icon

Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si

luci78p
7. nov 2012

Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....

dnika2
3. dec 2012

@mimikyky aj ja si obcas kupim proscuitto akurat tento tyzdenmaju swarlzlavsku po 99centov v lidli a ktomu mozzarelka paradajky rukola a vecea je na svete 😀

llluckaaa
3. dec 2012

Holky, šunka je hotová. Je výborná 😵

mimikyky
3. dec 2012

@llluckaaa ten postup na šunku je skoro taký istý ako raz robil Dr Havlíček 😉
@luci78p
@dnika2 ja kupujem v lidly tiež cottage, ten ligt verziu

dnika2
3. dec 2012

@mimikyky ja nekupujem cottage v lidli

mimikyky
3. dec 2012

@dnika2 viela som, že to písala luci, ale sme sa bavili o šunke z lidla, tak som označila aj teba, prepáčiš to mne? 😀 😀

cumin
3. dec 2012

Kdo chtel ty celozrnny knedliky ke svickove? 🙂 davam rychle z hlavy, tak kvalita popisu neni nic moc 😀

půl grahamové veky nakrájet na kostičky
zadělat kvásek - půl kvasnic+lžička cukru tak dlouho třit a míchat v misce dokud z toho neni taková kašička (ze začátku to jde dost z tuha) pak přilít deci vlažného nízkotuk mlíka, nechat cca 10min v teple
nakrájet petrželku, pažitku, a vůbec jakýkoli bylinky se vám líbi, klidně suseny.
smichat veku a bylinky v jedne mise, rozslehat vajicka ve druhe mise.
K vajickum prilit kvasek, jeste deci a pul vlaznyho mlika, pridat 400g celozrnne mouky (obycejne, nee te jemne) a spetku soli, promichat, pridat veku s bylinkama, vytvarovat 2 sisky, nechat kynout pul hodiny pod uterkou v teple. Po pul hodine hodit do vrouci trochu osolene vody a varit na jedne strane 15 min a na druhe 10 min. Po vyndani propichat spejli 🙂

misto grahamove veky muzou byt grahamovy rohliky, celozrnny rohliky, zkousela jsem i pul napul s knackebrotem zitnym, celozrnny chleb taky muze byt ale to me nechutnalo. Povede se to i z kokosovyho mlika, nebo kokosovy napul s ovesnym.

llluckaaa
3. dec 2012

@mimikyky Jo, je to hodně podobné, ale na těch stránkách od Havlíčka to pro mě není dost do detailu 😅 A ty komentáře u toho nejsou moc povzbuzující 😅

mimikyky
3. dec 2012

@llluckaaa tam som nepozerala, čo má popísané, ale pamätala som si, ako to robil v tv 😀
možno raz naberem odvahu a spravím aj ja 😝

grimaska4
3. dec 2012

@luci78p
@dnika2
ja mam zamrazene ovocie z leta cele (jahody,a slivky)
potrebujes 250g tvarohu (nie hrudkoviteho,takej jemnej kremovitej konzistencie),75g ovsenych otrub,1 az 2 vajicka,stipku soli,ja davam aj sladidlo(xylit,ci eritrit)
Z tych surovin treba vypracovat cesto a nechat odpocinut v chladnicke min.hodinu
Potom z toho cesta odrezem kusok (cesto je dost take lepkave nepevne) a rukami vyformujem do tvaru gule trosku vacsej ako je ovocie,potom to mrazene ovocie tym cestom obalim (netreba na hrubo to cesto okolo ovocia).
Uvarit ich potom vo vriacej vode,pomaly cca 15 minut,ja ich jedavam na masle poprazenou celozrnou struhankou,
z tejto davky mi vyslo 15 guliciek,robila som aj jahodove tie su mensie,tak na ne treba menej cesta
Inak kto nema ovocie mrazene,daju sa tie gulky len tak bez ovocia a poliat s bielym jogurtom (do ktoreho pridame skoricu a sladidlo).Tuto verziu som este neskusala inak

dnika2
3. dec 2012

@grimaska4 boze nechce sa mi to ani čiztat nie to este robit 😀 😀 😀 ale urcite to je dobre

grimaska4
3. dec 2012

@dnika2
nie je to narocne,sice som mala fajne lepkave ruky,po kazdej vyrobenej gulicke umyt ruky a zasa do toho,ale da sa to zvladnut,ja furt z nich aj zamrazim,takze raz za cas sa da ta robota zvladnut 🙂

dnika2
3. dec 2012

@grimaska4 dnes mas co na veceru?

