Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ahojte. Bojujete?
Ja som si bola dnes zacvičiť-konečne. Malinkú mám choručku ☹ , ale tatino postrážil. V utorok sa necvičí, že kvôli sviatku ☹ No nevadí. Malá keď sa dá dokopy, tak si zacvičím s ňou.
@erika0802 este raz vitaj v teme, sme radi ze si sa pridala, aspon nas bude viac. Kazda si tu chudneme svojim vlastnym tempom a svojim vlastnym stylom. Na zaciatku sme sa dohodli, ze ak niekto bude chciet drzat dietu, tak je to jeho vec. Ja osobne suhlasim s @adky lebo som presvedcena ze zdrava vyvazena strava, 5x denne, pridat do stravy zeleninu, vyhadzat sladke (najma popoludni), pitny rezim.... spolu s cvicenim je jediny spravny sposob chudnutia (moj osobny nazor).
Ale ty by si nam mohla porozpravat preco si myslis, ze si pribrala. Kde robis chybu, co su tvoje slabosti. Ako si na tom s pitnym rezimom? Tym by som zacala. Zamysli sa ci chces do toho vhupnut zo dna na den (je to super, velmi ucinne a efektivne, ale pozor, moze sa stat ze to nadsenie za chvilku povoli - ale potom sme tu my, aby sme sa podrzali 🙂 ) alebo sa pokusis zacat s opravou niecoho, co ti skodi najviac alebo pridat nieco co ti najviac prospeje... a postupne pridavat dalsie spravne veci... 🙂
@adky fakt ti poviem - SER (bez prepacenia) na komplexy. To ze najdes odvahu ist si zacvicit je len obdivuhodne a nemyslim ze by to ktokolvek z pritomnych dam odsudzoval. Ved kazda tam je preto, lebo chce pre svoje telo nieco spravit. Ked budes mat 80 kil, budes lutovat aka je zumba super a ze si ju uz mohla cvicit pol roka. Ver mi. 🙂
@adky no ja som si "uzila" aj hadicku zhora, aj zdola, ked som mala hnačky uz dva roky a ked nič nenasli este lekara napadla alergia na laktozu a bola to nie alergia ale intolerancia, čo je slabsi stupen, ale tak krce take som mala len v tehu a aj po jedle, tak som sa pytala ze z čoho a gyndos mi predpisal magnezko, ktore som aj tak nebrala bo tiez obsahovali tie tabletky laktozu som myslelaz e to prejde ale ...
@yennn tak ahojte...no tak zacnem..
ked som nastupila na strednu vazila som skoro 70kg, v prvom rocniku som schudla na 61kg .
no potom som si nasla priatela teda (uz manzela )a samozrejme ze som patrila k tej vacsine ze sex az po svadbe asi nie..tak som sa rozhodla pre antikoncepciu,jedla som ju dva roky a pribrala som na 76kg po pol roku na to som otehotnela teeda minuly rok pribrala som iba tak troska ale posledny mesiac som dostala tazku preeklampsiu a pribrala som 8kg za mesiac a tie mi aj ostali a k tomu som po tehu ostala na vahe 75kg...
moj naj nedostatok su sladkosti je to moja droga mala som obdobie ked som nechcela nic sladke ale stale je to tazke prestat ale chcem schudnut..chcela by som zacat asi v pondelok lebo v sobotu ma starka 70a nedat si to je hriech ..ale v pondelok chcem ist uz natvrdo...
a chcem sa opytat ake cviky su dobre hlavne na brusne svalstvo...ja som si kupila pred 3rokmi vybracny pas ale nakolko som po cisarskom reze tak mi to nerobi dobre na zaludok...ani na tu cast podbruska tak by som chcela nieco podniknut ale nemala som s kym zacat a tato tema ma velmi motyvovala....
ahojte, neviem ci je niektora z Vas zo Samorina, ale ak ano tak tam je zumba uplne super...nikto neriesi ktto ako vyzera, co ma na sebe a pod. tiez sa snazim zhodit hoci po porode este nie som..caka ma IVF...vsetkym drzim palce...ale co mam odskusane a vyrozpravane s lekarom...70% chudnutia je strava..len 30%pohyb....ale ten je dolezity na to aby sme po schudnuti vyzerali pevne...tak vsetkym drzim palce 😉
@yennn ahoj chcem sa opýtať či nejak záleží pri chudnutí ako dlho má žena nadváhu?konkrétne: mávala som 60kg,po operácii som brala horm.lieky 3x denne,pribrala som na 72kg,hned potom som otehotnela,pribrala na8Okg,hned som všetko zhodila a vzápätí pribrala späť na tých 80kg-to som si držala skoro 3 roky potom som znova otehotnela,pribrala na 90kg,zase všetko zhodila a zase pribrala v priebehu 5mes. na aktuálnu váhu 88kg. či je šanca a aká reálna,že zhodím kilá za takú krátku dobu ako plánujeme,že do leta?porovnávam to s tebou,lebo ty si to dokázala za neskutošne krátku dobu,chápeš ma čo sachcem opýtať? 😵
@adky 🙂 no radsej si dam biely ked uz nebudem mat chut na celozrnny sak to len občas 🙂
no ja som niekedy sportovala aktivne takze nejake pozostatky kondičky mi ostali, takze v pohode, ziadna svalovka a stihala som ale raz som nebola a mali dačo nove a trvalo mi to dve hodiny kym som na to prisla 😀 😀 takze ked uz do zabehnuteho prides troska ti bude trvat kym sa zapojis, ale podstatne je ze tam podskakujes a tak, tiez sa mi občsa nohy pletu, a v hlave viem ako to amm robit len nohy nejak nestihaju 😀 😀 😝 no sak ja tiez brusaky neznasam a to hlavne ze ma chrbat boli z nich a doma sa neviem donutit a tam skačeme, krutime tak snad pomoze aj na brucho
dnes som si uz opasom brala čo mi nohavky padaju hih len bruch stale obrovsky .( asi dam rifle čo mam odlozene v skrini nech ma tlačia a motivuju 🙂)
@zuzuh tak super ze dodrziavas pitny rezim, podla mna s tym treba zacat, osobne myslim ze to je najdolezitejsie na zaciatok. Verim ze tam sa tiez ukaze prve kilecko v pondelok lebo organizmus pusti vodu. No a to ze nejes sladkosti - PARAAAAADA ! 😀 😀 Vydrz to cez vikend, sladkosti si mozes dat aj iny vikend (napriklad o polroka 😝 ) , uvidis ze sa to pohne 🙂
@maya30 s tym fotoblogom je to mozno dobry napad, ja ziadne ine fotoblogy nemam, a myslim na koniku ani neplanujem (zatial), takze pouvazujem nad tym 🙂
@tinika celiakia je nieco ine - asi mas na mysli laktozovu intoleranciu 😉 Tak ci onak, ak mas problemy, treba vysetrit, radsej skor nez neskor. A preco chodis hladna cvicit? A vobec - mozno si nezvolila spravny sposob chudnutia, nemalo by ti byt zle od hladu.
O chvilu mi zacinaju Odsudene tak tu chvilu nebudem,ale cez reklamy som tu 😀

@tinika a tiez som si myslela ze to mam od mliecnych vyrobkov,na istu dobu som ich vylucila,ale nepomohlo to