Pribrala som, kolegyne si robia kvôli tomu zo mňa srandu
Je normálne, aby si dospelé 20-30 ročné ženy robili srandu z mojej váhy? Podľa mňa nie.
Mala som zlomenú nohu, málo pohybu, tak som bohužiaľ pribrala 7kg, čo na mne aj dosť vidno. Teraz, keď som sa už vrátila do práce, tak od každého počúvam len to, ako veľmi som pribrala a dokonca si začali zo mňa robiť aj srandu.. Opakujem, 20-30 ročné ženy, ktoré by už mali mať rozum..
Zažili ste niečo podobné aj vy, keď ste pribrali? Myslím to, že si z vás ľudia začali doslova robiť srandu a riešiť vašu váhu. Možno som na vine ja, že si ich reči až príliš beriem k srdcu, ale je to fakt nepríjemné..
Čo mi ušlo?
@limoncino Samozrejme, vyslovne urazky su v spolocnosti neakceptovatelne. Je v poriadku, ak kolegyne na obede utrusili poznamku, ze po PNke dotycnej viac zacalo chutit papat a do toho rehot 😂😂😂 ale ak by jej povedala niektora Zuza, ty si pribrala ako prasa v chlieve uz sa nezmestis do gati, rob so sebou nieco! To uz by bolo velmi netaktne a neslusne. Ale samozrejme poza jej chrbat ine poznamky padaju 😂 a to este keby ste poculi chlapov, ako sa bavia na ucet zien. Robim v takmer muzskom kolektive a teda damy, ony si okamzite vsimnu nie 7 kil, ale aj 20dkg! A tie poznamky! To by asi autorka musela navstivit psychiatra. Ale zase su gentlemani, nikdy to dotycnej nepovedia do oci, iba ich pocujem ako sa v kancli zabavaju a samozrejme vzdy so sexualnym podronom.
Autorka: mas 56 a predtym si mala 49? Prepac, ale moja 12 rocna dcera ma 51 kg a 164 cm a to ma krasnu stihlu postavu. Neverim, ze mas 56, zjem slona ak ano. Stihla zena vaziaca 49 kg nepriberie pocas 2-3 tyzdnov 7 kg, nepoviem 120 kilova to priberie ako nic.
@natalienka12 ale ano priberie. Neposudzuj druhych. Mala som 59, korona, v priebehu tyzdna a pol 56. Absolutne mi nechutilo jest, 1 rohlik a tanier polievky bolo moje celodenne jedlo aj to nasilu. Pn som bola dokopy mesiac, ked som sla do prace uz som mala 62. Neprezierala som sa urcite,jedla som normalne. Ja mam ale velmi aktivnu pracu, denne minimalne 16 000 krokov nachodim a viac. Takze je jasne ze som pribrala zavreta doma, neni to ziadna veda.
@natalienka12 mám 1,58cm
Teraz som mala zlomenú nohu, pribrala som 5 kg, cvičila som na posteli čo sa dalo, teraz už pomaličky chudnem späť...áno so zlomenou nohou sa mne nedalo ani stúpať na tu nohu, len s barlami
Tak potom 7 kg musi byt riadne vidno, to uznavam. Aj vies pricinu? Okrem nepohybu. Pribera sa z jedla, nie z nepohybu. Ak to planujes zhodit, tak vies, ze musis vyrazne obmedzit stravu.
@natalienka12 no mne by neprišla ok ani tá poznámka na obede, pre mňa je toto úplne cez čiaru a to som veľmi sarkastický človek. A našťastie sa ani nepohybujem v kolektíve kde sa toto rieši na obede.
@natalienka12 viem
@natalienka12 každý priberá inak, niekto rýchlo, niekto pomaly.. s 12r dieťaťom ju snáď nechceš porovnávať..
@jana_eyre_2 Nechcem, pointa bola uplne ina. A sice ta, ze zena ktora ma 49 kg by za 3 mesiace nepribrala 7 kg. Po nasadeni kortikoidov alebo inej liecby ovplyvnujucej metabolicky prijem/vydaj eventualne aj psychiatrickych liekov ano, ale inak je to dost nerealne. Ved to zrazu by musela doslova zrat. Asi to tak aj bolo, ale co uz, kazdemu sa obcas v zivote stane.
@limoncino nevieme presne, co jej kolegyne povedali a ako povedali. Mne by taka poznamka na obede neprisla cez ciaru, kazdy ma tie mantinely nastavene ine. Ty si mozno sarkasticka voci druhym, ale voci sebe neznesies.
Každý má iný metabolizmus, možno zjedla viac sladkých hlúposti, co predtým nerobila, a už to bolo, ale tým ze si to uvedomuje, tak je to riešiteľna vec. A ak sú poznámky cez čiaru, tak treba odpovedať v rovnakom tóne. Mne sa po pôrodoch osvedčilo, " kila sa zhodiť dajú, ale z hlúposti sa nevyliecis" 😀
@natalienka12 nie, tak to nie je. Som sarkasticka iba v spoločnosti ľudí pri ktorých viem že si to mozem dovoliť, pri neznámych sa ovladam
@limoncino Kolegyne s ktorymi si denne 8 hodin su cudzie nezname?
