icon

Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si

luci78p
7. nov 2012

Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....

meleri
1. jan 2014

Ahoj rada bych si psala s nekym kdo se snazi zhubnout. Vazim 63 kg a chtela bych to dat zpatky na 57. Loni jsem zhubla na 59 ale zase pribrala. Moc jim a hlavne sladke. Ted je novy rok a chci do leta zhubnout tech 6 kg. Jen tak nejak nevim jak prestat se sladkym. Rada bych si s vami psala myslim ze hubnout ve vice lidech je vic motivujici. Drzim vam vsem i sobe palecky at se nam to zadari.

luci78p
autor
2. jan 2014

@meleri ja sa tu objavim tak okolo 10.1. tak mozme pisnut 😉 😉 😉 😉

meleri
2. jan 2014

Ahoj dik 🙂

gzzzl
Odpoveď bola odstránená
meleri
9. jan 2014

ahoj holky, tak co, hubne tady jeste nekdo?
ja jsem si stahla takovy program, kde si pisu kolik vazim, co denne snim, a kolik kalorii jeste muzu snist a teda je to sila. delam to tak teprv pet dni a mam furt hlad. denne snim asi 1300 kalorii. Celkove hubnu asi 10 dni a misto 63 kg vazim 62,2 tak jsem fakt rada, ale jeste mi chybi dalsich pet.
Nejhorsi na tom je ten hlad, pritom jim stejne, jen vynechavam sladke a snizila jsem o dost velikost obeda. Na veceri jim jogurt plus ovoce, nebo chleba se sunkou.

meleri
9. jan 2014

chtela jsem jeste napsat, ze ten program se jmenuje myfitnesspal.com, a je to fakt super, staci trosku umet anglicky.

mirus65
Odpoveď bola odstránená
mrozky
5. feb 2014

@llluckaaa
Ahojky, píšu maturitní práci, pro kterou jsem před rokem měřila TANITOU metabolismus šesti osob. Práci máme do pátku odevzdat a potřebovala bych od někoho nutně poradit...našla jsem na googlu Tvůj příspěvek, moc doufám že bys o tom mohla něco vědět. Jde hlavně o to, že mi nesedí hodnoty zavápnění. Hledala jsem po celém internetu (i na lékařských stránkách), a všude se píše, že obsah vápníku v těle je 1-1,5 kila - jenomže tanita obvykle měří mnohem vyšší hodnoty, 2,2 má být minimální zavápnění...potřebuji do práce napsat, co ta hodnota vlastně udává, jestli je to vápník, tak to ale asi nebude v kilech..? 😕 Předem moc děkuji za radu.. 🙂

llluckaaa
5. feb 2014

@mrozky Ahoj, já ti bohužel asi moc nepomůžu. Tak hodnota, kterou Tanita naměří, je zavápnění kostí a je v kg 😒 Já myslela, že prostě udává hmotnost vápníku uloženou v kostech a dál jsem to nezkoumala.

mon1001
Odpoveď bola odstránená
9iva
Odpoveď bola odstránená
luci78p
autor
22. mar 2014

@meleri na večeru nie ovocie a nie chlieb

mamasaurus
Odpoveď bola odstránená
zuzu31
31. mar 2014

@meleri treba zaradit do jedalnicka viac bielkovin, na veceru nejedz chlieb, ani ovocie do jogurtu, ked jogurt tak cisty biely, stredne tucny, alebo tvaroh, alebo kysle mlieko.... kludne aj o osmej vecer. chute na sladke mas preto ze ti nieco chyba .. znamena to ze konzumujes nespravne jedla. ovocie treba jest dopoludnia ... aby si nebola hned hladna, pridaj k nemu za hrst orieskov, alebo semiacok, ktore nechas dopredu namocene vo vode .. budu sytejsie a ziviny sa lepsie uvolnia. Ja som este donedavna mala ten isty problem, bola som snad neustale hladna, a zjedla som aj 3 x denne nejaku sladkost, samozrejme som priberala .... do neba. nechala som si poradit ako spravne jest a cuduj sa svete po cca 20 tich dnoch mozem povedat ze ani raz ma neprepadla chut na sladke, zjedla som asi 2 x kolacik,ale pekne slusne malu porciu po nedelnom obediku .. ziadne vyzieranie ani vecerne vyhladavanie maskrtiek sa nekona. a za 20 dni .... - 3,8 kg 🙂

