Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
este vam napisem olovrant - ovocny tvaroh milko s lyzickou medu a lyzickou semienok, alebo zelenina na kusky so syrom, pripadne jogurt s 2 platk. knackebrotu, alebo proteinova tycinka - napr. Guareta s 1 ks ovocia - ale nie s bananom. moze byt pomaranc, jablko atd. a zapit
škoda že toho môjho manželíka neviem presvedčiť na zdravú stravu, on je tiež na sladké ako ja a už vidím ako ma to jeho pojedanie lakotiniek bude každý deň pokúšať. A ešte variť zvlášť aj pre babule, to bude riadne namáhavé... ale som rozhodnutá vydržať
@sbosorka - ja som na tom podobne, ale mm ciastocne chudne so mnou. zas ale vecsinou jeme vsetci v praci alebo holky v skolkach. a cez vikendy varim zdravo, vecsinou ryby aspon v nedelu, prip. ked je to moc zdrave, tak oddelim pre seba a pre rodinu urobim kalorickejsiu variantu. vecsinou racionalna strava neni casovo narocna, spichnes obed do polhodinky 😉
@mimikyky dúfam že mi zachutia :/ lebo tiež nezjem hocičo 🙂
tak na raňajky si dám ráno celozrnné lupienky, biely jogurt a hrozno 🙂
Jaj,aj ja by som potrebovala schudnut,tak 7 kg,ale ako vas tu citam,tak sa vo mne zapol alarm a zjedla som klobasu so zemlou 😀 ale od zajtra sa zacinam krotit..
Dobré ránko kočky 🙂 aj keď som príšerne nevyspatá 😠 idem sa poobliekať, a šup na bežiaci pás 😀
len dnes si musim dat este na ranajky klasicky smotanovy jogurt, lebo to bol posledny, co sme doma mali, ale nepomiesam ho a spodok teda nezjem a este tu mam 2pomarance, snad prezijem. 🙂 co sa tyka vody, tak s tym som nikdy problem nemala, pijem ozaj dost, okrem vody aj caje, akurat, ze si do nich davam 2lyzicky cukru, takze dnes koncim aj so sladenim cajov 😖 ...a medovniky som nabalila a doniesla do prace, nech to tu zjedia a mna to nelaka doma 😀
Ahojte, ja som mala dnes na ranajky len proteinovy oktejl, snazim sa dat dole tie 2 kg z vianoc 😎 . Na desiatu si dam musli tycinku s mandarinkou a vyrazame na nakupy, skoro nic uz doma nemam ako sme sa vratili od nasich.
Na obed dnes chcem robit tento recept:
150 g tresky al. pangasia
200 g nakladanej papriky
50 g zampinonov
2 lyzice struhaneho parmezanu
80 g zemiakov
200 g brokolice
Trubu predhrejte na 200 stupnov. Kusky ryby dajte do zapekcaej misy a poriadne osolte a posypte ciernym korenim. Posypte zampinonmi a paprikami. Opekajte v trube asi 10 minut. Ak ste pouzili zmrazene filety , predlzte dobu pecenia. Nakoniec posypte parmezanom. Podavajte s varenymi zemiakmi a s dusenou brokolicou. - Ja obidve naparujem dohromady v hrnci.
Este tip na ranajky:
netucny tvaroh 200 g
sekane orechy 10g
med 20g
jablko - polovica
Do tvarohu vmiesame med a ozdobime orechami a na platky nakrajanym jablckom. Energet. hodnota 1200 kJ.