Daj im za pravdu, že áno, pribrala som, a čo akože ... A povedz im, že vysmievať sa je detinské a nech si hľadia svojho 🤷 také jednoduché
@natalienka12 Stale nechapes, ze je uplne jedno, kolko vazi a meria, ci kolko pribrala? Rovnako nezalezi na tom, ako a co jej povedali. Je to len jej vec a oni sa k jej vyzoru nemaju co vyjadrovat. Bodka. Inteligentni a kulturni ludia nekomentuju druhym vyzor, oblecenie, ani socialny status. To len tupela maju potrebu vsetko a vsetkych hodnotit neuvedomujuc si, ze maju zacat kazdy od seba.
Su zlate...ucia vas prijat sa aj s tymi kilami. I ked to neznamena,ze mate pri nich zostat.
Ked budu citit, vidie, pocut z vasich reci, ze vas ich slova nezranuju, nebudu to robit.
Je jedno kolko maju rokov, aj 5.ludia su ako husi, bez charakteru. Aj 15r dievca vie, co je vhodne a co nie.
Toto je ich bezna konverzacia, reci, kt.vedu o druhom a prd vedia.
Chápem ťa, samozrejme že by mi to vadilo ,nikto by sa dobre necítil keby sa z nich niekto smeje ,sama som bola kedysi pribrata a pýtali sa ma či som tehotná,tak som im schválne povedala že som.keď som schudla vraj som už moc chudá 🙈ľuďom nevyhovies,moje svedomie by mi v živote nedovolilo smiať sa z druhých ľudí,keď budeš zdravotné ok tak to rýchlo dáš dole a asi sa musíš len obrniť a odvrknut im nieco tiez
Zrejme aj vas to trapi a druhy vam to len ukazuju, kde je problem. Ak prijmete...nebudu vas ich sproste reci boliet, oni si najdu iny objekt
Nie je to normálne a treba im to povedať. "Prepáčte, zraňuje ma to. Nie som tým nadšená, že som pribrala a akonáhle sa bude dať, začnem na sebe makať. Prosím mohli by ste dovtedy vydržať so mnou pribratou a neposmievať sa mi za to? Ak sa niečo podobné strane vám, ja sa vám pomievať určite nebudem, lebo viem, aké je to nepríjemné." Niekedy najlepšia obrana je konfrontácia.
Mne je normálne smutno, aké sú niektoré ženy necitlivé. Nie len tie sliepky u autorky v práci, ale aj tu. Denno denne sa kade tade rieši bodyshaming, a proste nedáte si podaktoré pokoj. Neviete si zahryznúť do jazyka? Fakt si potrebujete rypnúť, aby sa vám uľavilo a boli ste niečo viac ako autorka? Riešiť tu či žrala-nežrala, ležala-neležala, porovnávať dospelú ženu s 12 ročným dieťaťom? Máte pocit, že sa vás autorka pýtala na to? NIE! Pýtala sa vás, či je normálne, že dospelé ženy nemajú brzdu medzi mozgom a hubou! Ale očividne je tu každá druhá-tretia z vás povýšenecká, arogantná, namyslená slepica, ktorá nedovidí ďalej ako sebe na špičku nosu! Povedať to blízkej kamoške medzi 4 očami, ok. Ale “kolegyne” nie sú kamošky, a takýto “ohromný humor” ja fakt k popukaniu. Môžte sa hanbiť.
@matussara a vám to príde v poriadku? Hladať si iný “objekt”? Je v poriadku riešiť, či je niekto dokonalý alebo nie? Keby prišla za nimi s prosbou o radu “nepribrala som podľa vás? Je to veľa? Vidieť to?”, tak ok, nech sa vyjadria. Ale kto nám všetkým dáva právo starať sa do výzoru druhých?? Kto?
Nie je to normálne. Aj mne jedna "znama" v práci povedala, ze ty si ale počas pn pribrala. Ja na to , ze vidíš, ako sa mam dobre, môžem si dovolit kupit, co chcem a jesť kolko chcem.... 😜
Podľa mňa si doma ústa neotvoria tak si svoje komplexy riešia v práci ľudia ktorí sú menej inteligentný či majú nudný život alebo nemali od rodičov príklad slušného správania sa nikdy nebudú vedieť správať k iným stačí len byť zdravo sebavedomí a zasmiať sa na tom! Nikto nie sme dokonalí a netreba súdiť vzhľad pretože môže mať človek zdravotné problémy a pod. No len to už je na každom z nás ak sa nebude dať treba zmeniť aj prácu no v živote sa nestretávame len z dobrom treba čeliť výzvam a hlupákov z úsmevom posielať ďalej...🍀
@jabadabadu Tebe riadne prepína 😂😂😂 To čo za koment si dala?
@natalienka12 s kolegovcami som raz za týždeň.
My mame v praci tiez jednu taku podryvacnu, ktora mi tiez komentovala postavu. Tak som jej pekne na obede milo pred vsetkymi povedala.
Dakujem, ze ma upozornujes na nieco, co som si sama vsimla a som si toho vedoma. Sama vies, ze skoro kazdu zenu to trapi a obvas trva, kym sa podari schudnut. Ale to by si nebola ty, keby si to ustipacne nekomentovala.
Ostala s otvorenou pusou.

@drimonna 56