icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
27. okt 2010

@zuzuh ale odolala 😎 Ja ani vypazani nemam rada-nie je to ono,necitit tu pravu chut kafiolu a je taky rozdzabkany-pod struhankou,vareny je mnam 😎

michele11
27. okt 2010

@zuzuh a keby si muzovi k tomu primiesala napr. opecenu sunku alebo nieco podobne? Mozno keby mu to zavonalo po masa, nechybalo by mu, ze to nie je obalovane... Inak, zavidim ti muza, ktory zje karfiol, u nas by som si ho musela zjest sama a mm by si provokativne nakladol chleba na tanier 😀 😀

zuzuh
27. okt 2010

@michele11 No zje ale to ho zasýti tak asi na 2 hod a potom tiez uz hlada nejake maso v chladnicke

michele11
27. okt 2010

@zuzuh receptik nevyzera zle, a malo by to zasytit na dlhsie... skus a daj vediet, ako to chutilo 🙂

zuzuh
27. okt 2010

@michele11 Takze navarene, napecene - chuti to vynikajuco

debbie
27. okt 2010

Ahojte babulky, tak po obedíku sme už aj my...mm je v práci tak sme si s malou urobili dusenú zeleninku ja samotnú a malá s ryžou 😀 mnamka
idem si dať kavičku a od včera večera mam chuť na sladkosť tak k nej si dam kocku malú hor. čukotky nič moc ale lepšie ako celá včera večer 😀
Ja som sa nevážila , až v str.sa prevažujem pre info... 😒 aj ked sa mi ešte nestalo že by to už bolo vidno na vahe vždy ma to skôr naštve .... 😖 assi sa prestanem vážiť cez tt , len v pond. 😀
čo dobrého idete si robiť na večeru??? olovrant mam grep už mam naň chuť asi dva tt a stále nemali pekné len také suché v obchode až včera prišli ....mnaaaam

adky
27. okt 2010

@debbie mne dnes na obed dosla fantazia tak som si asi 200g zemiakov nakrajala na mesiaciky,uvarila v slanej vode,precedila,nalozila na tanier a poliala sprazenou cibulkou na masle-celkom dobry obed a hlavne-dost syte to bolo 😎
Olovrant rohlik s niecim a paradajky
A na veceru si spravim Vitana polievku do hrnceka 😎
JA sa uz tiez nevazim cez tyzden,je to blbost a stala som sa na vahe normalne zavisla. V pondelok po odvazeni som vybrala baterku a dala mame nech ju schova a da mi ju az v pondelok 😀

debbie
27. okt 2010

@adky no super s tou baterkou 😀 musím aj ja skúsiť hihihi , dnes nejdem cvičiť a ked som jedla obed som sa normalne zle cítilla , že nevidám žiadnu energiu max. prechadzka s malou 😒

debbie
27. okt 2010

@adky baterka je schovaná 😀

jesing
27. okt 2010

jemine ženy,
debbie aj ja mám výčitky, dnes som necvičila ani ja 😅 ale vonku je super, tak pôjdem s malou na špacír 😎
Inak jediné čo ma opäť prinútilo cvičiť, bol fakt, že sa ozvala moja chrbtica ☹ aj ked som jej celkom vďačná

adky
27. okt 2010

@debbie ale dala si ju schovat niekomu inemu,ze? 😀 😀 😀

nanika
27. okt 2010

Ahojte kocenky, prisla som vam robit chute. Tak ako, hodim sem receptos? 🙂

nanika
27. okt 2010

Neviem, kedy budem mat cas, tak tu mate. /
300g celozrnnej muky hladkej (ja som dala vacsinu tej fialovej strednej z tesca, troska raznej)/
stipka soli, dve lyzice oleja, dve lyzice octu, zltok a trocha teplej vody/
maslo asi 20 g na pokvapkanie cesta pred plnenim a potom na jemne potretie strudle pred pecenim/
jablka, orechy, hrozienka, skoricovy cukor - to bude plnka/

