Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@iconka - ahoj iconka, s tym suhlasim, tiez som ochutnala nizkotucny jogurt a bol hnusny/ako citron. mne celkom pomohla ta nutricna terapeutka / nasmerovala ma, ze mam mat vela bielkovin, takze hlavne / nizkotucny, tvaroh, cottage, sunka, nizkotucny tvrdy syr / teda potraviny s vysokym obsahom bielkovin ale nizkym obsahom tukov. Ja tiez nemam rada mlieko, ale cottage milujem. ked si najdem cas, hodim vam sem par mnam receptov, ktore som obdrzala. 🙂
@susik77 jéjko veru hoď pár receptov, tipov tiež. A aký je to ten nízkotučný tvrdý syr, vieš nejakú značku alebo kto to vyrába aká mliekareň??
a aké ti povedala gramáže? lebo napr. ja bych zjedla syra čo hrdlo ráči. mňam. aj celý cottage a k tomu aj tuniak konzerva a cz rožok. ale to je asi vela, že?
mňa ešte jedna vec máta, a to krvná skupina.
niekto prihliadate aj na to? lebo ja som Ačko a podľa toho žiadny tvaroh, cotage a tvrdé syry bych nemala, lebo zahlieňujú môj organizmus s čím sa moje telo nevie vysporiadať potom. hlavne dýchacie cesty. a aj mávam chronické kašle na jar a jeseň. a to nefajčím...
@sbosorka - chapem, ja som na tom bola rovnako. este k tomu vela jazdim na sluzobky, takze som stale v strese a mam nepravidelny rezim. inak baby co mate tiez stresy a nestihate jest - super su proteinove tycinky - ale musia mat spravne zlozenie. - davam si na olovrant s 1 ks ovocia 🙂
Ahojte dievčatá... aj ja sa pridávam..ja som kedysi dávno vážila 65 kilo (keď som mala 17)... potom to išlo samo dole.. (noo samo - bolo to cica nežer, lebo nebol čas) a schudla som na 49 kg. To bolo super, ale za deň to bola jedna vifonka a veľa kávy... Váha sa mi 3 roky ani nepohla. Až som začala chodiť do roboty, sedavej, kde trávim väčšinu svojho terajšieho života a podarilo sa mi pribrať až na 58 - 57 kg, ako kedy... len problém je v tom, že sa už vôbec necítim dobre a som z toho dosť nešťastná. Bojím sa, že týmto štýlom priberem znovu na 65 kilo. Inak som nespomínala, ale meriam 162,5 cm. Tie všetky diéty sú super, ale ja nejem mäso, takže predstava, že jeme len mäso so zeleninou nieje pre mňa. Samoška nie je to také jednoduché, mlieko fakt neznášam a od doktora mám zakázané všetky mliečene výrobky ... A takto by som mohla pokračovať ďalej....Teraz som začala konečne cvičiť (5deň), ale včera a dnes doobeda som sa veľa prepchávala, dokonca z toho kila, čo som dala dole som ešte 3 pribrala😀DD za jeden a pol dňa pripomínam...Mám nakúpené aj sucháre.... (tie som vymenila za BEBE keksy, ktoré som jedla vždy na raňajky a pred obedom v robote)...Takže ráno vstanem 5 min cvičím, jem len nejaký celozrný chlebík. Na desiatu tie sucháre aj na obed a olovrant (v robote toho moc nestíham) a budem večerať servírované na malom tanieriku...(už som to skúšala medzi sviatkami a vydržala som na tomto)... a potom večer zas cvičím..myslíte, že by mohlo ísť niečo dole bez jojo efektu? ďakujem.
ahojte aj ja sa k vam pridavam musim schudnut po dvoch porodoch potrebujem zhodit aspon 10 ale aj 20 by bodlo dole len neviem ako zacat musim si vas riadne precitat ked bude casu mozno zajtra ked budem mat len jedno dieta drzim vam palce dufam ze moja vola dostane rozum a bude spolupracovat 😀 😀 😀
@borkavan - spravne je kombinovat bielkoviny so zeleninou - ja si na veceru davam 1 cottage s 1-2 ks rajcin.
Inak co sa tyka kalorii, tak ranajky - 250-300 kcal, desiata - 200 kcal, obed - 500 kcal, olovrant 200 kcal a vecera 250-300 kcal. Pri tomto by ste mali chudnut. Ale najlepsie si je dat urobit telesnu analyzu a podla toho vam vypocitaju kolko coho potrebujete.
@mimikyky coze? lerdamer pri chudnuti? ja som sa do neho zamilovala avsak odradilo ma to ze "plnotucny" syr :( tak som ho dojedla na silu aby sa nevyhodil a teraz toto no normalne si ma potesila ani nevies ako :D
neviem ci na SR je siet obchodov Vitaland, ale tu som videla tie pristroje napr. v niekt. lekarnach alebo mrkni na nete nej. poradne na chudnutie 😉
ja som skúšala naposledy v lete detox podľa Mačingovej a prvé 2 týždne sa mi aj darilo, no je to veľmi časovo náročné na prípravu a hlavne pri dvoch deťoch ☹ a po 4 týždňoch sa mi cuketa zhnusila úplne, že ani teraz na ňu nechcem ani pomyslieť 😝
@monikskorvankova - ahoj, ale kupuj nizkotucny 😉
@monikskorvankova ale veď je aj v nízkotučnej verzii 😉
ja mam celkom rada na ranajky nizkotucny tvaroh - asi polovicu vanicky zmixovat s 1 bananom a ozdobit platkami kiwi, pripadne polku vanicky tvarohu posypat lyzicou ovsenych vlociek a nakrajat polovicu jablka na platky
na desiatu - ovocny salat - nakrajat si asi kusy ovocia - ale banan moze byt len 1 ks + 2 ks ineho ovocia, prip. fit musli tycinka + 1 ks ovocia a voda
dufam, ze zajtra budem mat cas a hodim sem tipy na obed a veceru 😉
@mimikyky huuu ja som nebola na syry takze ani som nevedela a nizkotucne som samozrejme zdaleka obchadzala :D
@susik77 nooo uz mi doslo doteraz som to obchadzala a nic nizkotucne ani polotucne som nekupovala 🙂
@monikskorvankova - mne vadi na nizkotuc. eidame, ze rychle vyschol - ale to som mala platky.

@susik77 škoda, že nám vtedy tému pokazila tá ... teraz sa nedáme 🙂