Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn Ano viem že je to 11 kg, ale veď aj odborníci tvrdia že dať dole 1kg za týždeň je optimálne a zdravé chudnutie. a zo skúseností viem že na začiatku to ide rýchlejšie, takže áno trvám na tom úbytku 😎 😀 nemôžem byť na seba stále taká benevolentná, pohodlná som bola doteraz a výsledky sa mi nepáčia. Ako si písala treba sa do toho zahryznúť a vydržať, nech vyzeráme tak krásne ako sa vo svojej podstate cítime. Inak s tým zlým obdobím na chudnutie si nič nerobte. Nepriala vám luna, mesiačik pribúdal a telo zadržiavalo čo sa dá. Nebojte teraz začne pekne púšťať 😉
ahojte nemam čas dočitavať až večer tak hlasim len vahu 79,9kg 😀 papa
@lilithka26 nechcem sa hádať, ale optimálne je 0.5 kg za týždeň 😉
Ale máš pravdu, že na začiatku to ide podstatne rýchlejšie (väčšinou), takže v pohodičke, máš sa na čo tešiť, ak plánuješ byť na Silvestra o 11 kíl ľahšia. 🙂
Ako vyzerajú tie šaty, hm? 🙂
@yennn musim si pisat jedalnicek, tento tyzden sa mi stavalo, ze bolo uz osem hodin a ja som nevecerala a potom narychlo nieco zjem co v konecnom dosledku vzdy vyjde ako velmi kaloricke. A dalsim mojim problemom je ze chodim spat o jednej rano a vstavam o deviatej. Cele to mam nejako posunute ☹
Ale teraz ma to este viac navnadilo, ja sa nevzdam a chudnem dalej a verim ze pod 80 kg schudnem
@dominikuska a preco chodis spat o jednej? 😒 Ved ty predsa potrebujes byt oddychnuta na to, aby veci v tvojom zivote fungovali, a to nemam na mysli len chudnutie.... ja viem ze pri malom dietatku nie je jednoduche sa vyspat, ale ist vedome spat o jednej rano, to je sebevrazda 😒
Inac, ja ked uz som na tom obcas fakt zle co sa tyka prejedania, tak vzdy vytiahnem moj zapisnicek a zapisujem si co jem, takze dobry napad, mne to 100% funguje 😀
Som rada ze si odhodlana, nech ti to vydrzi!
@yennn medzi polnocou a jednou sa budi maly a vtedy ho este nakojim a az potom zaspim, a dalsia moja uchylka je ze odkedy sme sa prestahovali, to je dva mesiace, beriem do postele notebook a vzdy sa nejak zdrzim na nete. Takze potrebujem aj toto zmenit.
@yennn 🙂 ale od kedy ja si sledujem vahu to je od jula, to je uz 3,2 dole 🙂) takze sice pomaly ale predsa 🙂
@vejula jaaaaj tak ty sa mas, taku vahu ja asi do druheho tehu nestihnem a pri mojom stasti po druhom porode ked budem chciet chodit cvičit uz tak blizko nič nebude bo zumba tiez opadne za nejaky čas som zvedava čo noveho vymyslia .)
@dominikuska hm hm hm ... sa zdrzis na nete, ale nas kuknut neprides 😠 aby si sa trosku namotivovala 😉
Ja vas tajne citam 😉 a drzim vam vsetkym palceky 🙂 . Ale budem sa snazit aj sem tam nieco napisat 🙂
Chcem sa spytat, kedy je najvhodnejsi cas na cvicenie?
Som sa vazila este raz, mam 84 kg to je kilo od rana rozdiel. Je to mozne? 😲 a to som naobedovana 😲
zeby voda? ja tomu uz vazne nerozumiem ☹
@dominikuska vtedy, ked ti to dieta dovoli 😀 😀 srandujem, netusim ale myslim ze to jedno hlavne ze cvičis
@tinika maly cvicim so mnou 😀 . som si kupila posilovac na stehna a na prsia, a ked lezim a posilujem stehna tak maly mi sedi na bruchu a skace po mne 😀
@dominikuska 🙂)) takze to mas stazene este, no tak ty uz na vianoce budes mat tehličky na bruchu 🙂
Aj ja chcem chodit spavat o jednej a nie o siedmej buuuuuuu
Ale, ja som uz predchadzajuceho chudnutia poucena, ze chudnem len kazdy druhy tyzden, neviem cim to je, jem rovnako, hm 2,000 0,000 2,000 0,700 1,300 0,600 1,400 0,300 1,600 a takto to dajako bolo tyzden po tyzdni.
@dominikuska je to možné. Vážiť sa treba len lačno, ideál keď nemáš ešte ani vodu v sebe. Veď 1l vody sa rovná 1kg.
A teraz bolo pár dní kedy telo veľa zadržiavalo vodu. Tak budúci týždeň by mal byť ubytok na váhe väčší. Ja som to veľmi pozorovala na sebe. Snažím sa piť tie 2,5-3 litre vody denne a do štvrtku som väčšinu dňa strávila cikaním. Od štvrtku som nevycikala skoro nič.... A brucho mám ako tehula. Ráno krásne ploché a poobede katastrofa.....
to sme uz vsetky hlasili?
idem vam troska robit zle he he, hadajte co budem v stredu dopoludnia vyrabat?! Jablcnu strudlu a priznam sa, ze aj ja si na nu brusim zubky 🙂

@yennn tomu sa hovori erupcie na slnku... Ja budem mat zasa buduci tyzden nulu, no co uz 🙂