Dalsi recept na ranajky na slano:
Celozrnna zemla - okolo 60g
pomazankove maslo - lyzicka
tuniak vo vlastnej stave 60g
lyzicka plnotucnej horcice
Na ozdobu:
2 listy šalátu, paradajka
Žemlu rozkrojime na polovice, natrieme tenko pomazankovym maslo, ozdobime platkami salatu a kuskami tuniaka. Na dochutenie pokapeme horcicou. Energ. hodnota: 1300 KJ
@iconka - zemiaky hej, aj ine prilohy, ale len v tom mnozstve asi 80 gramov. Ked budem mat cas, hodim sem diagramy vsetkych jedal - v akych pomeroch maju byt tuky, bielkoviny, sacharidy. 😉 . Pecivo celozrnne ako priloha na obed v mnozstve 55-60g. na veceru uz len kombinacia bielkovin a zeleniny, uz ziadne zemiaky ani ina priloha 😉
Este mi napiste o kolkej mate ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru. Ja som niekde pocula, ze ranajky maju byt tusim do hodiny, alebo do dvoch od zobudenie. Ja vstavam cca o 5tej, alebo o pol piatej, ako kedy a to sa nemam cas naranajkovat a zda sa mi to aj velmi skoro. Mozem napr. ranajkovat az o cca 7dmej, desiatovat o 10tej, obedovat o 12tej, olovrantovat o 16tej a vecerat o 18tej, alebo ako?
ahoj, takže dnes je náš první den v novém roce s novým životním stylem 🙂
jdu si zatwistovat(5 minut)
pak kafe, pomeranč, zkusím pohledat nějakou housku, ale netuším, zda doma něco máme 😖
na oběd buď čínu s rýží nebo zelňačku...a ferrera rocher v lednici si ani nevšimnu 😀
zdravim kazdu jednu odhadlanu pani, slecnu, maminku ktora sa odhodlola k zdravsiemu zivotnemu stylu ci uz upravou stravy, pohyboveho rezimu ci kombinacia oboch...drzim vam palce, prajem vam pevnu volu a vysledky s ktorymi budete spokojne...Zaciatky su tazke, sem tam sa ujde nejaky ten prehresok, no po case sa do toho dostane mysel aj telo sa nastavia...a vysledky sa zarucene dostavia...viem o com vravim ja som diabetologicka sestra, momentalne na materskej dovolenke a denne cvicim tae bo 45 minut a ked mam malu na prazdninach ako napr. teraz tak 2krat denne, strava racionalna a s vahou problem nemam....co opakujem a urcite to viete ale je to svata pravda priam alfa omega chudnutia PRIJEM- VYDAJ Prijem nesmie prekrocit vydaj inak priberate!!!! nikdy nedrzat drasticke diety ked jete 2 krat za den..spomalite metabolizmus a priberiete este aj z vody, pozor na sacharidy tie su nepriatelia, tuky treba len treba vediet ktore....vitamin C dalsie tajomstvo a cvicenim zrychlujeme metabolizmus, tepovu frekvenciu, spalujeme tuky aj cukry formujeme telo...je to na kazdej z nas ako sa nastavime, s akou chutou sa do toho pustime co si vyberieme ci nejake diety ci fitko, ako si rozvrhneme cas myslim v zhladom k detom o ktore sa starame s takou laskou a intenzitou ze casto krat zabudame same na seba alebo jednoducho sme tak unavene, ze uz na seba nemame silu...ale nie sme len matky a manzelky...nestracajme sebavedomie a robme nieco aj pre seba najdime si cas..nech sme maminky a manzelky, ale tie usmiate ktore su sebou spokojne...jkazdej jednej drzim palce a posielam vam pozit.energiu nech sa vam naplnit si a splnit si svoje predsavzatia a ciele...
@sisanka hmm, no neviem veru ako poriesim tie ranajky, vstanem, obriadim sa ako tak, idem so psom a prasim do prace a fakt mi nechuti jest uz o piatej rano 😒 a tiez sa mi zda zase neskoro ta vecera o 19tej 😕 a tiez olovrant o 16tej nebudem stihat, lebo to este len domov pridem, zase letim so psom...no uvidim ako sa nastavim 😕
@iconka ja chcem jest kazde 3hodky...a ta vecera mi tak vychadza ze o 19h, a mam skusenost ze uz potom nemam potrebu po veceroch vyjedat hluposti 😀 😀 😀 ved podledne jedlo sa ma jest max. 2hodky pred spanim tak myslim ze jeto ok 😉 a ja napr kvoli ranajkam si zase musim nastavovat budik aby som ich stihla 😀 😀 😀 mas to blbe ked nestihas ale myslim ze ide o tom aby clovek jedol pravidelne a ked budes jest az o 7h, sa nic nestane 😉

@monikskorvankova tvrdé nízkotučné sú celkom fajn 😉