Zmiesame na doske, alebo v miske, vody podla toho, ako bude sat muka, ak ste piekli chlieb, je to take hutnejsie cesto, ale zasa az nie take ako na slize. Mozme par krat tresnut o stol. Tym cestom myslim 🙂 Ak mate pekarnicku, nechajte vymiesat v tortovom rezime a potom to tam kludne hodinku nechat. Ak nie, polozime na dosku a prikryjeme nahriatym kastrolom. Zopakujeme po 20 minutach este 2x. Medzitym si ocistime jablka, ako ma kto rad, ci aj so supou, ci nie, nastruhame. Na strudlu potrebujeme asi 1,5 kg neocistenych jablk. Ak mame za hrst orechov a hrozienok, tak oriesky nasekame, hrozienka preplachneme a namocime. Cesto rozvalkame na jemnucko pomucenej doske, nebude sa lepit, len sa takto lepsie valka. Rozvalkame ho ako pojde, na tenucko, pozor, je to sice strudla, ktora sa povodne mala tahat, ale kedze je celozrnna, tie plevy v muke by pri tahani trhali cesto, tak sa netrapime a valkame. Nezabudneme si predhriat ruru na 200-250 stupnov. Vyvalkane cesto troska pokvapkame roztopenym maslom, ak mame orechy, nasypeme na vrchnu cast cesta, na ne dame vymackane jablka, na ne hrozienka a vrch poprasime skoricovym cukrom, staci vrecko, ak su velmi sladke jablka, staci skorica. Prekryjeme boky cesta cez plnku a zrolujeme. Opatrne prenesieme na plech s papierom na pecenie, natrieme zvyskom masla a popichame vidlickou. Sup do rury, pecieme, kym nezacne vonat, korka je jemne hneda a ked po nej brnknete prstom, je tvrda. Nechame vychladnut a spraskame. Dobru chut 🙂

adky
27. okt 2010

@nanika vaaau mnaaam,vyzera bombasticky-dakujeme za recept,ked vyskusam hodim sem aj ja svoje foto ze jak sa podarila/nepodarila 😀

yennn
27. okt 2010

CAUTE KOCKY, prepacte ze som vas tu chvilku nechala same, nedalo sa inak. Ale idem ryyyyyyyyyyychlo citat. 😀

yennn
27. okt 2010

@pink_lady ano este kojim. Ale ved nie som tu jedina, ktora koji, nie? 😖 Myslim ze by som to tu nemala hovorit nahlas, ale myslim ze patrim k tym, ktorym kojenie podporuje chudnutie 😎 A je to presne ako pises ty. PRedtym som sa len prejedala sladkostami, slanostami, pila som sladke vody, biele pecivo, po veceroch zmrzlina. Teraz som pridala pitny rezim, nahradila sladke vody cistou vodou, biele pecivo cerealnym, odstranila prejedanie, sladkosti, slanosti ...... takze to je v poriadku, podla toho co pises, nie? A vlastne este som ani nezacala poriadne cvicit, takze v tom by problem nemal byt.

adky
27. okt 2010

@yennn oj,si mi chybala ☹

yennn
27. okt 2010

@dominikuska ja meltu nepijem, zvykla som ale uz nepotrebujem, nemam problem s mlieckom. No a co som vecerala? Nejde o vecere, mam pocit ze teraz tak nejak furt tlaci 😢 Ale pridala som hodne zeleninovych polievok - vacsinou nimi nahradzam veceru. Takze asi tam bude problem 😢

@nanika je mi luto ze ti vysli zle vysledky. Ty musis vediet ake su rizika ale ako som ti uz pisala, tvoja malinka ma uz 6.5 mesiaca a teda myslim ze co sa tyka dojcenia, uz si jej to najpodstatnejsie dala. Ved uz zacinate prikrmovat, nie? No a co sa tyka chudnutia a stresu - ano, verim ze je chudnutie to posledne na co clovek mysli, ked ma ine starosti - to myslim pozna kazdy z nas. Ale ak by sa ti podarilo uvedomit si, ze chudnutim si len a len pomozes, ze sa budes celkovo v zivote citit lepsie a zdravsie... 🙂

nanika
27. okt 2010

jj, bolo nam tu smutno 🙂

yennn
27. okt 2010

@adky ó ďakujem. 😉 Aj ja sa uprimne priznam, ze som si kusala uz nehty, ked som vedela ze vcera vecer a dnes cely den asi nepojdem vas pozriet a pokecat. 😀

