icon

Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si

luci78p
7. nov 2012

Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....

majuszka87
13. nov 2013

@luci78p tak už len zato že si mi napísala a nasmerovala kam sa mám uberať 🙂

majuszka87
13. nov 2013

@luci78p akurát pozerám na tvoj chlebík zo strany 36 vyzerá fajnovo 😉 inak chcem sa spýtať,..maslo si môžem natrieť trebarz na ten chlebík alebo nejaké to pečivo cz?

luci78p
autor
13. nov 2013

@majuszka87 😀 na ten som uz aj zabudla, sa mi moc nechce piect, radsej kupim 🙂 to tak raz za rok 🙂 maslo je ok 🙂

majuszka87
13. nov 2013

@luci78p hmm takže raz za rok,..a nejaká náhrada za to maslo? nejaké natierky či vôbec nič?

luci78p
autor
13. nov 2013

@majuszka87 ako myslela som ze peciem chlebik raz za rok , maslo aj kazdy den 🙂 este ma napadlo vygoogli Si vlado zlatos blog, tam su super clanky 🙂

majuszka87
13. nov 2013

@luci78p jaj ja že to maslo,..už som sa zľakla že sa ho budem usieť zdať,....idem teda mrknuť na neho 😉

gabriellka
14. nov 2013

@majuszka87 ja sa napr.stravujem tak že raňajky si striedam sucháre, cz pečivo a ovsené kaše. na desiatu väčšinou ovocie. obed normálny to čo varím rodine, napr.dnes je fazuľová polievka a francúzke zemiaky, zajtra pečené kurča s ryžou...obedy som si nechala normálne, lebo viem že by mi tá strava chýbala a nemienim sa jej vzdať, takže som zmenšila porcie. na olovrant mávam jogurt, alebo syr so zeleninou, ked som veľmi hladná tak aj kúsok pečiva. na večeru nejaký zeleninový šalát, kúsok mäsa, alebo ryby, alebo šunku, syr... a väčšinou potom bývam ešte hladná, kedže chodím neskoro spávať, tak ešte okolo 9-tej si dám zeleninu, paradajky, uhorku, kaleráb. žiadne sladkosti a veeeeľa vody. resp. cez víkend som si dala aj kúsok torty, lebo mama robila tvarohovú s ovocím a želatinou a mala som na ňu brutálnu chuť

majuszka87
14. nov 2013

@gabriellka nehovorí sa náhodou že z ovsenných vločiek sa pribera? či su to nejaké špeciálne? a ked obeduješ normálne tak ti váha ide aj tak dole? ja si tiež neviem predstaviť žeby som si odriekla niektoré jedlá čo mám rada,...a čo sa týka mliečnych výrobkov,...ješ všetky normálne alebo ješ iba nizkotučné veci? ja si napr. dávam na ranajky aktiviu s bebe dobré ráno, čaj nesladený alebo káva,....potom zjem jablko alebo nejaké ovocie,...obed jem až okolo piatej kedže som v práci a potom už len nejakú zeleninu 😒

estachova
14. nov 2013

@luci78p ahoj, tak dnes R. celozrné pečivo+šunka+syr+paradajka+ľadový šalát, D. ochutený tvaroh 3% + hrozno. O- šošovicová polievka zo včera bez múky aj rizoto zo včera + šalát
len som chcela vedieť, že koľko toho môžem zjesť. aké veľké pečivo, koľko masa+ ryža atď...., na obed nestačí len maso + zelenina?, lebo sa mi zdá že je toho akosi veľa a na raňajky môžem aj vianočku s džemom??
dík za rady

