icon

Rady na chudnutie: Ako schudnúť z 88 kg?

22. okt 2024

Dobrý deň, pomôžte mi prosím aj jednou vetou mi veľmi pomôžete, každý komentár si prečítam. Tých tém je tu veľa, ja to viem ale to je každej jednej osobný príspevok, podľa jej otázky.
Dnes som sa postavila na váhu, a z 65kg ženy sa stala 88kg. Do teraz som sa sebe páčila, váhu som neriešila ale to číslo som dnes videla prvý krát. Prosím nenájde sa tu niekto kto schudol z takej váhy ? Potrebujem mať naspäť 70kg tak som spokojná. Ako začať ? Ja som antitalent do všetkého, žiaľ nechápem ničomu iba že výdaj a príjem. Som vegetarián a keď už tak prsia by som zvládla ale vajcia nie. Napíšte mi rady ako začať, veľmi prosím 😭😭
Tip na raňajky alebo obed ? Všetko dodržím a nákupim. Celé dni jem samé hlúposti ja to viem. Na raňajky mám buchty sladké , alebo párky rožky, alebo bagetu. Obed čo uvarím väčšinu špagety 🍝 alebo ryža meso hranolky. Večera to isté ale medzitým som neustále hladná. A pohyb 0 jedna veľká 0. Ale pohyb vyriešim len tá strava. Ak ste schudli s dietou aká to bola ?

autor
22. okt 2024

@missviolet
@missviolet ❤️❤️❤️

mirage
22. okt 2024

@kiki68 spagety? velmi casto, a som stihla. Talianky maju cestoviny denne.

simca06022011
22. okt 2024

Hlavne dôležité je aj KOLKO toho zjes 😆 nie len čo..

kiki68
22. okt 2024

@mirage sorry, ale vies aku maju stravu tie Talianky? Tiez tie, co si davaju pozor maju s tymto mieru. Ako hranolky hned na veceru urcite nejedia, ked chcu nosit xs. Tak to proste je. Zijem pri hranici s IT. Hlavne maju uplne ine recepty ako to pozname

nini1978
22. okt 2024

@judit47 ani ten ,ci konzumuje ryby nie je vegetarián
Vegetarián neje nič,čo malo mamu(doslovne), alebo lepšie povedane,nič ,či muselo byt zabite’ ,aby sa najedol

nini1978
22. okt 2024

@mirage ale Talianky sú aj obézne a ne je ich malo

mirage
22. okt 2024

@kiki68 jasne, ze viem, cestoviny denne, s olivovym olejom, pizza tiez casto, a o hranolkach nic nepisem. a ano, maju mieru, neprejedaju sa. vela zeleniny, malo "processed food"

nelka93
22. okt 2024

Napis mi správu ak chceš. Ja som mala podobnú váhu a schudla som 17 kíl doteraz za 10 mesiacov

mirage
22. okt 2024

@nini1978 jasne, ze su aj pri tele, hlavne ked uz su starsie

evansova
22. okt 2024

Ziadne diety nepotrebujes. Pomozu len ak si ochotna drzat ich do konca zivota. Inak ked zacnes normále jest, ziskas vacsiu hmotnost ako si mala pred nimi.
Zarucenie zaberie zasada JJP, co znamena jest len polovicu. Mozes jest vsetko, aj kolace, ak si nedas dva, ale len jeden. Asi tak prve rva týždne budes citit hlad, potom si telo zvykne a po par mesiacoch nezjes povodne normalnu porciu ani keby si chcela. Polovica to bude stacit. Kila pojdu dole a podstatne je, ze dolu ostanu. Vyskúšané viacerymi damami, funguje to.

cukroska
22. okt 2024

@really8 Ha ha dobréé .Ja som dnes opäť dala vyše 20km na biku a chodím pravidelne aj keď už nie toľko ako kedysi .A priberám kurnik čím ďalej viac. Takže len strava väčšinou je zlo 😁

libusak
22. okt 2024

Kamaratka si kupila take drinky z herbalife tusim a rano a vecer ich pije. Vaha jej ide pekne dole.
Ale ked som chcela schudnut, stacilo vyhodit z jedalnicka cukor a vyprazane.

raztovsetkozmizne
23. okt 2024

Keď máš financie nazvyš možno by si to pribratie váhy mohlo konzultovať aj so psychológom, lebo málo kto to priberá len tak pre nič za nič.

vierka_kraj
23. okt 2024

Zmeniť jedálniček, zaradiť ovsené vločky, strukoviny, zeleninu, ovocie, bielkoviny - tie zasýtia, nemáš potom stále pocit hladu a potrebuješ ich, napr. cottage, tvaroh, jogurty (pozor na sladké, tam je veľa cukru) a začať piť viac vody, celý deň, pitný režim je základ, tým začni...

soldi
23. okt 2024

v prvom rade, super, ze to chces riesit a ze mas ochotu pocuvat rady a nereagujes na vsetko, nie, neda sa, to je velke plus 🙂

diety su hlupost, to ani neries.
pohyb na chudnutie vobec nepotrebujes, ten je skor na vyformovanie postavy.

ku zmene stravy treba pristupit postupne, nie zo dna na den, lebo to nevydrzi dlhodobo, nebude Ta to bavit.

mne s chudnutim strasne pomohol @packofit skus oslovit jeho. nepredpise Ti ziadnu dietu, ale nauci Ta stravovat sa tak, aby to vyhovovalo Tebe a Tvojim potrebam. Mne pomohol pred piatimi rokmi a odvtedy si vahu drzim bez problemov.
Na jeho rady som naucila aj svojho partnera, ten schudol bezbolestne 10 kil a tiez si odvtedy vahu drzi. 3 roky tomu je.