nanika
27. okt 2010

@yennn dakujem, zasa placem ako mala, si ma rozlutostila 🙂 Ale, mam v brusku zatial len jednu strudlu a nemam nejake strasne nutkanie dat si dalsiu, som taka spokojnucka, keby som bola cica, tak si vrnim 🙂

yennn
27. okt 2010

@katkav @akdy
k tomu priberaniu pocas tehotenstva - ja som pribrala celkovo nejakych 13-14 kil, po porode mi ostalo 7 takze nebolo to take hrozne. Ale kazdy lekar v knizke videl, ze som sla rodit ako 106 kilova a uz nesleduje ci som pribrala 14 ale mysli si ze 30 .... ja som na doktorov mala stastie, akurat realne niekedy skonstatoval na ultrazvuku, ze "no.. ta brusna stena je trosku hrubsia, takze moze sa stat ze to nebude az tak presne vidiet...... " ale moja kamoska mala stastie na samych blbcov, ona v tehotenstve este schudla (!!!) a vsetci jej rozpravali, ze jeezis vy ste este aj tehotna? ... alebo ... no nebude nic vidno, lebo ste tucná!
Tak tomuto by som sa chcela teda vyhnut, keby som este niekedy bola tehotna 😠

nanika
27. okt 2010

mna sa pri objednavani na sono pytali, ze kolko vazim, ked som povedala, ze nejakych 84, tak tam zostalo ticho a ze, xxl sondu mame na kalibracii 😀 A to si niekedy este hovorim, ze na tom nie som az tak zle, ved su aj silnejsi ludia, preco sa tym tak zeriem...

yennn
27. okt 2010

@debbie mne sa osvedcilo vazit 2 dni "pred terminom" - pre kontrolu. Ked je to dobre (teda stagnacia alebo ubytok) tak pekne pokracujem, ak by nebodaj bolo drobne plus, tak riadne zaberiem pocas tych dvoch dni 😉

@adky heheh, nevedela som ze to s tou baterkou myslis naozaj vazne 😀 😀 😀

@nanika strudla vyzera fantasticky. Ale ked ja tak strasne neviem taketo veci piest. Zakusok? Kedykolvek. Ale taketo ze kolace, zaviny, alebo nebodaj kysnute cesto nehrozi... 😒

yennn
27. okt 2010

DNESNY OBED pre inspiraciu: Pečený kurací špíz so zeleninou
kuracie kocky, nakrájaná cukina, paradajka, červená paprika.... všetko sa zmieša v marináde (oliv.olej, sójová omáčka, soľ, korenie) a ponapochované na špajle sa to upečie.
Papriku neznášam, ale nádherne to celé prevonia, bolo to vynikajúce.
Príloha - kto nechudne pečené zemiaky (takže baby - zase nič! 😝 ), kto sa snaží zdravo stravovať - zeleninka .... alebo nanajvýš trojuholník clozrnného toastu 🙂

adky
27. okt 2010

@yennn samozrejme ze som o myslela vazne...mama uz od pondelka nosi baterku v penazenke a nemam k nej pristup-hladat sami ju nechce 😀 to radsej pockam do toho pondelka 😀

nanika
27. okt 2010

@yennn vidis, teba by som potrebovala na zakusky doma, ja som praveze na take tie poctive slovenske stare kolace, kysnute cesto, chlebik a tak 🙂

missy97231
27. okt 2010

ahojte.. ja to akosi fakt flakam to chudnutie 😝 dnes boli nasi v polsku,a doniesli krovky.... asi viete o com hovorim 😀 uz som zjedla pol balicka minimalne... akoze ine bolo OK... ranajky jogurt co nezjedol davidko,,, obed spagety, a potom len krovky 😀 a to buduci tyzden ideme na svadbu,,, a vlastne aj ta svadba to chudnutie odstartovala pred 3mesiacmi 😀 🙂

bubinko83
27. okt 2010

@nanika ,provokuješ s tym zavinom 😀
@missy97231 ,mi hovor o krowkach naši boli asi pred mesiacom v polsku a doniesli 2 sačky ,keby nechudnem už by som aj zabudla že ich kupili 😀 Ale teraz sa držim ,dam si tak decentne vždy len 2.