icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

sisanka
17. aug 2012

@lucky14 no cvicim viac menej ked mladsi spi....a starsi sa bud hra alebo je u babky 😉 len to je skoda ze ja sa neviem vzdat urcitych veci a mozno preto nejako extra rychlo tym cvicenim nechudnem 😠

lucky14
17. aug 2012

@sisanka no to veru nemas pravdu....ved si vydrzala na 90DD takze sa vies vzdat ak chces. Len to je aj o stave mysle ako si pisala. U mna je to tiez tak ze hned ako si poviem ze nebudem nieco jest napr. chlieb o nicom inom ani nerozmyslam a stale mi to chuti. Ako som citala snazis sa papat pravidelne a to je jeden zo zakladov k uspechu. 😀

sisanka
17. aug 2012

@lucky14 ved prave - vsetko je v hlave 😀 a ja som momentalne nastavena tak ze chcem schudnut cvicenim a jedenim skoro vsetkeho 😉 nooo aj pravidelne sa snazim...jedla som 5krat denne,ale nejako mi to neslo kedze som bola vela mimo domu a vtedy sa mi to nedalo...tak som sa dala na jedenie podla sipeky - kazde 4hodky a dokonca dnes som bola prec a podarilo sa mi to dodzrat 😉

lucky14
17. aug 2012

@sisanka no o tom som este nepocula jedenie podla sipeky. o com t oje? jest hocico kazde 4 hodinky? inak uzasne ze si nastavena na cvicenie. najlepsi sposob chudnutia. kombinacia oboch stravy aj cvicenia. 😀

sisanka
17. aug 2012

@lucky14 ano..jest kazde 4hodiny a vsetko...cize ja jedavam rano o 8h, obed o 12h, prva vecera o 16h a druha o 20h...vecer sa snazim jest uz len zeleninu a bielkoviny...vcera napr som na tu druhu veceru zabudla a ked som si spomenula tak som kaslala na to -ze ved nie som hladna...a potom som dostala chut na sladke tak som zjedla pernik a potom este tycinky 😀 😀 😀 cize som si povedala ze sa najem vzdy aby som potom nevyjedala... 😉

lucky14
17. aug 2012

@sisanka no veru super ze si sa na to dala. o tom som este veru nepocula. ale dufam ze sa Ti ozaj podari vydrzat a schudnut a potom sa mozes podelit o uspech a dat radu aj mne. 🙂 Snazis sa dodrziavat zasady delenej stravy? Myslis ze to ma zmysel?

sisanka
18. aug 2012

@lucky14 nieee...nedodrziavam delenu stravu..iba som niekde citala ze ked sa chce chudnut tak vecer sa maju jest hlavne bielkoviny a zelenina...inak cez den jem vsetko 😉
aj ja som rada ze som sa na to dala, uz musim konecne nieco so sebou robit a som super naladena, plna pozitivnych myslienok 🙂 ved sa pridaj aj ty ku mne 🙂

lucky14
18. aug 2012

@sisanka Dobre ranko. No veru ja rozmyslam seknut s tou 90DD lebo mi to moc nejde stale len premyslam nad tym co mozem a co nemozem v ktory den. Inak ak ja som citala ze vecer by sa uz nemali jest uhlohydraty tak na tom isto nieco bude. Mozes mi napisat do IP co asi tak denne papas? Nech mam predstavu. Dakujem. 🙂

jennyka
18. aug 2012

ahojte dievcata mohli by ste nieco poradit aj mne???? drobcek ma skoro 4mesiace a ja este kojim a brucho mam ako keby som cakala druhe 😒 (170cm, 77kg 😠 ) je nejaka moznost chudnut pocas kojenia ?? 😝

sisanka
18. aug 2012

@jennyka ahoj, ja by som to nejako nesilila...ja mam 164cm, 85kg..a som 13,5mesiaca po porode 😀 cize ty si oproti mne modelka 😉 ale napr. moja sestra ma dcerku v priblizne tvojom veku a pozrela si na nete nejake cviky na brucho po porode, myslim ze to ti bude stacit 😉

jennyka
18. aug 2012

@sisanka no hej ked sa do nicoho nezmestim 🙂 juuuj a tak sa mi nechce cvicit kiey by to chcelo odist samo 😀 ale to jest kazde 4hod je super. tiez to robim jem o 10, 2, 6

sisanka
18. aug 2012

@jennyka mne sa tiez nikdy nechcelo cviict ale premohla som sa a citim sa fajn teraz aj s kilami navyse 😀

jennyka
18. aug 2012

@sisanka ake cviky cvicis???