drzim palce, to das 🙂

autor
23. okt 2024

Dalujem

earlgrey
23. okt 2024

Bielkoviny vieš nahradiť aj ináč ako len vajciami...ja som schudla 25kg a vajcia som do úst nikdy nedala (teraz myslím tie vajcia, čo sa konzumujú 🤣) ...takže toto je najmenší problém...zeleninu a ovocie ješ? lebo to som nepostrehla, žeby si napísala...sladké buchy na raňajky? zle...aj hranolky, párky...skús si k mäsu urobiť zeleninový šalát...sacharidy trocha obmedziť...nie celkom vylúčiť...a pohyb

saxana000
23. okt 2024

Prestan kupovat a jest sprostosti jedz 5x do dna striktne a ziadne dalsie vyzieranie.pit vela vody jest mensie porcie pridaj zeleninu uber sacharidy a zacni sa hybat..88 neni 120

derdia
23. okt 2024

Skús najskôr porozmýšľať ako sa cítiš psychicky v prvom rade a eh Kedy vlastne najviac ješ či keď sa cítiš nervózna alebo si v strese alebo ti niečo doma proste nefunguje alebo ťa niečo trápí väčšinou treba tieto veci najskôr skúsiť poriešiť a potom prestane človek potom jedla túžiť ako keby...

natalka13
23. okt 2024

co je konkretne to meso k obedu? ryza a co? parky?
spagety su ok, zalezi kolko, je jedno ci mas prilohu zemiaky alebo cedtoviny ide o mnozstvo. daj si vypracovat jedalnicek.
skor si myslim, ze si troll

silvika9794
23. okt 2024

Mne pomohol jednoznačne prerušovaný post. Jediný má dokázal zbaviť neustáleho jedenia hlúposti a zobkania . Začnite tým že si pozriete viedo na YouTube Vlado Roško Prerušovaný post pre začiatočníkov. Takto si upravíte časy jedenia a nejedenia a po pár dňoch si upravíte stravu na zdravší štýl stravovania. Samozrejme pitný režim a denne prechádzky, nemusíte hneď cvičiť. Aby toho nebolo naraz veľa a neskončili ste so všetkým skôr ako začnete. Držím palce .

princezna_bosorka
23. okt 2024

nehladaj vyzivove poradenstvo na modrom koniku, ale radsej si najdi nutricnu poradkynu, ktora ti povie, na co si dat pozor a ako upravit stravovanie ps: zazracne diety funguju, len maju jojo efekt, lebo ich nebudes drzat do konca zivota

autor
23. okt 2024

@derdia Jem z nudy skôr by som povedala

autor
23. okt 2024

@natalka13 Troll? Kiežby som bola taká pekná, ako tá ružová z tej rozprávky neviem ako sa volá

basullinka
23. okt 2024

Tak, ako Tvoja váha išla hore, tak pôjde aj dole. Časom. Ber to s nadhľadom a neopúšťaj sa. Nehľadaj skratky, ale dlhodobé riešenia. Veľa šťastia.

natalka13
23. okt 2024

🙈 tebe ruzova nepomoze

derdia
23. okt 2024

Tak keď z nudy, tak musim nájsť čo ťa baví.

cheese
23. okt 2024

Moja aktuálna skúsenosť z mojich pôvodných 55kg som to dotiahla na 84kg. Vo februári som začala tabuľkovať (klasické kalorické tabuľky) a zistila som že aj keď nikdy neprekročim denný kalorický plán, tak jem neskutočne hovadiny - sacharidy a tuky 150% a viac, vláknina tak do 20%, a bielkoviny pod 50% (nejem mäso vôbec). Pitný režim 0 bodov, stačila mi káva a občas trocha vody. Tak som si urobila sama prehľad, čo mi dá koľko toho čo potrebujem, obmedzila (nevynechala, lebo to by som nevydržala) pečivo a sladkosti. Tabulky už neriesim. K dnešnému dňu som na 68,5kg. Pravidelne sa vážim, lebo potrebujem vidieť pokroky, vždy ráno pred tým než niečo zjem (samozrejme treba brať ohľad aj na obdobia, kedy sme viac zavodnene a neopúšťať sa). Držím palce 🙂

romiada
23. okt 2024

Napr. Zarad na ranajky teply zeleny čaj s citronom (bez cukru). Štartuje metabolizmus, je protirakovinovy -ma vela antioxidantov.

evamaria7
23. okt 2024

Sice neviem kolko presne vazim (kedze sa nevazim), ale stihlo rozhodne vyzeram. Rada by som sa preto podelila o par veci, ktore sa u mna osvedcili na dlhodobe udrzanie stihlej postavy.

1. Nikdy nehladujem, "nedietujem" a ani kalorie nepocitam. Jem dosyta zdravu stravu.
2. Nepijem ziadne sladene napoje, soft drinky. Ked tak si dam fresh stavu v doobednych/obednych hodinach.
3. Tento tip je podla mna najzasadnejsi: na veceru (ale pri chudnuti by som povedala, ze uz aj od takej 15tej) sa snazim minimalizovat sacharidy. To znamena, ze nijake sladke jedla, ovocie, ziadne pecivo, ziadne mucne jedla, cestoviny, zemiaky, ryzu, ci ani ine obilniny rozhodne nejem na veceru. Uprednostnujem bielkoviny a tuky. Cize vajicka, syry, tuniak, ... v kombinacii so zeleninou, bud tepelne upravenou, alebo surovou.
4. Pri chudnuti by som zvolila vcasnejsiu veceru, uz okolo 18tej.
5. Organizmus zbytocne nezachladzujem jedlom v chladnejsom obdobi, cize jem min.1 teple jedlo za den (salat nepocitam za obed - je studeny a nezasyti).

Drzim palce🙂