Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
baby, ako je zdravsie, spravit lososa na masle, alebo na olivovom oleji? dik
@iconka možno keď začneš behať, budeš potrebovať zvýšiť príjem. Uvidíš, ako to pôjde. Zatiaľ fakt ideš výborne. Len sa nezabudni odvážiť a pomerať. Keď začneš behať, začne ti pomaly pribúdať aj svalová hmota. Ale neboj, nebude to markantné. Možno tak po pol roku.
@iconka na olivovom oleji. Len si ho dopredu trochu nacitrónuj a posoľ (morská soľ je naj) a možeš pofŕkať aj tým olejovým olejom. Nechaj ho trochu marinovať (tak pol hodinku) a možeš ho dať aj do rúry, možeš dať na neho tymián, bazalku, ja okolo neho ešte vždy poukladám cherry a nechám piecť - ale nie dlho, tak 10-15minút. On by mal byť taký nie suchý.
@iconka myslela som cherry paradajky okolo toho lososa... 🙂
@miskap2111 zatial len cvicim podla Jillian, aby som nebola potom velmi mlandrava, ked zacnem behat. Chcela by som to potom tak, ze jeden den budem behat a druhy den cvicit, lebo vsetko kazdy den sa mi casovo urcite nebude dat.
dik za receptik 🙂
@iconka to je dobrá kombinácia.
@iconka - v pohode 😉 😉 ...ja som len nahodou nakukla, tak som musela zareagovat..ja sa nejdem nejako zblaznit, že ak zjem jednu porciu 100 g a dalsi potom 300G...ved noa co..nikto nie je stroj..ja zase nemienim uplne striktne dodrziavat vsetko, že dam "o zrniecko" ryze viac alebo menej a potom z toho nezaspim 😎 😎 😎 😎
takže když už jsem tu dnes opět přispěla, tak myšlenku dokončím. Zaměňujete tady cukry s komplexními sacharidy. Cukry vynechat můžete, sacharidy ne. Správná je úvaha iconky, že sacharidy do oběda, včetně oběda a odpoledne by měla strava být převážně bílkovinová, ale opět by tam měl být zachována určitá část sacharidů. Tedy vločky, pečivo, ovoce, různé kaše, nebo i celozrné sušenky by měly být zařazeny dopoledne. Odpoledne sýry, jogurty, tvaroh, šunky, maso ap. odpoledne a večer. Jinak další pravidlo je, že zelenina se může v jakémkoliv množství a nezapočítává se do denního příjmu.
@mima595 víš ono je to hlavně o tom, že nevadí ani tak o to zrníčko víc, jak o to zrníčko míň. Nedovedeš si ani představit, kolik lidí má nadváhu z podvýživy. Nesmíš držet dietu, to můžeš vydržet týden, měsíc, nebo i dva, ale nevydržíš to celý život. Musíš se naučit jíst tak, aby jsi byla v pohodě celý život. Ale problém je v tom, že spoustu lidí má v hlavě zafixované to, že zhubnout se dá jedině tak, že uberou na jídle. A můžeš dělat cokoliv a nikdy jim to nevymluvíš. Vidím to sama ve své rodině. A nikdo nechápe to, že já jim téměř cokoliv a váhu si držím.
@katkvy - len ja proste nechapem, preco ste sa tak pustili do @iconka.....ona dala svoj vecerny pridel, ja som sa jej na to odpovedala, že je to malo, podla toho, co mam nastudovane o vyzive ja, kedze viem, že s tym zacina, ale berie to dost rozumne...tak mi odpovedala, že zle odhladla mnozstvo..takže dalej neriesim...ta dalsia odpoved už bola len taka "rekreacna"....
myslim, že už v tejto debate sa 2 nutricne poradkyne nejako pustili do velkej debaty, ktore sacharidy su a ktore nie su dobre....
ja si myslim, že zdravou a rozumnou stravou a sportovanim sa da dosiahnut vela....
