icon

Raňajky bez chleba. Ako na to?

zdena7327
19. jún 2015

Ahojte kočky ja poprosiím o radu, ako to mám zvládnuť ako sa nakopnúť ? Každý večer zaspávam s tým od zajtra nejem pečivo ale príde ráno a? je to tam samozrejme že si ho dám neviem čím ho mám nahradiť aby bol moj začiatok chudnutia skutočnosťou v minulosti som schudla 20 kg ale chleba aj pečivko som jedla 🙂 ale prišlo to že sa to zastavilo a ani gram dolu preto chcem skúsiť bez chlebíka možno mi to pomôže poradte ak máte skúsenosti ďakujeeem pekný den Vám želám 😉 😉

zdena7327
autor
20. jún 2015

kočky dakujem za vaše rady skúsenosti tuším že sa na to dám už som dva roky dozadu schudla nejakých 18 kg mala som 90.5 schudla som na 73 ale už asi 1,5 roka nič nerobim a kilá mi vyskočili na 74,5 nieje to vela čo som naspet pribrala ale chcem schudnút aspom ešte 10 kg a nebudem spokojná ale štastná a možno pojdem ešte viac dolu z váhou 😎 tak držte palčeky a ked sem budete prispievať nejaké recepty menej kalorické sa nenahnevám ono samo o sebe je to drahá záležitost celkovo je strava najdrahšia takže .... inak ako mám pomôct manželovi on by tiež chel ale cvičenie nehrozí má dost namáhavú pracu . Asi by sme mali obaja zmenit stravovanie tak ak môžte pomôžte receptíkmi 😉

dzejn80
20. jún 2015

@lolonka ano presne tak, ja som to skusala aj do aventackych plastovych co su na prikrmy, len tie som sa bala dat do rury, aby to ten plast zvladol. Nechala som ich iba zabalene v deke a tiez sa to podarilo 🙂

laurika25
20. jún 2015

@silviettaa prosim ta kde kupujes tie kase?Tie ranajky vyzeraju super

xarra246
20. jún 2015

Ja raňajkujem buď jogurt s lyžičkou ovsených otrúb alebo zjem pol kelímku tvarohu aleboooo jedno vajce v tvare volského oka 🙂

bona_dea
20. jún 2015

raňajky bez chleba sú u mňa absolútna samozrejmosť. Normálne sa až čudujem, že s tým môže mať niekto problém.
Raňajkujem pohánkovú kašu - alebo z pohánkovej krupice, alebo z pohánky-lámanky. Dosladzujem troškou medu (asi pol čajovej lyžičky), do toho pomeliem semienka (slunečnicové, ľanové, sezamové), za pol polievkovej lyžice sušených hrozienok, nakrájam ovocie podľa chuti (banán, mandarinka, teraz sezónne jahody, broskyne, nektarinky a pod.) a mám raňajky ako lusk. Dávala som si aj za lyžicu ovesných otrúb, ale snažím sa vynechávať lepok...
Niekedy, keď mám chuť, si nespravím kašu, ale to všetko čo som popísala zmiešam z polovičkou tégliku kozieho plnotučného tvarohu (že je plnotučný, toho sa netřeba báť ani pri chudnutí). Ja som na raňajky chleba nevidela ani nepamätám, snáď len keď prídem k našim na návštevu, ja ani na večeru nejen pečivo k ničomu...

Inak, tuším tu padla reč o instatných kašiach... na to pozor, si pozrite koľko to obsahuje cukru, čokolády a iných podobných zbytočností. Pohánkovú kašu z krupice máte urobenú ani nie za dve minúty, a z lámanky asi za desať minút, takže nevidím najmenší dôvod si kupovať instantné nezdravé kaše za drahé peniaze...

Třeba skúsiť trebárs aj kašu z pšena, to sa sice pripravuje trocha dlhšie, ale kým sa varí, človek stihne dať napr.sprchu, alebo tak 🙂

peneloppe
20. jún 2015

@zdena7327

Ked mas chlieb velmi rada tak tazko ho uplne vylucit, skor by som ho nahradila zdravym pecivom a obmedzila mnozstvo.
A ranajky bez chleba musli, ovsene vlocky, najlepsie kupit ciste a doma si to domiesat susenym ovocim, orieskami, semiackami, tie balene dochutene v obchodoch su des.

