Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@veverka83 tak nie je jacmen ako jacmen, treba uzivat vylisovanu a vysusenu stavu z jacmena a nie suseny jacmen, cize seno co pomelu a to predava vela firiem...ten jacmen co pijem ja creva naopak cisti a nie zanasa...a vobec nemusis pit 5 litrov vody denne....pri uzivani chlorelly treba vypit 2-3 l vody denne, pretoze obsahuje az 60% vlakniny, pomocou nej ked nabopta cisti creva ako taka kefa....ale z kvalitneho jacmena je rastlinna vlaknina nami nestravitelna odstranena...
ahojte, drzim vam palce s hubnutim, ja mam nutricni poradnu 2fit a jsem pro zdravy vyvazeny jidelnicek, tak aby se nehladovelo a klienti se diky tomu zbavi i treba problemu se zacpou, nespavosti, unavou atd. Krasne hubnout se da pomoci cistych a zdravych potravin, ktere se daji bezne koupit v obchode a nejsou potreba zadny doplnky (ktery nekteri prodejci radi oznacuji jako zazracny hubnuti, ruzne shaky, tycinky a jiny doplnky, byt prirodni).
Svou praci jsem si vyzkousela i na sobe, po 2 porodu 108 kg a po trictvrte roce 72 😉 tak se kocky drzte a kdybyste se chtely poradit, tak se muzete ozvat 😉
@dorekapa Ahojky,no citala som tvoj clanok.Si trosku tazsia ako ja,ale to na veci nic nemeni.Obidve chceme schudnut.Ja po oskusani viacerych diet a najlepsie na mna zabrala ta 90 dnova,som sa rozhodla opat vratit k tej osvedcenej,pri ktorej clovek nehladuje a to je,ze papam iba do 17tej.Je to dobre,ale zaciatok je zlozity.Zacala som len vcera,lebo minuly tyzden som to nevydrzala a ja ked raz porusim, uz to potom so mnou ide dole kopcom.Takze vcera som mala naposledy jedlo o pol 6 a dnes to stiahnem na 17stu.Snad to vydrzim.O tyzden to uz bude lahsie,zaludok stiahnem.Tak sa pridaj.Urcite neolutujes.rano sa zobudis taka hladna a s cistym svedomim si dam rano aj dva rohliky celozrne.Tak do skoreho pisania a chudnutia.🙂
Holky jak vaříte červenou čočku, já jí mám strašně dlouho koupenou a nevím co s ní 😀 😀
@luci78p Luci, ziadne nezmyselne diety, vzdy sa ti kila vratia spat. Chce to radiklanu zmenu hlavne psychicky... chcem byt pekna, vojst sa do tych rifli napriklad o cislo mensie do 2 mesiacov. dat si realne ciele, nie nezmyselne a potom, zmena jedalneho listka, pravidelny pohyb, pitny rezim. Po prvom tehotenstve mi ostalo 8kg navyse, v druhom som nabrala 20kg, mala ma 14m a ja mam vahu ako pred oboma tehotenstvami. Brusko mam stale, po cisarskom uz nikdy nebude ploche, ale vojdem sa do veci, do ktorych som chcela.. Na bokoch som sa po tehotenstve tiez trosku rozsirila, ale s tym uz nic nespravim. Netryznim sa v posilovne, nebeham kilometre, ale dennodenne chodim po schodoch (byvame v RD), mame 16 schodov a vybehnem si ich aspon 10x, potom prechadzka aj 3km, autom sa vozim stale a jasne, ze nie, ked budem robit velky nakup... Pijem len cistu vodu, ziadne ochutene, sladke vody, kava 2x denne s 1 lyzickou cukru + mlieko, a musela som "stiahnut" zaludok... Ked som mala chut, zjkedla som aj 3 rozky, hlavne po kojeni. Tak som postupne uberala... 2 ... 1, jedla pomaly, pripadne si ho rozrezala napoly 🙂 presla som na tmavy chlieb, vyhodila parky, tucne jogurty, tvarohy, masla... Vsetko sa snazim robit na vode alebo zapeciem v rure a vzdy varim len tolko, kolko zjeme, aby som nedojedala po detoch alebo ked sa zvysilo... No a peciem len v nedelu 🙂 Sladke si neodopieram, jem cokoladu, keksy, kazdy den kusok (pol cokolady alebo jeden keks), inak som nervozna, ze nemam sladke 🙂 🙂 🙂 A ked pracujem, ziadne jedlo!!! A to iste aj pri TV!!! Lebo prave pri praci alebo pozerani TV som sa zvykla napchavat. Jem 5 - 6x denne, ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera, ak som hladna, alebo dlhsie hore, okolo 8 - pol 9 este nieco male zobnem. Pravidelnost je dolezita. Telo si na to zvykne a nebudes mat potom pocit velkeho hladu a ze chces zjest vsetko, co vidis. A to si dam aj pizzu a raz do tyzdna sladke jedlo 🙂 Chce to len pravidelnost, trpezlivost a co najviac prisposobit tomu, ako fungujes doteraz. Aspon mne kazda radikalna zmena nikdy nevydrzala :(
ved iked mate chut na sladke zajdite do bio obchodu kupte si kvalitnu cokoladu aj za 2-3 eura a dajte si sem tam 1kocku
@matozazzo uplne s Tebou suhlasim...ja som sa tiez trapila kadejakymi dietami a vzdy sa vaha vratila a este viac....teraz sa stravujem zdravsie a castejsie a po mensich porciach.... aj sladke si dam, pohybu mam s malou dost , ziadna posilka...a vaha isla dole...🙂 k tomu este zelene potraviny, ktore mi zmenili chutove pohariky a aj vdaka nim som v pohode aj psychicky... a neviem co je unava....
baby aj pijete alkohol ci vobec?ja sa piatok chystam na oslavu kamoska ma narodeniny ale budem len biele suche ale bude tohoa si dost 😢 😢 ,
@laura777 Super, kazda si musime najst "to spravne pre seba", ja sa neviem vzdat sladkosti 🙂 Tak ich jem, ale s mierou 🙂 A k alkoholu... nepijem, obcas si dam biele vinko so spritom, ale to tak raz za mesiac, zo vsetkeho ostatneho mi je zle :( Asi to tak ma byt 🙂 Ani pivo mi nechuti, ale niekedy si dam 2-3 glgy, ked zjem napr. pizzu - na pretravenie. Vraj z alkoholu su tiez kila navyse, ale to neviem posudit, len som pocula...

@laura777 tá chlorella vyzerá zaujímavo 😉