Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@borkavan aké rady ti nesedia od Rašlovej? Ja som si tiež chcela kúpiť jej knihy?
@iconka závisí to aj od bazálneho metabolizmu.. Tu je dobrý článok: http://www.chudnutie-ako.sk/sport-chudnutie/vyp...
@borkavan http://www.nutriservis.cz/cs/jidelnicek/o-nutri... toto som pouzila, ale napr. som si nastruhala do misky jablka s mrkvou a posypala skoricou a to si davam rano do ovsennej kase a fakt netusim kolko presne tam je g mrkvy, kolko jablk a tak, tak som to len odhadovala,myslim si, ze v skutocnosti je to menej 😉
@lubica69 sice som tu knihu necitala ale pochopila som to tak, ze ako skore ranajky sa myslia napr. niekto vstava rano skoro o piatej alebo siestej, tak do obedu to je daleko, preto mu odporuca o tej piatej / siestej ako skore / prve ranajky tu kasu a potom o dve hodky akoby druhe ranajky ze si moze dat zemlicku. Mozno je tam zvlast kapitola co na ranajky normalne. Teda ak niekto nevstava tak skoro. ...ale az o 7 alebo 8 ...Tak som si to vysvetlila ja.
ale jím, co mi chutná, dnes jsem si dala karbanátek s bramborem
@miskap2111 že ona odporúča také tie klasiky... že maslo nahradiť rastlinným tukom, nejesť vôbec normalne jogurty a tak ale iba nízkotučné, živočíšne tuky vypustiť a nahradiť rastlinnými... čo ja viem. ona sama hovorí, tam, že nie je poradkyňa. že jej to pomohlo, preto sa s tým chce podeliť. Ale tak každému niečo iné sadne, takže ak cítiš,že by sa ti to páčilo, kľudne si ju kúp. Ale jednu radu tam dala čo neznám, že keď sa pred spaním vypije kefír, tak spaluje tuky aj v noci.
@borkavan tak ja rastlinné tuky neuznávam. Radšej si chlieb nenamastím a keď áno, tak už maslom. Tiež radšej asi nenapečiem, akokeby som tam mala dať špaldovú múku, ktorá mne osobne chutí ako piliny. 😀 Ale máš pravdu, že každý sme iný a iné veci nám sedia. Ja nakoniec nemám problém s úpravou stravy a receptami. Mne len občas chýba disciplína. 😀
@rainbow1 on píše - ľudia, ktorí pracujú duševne zaťažujú hlavne mozog a pre ten je palivom glukoza. A problem je v tomto: tukov do organizmu naskladame do zasoby na niekolko mesiacov dopredu. Ale cukry - to je inak. Zasobareň an cukry je pomerne mala. Jedina možnosť, pokiaľ pracujem hlavou, je sacharidy po časťiach stále doplňovať. Udržiavať si stabilnú hladinu krvného cukru (glukozy) a nenechať jej kolisať. Po troškách stále pridávať, abych doplňoval stále zásoby a hladina nekolísala. Ked máme plnú zásobu glykogenu v ladvinách, tak ma nerozhodí ani menší stres, lebo mám z čoho brať. Vynechávať svačiny (celozrnné sušienky, musli tyčinky, kto snída kaši, tak na svačinu žemlu so šunkou a syrom..) pri chudnutí a nie len pri ňom je zásadnou chybou. Mať pri sebe vždy jablko v kabelke alebo musli tyčinku nie je až taký problém a zjesť to tiež netrvá dlho.
takto to tam nejak vysvetlil.
@miskap2111 mňam
a ešte jedna taká vec, čo mi udrela. A určite tu viaceré robíte takúto chybu, alebo ste robili.
Prečo jogurt nie je dobrý na raňajky
Z výživového hľadiska samotný jogurt ako raňajky je problém. Nemá vysoký obsah živin a nenasýti. Len trochu zapláta. Ak mi niekto povie, že ráno stihne len jogurt, viem, že je ráno vo fofru a nemá na seba čas. A pokiaľ si nevie na seba urobiť čas ráno, tak určite si ho neurobí ani počas dňa. Večer príde domov a uvedomí si, že má hlad a preje sa. A sme naspäť pri jo-jo efekte a ukladaní tukov. (P. Havlíček)
@luci78p ja som kojila rok, ked mala malá 3mesiace zacala som behat a vsetko bolo v pohodicke 🙂
Clovek uz aby radsej ani nic necital a riadil sa len svojim rozumom, lebo kazdy radi daco ine a potom fakt uz jeden nevie co je pravda. 😠
myslíte si, že celozrnný mufin s minimom cukru a skúskami horkej čokolády by bol veľký prehrešok?? a acidko ochutené nízkotučné? zbožňujem to vanilkové 😝
@sbosorka kludne si daj ten muffin na raňajky ale s tým acidkom,alebo jogurtom,ale nie často,maximálne raz do týždňa 😀 ja preferujem zásadne neochutené mlieka a jogurty,príde mi to také umelé a ked mám chuť,urobím si shake s čerstvým alebo mrazeným ovocím a mliečkom 😀
taaak,konečne mi je lepšie,raňajky bola špaldová kaša s 1čl trstin.cukru a kúskom masla - cukor ani nemusel byť,banánom a pol kocky horkej čokolády.teraz tri dni pracujem,dúfam,že v sobotu už budem môcť ísť do fitka 😵
inak baby ja postupujem podla Update stravovacich navykov a zatial to funguje..je to jednoduche:
od6:22 mozes jest ale
od 12:00 koncis jest cukry a muku
od 15:00 koncis jest zemiaky a ryzu
+zacala som jest chlorellu na odkyslenie organizmu, vcera som bola v Expreske u vyzivovej poradkyni ktora mi vysvetlila, ze mnoho zien nevie schudnut pretoze ma prekysleny organizmus

kočky kde počítate tie KJ???pls