Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky viem, uz si pisala, ze si mala zdravotne problemy. Ja som mala asi ked mal maly 3 mesiace taku riadnu retenciu, bala som sa, ze z toho bude zapal a skoncim na antibiotikach a budem musiet skoncit s kojenim. Takisto by som este nechcela byt druhykrat tehotna, lebo este chvilku chcem kojit. Myslim si, ze zdravo sa stravovat malemu urcite neublizi aj ked kojim, ved nejdem robit nejaku divoku dietu. Bohuzial nepatrim medzi take baby, co su ako modelky pred tehotenstvom a par mesiacov po porode maju rovnaku figuru vdaka kojeniu, alebo este nizsiu vahu ako pred tehu. Ale aj ja budem zacinat s krajsou vahou dalsie tehotenstvo, urcite to nebude uz trojciferne cislo. 😀
@katkav ja som na zaciatku tehu mala 89 a den pred porodom 114,z porodnice som sa vratila ako 96 kilova ale potom v nemocnici som sa nabalila na 102 kil.....no a doma na 110 😀
Tiez chcem dalsie babo,ale teraz viem,ze si to nemozem dovolit-nemozem s takouto obroskou vahou otehotniet,ved by som rodila ako 130 kilova 😀 😀 A to uz je des 😀
@adky ja som otehotnela a mala som 106,6, chcela som este schudnut pred tym nez otehotniem ale vsetci nam vraveli, ze to trva priblizne pol roka, kym sa zadari, tak sme si nedavali pozor a podarilo sa hned. Rodila som a mala som 112,6, potom po asi dvoch tyzdnoch doma som mala 103,5 alebo tak nejak a potom som zase isla na 112, lebo som cokoladovala a pred tyzdnom som mala zase 106,7. Boli ma hlava, z toho, ze vela pijem? Alebo sa mi scvrkava zaludok?
@adky hej, iba 6, aj to sa zdalo mojmu lekarovi vela kvoli mojej pociatocnej vahe. Niekde som citala, ze tehotenstvo nie je dovod jest viac, ze az v poslednych mesiacoch si ma zena zvysit kaloricky prijem aj to nie o viac ako jeden krajec chleba s niecim naviac. Ja som jedla pravidelne kazde tri hodiny, davala som si vela zeleninky, avokado, banany, aj som maskrtila, asi ta pravidelnost pomohla. Len ako som porodila, tak hned v porodnici mi detska lekarka zakazala jest vela veci, takze som musela fungovat bez toho vsetkeho, co som jedavala predtym, urcite by som teraz mala ovela nizsiu vahu, keby som sa stravovala tak ako pocas tehotenstva. 😉 ale tak uz to je zase v pohode, mala som relativne 1 rok postu bez mnohych druhov zeleniny. Teraz sa jej zase mozem prejedat, len skoda, ze nie je sezona, bude to vsetko take umele ☹
@katkav tak u mna sa neda povedat ze by som pravidelne jedla-pchala som do seba hocico a hocikedy,bez ohladu na to kolko-proste ako som citila,tolko som tlacila-niekedy sa mi rozum pozastavoval kolko sa toho do mna zmesti,ale brala som to na lahku vahu a neprikladala tomu velky vyznam 😀
No,zelenina uz nie je sezonna,ale vcera som natrafila v CBA na take fantasticke paradajky-malicke,sikovne,silno cervene,tvrde a s chutou ako zo zahradky-takou vyraznou,nie ako tie co su balene v sackoch a maju oranzovu farbu-tie su hnusne a strasne vodnate-uplne bez chute 🙄
@adky veru, riadne cislo... a to bolo uplne bezne jedlo, bez nejakych pridavkov, nic... ale zrejme pouzivaju nejake tukozrutske prisady 😀 . Lenze na ranajky len jogurt s croissantom a na obed zeleninovy salat, nic viac. A aj pohybu som mala nadmieru, takze aj to asi pomohlo. Podonasala som si kopy zasob, ale odlozila som ich do spajze a budem si pomalicky nadelovat, ako malu odmenu, ak nieco slusne zhodim 😀 😀 .
