icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

gordana
8. júl 2012

@nanika mozete mi poslat do IP Vase jedalnicky?Potesim sa,dakujem.

mahulienocka
8. júl 2012

u mna je problem obednajsi spanok maleho. vtedy chodim do chladnicky a baru na sladkosti. ked zmenim prostredie, ani mi to nenapadne, zistila som, ze je to frustracia, ze sa nemozem ani pohnut z bytu. tak teraz si dam kavu, citam knizku, asi hodinu a potom idem upratovat kuchynu, utierat prach atd. a platim si mesacny pausal do posilky, to tiez potesi a po treningu sa uz tolko nenajes.

nanika
8. júl 2012

@gordana ahoj, ako si na mna natrafila, ja som sem uz neprispela najmenej rok, poslem ti IP🙂

zuzanecka17
15. júl 2012

@martinkaa299 @frick baby ako sa dari? 🙂

martinkaa299
15. júl 2012

@zuzanecka17 ja zatial stale rovnako nejako sa mi nechce

frick
15. júl 2012

@zuzanecka17 ja v celkom v pohode ide to dole ale pomáličky bo málo cvičím nedá sa mi ale zatiaľ 66,8 u mňa je to už aj tak úspech. Pomaličky vyťahujem zo skrine obľúbené letné veci a keď už mi aj moja "milovaná" švagriná povie že som schudla tak neni o čom 🙂 Aj keď po dnešku sa asi ani vážiť nebudem aspoň týždeň. Mali sme oslavu 🙂 Najhoršie sú pre mňa na stravu tieto víkendy.Vtedy hlcem hoci jako. 🙂 No a štve ma brucho. Stále mi ostáva veľké 😒 neviem či po 2 sekciach ešte s tým niečo urobím hm?

zuzanecka17
15. júl 2012

@frick tak super, ze ta ludia chvalia, to vzdy povzbudi 🙂 aj ja uz vytahujem stare veci. vacsinou sa mi stavalo, ze som na najvyssiu policku v skrini odkladala veci, co mi uz boli male. teraz tam vykladam veci, co su mi velke, skvely pocit 😀 😀 😀 kolko si ty mala povodnu vahu?
ja som mala 73,3 a teraz mam 65,5

kosta123
15. júl 2012

Ja idem hore kopcom ☹ ☹ proste v strese a problémoch iba žerem. 😔

zuzanecka17
15. júl 2012

@kosta123 juuuj to je skoda, ved ty si mala taky krasny vysledok!!!!! nemozes sa teraz spustit, ved ta to stalo tooolko usilia!! 😖

nikki28
15. júl 2012

@kosta123 ja nie, dokonca po 18.00 nejem, ale aj tak to vobec nejde dole :(

frick
15. júl 2012

@zuzanecka17 ja som mala pred pôrodom 62 po pôrode 75,4 takže ešte mám čo doháňať 🙂 ale ty máš tiež krásny úspech za sebou to je super.
@kosta123 to je škoda, stresy sú sviňa. Ale hádam to nejako ustojíš neboj.
zuzanecka17 má pravdu veľa síl ťa to stálo. Ty si nás tu všetky podporovala a radila nám. Drž sa a hlavne nech sa problémy vyriešia potom to bude zase v pohode.

kosta123
15. júl 2012

@zuzanecka17 - už mám 3 kg hore,,,to neni ani také hrozné,,,ale vidím aj citím to už riadne.Asi musím vyriešiť problémy a potom to možno pôjde znova.

kosta123
15. júl 2012

Kurnik, niekto chudne zo stresu ,niekto priberá.

frick
15. júl 2012

@kosta123 Vitaj v klube 🙂 najlepšie sa majú také ktoré môžu jesť a piť koľko a čo chcú a nepriberú ani gram Ja sa len pozriem na sladké a už mám kilo plus 🙂

zuzanecka17
15. júl 2012

@kosta123 jasne, ze to pojde znova. sama vies, ze na chudnutie musis byt v prvom rade v pohode, inak to bude len dalsi pridany stres. drzim ti palce!!!!!!!

