icon

Rady na chudnutie: Ako schudnúť z 88 kg?

22. okt 2024

Dobrý deň, pomôžte mi prosím aj jednou vetou mi veľmi pomôžete, každý komentár si prečítam. Tých tém je tu veľa, ja to viem ale to je každej jednej osobný príspevok, podľa jej otázky.
Dnes som sa postavila na váhu, a z 65kg ženy sa stala 88kg. Do teraz som sa sebe páčila, váhu som neriešila ale to číslo som dnes videla prvý krát. Prosím nenájde sa tu niekto kto schudol z takej váhy ? Potrebujem mať naspäť 70kg tak som spokojná. Ako začať ? Ja som antitalent do všetkého, žiaľ nechápem ničomu iba že výdaj a príjem. Som vegetarián a keď už tak prsia by som zvládla ale vajcia nie. Napíšte mi rady ako začať, veľmi prosím 😭😭
Tip na raňajky alebo obed ? Všetko dodržím a nákupim. Celé dni jem samé hlúposti ja to viem. Na raňajky mám buchty sladké , alebo párky rožky, alebo bagetu. Obed čo uvarím väčšinu špagety 🍝 alebo ryža meso hranolky. Večera to isté ale medzitým som neustále hladná. A pohyb 0 jedna veľká 0. Ale pohyb vyriešim len tá strava. Ak ste schudli s dietou aká to bola ?

Strana
z3
doriiis
22. okt 2024

Vegetarián,ktorý je parky a mäso.Zaujimave🤔

autor
22. okt 2024

@doriiis Taký polovičný, mäso nezjem ale salámy a parky ano

sweet20
22. okt 2024

kolko merias?

autor
22. okt 2024

@sweet20 168 cm

sweet20
22. okt 2024

nepomohla by ti zlcnikova dieta? ja som pri tom dost schudla, doteraz ani nejem vyprazane alebo tucne jedla

luciador
22. okt 2024

Diétou sa nechudne, teda možno krátkodobo, ale určite nie dlhodobo.

zuzubb007
22. okt 2024

No tak to niesi žiadny vegetarián, nejesť hlúposti a počítať kalórie, toto nepochopím ako človek nevie koľko priberie to sa váži raz za rok alebo čo, každý mesiac sa priemerne prevážim, treba začať cvičiť pohyb pohyb a strava základ

autor
22. okt 2024

@sweet20 Viem nájsť aj nejaké recepty na internete ?

autor
22. okt 2024

@zuzubb007 No presne, nevazila som sa 2 roky, videla som na sebe že priberám ale nejak som sa spamätala až teraz

tanyan
22. okt 2024

Ak máš v poriadku obličky, tak si môžeš naštudovať napríklad Dukanovu diétu. Ja som mala vtedy pekné výsledky, ale skončilo to tehotenstvom a potom som sa k tomu už nevrátila (zatiaľ). Aktuálne som príliš lenivá na sledovanie stravy a mlsná.

januska12323
22. okt 2024

Nechoď na to hurá systémom lebo nevydržíš a budeš kde si bola. Začni sa viac hýbať, kľudne aj prechádzka, viac vody piť a obmedz hlúposti na jedenie. A dodatok, nie si vegetarián len ti niektoré jedlá zo živočíchov nechutia, vegetariáni sú z presvedčenia.

yoxinka
22. okt 2024

Vegetariánka čo je párky a salámy, tak to je úplny top 🤪. Pokiaľ ide o mäsové výrobky, vyberáš si to najhoršie z najhoršieho. Treba jesť vyváženú a pestrú stravu, ktorá obsahuje zdravé tuky (orechy, avokádo, oliváč), sacharidy (konplexné - celozrné produkty, ryža), bielkoviny (chudé mäso - žiadne salámy a párky, strukoviny, prípadne tofu) a vlákninu (veeeľa zeleniny a nejaké ovocie). Stiahni si kalorické tabuľky a pár dní tam píš všetko, čo ješ. Uvidíš, aký je tvoj príjem. Prípadne sa pridaj do skupiny Cesta k mojej premene a tam je všetko okolo chudnutia a rady úplne na všetko.