@vejula ved preto som tu robotu zobrala, lebo vzdy, ked som tam bola, som chudla jedna radost, vela spravi, ked mam viac pohybu, to je na mna ako ziva voda, no len keby sa mi chcelo aj na Slovensku hybnut zadkom 😠 😠 . Neviem, mozno sa mylim, ale ide asi aj o kvalitu stravy, kym som vo Francuzsku, vzdy pouzivam cerstve suroviny, cerstve bylinky, ziadny kecup, omacky, a to asi vela spravi. Oni sa tie hnusne kJ nazbieraju strasne rychlo a na veciach, kde by ani nemuseli byt. Inak blahozelam k ubytku, sme na tom narovnako tento tyzden 😉 .
@vejula ja sa nechcem hadat, kazdy ti povie inak, co doktor ci iny odbornik, to casto iny nazor 😉 ja som len reagovala na to ze melemu ro robi po cviceni zle...je to na kazdeho osobnom zvazeni...a s tym rozdielnym chudnutim som to napisala z pohladu odbornika ale to by bolo na dlho, mozno inokedy teraz utekam za drobcom 😉 prajem uspesne chudnutie 😵
Adky, prispejem, ked chces, niektore ozaj nie su az takym prehreskom, ked sa obmedzis na jeden kusok kolaca, da sa to v pohode. Moja laska sa mi akurat prebrala, hlad je velke trapenie, tak bezim, ale vecer nieco popisem.
Ahojte, tak ja som dnes poslusne zapisovala a pocitala kalorie, doteraz mi to vyslo na 7156kj, to je akoze dost, takze na dnes som asi s jedenim skoncila 😝 😠
@adky ty mas asi s pocitanim kalorii skusenosti tak ak mozes tak mi to okomentuj prosim ta 😎
Na druhej strane som ale zase prevetrala Cindy + prechadzka s kocikom tak hadam som aj nieco spalila 🙂 Svalovku mam po vcerajsku neskutocnu a zaroven dobry pocit ze som sa konecne rozhybala....
Zajtra sa chystam robit karfiol- no neviem na aky sposob. Doteraz som stale robila vyprazany v trojobale - ale teraz to asi neni dobry napad.
Nemate nejaky dobry a hlavne nie kaloricky recept?
ahojte baby, tak sa idem vyjadriť k tomu chudnutiu a kojeniu , nebudem konkrétna ku komu to je ,,,,,, ak sa kojí nemalo by sa hladovať ako piť len vodu, čaje a sem tam dačo ako zeleninu.... ak kojíte mali by ste sa stravovať racionálne a zdravo ..... a nejesť zeleninu resp.jedlá ktoré nadúvajú . Nič z toho že to škodí dieťatku nieje pravda to je len zásterak ako za niečo schovať prežieranie.... zdravá strava je len plus pre dieťa a aj zelenina , ved napr. vegetarianky akože nemaju polne kojené detičky???
K tomu druhému a to k cvičeniu pri kojení, do mlieka sa uvoľnuje kys.mliečna čo pre dieťa nieje životu nebezpečné ale len mu mliečko môže prestať chutiť, a aj to len ked cvičíme tak že je svalovica....inak ak spozorujeme nechuť dieťatka piť mliečko den po cvičení stačí odstreknúť troškua je po probléme nie celé mliečko je nakazené tzv.horkastou chuťou.....
