Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ja robim taku dietnu, do cesta nejde cukor, na jablka len jeden skoricovy cukor a maslom len postrasit 🙂 Cesto z celozrnnej muky ;)
skusim porobit aj s foto a potom poslem na mail, jo? 🙂
Preratala som strudlu, 200g s plnkou jablcnou aj s cukrom, hrozienkami a orechmi vychadza 1070 kj a to je porcia, ktora normalne zasyti aj si clovek pochutna. V pripade alternativy bez hrozienok a orechov, ale s cukrom je to asi 450 kj, takze sa daju dat aj dve porcie 🙂
ahojky babulky tak ja len na skok..idem nahlasit vahu 🙂 tak vaha 84:5 kg 😵 takze -2.5kg 😀 a miery: PAS:98cm, BOKY: 110cm, STEHNO:63cm a PRSIA: 103cm....som spokojna aj ked chapem ze to takto rychlo nemoze ist dalej...urcite vela robi aj to ze som pila vela vody a telo sa odvodnilo však???? a este jeden postreh mam VÁHUUUUU konecne svoju 😀 a som sa vazila oblecena tak 84,5 a vyzlecena len v spodnom pradle 82,6kg baby pomooooooooooooooc tak ja neviem ktora vaha bude aktualna teraz??? JENNIK PORAD...ale aj pred tyzdnom som sa vazila oblecena takze ubytok sedi...musim bezat idem urobit veceru a letim na ZUMBU...poprvykrat v zivote...sa tešiiiim...vecer vas docitam 😉
@lusia_99 Blahozelam k ubytku, je to vyborny start! Vobec sa nemusis bat, zapisala som ti 84.5 ale nabuduce sa uz vaz nalacno a v spodnom pradle, tak je to najlepsie. Ani keby bolo viac, isto je to o tej vode, presne ako pises. 🙂
Moc sa tesim, ze mas vlastnu vahu, len davam pozor aby sa z teba nestala zavislacka, treba sa vazit raz, max. 2x za tyzden, slubujes? 😉
Daj vediet ako bolo na zumbe! 🙂
Kupila som lacno jablka, urobim dve, jednu odveziem vo stvrtok bratovi a druha verim ze zmizne do brucha muzovi a synovi a mne sa ujde akurat jeden kusok, takze boja, zeby som zjedla pol strudle nemam, u nas je to uzkoprofilovy tovar 🙂
@yennn no jo, tak pišu 0,5-1 kg tyždenne, ja som si to prisposobila tak aby sa mi to viac hodilo 😀
No tie šaty su mini, priliehave čierne, a aj som sa divila že som v nich tak dobre vyzerala. Len trochu mi vyčuhovalo to spone brucho co mi zostalo od porodu. Ale tipujem že ked dám stahovacie body a tak - 5kg tak to bude super 🙂 no a ak dam dole tých 11 tak drahy ma ani nikam nepusti 🙂))
@nanika aj ja si prosim recept 😝 znie to dobre milujem jablčka v kombinacii so škoricou. Jablčka sú samé o sbe dosť sladke tak to aj to dochutí.
Inak kočky mám aj ja dobrý tip 😎 teraz je sezona kelu a keď si len v osolenej vode uvaríte ružičkový kel a tak zobete, je to super. JE to vlastne len čistá zeleninka, zasýti a ešte to má aj kopec vitamínkov. Ale asi podla chuti, niekomu to nechutí. možno vhodne na večeru.