judit47
22. okt 2024

Vegeterian co je ryby som este pocula
Ale vegetariana co je Parky a salamy😂😂🙂🙂toto je tooo😀

kiki68
22. okt 2024

Ako hovori moja trenerka “ islo hore, pojde dole “, pekne si daj vypracovat jedalnicek, alebo vezmi nejaky komplet program a do par mesiacov mas urcite vacsinu kil dole. To neni taky masaker, ze sa z toho nevies vratit naspat. Uz do Vianoc mozes mat aj 8kg dole

kiki68
22. okt 2024

Tak spagety, hranolky, salamy, parky… toto ja vidim raz za uhorsky rok.

ivik4
22. okt 2024

No tak to v ziadnom pripade vegetarian niesi. Hoci to je uplne jedno . Na nete mas plno inspiracii , strava je zaklad , vies si vygooglit aj sama. Pripadne si stiahni tabulky do mobilu. Ak chces zacat cvicit tak aspon 3x do tyzdna. Nie kazdeho to ale bavi, tak aspon zvysit pohyb,pravidelne

negymama
22. okt 2024

za prve od vegetariana mas daleko, uvadzas okrem parkov, salamov aj vecere ze maso rya hranolkz...

Ok...nejde len o recepty, lebo naci do fajn zdravy recept ked si z neho uvalis 3 velke taniere a kalorie budu vacsie ako potrebujes na schudnutie ci udrzanie vahy.

1. Zmena jedalnicku - kompletne vynechat mastne udeniny, to jest parky, salamy, klobasy, slanina, bocik atd. Jedine co si nechaj je nejaka kvalitna sunka.
2, vynechaj aj vsetky mastne jedla a pochutiny ako chipsy, hranolky, hamburgery, mastne klobasove pizze a podobne.
3. obmedzit sladkosit, ked uz tak ovocie, alebo max nejake pecivo typu tvarohovy kolac, ci suchsie kolace s makom, orechami a pod. ale lepsie ich vynechat, ale ok chapem, ze niekto sa toho nevzda uplne.
4. Zaradit zeleninu, vela vela zeleniny...surovej dusenej, neprehanat s olejom
5. dolezite su bielkoviny, ak ti nechutia vajicka, tak sunka, chude maso, mliecne vyrobky s nizkym obsahom tuku, ako skyr, grecky jogurt, cottage syr.

* to len moja poznamka...casto citam, ze zeny pri chudnutie jedia z masa len kuracie prsia, dusene na vode. Po čase to uz nikomu nechuti, ja si davam kludne bravcove, orezem kazdy tuk, uprednostnujem chudsie casti masa. Takisto je vhodna telacina, kralicie maso, ryby, morcacina.

Na ranajky si daj chlieb /jeden krajec/ sunku, platok syra a surovu zeleninu
desiata - ovocie
obed - lahky, maso ppriloha, zelenina
olovrant - jogurt alebo kasa alebo nieco podobne
vecera podla hladu, podla preferencii, niekto si da placku, niekto pecivo, niekto cotage syr so zeleninou.
Ak nechces pocitat kalorie, co by bolo teda najlepsie, stray si poricie, bohuzial bez obcasneho pocitu prazdneho zaludka a mierneho hladu to chudnutie nepojde.

really8
22. okt 2024

Jaaaaj jak som sa zasmiala. Si prd a nie vegetarian. Ani nevies co to slovo znamena. Na to aby si spravila drep nepotrebujes byt ziadny talent. Proste vylez na bajk a slap. Aspon 30km. A ked nebudes vladat pokracuj. Vtedy sa chudne.

autor
22. okt 2024

@negymama ❤️

ukgirls
22. okt 2024

polo vegetarian 😀 😀 zjem krave nohu ale inak ju necham zit 😀

negymama
22. okt 2024

@ukgirls ludia nechapu casto pojmy, myslia si ked nezjedia klasicke maso, tak su vegetariani. 😵 akoby v udeninach maso nebolo... i ked,, v dnesnych parkach sa najde hocico ine vo vacsom percente ako poctive maso, radsej neavediet a este lepsie nejest.
ja nechapem, ako moze niekto ladovat parkami male deti pomaly v dojcenskom veku.

cimage
22. okt 2024

Na zaciatok staci ak vyradis vsetky blbosti co jes a sladene napoje ak pijes. Hned rano mas zly start. Urob si kasu so semienkami, ovocim, hocicim. V tomto obdobi je lepsie mat teple ranajky. Namiesto sladkosti si daj neprazene orechy, ovocie/zeleninu. Zacni cvicit, kludne aj doma + prechadzky/ bicykel/ plavanie, nieco co ta bavi. Postupne si upravuj stravu, aby si nemala z toho zly pocit, lebo to rychlo vzdas.