matapo
15. júl 2012

Ahojte. Pri prvom tehotenstve som pribrala 25 kg, 10 kil sa akosi podelo pri porode a tesne po nom. A potom nic, hovori sa ze kojenim idu kila dole, u mna to tak vobec nebolo ☹ Nesli sice ani hore ale ani dole. Maleho som kojila rok a potom prislo leto zacala som jest viac zeleniny, ovocia, chodili sme spolu sem/ tam na bicykloch a v priebehu cca 3 mesiacov som zhodila 15 kg. Vsetko co som nosila pred otehotnenim mi bolo dobre, okrem niektorych vypasovanych bluzok, prsia mi ostali take zvacsene. S druhym tehotenstvom to bolo rovnake, opat + 25 kg, teraz som 6 mesiacov po porode, malu stale kojim a opat mam tych 15 kil navyse. Spolieham sa na to ze to pojde potom tak rovnako dole. Manzel to tiez tak berie, ze teraz je dolezite malu kojit a ta postava pride na rad potom. Takze tak. Kojenie a kila dole vobec nejde u mna dokopy.

agathokleous
16. júl 2012

@matapo Ahoj ja mam presne to iste, ja som sice pribrala asi 11 kg v tehu, po sestonedeli som mala 13 kg dole, vsetko bolo fajn, a potom kojenim som pribrala asi 5-6 kg, ktore sa ma drzia ako klieste:( a nie a nie schudnut.. presne to iste kojenie a chudnutie u mna nepripada do uvahy, pritom sa vobec neprejedam a aj tak som pribrala, dufam ze ako skoncim s kojenim tak to pojde dole, lebo sa takto vobec necitim dobre 😒

kattulienka
20. júl 2012

Ahojte ja som citala ze pomaha pit na lacno 1,5 l vody a za den aspon 2,5-3l pri vahe 70kg.ja som za den vypila si 0,5 l vody lebo som nepocitovala vobec smad a to som asi robila riadnu chybu.4 dni pijem asi 3-4l vody za den(cistu vodu,alebo nesladene caje,ziadnu kolu a sladke vody)cvicim 30-45min. a zacala som sa stravovat kazde 2,5 hod. a co som sa vazila mam 1,5kg dole.tak dufam ze to pojde pomali dole,.kamoska tiez nemohla schudnut po porode.trapila sa dietami.Vydrzala par dni a vzdy vecer zjedla co sa dalo lebo bola hladna,teraz zacala jest kazde dve hodiny tak ako dava aj malemu tak sa naje aj ona.ranajky klasika chleba,salama,zelenina desiata neajeke ovocie(ze na miesto ovocia si da aj nejaku sladkost,ale v case desiaty) obed klasika,nic dietne.co vari pre mazela to iste je aj ona.olovrant ovocie,alebo jogurt,proste nieco male.a veceru si da aj o siedmej.ze nema problem, posledne vecerne jedlo by malo byt min.2 hodiny pred spanim.takez ked niekto chodi spat kolo 22.00 tak ked sa naje o 19.00 neni to ziadny problem(ale nie hranolky so syrom 😝 ) za 4 mesiace ma dole vyse 8kg.takze idem skusit jest kazde 2-2,5 hod a uvidime.drzte palce.

evasbk
20. júl 2012

Ahojte, dobrá téma, už viem že nie som sama 🙂 Ja som počas tehu pribrala 15kg a tolko som aj nechala v porodnici 😉 Pyšná na seba,ved po dvojičkách je to super, to som si hovorila. Ale po 4 mesiacoch , ako som prestala kojiť sa na mna nalepilo 11KG !!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomooooooc 😠
Každy den si hovorím že s tím niečo treba robiť, ale z toho asi neschudnem.

