Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
Ono aj odborníci na výživu tvrdia,že radšej aj z benzínovej pumpy bageta ako ostať hladný 😅 😀
@ankalv1 ja jem a varím len to čo mi chutí Nikdy nie niečo na čo nemám chuť alebo čo mi nechutí
Ráno buď niečo celozrnné+šunka keď mám chuť tak activia(nie vždy mám však chuť na jogurt ráno) Desiata nejaké ovocie Obed napr dnes kuracie prsia na zelenine s kuskusom Alebo si dávam polievočku vývar so zeleninou Desiata na čo je chuť napr zeleninka so syrom Poobede by sa už nemali sacharidy a to prílohy pečivo a ani ovocie veľmi A na večeru buď jogurt s musli alebo šalátik A veľa piť Najlepšie vodu A samozrejme pohyb Ja ešte kojím takže s cvičením to nepreháňam A stanoviť si dosiahnuteľný cieľ Nie napr 20kg mesačne Optimálne sú také 3kg A potom samozrejme ich udržať Ja chcem do leta tak -8kg ak sa podarí Idem z hmotnosti 78 kg pri výške 169 cm Takže na leto chcem takých 70 a budem rada 😀 😀 😀
Veľa úspechov
Ak som niečo zabudla kľudne pripíšte 🙂 🙂 🙂
tak dnes som si kúpila knihu JIDLO JAKO ZIVOTNI STYL od Halvíčka a Lamschové. Je to úplne parádna kniha, len troška som ju prelúskala a hneď mi dala odpovede na veci, ktoré robím zle. Vysvetluje tam v krátkych vetách všetko o strave. Ale nie také tie rady - nejesť maslo, tuk iba sprejom a treba raňajky a 5 x dennne. On to tam uplne pekne zrozumiteľne vysvetlil prečo raňajky a aké raňajky, keď človek skoro ráno vstáva alebo keď má čas a nejde do práce.... A prečo treba sacharidy po celý deň hlavne ľudia, čo pracujú duševne.... A je tam aj 100 receptov. No paráááááda.
Občas tu môžem nejaký typ hodiť a možno si tu nájdete odpovede a už nikdy nebudete to inak robiť. Lebo toto je zákad a on to tak vysvetluje, že mám pocit, že vlastne prečo by som si mala škodiť, ked si jedlom môžem pomôcť aj k duševným výkonom.
@ankalv1 smiem sa spytat co je ten Jillian michaels da sa kupi dvd? abo co to je 😀
@ankalv1 var si to, co ti bude chutit. Vo svojej podstate si mozes varit tak ako pred tym, ale pouzivaj menej tuku ( nevyprazaj, ale urob si masko na rychlo na troske oleja - ja pouzivam olivovy, ale na varenie ), prilohy pre seba nahrad zeleninou. Ak potrebujes mat prilohu, tak si daj kludne aj zemiacky, ale len trochu, to iste ryza. Zelenina je zaklad. Treba sa hlavne snazit uplne odburat sladke hlavne jedla, takisto nejest cestoviny kazdy den. Inak staci "nemlsat", jest v pravidelnych intervaloch. Takto to ide perfektne, bez nejakeho velkeho obmedzovania.
@belissima85 je to trénerka má viac cvičení ja teraz cvičím 30 day shreed , to je rozdelené na 3 levely, každý sa cvičí 10 dní. skús si to pozrieť na youtube
http://www.youtube.com/results?search_query=jil...
ja som si to stiahla z ulozto.sk 😉
@borkavan no to by bolo od teba mile sem tam sa podelit o nejaky fajn recept🙂
@ankalv1 len sa budem musiet nucit robit kliky inak vyzera super svicenie diki za link🙂
@ankalv1 pisala si si niekedy prehlad toho, co, kedy a kolko zjes? Ja ked som chudla pred 4 rokmi, tak som mala jedneho poradcu a prvu vec co mi kazal bolo, aby som si napisala co zjem. A to ma fakt nastartovalo a zacala som si uvedomovat, ze hocikedy si len tak nieco hodim, dojedam po detoch, ochutnavam pri vareni atd... a hoci sa mi zdalo, ze nejem vela, zrazu sa to nazbieralo. Ak ti nechuti zelenina, tak sa nemusis do nej nutit. Ja napriklad nemam rada klasicky zeleny salat. Ani na brokolicu ma nepotiahne a ine typy zeleniny.. a aj tie paradajky mi uz lezu hore krkom. ale mam rada sampinony, tak tie si robim casto, spenat (ako dnes 🙂 ), tzatziky a tie si dam aj s kyslou smotanou. 🙂 A ak si ani tak nenajdes zeleninu, co by ti chutila, tak si daj kludne aj tie zemiaky a ryzu, ale v polovicnej porcii, ako si zvyknuta.
neviem ci ste pozeravali dievcence relaciu Ste to co jite. Bol v nej ako poradca prave Petr Havlicek mimo ine, ktory je spoluatorom tej knihy Jídlo jako životní styl . Ja som tu relaciu mala velmi rada, a jednym zo zakladnych pravidiel bolo prave nevynechavat prilohy (zemiaky, ryza atd...).
Baby, dnes som si prvy krat ratala kolko asi kJ som za den prijala a konkretne dnes je to za cely den cca 6700kJ. Je to vela, ci nie, aby som popritom tom schudla, ked aj cvicim? (s cvicenim zacinam, takze to nie je asi este nic moc) 😕
@zuzka105 objednala som si ju na www.kucharky.sk. A hej napísal to ten Havlíček a tiež som rada pozerala ten program. Mne veľmi veľa ozrejmila a o to som si myslela, aká som múdra. A objednala som si aj odtiaľ taký DIAR 2013 čo ta Rašlova spravila. Ona napísala aj knihu. Chcela som si aj jej knihu, ale dobre som urobila, že nie. Lebo v tom diari sú rady, ktoré mi nesedia. Ona sama píše, že nie je žiadna výživová poradkyňa. Ale nevadí, do toho diara si budem zapisovať a planovať jedlo a cvičenie.
Rada č. 22 (Petr Havlíček) Co si k opravdu brzké snídani dát?
Na brzké snídene nedoporučujem ťažké jedlá typu pečivo, šunka, sýr či vajce. Vhodné je naopak uvariť si obilnou kašu - tá je ľahko stráviteľná, nezaťažuje organizmus, má pomalé sacharidy, ktoré telo zásobí na dlhšiu dobu. O dve hodiny neskôr si potom môžete dať tmavú obloženú bagetu.
ja mozem to cvicenie od jullian Michaells len odporucit..zatila tiež cvicim len 30-dnovy kurz..1 level...a je velmi fajn to cvicenie..hlavne mne vyhovuje ta dlzka....zatial som odcvicila 7x / pred mesiacom tiež 7x/ ale ja to kombinujem so spinningom a posilkou...takže preto mam problem sa dostat na 10 cvicebie
ale už stahujem aj body revolution...ale to vyzera riadne narocne...snad sa k nemu dopracujem.... 😉 😉