silviettaa
20. jún 2015

@laurika25 ahoj, ja ich kupujem v jednote coop supermarket, a ovsene otruby s klickami zasa v DM drogerie. Davam si pozor, aby to neobsahovalo nic ine, takze su to 100% instantne kase bez pridavku cukru a soli a podobne, nemaju ziadnu prichut, su to ciste produkty. Posielam foto. Predtym nez som ich kupovala som si ich pripravovala sama a to tak, ze som pomlela ovsene vlocky takmer na prasok, dalej slnecnicove semena, lan, sezam, spaldove vlocky atd, kazde som mala v 1 nadobe a rano som to len podla potreby miesala a zaliala horucou vodou.

zumasi
20. jún 2015

@zdena7327 necitala som predosle komentare, mozno to tu uz bolo. Dobre funguje pripravit si ranajky vecer vopred- su rozne recepty na nevarene ovsene kase. Ovs. vlocky, kusok mlieka, jogurtu, med, semiacka, ovocie, orechy, zmiesat, nechat v zavretom pohari do rana v chladnicke a rano si ani nespomenies na chlebik 🙂 je to chutne a velmi vydatne, ovela bohatsie ranajky ako chlieb s cimkolvek 🙂

zdena7327
autor
20. jún 2015

@zumasi No super a čo ked budem chciet slané ranajky nie sladké ? ako nahradit chlieb ked mam chut na šunku syr a zeleninu šak aby som sa najedla by som bez chleba musela zjest toho hodne či ??? inak tie vločkové kaše už som par x jedla a robievam si ich tiež večer 🙂

peneloppe
20. jún 2015

vcera mi dala kolegyna vyborny jednoduchy recept na domaci chlieb zo spaldovej muky. chystam sa ho upiect a ranajkovat alebo nahradit ine pecivo takymto chlebikom. najdem recept

zdena7327
autor
20. jún 2015

@peneloppe Ja ked už ten chleba alebo pečivko tak bud viaczrný alebo sezamový alebo graham.pečivo biele nejem ale ked dostanem chut tak si dám sladké kroasanty to je moj velkýýý problém ☹

kaja73
20. jún 2015

@zdena7327 ked je kalerab tak pouzivam namiesto chleba ten...normalne ho nakrajam na platky ako chlieb a natriem nan pomazanku...tvarohova,vajickova,tuniakova...hoc aka sa k nemu hodi...

peneloppe
20. jún 2015

@zdena7327

joj tak croissanty to je najhorsie ale chapem ta, ja ich tiez mam tak rada ale obmedzujem, len parkrat do roka si ich dam

labajka
20. jún 2015

ja si dávam chlebík, ale ražný...........ten si doma pečieme
mám síce delenú stravu, ale vtedy sa môže celozrnné a ražné pečivko, ked naň ale nemám chuť, tak si dám salámu, syr, nejakú nátierku, zeleninu...............a ide to

laurika25
20. jún 2015

@silviettaa super,dakujem😉

stormie
20. jún 2015

Ja uz cca rok struhana mrkva a jablko s medom a mletymi orechami, ak nestiham tak iba mrkva a jablko ato zjem 'za pochodu'

zumasi
21. jún 2015

@zdena7327 no mne je toto dost syte, treba vyskusat. (a nezjem toho nejak extra vela, za malu misku). chutovo si clovek aj zvykne po case na nieco ine, ked sa teda chces chleba zbavit. ak chces sunku syr tak to potom bez cheba tazko, aspon mne nic nenapada 🙂

vikifoj
11. aug 2015

Ahojte ,
Ak by som Vás mohla poprosiť o 2 minutky vášho času na vyplnenie tohto prieskumu (https://goo.gl/x7h3Fu),kde tým pomôžete (takmer) začínajúcemu projektu a možno vyrieši vašu otázku a bude nápomocný 🙂
Ďakujem !

vikifoj
12. aug 2015

Ahojte ,
Ak by som Vás mohla poprosiť o 2 minutky vášho času na vyplnenie tohto prieskumu (https://goo.gl/x7h3Fu),kde tým pomôžete (takmer) začínajúcemu projektu a možno vyrieši vašu otázku a bude nápomocný emoticon
Ďakujem !

helmanka
13. aug 2015

@dzejn80 ďakujem za recept na jogurt super,mal úspech a ešte ten chlebík vyskúšam🙂

christin3
25. aug 2015

Ahoj, ja som pol roka po pôrode. Pred pôrodom som vážila 56 kg, keď som išla rodiť tak 73 kg, teraz mám tak 52-53 kg. Ešte v sestonedeli som začala cvičiť doma a samozrejme som upravila stravu. Žiadne sladkosti a vylúčila som aj pečivo. To je len o zvyku nejest pečivo, lebo my ho s partnerom uz vobec nekupujeme a nechýbanám to.Tak isto ako sladkosti.keď to nekupis a nemáš to doma tak si to proste nedáš.
obvykle jedavam na raňajky napr.pol cotagechesse do ktorého dám trochu ovsenych vlociek aby som mala sacharidy +dve vajíčka, alebo prazenicu bez oleja iba vajíčka.k tomu môžeš pridať zeleninu. Ja nemám rada sladké raňajky tak u nás sa jedia na tony vajíčka.poprípade si kúp sampiony do toho, hriby majú malo kalorii.
V lidl majú aj taký srvatkovy syr aj to si môžeš dať. Je baleny ako ich tvaroh ten gulaty.

