icon

Prispieva prerušovaný pôst 14:10 k priberaniu?

10. apr 2025

zacala som cca tyzden dozadu prerusovany post, ale nie 16:8 ale 14:10, kedze este len zacinam. Mam dost naprd spanok pri dietati (autista).
Vstavam okolo 5:00, cesta do skoly, 7:30 ranajky, 17:30 vecera. Pomedzi to normalny obed, maso, ryza, salat, alebo tak, nic mastne tazke vyprazane. Sladkosti nejem. Pijem vodu. Kava bez cukru. A nic.

Strana
z2
lujza123
10. apr 2025

Pôst je super, ale sam o sebe nestačí. Určite skús kalorické tabuľky, aspoň pre začiatok, ono tie množstva čoho koľko treba zjesť vedia prekvapiť
A do tretice - pohyb. Či už cvičenie, beh, tanec hocičo, na dennej báze.

Kombináciou týchto troch veci - prerušovaný post, kalorické tabuľky a šport/cvicenie schudnes na milión %

Odmeraj sa, pás, boky, stehná, brucho, odváž sa (hneď ráno ako vstanes a po wc ).
Kdesi si to zapíš a ďalšie váženie, meranie až o mesiac.

Váha vie kolísať hore, dole o pár kg, môže ta to zbytočne demotivovať. Človek pri zdravom chudnutí stratí 0,5-1kg za týždeň takže úbytok na váhe za taku krátku dobu ešte nemozes vidieť. Ved ešte niesi ani na úplnom prerusovanom pôste a ani nevieš koľko kalorii si zjedla

Ináč k tej váhe, ja mám problem so štítnou žľazou co znamená ze telo dosť zadržiava vodu, mne sa ta váha vie zmeniť v priebehu týždňa aj o 3-4 kg, už som sa s tým zmierila a prestala panikáriť.
Ale viem ako to demotivuje ked čakáš schudnutie a váha nic. Pritom človek aj schudol nejaký tuk len to nema ako zmerať

autor
10. apr 2025

@sense polievkovy tanier vlociek 🙄🤦🏼‍♀️ boze pises mi to jak… normalnu misku vlociek, 50g, 150mlieka.
ten obed kopcek ryze - cca tri polievkove lyzice beznej velkosti, maso (nie viedensky rezen na cely tanier).
hladna praveze niesom vobec. dnes som mala naposledy obed 12:30. hrasok na masle, morcacie kusky opecene na oleji, bez smotany, len ciste maso, s koreninami, k tomu uhorka nakrajana

autor
10. apr 2025

@soraya25 o 7:00 som uz dve hodiny hore, z toho hodinu cestujem. neviem si to nejak vyskladat. mam proste celkom dlhy den oproti beznym ludom

biba_18
10. apr 2025

miska vločiek mi neevokuje 50 g vločiek a 150 ml mlieka. ja napr. vločky s mliekom nejem, každý má asi inú predstavu…

autor
10. apr 2025

@biba_18 a kolko si ty predstavujes misku?? nie som rano hladna, aby som zjedla ja neviem omeletu. a navyse cestujem, potrebujem nieco co viem vziat so sebou. jedla som aj slane ranajky, to mi ale moc nevyhovuje

autor
10. apr 2025
sense
10. apr 2025

Nepíšem ti to jak...ale nie je dôležité len čo jeme ale hlavne koľko jeme... Pretože miska vločiek a Miška vločiek môže byť rozdiel aj 200-300 kcal

autor
10. apr 2025

@sense ok tak miska ako na obrazku - 50g vlociek, 150ml mlieka. obcas lyzicka skorice do toho, obcas mak, na striedacku. nesladim.
cez den sladke nejem. najvacsi “hriech” mam kavu s mliekom rano. bez cukru. mlieka cca 25ml (mam to odmerane), plus 150 v tych vlockach.

autor
10. apr 2025

skusim ten tvaroh zaradit na desiatu, alebo vajce na olovrant. pridat niekde tie bielkoviny

sense
10. apr 2025

Len tak pre odhad túto foto som dala v jednej súkromnej skupine, aby si tipli koľko to má kalórií, nikto si netipol odhadom správne ani len približne...vieš si ty tipnúť odhadom (tip knacketbroty sú 3)? Možno potom pochopíš prečo som sa pytala na množstvo?
Apropo ako jedlo pred treningom fajn, inak nutričné úplne nevyvážené.

