedy veľmi klesá cukor v tele a že by som si v ten prvý deň mala dať koopec čokolády. Je fakt, že to zaberá, ale moje telo to potom odzrkadľuje jedna radosť. Nehovoriac o tej chuti a žravej chorobe deň pred. A čo s tým?
@simona77 ja keď mám chuť na sladké a doma nič nie je, stačí mi aj lyžička granka 😅 Teda stačí mi, kým dobehnem do obchodu 😀
@petribela noo dve deticky 🙂 kvoli nim mam postavu aku mam 😀 😀 😀 ale nelutujem....aj ked druhe babo som chcela az ked schudnem po prvom ale ja som skor priberala a potom bolo druhe tehu a chudnem az teraz 🙂
je ine ked sa musis zacat inak stravovat kvoli zdraviu...ja sa zatial nechcem nejako extra obmedzovat leboako nahle zacnem tak sa to bude vo mne ta chut hromadit a potom pojem co uvidim 😀 😀 😀
@indiankaindi pevnu volu nemam ani ja...ale ked zjes nieco co by si nemala tak si to nevycitaj povedz si ze nevadi,ze kusok ti neublizi...ja som tiez vcera vecer zjedla par chipsov 😠 😀 no co, ked som mala strasnu chut... 😎 a chudnutie je v hlave,musis byt stale pozitivne naladena na chudnutie a hovorit si ze chudnes 😉 nevadi aj ked porusis....ja si stale hovorim ze chudnem 😀 a citim sa fajn a viem ze to uz konecne pojde dole 😉 🙂
@sisanka ďakujem, ja si každý prehrešok najprv vyčítam, až si nakoniec poviem, že toľko to porušujem, že to nemá význam 😒 Potom som nejaký čas frustrovaná a postupne sa začínam znova ladiť na chudnutie a potom znova dietujem :D Mňa veľmi odrádza to, že výsledok sa dostaví o dosť dlhú dobu neskôr. A ja ak nevidím výsledky, tak ma nič nemotivuje. A toto je môj najväčší problém. 🙄 Ja som včera nakoniec konečne nezabudla a zabrušákovala som, dnes som to trošičku cítila, čo ma celkom naštartovalo, tak som povysávala a povytierala celý byt a ešte som si dala ďalších 100 brušákov 😀 Ale včera som tiež mala prehrešok, dali sme si s manželom trochu vína 😖 Dnes ma to štve, ale ako hovoríš ty, nebudem si to vyčítať, lebo potom zase nevydržím 🙂
@indiankaindi
ahoj moja utrápená...Viem presne o tej bolesti pri menštruácii zažila som si to,teraz som šťastná že som tehotná a nemám ich...ten cukor aj mne klesáva často,ale sladkosti dostaneš aj s trstinovým cukrom,ten je lepší a menej kalorický...ja som zase nemávala pri menštr.chute na sladké.
Čo sa týka tej kyslej smotany,je kalorickejšia,,ale neobsahuje lepok,ktorý robí šarapatu v čreve,,,práveže tie light jogurty sú humus tak isto ako tavené syrečky...ja si zmiešam do smotany trstinový cukor a mám lahôdku,veď vyskúšaj...kúp si cukor len pre seba najlepší je ten brezový,kilo stojí okolo 9Eur, ale mne vydrží dlho....
@indiankaindi tak presne ako keby si pisala teraz o mne....a toto je zle zmyslanie....preciatj alebo kukni si The Secret 😉 mne to velmi pomohlo a myslim pozitivne a preto verim ze teraz uz schudnem a nemyslim na nic ine 😀 😀 😀 a aj cvicenie mi ide lahsie,kedysi som sa mordovala na orbitreku,odpocitavala kazdu jednu minutku a teraz ani neviem ako a uz mam zacvicene 😉
@sisanka
málokto má pevnú vôlu,pri detičkách sa ťažšie chudne,,,ale tak žijeme iba raz,no nie:o...to iba ja tak vážne beriem,ale teší ma, že som našla spôsob stravy, ktorý mi pomohol samozrejme zdravotne...žena skúša všetky možnosti,,,najlepšia bola diéta s tou hnusnou kapustovou polievkou,,neviem či poznáš,už na druhý deň sa mi dvíhal z nej žalúdok,,,nakoniec som ju vyliala prasiatkam u babky,,,to bola moja prvá diéta:o

@sisanka kolko planujes schudnut? ja mam ideal 65kg,ale ked sa dostanem pod 70 budem spokojna.ja zatial necvicim nemam velmi kedy, no rada by som zacala.