Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@miskap2111 - a ten recept na ten krabi salat by si nemohla sem hodit??
@iconka
@mimikyky
@miskap2111 ďakujem
@erika0802 ja verím, že si mohla schudnúť, ale tým, že som robila 14 rokov vo farmaceutickej brandži, tak viem niečo aj o tejto problematike. Takéto chudnutie prináša riziká a lieky na chudnutie na prírodnej báze sú placebo, alebo niektorí ich tak propagujú že sú na prírodnej báze, ale nemá to nič s tým spoločné- viď Slimming Coffee.. V každom prípade, tieto "lieky" neriešia príčinu priberania. Tá je v niečom úplne inom. A ak sa nevyrieši príčina- a to je zdravý jedálniček a pohyb, tak je to len dočasné, naviac s rizikami. V každom prípade, ty si už na správnej ceste, keďže riešiš stravu, aj pohyb, takže teraz na to ideš super.
@luci78p juj zlatík to ma mrzí Ale hlavu hore Proste občas sú v živote aj takéto ťažké chvíle aby sme si potom vážili keď je zas všetko dobre Aspoň ja to tak vnímam a pomohlo mi to v ťažkých chvíľach Držím palce Dopraj si času koľko potrebuješ sama pre seba a čakáme ča tu A nieže sem prídeš s konfekčnou veľkosťou 36 Sa neopováž 😀 😀 😀
@miskap2111 no myslim ze pohybu mam viaz nes dost..pri dvoch babach je toho pohybu dost..nakolko byvam sama cele doobedie a poobedie tak musim odhrnat sneh . kurit. rubat drevo a podobne hluposticky..takze s pohybom nemam ziaden problem...
no mne to zmenilo zivot tak sa tesim ze konecne vyzeram ako clovek...tak sa tesim... 🙂 🙂
@mima595 ja som nakrájala jeden balík krabích tyčiniek (bolo to také dvojradové balenie), asi cca 8-10 reďkoviek, kus pórika (môže byť aj jarná cibuľka), potom som zamiešala jeden nízkotučný jogurt, s lyžičkou kečupu a asi s 2 lyžicami majonézy "light", to som spolu premiešala a dala ešte trošku soli (ale nemusí byť). Bolo toho dosť veľa.
@miskap2111 - diky..ale mna najviac zaujima to, ci tie krabie tycinky treba predtym nejako upravit?? teda uvarit, nasolit, alebo???? ci len proste jednoducho..vyberiem zo sacku a nakrajam?? 😉
@mima595 to sú tie krabie tyčinky- Surimi. Predávajú ich zmrazené a oni sú tie tyčinky ešte jednotlivo balené v takom obale- sáčiku. Ja si to balenie celé rozmrazím a odbalím tyčinky a jednoducho nakrájam. Nemusí sa to tepelne spracovávať- je to už uvarené. (Prepáč, ak som príliš polopatistická 🙂 )
@miskap2111
@mima595 my ich máme radi aj v rizote 😉
kočky ja potrebujem schudnut 5kg ale najtazsie su pre mna vecere a noc myslim okolo 12 ked som hladna a idem spat ☹
kocky davate si aj cokoladove lupienky do bieleho jogurtu?ako zahnat chut na sladke?dava si niektora z vas aj jablko ze o 10 vecer?
inak dobra je uvarena repa s fetou mnam mnam
ale este nic neslo dole mam 57 a chcem na 52 ach jaj ide to tazko,len to tak na sebe citimtie sunky a ze sa nevtrepem do gati
@miskap2111 - nie, diky, ja to prave tak potrebujem..lebo hocikedy sa neviem odhodlat vyskusat nove jedlo prave kvoli takym malickostiam..napr. dat rozmrazit,a lebo varit zmrznute a pod....
ja dnes skusam rizoto s hubami a tofu syrom..som zvedava, co z toho vyjde.... 😉
caute mamicky, mne velmi pomohla knizka dieta South Beach.. je to vyborna knizka, zhodila som s nou po porode 13 kil.. je tam vsetko, kde clovek robi najcastejsie chyby, tabulky s potravinami, glykemicky index, ja by som skor povedala ze je to kniha ktora vam zmeni pohlad na stravovanie a pochopi princip chudnutia, nie dieta...
@mima595 Ja si tie krabie robim takto: balicek krabich tyciniek otvorim taky zamrznuty este, porozbalujem kazdu tycinku, tie nakrajam na male kusky a cele to supne do mikrovlnky tak na 1-2minutky. Potom pridam jednu konzervu zavaranej kukurice a k tomu som doteraz davala 1majonezu, ale uz budem len biely jogurt a to len tak s chlebom. Uplne super to bolo. Lahke a rychle. 🙂
@fatima30 keď chodíš spať okolo 12tej, tak okolo 9-10 si daj niečo bielkovinové, naj je tvaroh, acidko, vajíčko na tvrdo- bielko, syr tvrdý do 20-30%tuku...... do bieleho jogurtu si daj radšej obyč vločky, orechy, strúhané jablko, granátové jablko...
chute na sladké prejdú, ak budeš často jesť, nebude kolísať hladina cukru 😉 a ako úplné SOS pomôže kocka vysokopercentnej čokolády 😉
@mima595 daj potom vedieť, ako to dopadlo 😉
kočky kedy presne desiatujete a olovrantujete?a hlavne co?a ked doranajkujem okolo pol9 az o 9 tak kedy si mam dat desiatu?dakujem
kočky a co slane pukance a slane tycinky mozem a ak ano kedy?
@fatima30 pukance a tyčinky sú zbytočné- pukance dokonca až príliš kalorické.
Ak raňajkuješ o 8.30,tak si daj desiatu o 2 hodiny a potom choď na 2,5 hod intervaly medzi jedlami. Tak ti vyjde večera na 18.00 a možeš si dať ešte neskorú večeru o 20.00(acidko, biely jogurt, cottage). Na desiatu a olovrant ja jem ovocie v primeranom množstve. Ale možeš orechy, tvaroh, zeleninu... Možno ti baby poradia ešte niečo iné.

@luci78p - nevadi..len sa daj do poriadku...pockaj..pride jar, slniecko, hned bude vsetko pozitivnejsie...a pojdes znova do toho..drzim prsty..nech si OK