gabriellka
14. nov 2013

@majuszka87 dočítala som sa že z ovsenných sa priberá ked si ich dávaš na večeru. ja jedávam na raňajky a brutálne som si na to zvykla. do 2 dcl mlieka dám 1 kávovú lyžičku medu, ovsenné vločky ( dočítala som sa že 60 g by malo ísť, ale ja dávam od oka a zistila som že dávam menej, ale takto mi to chutí) a 1 roztlačený banán. posypem škoricou. nahrádza mi to aj sladkosti, keďže je to podobné ako krupicová kaša. nekupujem špeciálne nízkotučné veci. jogurty kupujem biele a dávam si do nich musli a robím si z nich aj dresing na rôzne zeleninové šaláty a dosť som začala jedávať cottage, ten musím mať doma stále. váha mi ide dole, za 3 týždne som schudla skoro 2 kg, ja som spokojná.
a ešte jedna rada, ty máš veľmi veľký odskok ked jedávaš obed až o 5-tej. to nemáš možnosť sa v robote najesť? lebo ked si hladná, to je to najhoršie čo môže byť

luci78p
autor
14. nov 2013

@estachova ahoj,no ja som si dnes pospala, mam ranajocky za sebou, no napr. Obed - 150g tofu, 150g zeleniny, 40g ryze - je to dost, ale vraj ukazkove zlozenie 😉 kludne prilohu vynechaj, ale asi je lepsie ju dat , potrebujes aj sacharidy....vianocka s dzemom asi nie, a tak raz za cas....ale daj si k nej este napr.biely jogurt, to by malo byt pravidlo, nieco sladke vzdy 'zabit' bielkovinou.
@gabriellka presne, vlocky rano len a podla najnovsich trendov vlociek co najmenej, namiesto toho pridat orechy, semena, ovocie ....

luci78p
autor
14. nov 2013

@majuszka87 bebe nieeee .... to je najvatsia blbost co si mozes rano dat ...

gabriellka
14. nov 2013

@luci78p daj ešte niečo zaujímavé ako pripravuješ tofu. lebo ja som to v živote nejedla, nedávno som si kúpila a jedla som to iba také surové so zeleninou a teda poviem ti, obracal sa mi pri tom žalúdok. ale kedysi som mala rizoto a tofu v paradajkovej omáčke (ešte ked som robila, mala som to na obed) a to mi chutilo. tak či nemáš nejaký osvedčený receptík...ty si taká kuchárka, tvoje lievančeky musia byť, tak porad aj tofu 😵 😵 😵 😀

luci78p
autor
14. nov 2013

Tak casto robim to so zeleninou - napr. Fazulove struky, karfiol, sampiony podusene potom cibulka cesnak chilli k tomu a nakoniec trocha oleja oliv. k ryzi alebo si tofu davam do prazenice alebo omeletky - to lubi aj moja mala , inak som este neskusala, ale vidis v rajcinovej by to mohlo byt mnam ... moja segra ked chudla si ho aj grilovala, aj ja som skusala, ale ked maju vsetci okolo klobasy , no jedz pri nich tofu 😀

gabriellka
14. nov 2013

@luci78p a to so zeleninou podusíš aj tofu? alebo do praženice si ho nakrájaš na kocky, či?

ana222
14. nov 2013

Jak se mi konečně podařilo zhubnout pomocí posilování - Měla jsem nadváhu a rozhodla jsem se, že začnu pravidelně chodit běhat. Zároveň s během jsem začala držet poměrně přísnou dietu. Nějaká kila jsem sice zhubla, ale celkově mi bylo na nic – navíc sem měla pocit, že jsem na břiše a nohách nezhubla vůbec nic. Neměla jsem energii a síla na běh stále ubývala. Kamarád mi poradil, ať raději zkusím posilovat, ať mám jistotu že hubnu tuky a ne svalovou hmotu. Je to sice dřina, ale aspoň nemusím držet dietu a přitom stále hubnu. Nejsem odborník, tak si raději přečti článek, jak to hubnutí pomocí posilování vlastně funguje, na Stronglifts.cz.
Přeji hodně štěstí 🙂

strasska
14. nov 2013

@gabriellka ja som si zvykla tofu marinovat, zmes sojovej omacky, jablcneho octu, cesnaku a vody a potom som ho opiekla na troske olivoveho oleja, k tomu pridala zeleninku (napr. brokolicu) a huby, pridala ryzu a posypala sezamovymi semienkami a bolo to super
inak sem-tam si kupim aj ochutene-namarinovane tofu a to je super, zjem ho aj ciste, ale priznam sa, ze neviem ake ma zlozenie 😔

gabriellka
14. nov 2013

@strasska tak tento recept mi znie láááákavo. toto vyskúšam...ja som si tiež kúpila nejaké bazalkové, ale bolo bleee 😝

gabriellka
14. nov 2013

@strasska a koľko si toho tak zjedla na jeden obed? to tofu ma zaujíma hlavne...ale polovicu tej kocky, alebo menej?