Po tretie k tomu že dieťa sa neodstaví samo ,,,,, omyl napr. naša sa sama odstavila postupne po ôsmom mesiaci a to som mala mliečka na 5detí , postupne pila ako sama potrebovala a mliečko sa mi podla toho upravilo a aj bez tabletiek a pomoci mi mala pomohla k tomu aby sa mi mliečko postupne už vôbec netvorilo... a to že pod dam ti nieje že dieťa chce ..... 😀
baby tak ako to je s tým kojením vlastne? 😕 je pravda,že doteraz som žrala všetko čo mi prišlo pod hubu zdravé-nezdravé bolo mi to jedno a hlavne sladké,teraz nastala zmena,ale podotýkam,že necvičím takže by sa to nemalo uvolnovať do mlieka a tou racio stravou budem chudnúť pomaly takže tiež sa to neprejaví na mlieku asi tak nejak? ináč tiež som toho názoru ako pinklady a debbie
@debbie jasne že sa mož babo odstaviť samo.... zalweži na povahe dieťatka ako je na cicik namotane 😉
Inač ja som sa na to cvičenie pytala priamo laktačnej poradkyni a ta mi jednoznačne povedala, že to nemože uškodiť... AAAAle po včerajšom cvičeni sa mi do mliečka vyplavil asi adrenalin, nieje to škodlive ale dnes bol maly nenormalny, fakt som už uplne na nervy, uplne hyperaktviny je.. a soms i to dala do googlu a zistila som že može to byť tym cvičenim 😒
@debbie ale ja nechcem provokovať... ja len proste normalne nad tym uvažujem.. viem že teba to už netrapi. ale ja teraz proste uvažujem a hladam všetky dostupne informacie... Bola by som totiž na seba velmi nahnevana keby som kvôli mojej postave uškodila malemu. Fakt nechcem nikohonahnevať alebo pohoršiť, proste len chcem byť presvedčena o tom že to čo robim malemu nemože ubližiť... LEbo on je cely moj život, počas tehotenstva SOM SA NERAZ NARUMAZGALA KED SOM ZJEDLA NIEčO čO SA V TEHOTENSTVE NEODPORUčA A ja som o tom nwevedela, alebo ked som si nechtiac buchla do bruška... A keby som teraz vedome ubližila malemu, nikdy si to neodpustim...
Vidim, ze riesite kojenie s cvicenim, mne sa prilis dlho kojit nepodarilo, ale teoretickych informacii som mala neurekom. Kazda laktacna poradkyna mi povedala, aj v nemocke po porode, ze cvicit len veeelmi opatrne, ze to ma znacny vplyv na kvalitu mliecka a ak dietatu to mliecko "zhorkne", moze ziskat nechut a postupne sa samo odstavi, ked ho kazdy den po cviceni nebude cakat zvycajna pochutka. Ale je to na kazdom a ak ste pred porodom vela sportovali, tak sa tomu neda asi dlho odolavat a k zivotnemu stylu sa vratite.
Ranko, baby, uz neriesme kojenie, ok? Ja mam uz cesticko na strudl a hop, zistila som, ze muz zjedol hrozienka, buuuu Takze cakam, kym sa mala zobudi a ideme smer obchod, lebo cesto bude teraz odpocivat a samotnym jablkam by bolo v strudli smutno, aj ked tam prepasujem troska mletych orechov, kym do nich nieco vlezie... Vahu mam stale ako v pondelok a to som zacala mat strach, citila som sa nejaka po ranu opuchnuta.

@adky nie, on je v pohode, jedine, co mu radsej nedavam papat je karfiol, z toho ho zvykne boliet brusko. Inak on ma zeleninku rad, nedavam mu iba paradajky, karfiol a jahody (to nie je zelenina, ja viem). Brusko ho bolelo kedysi, to som bola nestastna, fungovala som iba na mase s ryzou alebo so zemiakmi, tak som slintala, ked som videla niekoho jest paradajky...nikdy mu napriklad nerobila problem uhorka, tu som okrem mrkvy a petrzlenu mohla od zaciatku. Ked mal skoro jedenast, zacala som jest aj paradajky, prve dni mal trosku alergiu, na licku par vyrazok ako potnicky, ale to mu preslo a uz s tym nema problem, ked ju zjem.