inak drzte mi palce baby, v sobotu má malinka 1 rok a ja idem piecť trojposchodovku 😝 😒
Ja lubim ruzickovy kel v hovadzej polievke. Ale kedze som mala dnes kapustovy zachvat a mala som kura pecene na kapuste, neviem, co to spravi s Emusikom, dufam, ze celu noc nebude plakat, ze ju boli brusko :(
@lilithka26 drzim palce, ja s korpusom a suchymi kolacmi problem nemam, ale krem neviem robit, vzdy sa mi zgrcne, takze pekarky toriet a kremovych zakuskov velmi obdivujem 🙂
zajtra robim spenat
ja nestastny zemepan, chcela som ist na zumbu v stredu a maju iny rozvrh, zumbuju iba v pondelok a utorok aj to maju plne. Ja si zacvicim aj doma sama, nech si nemyslia. Cha. 😀
@lilithka26 mnaaam ruzickovy kel,ten nemozem,ale zboznujem 😖
@yennn veru, nove heslo, zdravym prezieranim sa k strate kil!!! POviem ti, porusovala som skoro vsetky zasady a som tu o pol kila lahsia. A to som zistila, ze vy sa vazite v podstate bez siat a ja mam na sebe vzdy teplaky a tricko. Jedine, co som dodrziavala, bol pitny rezim, ale zase skombinovany s kopou vina, ktore ma kalorii na rozdavanie. A vecere, ach jaj boze, pohroma. Skusila som si zratat jednu, len jednu, co sme zosrotvovali a baby, vyslo to nad 5000 kJ. Cize neviem, co ma zachranilo, kedze na schudnutie mam zjest cca 7 tis denne, ale som rada.
ahojte babule, tak dufam ze o tyzden aj ja budem hlasit nejaky ten ubytok ...Dnes som oprasila tu moju Cindy, super som si zacvicila - najlepsi hlod dna "Pritiahnite kolena k hrudniku" no aka zlataaaaaa, ked to dokazem tak budem dobra 😀 zatial to boli len take bezmocne pokusy na dlazke asi ako ked polozite chrobaka chrbtom na zem 😀
Baby potrebujem konzultovat moje dnesne jedlo, viem ze nie je vyvazene, ale aspon kalorie keby sedeli
ranajky - pol krajca celozrn.chlebika, termix, kava
desiata - mrkva
obed - kuraci vyvar s rezancami a trosku pecenovych knedliciek, zatym som zhresila - susienky poliate cokoladou 😝
olovrant - celozrnna zemla, domaca rybacia natierka, hlavkovy salat
vecera bude zeleninovy salat s par olivami
tekutiny - zatial ca 2l
tak co - velmi zle?
@yennn nepracujem este, aspon nie nejako prilis, ale firma mojho muza stavia montovane domceky, a dostali zakazku z Francuzska, a kedze som oficialne tlmocnicka, tak som im to cele dohadovala a prekladala aj na mieste, taka som bola nadsena, ze az, je to moj druhy domov, milujem to tam, asi som sa mala narodit ako Francuzka, ale niekto tam hore si to na poslednu chvilu rozmyslel 😀 .
@maya30 ranajky-termix by som si odpustila aradsej zjedla cely krajec chleba plus kopec zeleniny
desiata-jedna mrkva je malicko :(
obed-az na tie susienky fajn,ale polievocka je malo-budes hladna
olovrant-super
vecera-super 😎
kolena k brade? jaaaaj tak to nedokazem uz veeeelmi dlho 😀 😀 😀
@michele11 ono niekedy n chudnutie može vplyvať aj ina klima... moja kamaratka vždy bola baculka a išla robiť cez prazdniny do anglicka a nenormalne schudla, pritom jedla normalne ako doma ale proste sama nechapala ale bola jak patiček... som ju ani nepoznala čo so sebou za tri mesiace spravila... ale možno je to aj niečim inym, len viem že aj toto može na to vplyvať
@yennn dakujem sa pochvalu... ja som veeeelmi spokojna, viem že pol kila nieje žaidna prevratna cifra ale myslela som že budem ešte aj plus lebo som sa tak nejako citila nevyprazdnena, ale bola som prijemne prekvapena 🙂

@yennn bytov neviem presne kolko,ale niekde som citala ze asi 200 ale nie som si ista :(
Samozrejme ze to existuje-musi,ved ked ciganom davaju byty (a oni za ne ani neplatia) tak mladej rodinke nedaju? 😝
Ty si z BA?
To 0,1 mi nevidno na grafe? 😀 sak chvalabohu 😀 😀