sisanka
18. aug 2012

@jennyka mne tu jedna kocka poradila - jillian michaels 30day shred..alebo take cosi...su to 3levely, kazdy sa cvici 10dni...a je to take 20minutove video a zevraj hlavne z brucha po nom idu cm dole...kukni na youtube 😉

jennyka
18. aug 2012

@sisanka oki dakujeeem 😀

karin1234
29. aug 2012

@jennyka ahoj, ja som mala po porode 73kg pri 169cm a keď som kojila tak som nemohla schudnúť (tak som nevedela pochopiť ako je možné, že niektorým maminkám idú kg pekne dole kojením) ale mne aj chutilo vtedy jesť 😀 😒 ked mal adam 3 mes. tak som začala chodiť na zumbu, super som sa z toho cítila a nič sa nestalo s mliekom. schudla som až keď som prestala kojiť keď mal 7.mes. šlo to dole a ako začal chodiť tak som dala dole najviac, celkovo 13kg

lubikan
30. aug 2012

dievcence,cavte,,tak som tu zas a znova,asi na treti x...pred necelym rokom som tu schudla 11 kil,potom sa to na pol roka zastavilo,nechcelo sa pohnut,nakoniec som rezignovala,nemala cas chodit do posilky...vahu mam stale rovnaku,ale cm pribudli 1-3 cm vsade...

teraz zacinam znova,hoci je to celkom fuska ,tato horucava mi nerobi dobre,opucham....2 dni sa drzim,hoci nemam cas poriadne jest-pravidelne.kedze som rozlietana ,nakupujeme skolske veci...v pondelok idem po rokoch do prace,takze novy rezim,makacka...juuj tesim sa...znova ma chytila motivacia....asi preto,ze o chvilu sa budu nosit bundy,nikto ma riadne nebude vidiet,a potom na jar kuk,novy clovek emoticon emoticon emoticon

povodne 76..dnes rano 64,6....skusim,pokial to pojde...ak to dam na max. 57,bude stacit

lubikan
30. aug 2012

baby a myslite,ze ked si budem jedlo vylepsovat chili paprickami,ze mi to zvysi metabolizmus??

adrika25
1. sep 2012

Kočky, už začínam byť celkom zúfala. V tehotenstve som pribrala 27 kíl ( ok dosť, nehádžte do mňa kamene, chutilo mi ) 🙂 Pôrodom išlo 10 dole a už je zase 8 hore, takže 25 kg nosím od pôrodu na sebe. Začalo som cvičiť, chodím stále s malou von a nič. Je pravda, že nejem pravidelne a možno aj málo a zle. Potrebujem preto radu od Vás, či nepoznáte nejakého dietológa z BA, čo by mi vypracoval aj jedálniček.? Samo to asi už dole nepôjde a mne to začína vadiť už aj po zdravotnej stránke. Dakujem moc za odpoveď.

zahadka
1. sep 2012

@adrika25 o dietologovi neviem, ale zatial pozri stranku www.chudnutie-ako.sk

kosta123
2. sep 2012

@lubikan - aj ja som mala pauzu,,,to teplo mi liezlo na nervy,nie ešte v posilke sa potiť,,,,a samé grilovačky ,no kto to má vydržať 😀 😀 😀 😀
aj ja by som chcela takú váhu,ako chceš ty,,,,no ale to by som to moje sladké nemohla ani vidieť 😎

kosta123
2. sep 2012

@sisanka - a už si dala aj niečo dole?

sisanka
2. sep 2012

@kosta123 mozno tak kilo 😀 😀 😀 ale na cm asi 4cm z brucha...

kosta123
2. sep 2012

@sisanka - tak super,,,pre mňa sú cm dôležitejšie ako kilá,lebo sval je ťažší ako tuk.

sisanka
2. sep 2012

@kosta123 a ty si ako na tom?

kosta123
2. sep 2012

@sisanka - chodila som sem dávnejšie a teraz som začala znova,,,,fitko+zmena stravy,,,,uvidíme,milujem sladké a to je pre mňa najväčší problém.

sisanka
2. sep 2012

@kosta123 a ako si zmenila stravu??ja sa snazim jest pravidelne, kazde 3hodky a viac menej jem vsetko...nechcem sa nejako obmedzovat zatial..ale postupne myslim ze to pride samo 🙂

lubikan
2. sep 2012

@kosta123 inak teda pozrela som ti do foto,dievca,teraz si nabrala sexepil,predtym som ho nevidela,no 😎 😎 🙂 ..vyzeras super

kosta123
2. sep 2012

@lubikan - Ďakujem,ved som sa aj cítila ako taká šedá myška škaredá,,,,ale už je to lepšie 🙂 🙂

@sisanka - moje jedenie nemalo ani hlavu,ani pätu,,,,2x strava niekedy za celý den aj to somarina,voda tak 2dc za celý deň+ 2-š kávy otras ja viem ,,,proste muž mi vysvetlil čo a ako,,,,a tak jem každé cca 2,5h menšie porcie,,,,,viacej bielkovín....žiadne pečivo,,,,a minimum sladkého,,,,,čo samozrejme porušujem ,lebo ja a sladké ....och to je moja láska ,hlavne ku káve 😀 😀 😀