negymama
22. okt 2024

a na zaciatku kym mas este vyssiu vahu, davaj pri cviceni pozor na klby, ciye ziadne prehnane behanie skakanie , lebo ked si na zaciatok odbijes kolena ci slachy tak zalahnes na gauc a bude po chudnuti.
Rychla chodza je idealna, tu mozes robit vsade.

lenkasarka
22. okt 2024

@doriiis ale meso nie mäso to meso je možno ozaj vegetariánske a parky zeleninové 😉

simca06022011
22. okt 2024

jes same somariny, tak to zmen a nebudes priberat.. .k tomu pohyb. Ziadne udeniny, parky, hranolky vyprazane... kde mas zeleninu, ovocie, vlakninu? napr. ak si vegerianka = strukoviny, obilniny (kaše). Rano hrianky, avokado, paradajka.... sladke buchty a sladke pecivka z obchodov su same trans tuky, cukry... somariny.. aditiva. Ak chces, upec si riadne...

Obed napr. tie prsia opecne na panvici, s bylinkami, cesnakom, k tomu ryza, zelenina...
Podla man na zaciatok bude stacit tvoje jedlo =ale polovica taniera nech je zelenina. Takto zacali u nas chudnut ludia v rodine a vzdy pomohlo :D

No a potom, je dolezite kolko toho zjes.. ale o tom su tu uz temy xy krat.. vyhldaj si, infosky o kalorickych tabulkach atd. Ale najskor by som si sledovala to co jes.. pis si, napr. dva tyzdne prejdi na to co som pisala a zapisuj si, kolko coho a kedy jes + vahu si sleduj. A potom uprav napr. podla kalorickych tabuliek.

zmrzlinka8
22. okt 2024

mám takú istú váhu ako ty a tiež sa snažím schudnúť, ale 65 kg som mala pred 20 rokmi. to si za 2 roky neviem predstaviť pribrať toľko. jedine, ze by medzitým bolo tehotenstvo

zic
22. okt 2024

K tym parkom a salamam vidim, ze varis aj "Obed čo uvarím väčšinu špagety 🍝 alebo ryža meso hranolky"... tak hned ti poviem, ze prestan robit hranolky a miesto toho len tu ryzu alebo zemiaky na iny sposob... smazene pri chudnuti nic moc...

martinka13
22. okt 2024

Mam 175 cm a po druhom tehotenstve som mala 90 kg (predtým 64)
Po roku som bola na váhe 67. Tu si držím +/- 2 kg už 8 rokov. Cvičím 3-4 x týždenne, vitabox obedy a prerušovaný pôst 8/16. Zvykla som si. Stojí to za to.

maryetta
22. okt 2024

Ked som isla rodit mala som cca 83. Po 8.mesiacoch som na 63-64kg. (178cm)
Sice aj dojcim. Ale hlavne vecer nejem neskoro. Ziadne “pochutinky”. Cim menej sladenej vody-ideal cista pripadne teraz čaj.
Ziadnu dietu nedrzim ani k tomu pohybu nejako extra nepridavam-ak neratam malu 10kg činku v podobe dcerky. Velky dom a dvor. Takze v pohybe som.

missviolet
22. okt 2024

Ja som schudla zo 118kg 45kg. Kazdy den mam rovnake ranajky, lebo mi chutia a maju dostatok bielkovin a vlakniny. Milko 0 % grecky jogurt 250g (kupujem si ten 1kg kybel), 40g sante protein go brownie granoky a nejake lyofilizovane jahody. Bezny obed - kuracie prsia s varenou brokolicou a curry omackou, alebo si len spravim vo friteze kuracie prsia v cornflakoch, zemiaky z fritezy (cize usetrim kalorie na oleji, masle) su tiez fajn - zemiak je c1 na indexe sytosti, fajn je aj zapekana strukova fazula so syrom (s mierou, vsakze), zapekany karfiol, zeleninove polievky bez zaprazky si davam zvacsa ako olovrant, dosytia, vecera mozzarella light so cherry rajcinami a platky sunky, pripadne tvaroh s ovocim, cottage chees naslano ci nasladko, skyr... ale ja mam jedalnicek so zameranim na bielkoviny a teda zivocisneho povodu, tak neviem, ci ti toto pomoze. Ale schudla som takto 45kg a jem zvacsa 4x denne

Strana
z3