lucinkaboz
25. aug 2015

kto nema rad ovsene kaše, kludne si dajte ovocie, aj banan, pretože telo potrebuje aj sacharidy...je nezmysel uplne vylučit chleba....je to o zvyku,ale doobeda to vobec nevadi...vždy zaleži na porciach, ak viete počitať sacharidy...tak treba počitať, netreba ich vylučiť.Telo potrebuje všetko, aj tuky, aj bielkoviny (napriklad treba si pozriet ako sa vyrábaju ovsene vločky...a budete mat dost)

katju
25. aug 2015

super téma, presne toto teraz riešim, ja si najčastejšie dávam ovsenú kašu, ale strašne rýchlo po nej vyhladnem, nemáte to podobne?

tomasko27
25. aug 2015

Ja som jedavala len ovsene vlocky na ranajky ozaj ze dlhu dobu a proste som dostala k nim taky odpor nemozem kasu ale celkovo ovsene vlocky ani citit.Aj ked si predstavim zeby to bola z niecoho ineho kasa aj tak nemozem,sa mi dviha zaludok.Ja neviem preco je to tak.Pecivo som vtedy vobec nejedla ale citila som tak raz za dva tyzdne ze mi chyba a som si musela kusok dat.

christin3
25. aug 2015

Chleba a pečivo su prázdne kalorie, telu žiadne živiny nedajú, iba rastie pupok. Ryža, ovsene vločky, cerealie atď, uvoľňujú svoju energiu postupne. Tiež ich netreba jesť na kila lebo aj z toho človek priberie.

kikina84
25. aug 2015

@zdena7327 ja si davam aj s dcerkou kazde rano odstavenu stavu z cerstveho ovocia v kombinacii so zeleninou..pridavam do stavy aj kvapku olivoveho oleja..vtedy sa vsetko pekne vstrebe a rozpusti v tele,nekvasi to..Zacali sme s tym nedavno..nakolko sme stale chore..a zistila som ze perfektne nakopne taka stavicka kazde rano..jem potom az obed ja osobne a dovtedy sa citim najedena.. 😉

kristinkahugo
25. aug 2015

Ja za seba.. Mam "čerstvých " 40 aj ked si ma pomýlia s 30 ckou. 😛 dve deti 8,5 a 2,5 . Ano cvičím trx 1 x tyz . A ked vozim dcéru na hip hop tak si idem zacvičiť do posilky. Ale strava ta je 80% všetkého. Vzdala som sa pečiva , zemiakov a prešla som salaty a raz za tyz. Aj mäso. To my vyhovuje a zo zdravotných dôvodov tiez. Vzdať sa pečiva je ako ked alkoholik akebo fajčiar s misia vzdať svojho. Ale dá sa na to zvyknúť. Určite. Nevravím ze niekedy nehrešim , ale príde mi , ze uz mi to ani moc nechuti. Takze len odvahu a vydrž. Všetko sa dá niečim nahradiť. A hlavne ked idu dole kilá tak to je najvačšia motivácia.

jaron
25. aug 2015

@zdena7327 ak si dáš napr. Slatinský 100 % celozrnný chlieb a ešte k tomu na raňajky tak v porovnaní s ovsenými vločkami z hľadiska chudnutia nie je viac menej žiaden rozdiel. Z bežných chlebov z bežných obchodov je pravdepodobne bezkonkurenčný.
Samozrejme chudnutie závisí od celkového zloženia stravy a iných okolností, niekto môže pokojne chudnúť aj s chlebom, iný ani bez chleba.

jaron
25. aug 2015

@zdena7327 tiež ak ti niečo príliš chutí a máš problém sa toho úplne vzdať, nie je dobre sa nútiť do úplnej abstinencie toho, skôr je lepšie nájsť lepšie alternatívy a menšie množstvo. Napr. dať si na raňajky 3 krajce už toho spomínaného 100 % celozrnného chleba namiesto rôznych alternatív síce viaczrnného, sezamového chleba a pod., ale v podstate prevažne z bielej múky a k tomu nejakú bielkovinu (cottage chees, tvaroh, tofu, vajcia...), viac zeleniny...