dnika2
3. dec 2012

@grimaska4 ja zasa musim hltat kesu v horkej cokolade vecer idem cvicit

sylvar
3. dec 2012

@dnika2 já přišla z práce a zdlábla chleba s florou a camemberem(nějakým deluxe) z lidlu...smrdí, ale je vynikající!!!
byla jsem tam pro garnely, uviděla ho a musela ho mít, sýr jsem neměla ani nepamauju!!!
@llluckaaa domácí šunku jsem snad nikdy nejedla!!!jen domácí klobásky vyráběl kdysy taťka

sylvar
3. dec 2012

holky, já nemám ráda vaření, vařím zřídka, mám chlapa, kuchaře, já dobře umím několik jídel a nějak víc nepotřebuju...knedlíky jsem nejedla taky ani nepamatuju, moje mamka dělá klasické,ale menší šišky...já se snažím čemukoli z mouky vyhýbat, takže vařit to ještě by mě asi zabilo 😀

hanuliq
3. dec 2012

caute kocky mozem sa pridat? ja sa snazim chudnut uz asi 5 dni 😎
po 2 detoch teda nevyzeram bohvieako 😒
mate nejake tipy alebo zazracne triky? 😀

lubica69
3. dec 2012

@dnika2 juj tak špagetky môžem 😝 A dávaš to zelené pesto?Ja mám radšej červené
@mimikyky ďakujem Rozmrazím

lubica69
3. dec 2012

@hanuliq Vitaj Jasné,že môžeš No žiaľ zatiaľ sme na nič zázračné neprišli 😢 No bodaj by 😀
@sylvar sa máš pri kuchírovi 😉

sylvar
3. dec 2012

@hanuliq zázračný trik by se hodil 😀 😀 😀

špagety vaříme často, na cibulku slaninku, česnek, žampiony,krájená loupaná rajčata, domácí pesto(mám udělané), do toho sušená rajčátka trochu, je to mňam 😵 na to parmezán...

sylvar
3. dec 2012

@lubica69 😉

lubica69
3. dec 2012

@dnika2 inak tá schwarwaldská je pre mňa naj asi z Kauflandu Zdá sa mi menej mastná A kupujem ju to 0,88 100gramov Ale videla som už aj 1,29 ako kde asi 😒

lubica69
3. dec 2012

@mimikyky
@dnika2 a cottage kde aký?Mne neochutené nechutia 😖

lubica69
3. dec 2012

@llluckaaa juj tá šunka vyzerá dobre
Ja mám rada kuraciu alebo morčaciu

sylvar
3. dec 2012

@lubica69 z lidlu je taky dobrá, ale měli jsme minulý týden z penny a byla lepší🙂 takže Kauf,jo?

lubica69
3. dec 2012

@sylvar myslíš tú schwarwaldskú?My tu penny vôbec nemáme 😖

sylvar
3. dec 2012

@lubica69 aha!myslím tu schwarwaldskou 🙂

lubica69
3. dec 2012

@sylvar áno tak tú mám najradšej z toho Kauflandu 😉

grimaska4
3. dec 2012

@dnika2
bravcove pecene zo vcera 🙂 a k tomu dusena kysla kapusta 😉

dnika2
3. dec 2012

@lubica69 cervene som este nemala 😀 zelene mi chuti akurat kuchtim ryz a masko naparujem treba doplnit bielkoviny po odbehnutych 4kilometroch dnes 😝 😝

dnika2
3. dec 2012

@lubica69 ja cottage len neochuteny papam