@miskap2111 Ještě jedna poznámka, nenazvala jsem tě anorektičkou. Tou určitě nejsi a ani nemáš na ni náběh. Jen jsem reagovala na argument, že ti to stačí. A co se týká toho oliv. oleje. Pokud máš extra virgin oliv. olej. Tak ten je vhodný pouze na studenou kuchyni. Při jeho přepalování nad 150 stupňu, u něj vznikají rakovinotvorné látky, takže si spíš uškodíš. Na tepelnou úpravu je nejlepší kvalitní řepkový olej.
@mima595 opravdu se do nikoho nechci pouštět, sama to nemám vůbec ráda. Jen mě vždy mrzí, když některé ženy a vím, že jich je opravdu velká spousta, tím opravdu nejmenuji ani Iconku, ani nikoho jiného, má klapky na očích a vizi, že zhubnou jedině tím, že nebudou jíst přílohy, pečivo a poslední jídlo si dají zeleninový salát v 5 hodin.
@katkvy používam olivový olej, ktorý je upravený na použitie v teplej kuchyni, dokonca sa môže na ňom aj vyprážať.
@miskap2111 To je potom naprosto v pořádku.
@miskap2111 @katkvy ja som hladala na tom oleji, ci je vhodny na tepelne spracovanie (vysmazanie), ale nenasla som to tam 😒
@katkvy myslím si,že @iconka si určite nedáva posledné jedlo šalát o 17.00. Ani žiadna z nás v tejto diskusii. Myslím si, že každá z nás tu má dosť naštudované dosť ohľadom zásad správnej výživy. Ale keď už ide o to, tak aj tam sa literatúra veľmi nezhoduje a dokonca protirečí. Keby totiž existoval všeobecne platný návod, tak by obezita neexistovala. Ja si dokonca myslím jedno, že by úplne stačilo, aby ľudia jedli všetko s MIEROU. To, je to, čo sme zabudli... A ešte čo sa týka tých sacharidov, ja mám vyštudovanú fakultu chemickej a potravinárskej techonlógie na STU, so zameraním na potraviny. Vzorec sacharidov, či už "mono", "oligo", alebo "poly" ešte ovládam, ako aj ich správne názvoslovie, alebo ako funguje ich metabolizmus v našom organizme.
@lucyfuk77 nadvaha z podvizivy existuje a je to oficialny termin
napr vid tento clanok ak si o tom este nepocula a mas chut precitat, je to kratke
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/188572-pricin...
ja jedavam posledne jedlo 2-2.5h pred spanim a davam si bud cottage cheese, zakysanku, zeleninu, polystyrenovy chlebik a pod., nie zeleninovy salat, vsak by som sa v noci zobudila na hlad 😉
@iconka http://www.zdravavyziva-lehmden.cz/product/raci... tyto jsou hodně dobré, ale já kupuji i obyčejné z lídlu, stojí o polovinu míň
@katkvy keď už nám tu radíš- jedna vec ohľadom názvoslovia- to, čo ty nazývaš cukry (čiže pravdepodobne myslíš glukózu, fruktózu a sacharózu - čiže hroznový cukor, ovocný cukor, alebo sacharóza- repný cukor), sú tiež sacharidy. Ty pravdepodobne myslíš na polysacharidy obsiahnuté v bunkových stenách rastlín a medzibunkových priestoroch, ktoré sa laicky nazývajú "komplexné", lebo ich je veľa typov ako pektín, chinín, neškorbové polysacharidy atď.. Takže pozor na názvoslovie. Lebo aj cukry sú sacharidy.
@katkvy http://www.bonavita.sk/active-trvanlivy-chlieb-... mne sa tento pozdava asi viac ako ten knackebrot
@miskap2111 Tohle já vím a opravdu nemám tvé vzdělání, abych tady slovíčkařila. Jen nevím jak vysvětlit zásadní věc, třeba mi poradíš, že tělu neublížíš tím, když vynecháš sladkou buchtu, ale ublížíš mu tím, když vynecháš přílohu typu brambor, rýže ap.

@miskap2111 to vypada super a nie je to zlozite, mnam 🙂