autor
10. apr 2025

@sense cca 400?

sense
10. apr 2025

Nie 500 kcal (všetko odvážne a zapísané v tabuľkách) a 90g sacharidov, pritom sú to len 3 knacketbroty, jeden kiri, jablko , a 3 figy susene, minimum tuku a minimum bielkovín...

autor
10. apr 2025

@sense viem. sekla som sa o 100, figy absolutne nejedavam takze netusim ani priblizne.
viem ako to funguje. viem co kolko coho ma. aj na kt som chvilu fungovala ale nevedela som si to nastavit dobre. lebo proste to nefungovalo. tak som chcela skusit tento prerusovany, ze budem proste vecer mat veceru cca o tej 18, a o 8 ranajky.
16:8 je na mna a moj zivotny styl vela, to by som niekde odpadla cestou.
tak pridam hlavne tie bielkoviny, tvaroh/cottage/vajce,.. desiata/olovrant

sense
10. apr 2025

Určite pridaj bielkoviny , dlhšie zasýtia....a hlavne treba vydržať ak si v deficite váha sa pohne...

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
10. apr 2025

@sense dakujem. hlavne tie bielkoviny musim pridat, hodit tvaroh a lyzicu do tasky, zjem na desiatu. viem si pripadne do tych vlociek rano dat nejaky protein. prasok? neviem kde by sa to dalo kupit aby som nemusela predat oblicku.

sense
10. apr 2025

Daj si tvaroh do tej kaše nemusíš hneď dávať práškový proteín ak vieš doplniť bielkoviny v strave.

autor
10. apr 2025

@sense ano tak, uz mi to ani nemysli. dakujem.

nops
11. apr 2025

Fasting je super vec nielen na chudnutie,ale ideš na to dobre..až na to,že ozaj prijímas asi malo kalórií. A mne tu chýba extra dôležitá vec a to je pohyb.

autor
11. apr 2025

@nops pohybu mam kolko sa da, mam autistu a pracujem. Takze fitko nehrozi, chodit behat tiez nie, odchadzam rano 6:00 z domu, vraciame sa 17:30.
Takze pohyb cez vikend, prechadzky, za synom aj trochu behu.

autor
11. apr 2025

@nops podarilo sa mi konecne zcasti spanok dat dokopy (syn sa v noci zobudi sice, zhruba raz, nie vzdy ale zobudi, hoci ma uz 7) takze spavat chodim 21:00/21:30 aby som do tej 5:00 spala aspon tych 7h. a poobede uz nemam fakt sil na nic, takze na pohyb mi ostava vikend a aj to dobieham tyzden. s autistom je to proste tazke, vsetko je bohuzial prvorade. tak hladam teraz aspon nejake moznosti pre seba, podarilo sa mi ten spanok akotak upratat a nemam chute ani nie som prilis unavena a aj chute na sladke nie su. tak aspon tak

pstrap
11. apr 2025

Ideš na to dobre. Pozri si na nete, že koľko kalórií by si mala prijať, aby si schudla, napr. Tothova kalkulačka, a potom si nahod svoj jeden bežný stravovací deň do kalorickych tabuliek, aby si si to mohla porovnať. Od toho sa odpichneš. Mne vydržalo používanie KT asi týždeň, lebo sa mi to tam nechcelo vkuse nahadzovať. Tiež mám dieťa, čo sa budi v noci a už som začala chodiť do práce, a nemám priestor na cvičenie. Ja som začala 16/8 v januári a doteraz som schudla 14kg a ešte potrebujem 6kg dať dole. 🙈😄 Upravila som stravu, veľa zeleninových príloh a išlo to. Ak chceš, môžeš mi napísať súkromne, poradím Ti. 🙂

nops
12. apr 2025

Skús také drobnosti ako napr.drepy pri umývaní zubov,v práci cez pauzu,zanožovať pri sporáku apod.Nieco také cielené a cez víkendy kardio,nielen pre chudnutie,ale aj srdce,kondícia.

Strana
z2