svatava74
14. nov 2013

@gabriellka trosku olivoveho oleja na panvicku , pokrajeny tofu syr..krasne do chrumkava sa opecie..parada...biele tofu, alebo udene ale to moc nemusim....ked klobaska okole je....mnam....a zeleninovy salatik a moj maly celozrnne cestoviny..dokaze zjest cele opecene tofu... 🙂
ale musi byt olivovy olej...inak sa ti tak krasne neopecie 🙂

strasska
14. nov 2013

@gabriellka och moja, to ti neviem povedat, lebo ja si jedlo zatial nevazim, dari sa mi chudnut aj bez toho, hlavne sa pozeram na skladbu jedla na tanieri 😉
na chlieb si davam toto
http://www.alfabio .com/produkty/sortiment/tofu/attachment/tofu_lahodkove_new-2/

pozeram, ze hodnoty ma vyssie ako ciste biele, nedavam si ho vsak vela
ale tak dufam, ze to nie je az taky prehresok

gabriellka
14. nov 2013

@svatava74 no super, vyskúšam aj toto.olivový olej nie je problém, ten doma mám. dakujem...a ty mi nevieš povedať koľko je odporučené množstvo?
@strasska jasné to je najlepšie nevážiť. ani ja nevážim, ale rada som ked viem koľko sa odporúča zjesť. lebo zo začiatku som jedávala málo a bola som dosť často hladná a to môže byť tiež problém. tak ja sa informatívne pýtam. ale pozrem kalorie na obale a nejak sa od toho odpichnem 😉 a tebe sa koľko podarilo schudnúť?
@luci78p no jasné, ked vidíš klobásu, tak jesť tofu by bolo nenormálne 😀

luci78p
autor
14. nov 2013

@gabriellka Hej, ked je zeleninka uz podusena, dam k nej nachvilu to tofu nakrajane dusit a prazenicka - najskor tofu opeciem a potom zalejem vajickami, detto omeletka - cibulka, zeleninka, tofu a potom vajka z mliekom 😵

strasska
14. nov 2013

@gabriellka momentalne mam dole 19 kil, ale teraz sa nejako motam +-2 kila, ale este mam minimalne 4 pred sebou, mozno aj viac.
vraj by som mala mat pri mojej vyske 175cm pod 70kg a momentalne mam 79, ale uz pri 75 by som skakala od radosti 😀

strasska
14. nov 2013

@luci78p super skusim takto prazenicu 😉

strasska
14. nov 2013

@gabriellka
@luci78p
vidis a ja by som si z ponuky klobas a tofu, vybrala radsej tofu 😀
ale keby tam boli kolaaaaaaaaaaaace, tak beda mi 🤐 🤐 🤐 🤐

luci78p
autor
14. nov 2013

@strasska 😀 xi, ja milujem kuracie prsia na grile marinovane s cesnakom ..

strasska
14. nov 2013

@luci78p no ale marinovane masko si nepominala v tom prvom prispevku 😀

luci78p
autor
14. nov 2013

@strasska 😀 mnaaaam 😀 asi vytiahnem zajtra gril elektricky aspon 😀

gabriellka
14. nov 2013

@luci78p
@strasska ale ženy vy ste sa ako rozpísali, to sa mooooc teším. nechcela by som aby to tu zaniklo, aj ked to tak už vyzeralo. ale rada si tu popozerám príspevky, nové triky, receptíky a motivujú ma aj zhodené kilogramy všetkých prispievateliek 😅
strasska to si super schudla, gratulko...to sme na tom momentálne dosť podobne, ja mám o 10 kg a o 10 cm menej ako ty. tak tiež by som na tých 65 chcela klesnúť, ale poteší aj tých 67, no a o 62 iba snívam, tak uvidíme kde sa zastavím.