sona866
31. mar 2014

ja ked chudnem, mam problem s casom na pripravu jedla
ked nechcem zhltnut co nezhltne mna 🙂 - musim si nachystat, nakupit... na tom som zlyhala uz dva krat

zuzu31
2. apr 2014

@sona866 no.... to ano , to aj ja .. ale inak to neide 🙂

andreea2
2. apr 2014

ahojte zienky...uz druhy rok chodim do fitka,mam to pod nosom,co mam velku vyhodu,zacinam v januari ,teda po vianociach...asi tak 3-4 mesiace makam vo fitku,potom prejdem na korcule striedavo s behom...3xdo tyzdna mam fitko a potom prejdem na tie korcule a beh ,tiez 3x do tyzdna ako pocasie dovoli....moja vaha pri vyske164cm je 60-61kil ..po zime mam o 3 -4 kil viac...takze az tak vela zhadzovat nemusim ,pomalicky to ide dole...tvrdo makam na sebe...strava taka normalna,jem vsetko zaradom,ale mini porcie a viac krat za den a hlavne pijem vela vody...z vodovodu🙂sladkosti velmi nejem a snazim sa vecer nejest bludy....na mna jednoznacne plati vela pohybu a vaha ukazuje to co chcem..az na jednu partiu tela a su to prsia:(...s tych mi pekne ubudne a preto viac dole s vahou neidem...az mam chut pribrat tie kila spät:D...a hlavne, ked tie prsia chybaju polovicke...:D..smejem sa, ze ich ma sezonne:D.a co vy, ktore tu chudnete alebo ste zhodili kilka..ako ste sa vysporiadali s tym,ze vam ubudlo aj tam,kde nechcete hmm?🙂

meleri
4. apr 2014

@zuzu31 ahoj,

dekuji za rady!

je to tezke...zhubla jsem z 65kkg na 58 ale ted mam tak 58 59 ale musim se porad hlidat.
chute na sladke mam casto, hlavne po obede pak uz ani ne, snazim se jist vecer do 18 hodin, pozdeji ne, uz si telo zvyklo, ale jsem unavena a je mi zima. ale kdyz se najim, tak pak druhy den kilo nahore. Ja jim prave jogurt s marmeladou aktivia a k tomu treba jablko nebo banan, ale pak jeste skacu kolem deti tak do osme a pak jeste tak asi do desate treba varim na druhy den nebo zehlim takze do tech desiti funguju na tom jogurtu a jabku. ale neprijde mi to moc zdrave ale priznam se ze nemam moc cas! prijdu v pet domu s detma, chystam skacu kolem nich a jsem rada ze mam cas snist to jablko s jogurtem. manzel chodi v osm domu vecer, takze nez je uspim tad....casto i usnu s nima, no urcite to znate!

muj cil je dat to na tech 57 58 kg ale jaksi to moc nejde dal....
snazim se jist fakt zdrave, uzeniny skoro zadne, chleba minimalne,jen maso, prilohy typu brambory ryze, jim zeleninu, ovoce, syry ne ale mliko piju a ty jogurty. obcas si dam sunku. nebo chleba s marmeladou. nebo orisky....ale casto uletim prave na cokolade, nebo nejakem zakusku, prave po obede, vetsinou v obdobi menstruace....

meleri
4. apr 2014

@meleri jinak dvakrat tydne beham 20 min nebo 30 podle casu, jednou tydne chodim na volejbal. driv jsem jezdila na koni ale nebyl cas, to byl opravdu nejlepsi sport na kalorie. rada bych chodila plavat, ale jsem tam vzdy s detmi a musim je hlidat....chodim jednou tydne na vylet cca 4 km s detmi, nekdy ujdou vic ale jsou pak velmi unavene. taky jezdim casto na kole,, zase ne nejaky silene km ale proste s detma, takze pohyb tam nejaky je...

myslim ze je to i v hlave, clovek zajasa ze zhubl a pak zase ji, musim si asi rict, jeste jsem to nezhubla vsechno tak musim pokracovat, je to tezke no....zvlast kdyz clovek porad musi varit a tocit se kolem jidla pro rodinu...

meleri
4. apr 2014

@luci78p chleba skoro nejim, i kdyz ho mam rada, strasne po nem pribiram...