katrin20
20. júl 2012

Joooj ako dobre ze nie som sama. Uz presli 4 mesiace od porodu a ja nechudnem ale priberam. Pritom ani sladkosti nejem a stale to ide hore. Ja mam pocit ze priberam aj z vody. Pijem vela lebo ked trosku polavim hned mam menej mliecka. Ked som bola tehu tak som pocula ze pri kojeni sa zrychluje metabolizmus a ze schudnem. Ja jem normalne ako predtym a kojim a nic.... O mesiac ideme na svadbu a ja saty neriesim lebo si stale hovorim ze sa zmestim do tych co som mala na svadbe po polnoci. Muz ma zaskrti ked mu tyzden pred svadbou poviem ze si nemam co obliect 😀 Stale nosim to iste lebo si hovorim ze nebudem predsa minat peniazky na oblecenie ked aj tak schudnem a co potom, zase budem kupovat nove 😉 Ani na cvicenie nemam cas (ked ho mam tak som hotova) lebo moja funguje na baterky co sa nikdy nevybiju.

lenocka84
22. júl 2012

ahojte dievcata, tiez mam tento problem, v tehu som nabrala 11kg, asi 4kg sli hned dole, a potom opat naspat.
uz som zacala riesit zmenu jedalnicka, nejest po 18, ale ked okolo 20-21 ma chyti taky hlad zeby som aj klince pojedla ☹ mate niekto nejaky zaruceny recept? 😉
na cvicenie nejako nemam cas, kedze som mama na 120% a popritom este aj praca 😠

sisanka
22. júl 2012

@kattulienka ahoj aj ja som sa dala tak jest...5krat denne...pravidelne,rano na obed a vecer normalne a medzitym kus ovocia alebo zeleniny, jogurt...a idem vylucit sladkosti....zacala som v piatok...cize som zvedava ako dlho vydrzim a este k tomu aj cvicim..snazim sa kazdy den 30min na orbitreku....

zuzanecka17
22. júl 2012

Baby treba jest hlavne bielkoviny a vela zeleniny, vynechat hlavne BIELU MUKU! cize sladkosti, pecivo, taktiez potraviny, kde je vela cukru. ja som mala dnes vahu 65,0 (povodne 73,3!). treba aj vela pit a hlavne vsetko brat pozitivne. drzim palce!

ivanka85
23. júl 2012

@lenocka84 to uz si len bezat lahnut do postele a rano si dat vydatne ranajky🙂s jedenim vecer problem nemam, telo je uz nejako nastavene ze po 18.00 sa neje a hotovo🙂

kattulienka
23. júl 2012

@sisanka super drzim palce aj ja tak jem a tiez som zvedava ako to pojde dole.tak ti drzim palce a nezabudni pit vela vody 🙂

sisanka
23. júl 2012

@kattulienka dakujem...pit pijem vela,som zvyknuta...to je jedina vec ktora mi nerobi problem 😀 snad kilecka pojdu dole...musia 🙂

kattulienka
23. júl 2012

@sisanka presne tak musia 🙂 🙂 🙂 nech sme kocky

sisanka
24. júl 2012

@kattulienka a tebe sa ako dari??aj ked citam ze ty mas pociatocnu vahu o dost nizsiu ako ja 😀 keby ja mam 70 tak som stastna prestastna 😀

euphoria
24. júl 2012

Ahojte baby, ja som sem uz pred par mesiacmi pisala, ale vtedy sa mi akosi nedarilo chudnut.Nemala som vydrz.Od 1. jula som sa "zatala" a prvych pat kil je dole. Jem 5x denne, pravidelne sa snazim, vela pijem a jem aj sladke kazdy den.Ja som na sladkom zavisla, takze sa toho neviem, resp. ani nechcem vzdat.Akurat sa neprezieram sladkeho vecer pred spanim, ale jem sladke, zdrave sladke doobeda, sem tam poobede.tak dufam, ze to bude pokracovat!!

sisanka
24. júl 2012

@euphoria super!!!ja som zacala s takymi istymi pravidlami ako ty...az na to skladke,ked mam chut tak si dam....ale snazim sa ho nejest...jem 5krat denne,vela pijem a cvicim...snad to pojde dole ako tebe 😉