meleri
4. apr 2014

@andreea2 ja jsem teda zhubla tak nejak soumerne, ale ta prsa me trapi ale s tema nic nenadelam, kojila jsem cca tri roky takze se to na nic podepsalo a nevim krome plavani co s tim...bez podprsenky bych fakt uz nemohlavylezt. ale je mi uz 34 takze jsem se stim tak nejak smirila....

jo fakt to chce se hybat to celkem funguje! tak hodne stesti s hubnutim!

ynett
4. apr 2014

@meleri ak si unavená a je ti zima tak to znamená že sa zle stravuješ, nedostatočne. Tvojmu telu to nestačí. Ja som mala rovnaký problém. Zvýšila som príjem kalorií a hned mi všetko šlo lepšie, bez únavy či zimy🙂 Ak vieš po anglicky tak skús si preštudovať niečo o TDEE. Veľa dobrých diskusii na www.myfitnesspal.com. Možno niečo nájdeš aj v slovenčine. Kým som žila o bájnych 1200 kcal tak to bolo zlé, potom som si to všetko preštudovala, zdvihla príjem podľa mojej váhy a telesnej činnosti na cca 1800-1900 kcal denne a hneď mi bolo lepšie. Kilá a hlavne centimetre išli dole🙂 Hlavne z tuku a nie zo svalovej hmoty🙂

luci78p
autor
4. apr 2014

@meleri presne ako tu kočky píšu asi málo ješ, skus dať pozrieť svoj jedalniček niekomu kto sa fakt vyzná a poradí ti, k tým prsiam, nerozmýšlala si nad plastikou??je tu na MK super skupinka, ak chces hodim ti na nu link
inak ja teraz nechudnem, necvičim, ale do mesiaca by som uz mala zacat, ja mam kaloricky prijem postaveny velmi vysoko, hlavne na zaciatku, aby bolo s coho uberat

meleri
4. apr 2014

@ynett ahoj, dik myfitnesspal mam, ale ten program, diky tomu jsem teda zhubla, ja mam prijem stanoveny na 1400 kalorii, ale nekdy snim i min.
zrovna vecerim, dokud jsou kluci na zahrade, dala jsem si ovesne vlocky s bananem s trochou mlika, cukru a skorice, protoze dneska bych jen o jogurtu neprezila, mam volejbal a konci v pul jedenacte vecer....🙂 zatim se drzim na tech 59kg ale jeste by bodly ty dve kg....

meleri
4. apr 2014

@luci78p ahoj, nevim, zkusim, az budou kluci oba ve skole, zase s plavanim, ale na plastiku bych asi nesla...hold je to dan za to kojeni...ale dik za radu!
a kolik je tvuj prijem? ja to mam na 1400 diky tomu programu, jeste bych chtela zhubnout dve kila, pres den celkem vim co jist, jim proste normalne, ale min, svacim taky, ale vecer si nevim rady co si dat, abych nepribrala....

ynett
4. apr 2014

@meleri nuž vločky s banánom o pol piatej a potom ešte veľký výdaj vo forme voleybalu to je naozaj veľmi málo. a hlavne ak si potom už nič nedáš. aspon nejaké bielkoviny si daj po voleybale, šunku či vajce so zeleninou a k tomu pohár mlieka🙂
a ten limit máš nastavený vrátane cvičenia? t.j. dojedáš to čo spáliš cvičením? lebo tam veľa ľudí robí chybu, že zje napr. tých tvojich 1400 kcal a potom má výdaj 400 kcal (čo pri voleybale hodinovom je možno aj málo) a už ich nezje. t.j. reálny príjem je len 1000 kcal čo je strašne málo. 😉

ynett
4. apr 2014

@meleri a ešte ma napadlo. neorientuj sa na kilá. máš 59 kg t.j si štíhla, skôr sa zameraj na tvarovanie postavy. na centimetre. to je podstatné. lebo je rozdiel vážiť 60 kg a mať veľa svalovej hmoty ako vážiť 60 kg a mať len tuk. 🙂

ratatooy
4. apr 2014

ahoj pročítámruzny diskuze a plno holek pořád tak málo jí a pak se diví že neubnou,jí pod bazalni metabolismus takže pak nastane jojo efekt nebo zkolabují a už vubec pokud je velkej výdej,ja třeba hubnu na 7000kj a ještě to se mi zdá poměrně málo že bych mela přidat jidlo,samozřejme zaleží an veku,výšce váze,pomeru svalu,vody tuku

ratatooy
4. apr 2014

@meleri a nezkoušela jste kaloricketabulky nebo www.stobklub.cz